Jak si děláte kafe

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jak si děláte kafe  Úvodní stránka -> Ostatní -> Jak si děláte kafe
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 11:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Z Dolce Gusto mi chutná tak leda čokoláda. Kafe to moc není.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bbvka

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 11:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

a zrovna dnes na idnesu clanek o kave ;]
taky zajimavej nazor

"Výrobci elektrických spotřebičů už nás tak zmasírovali, že jsme nabyli dojmu, že stačí obětovat pět, deset, dvacet tisíc korun a uděláte si doma kvalitní kávu. „To v praxi není nikdy možné, pokud si nekoupíte domů skutečně kvalitní profesionální kávovar. Věděl bych třeba o značce Lamarzocco, která prodává skutečně dobrý domácí kávovar GS3, ale stojí to skoro 7000 dolarů, tedy asi 180 000 korun. To ostatní jsou jen vyhozené peníze ,“ radí Michal Křižka. "

:DD
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 11:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

bbvka napsal:
taky zajimavej nazor

"Výrobci elektrických spotřebičů už nás tak zmasírovali, že jsme nabyli dojmu, že stačí obětovat pět, deset, dvacet tisíc korun a uděláte si doma kvalitní kávu. „To v praxi není nikdy možné, pokud si nekoupíte domů skutečně kvalitní profesionální kávovar. Věděl bych třeba o značce Lamarzocco, která prodává skutečně dobrý domácí kávovar GS3, ale stojí to skoro 7000 dolarů, tedy asi 180 000 korun. To ostatní jsou jen vyhozené peníze ,“ radí Michal Křižka. "

To je jako říct, že každé auto horší než 911ka je šmejd... faktem je, že kafe s nejlepší "krémou"
leze z kapslového přístroje...
I.N.G.

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 1:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
Espresso na doma je blbost , to byl způsob přípravy vynalezen pro přípravu velkého množství kafe v kavárnách.

Hmmm,a na to jsi přišel jak? Doma si dělám espresso na Gaggii z čerstě mleté zrnkové kávy a nemám pocit, že je to blbost... Jinak občas kávičku z džezvy, výjimečně frenchpress.

Co se týče pana Křížka, takové masírky občas někdo vyplodí, obvykle nějaký snob. V tomto případě barista, zjevně deformovaný svým povoláním. Takovým názorům se jen směju, je to stejné, jako když audiofil s netopíříma ušima vysvětluje, že muziku jde poslouchat jen na hifi za půl mega.
I.N.G.

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 1:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
...faktem je, že kafe s nejlepší "krémou" leze z kapslového přístroje...

Protože ta kapsle obvykle obsahuje směs s hromadou levné robusty, která vytváří hodně pěny.
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

I.N.G. napsal:
Hulkie napsal:

Protože ta kapsle obvykle obsahuje směs s hromadou levné robusty, která vytváří hodně pěny.

Vidis to:) to neumi ani Jaku bird coffee, ani kopi luwak co piju alternativne:)
nejlepsi neni vzdycky nejlepsi:)i
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 2:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

I.N.G. napsal:
Hulkie napsal:

Jakto, že pění třeba kapsle, co robustu nemají? Jinak tvorba cremy je podmíněna mnoha faktory - přetlakovanými/nepřetlakovanými miskami, čerstvostí a odrudou kávy apod.

Sa mozřejmě robusta pění mnohem víc.

Gaggia je super a za dobrou cenu - nebýt toho termostatu co je vhodné po koupi hned vyměnit a vyredukuje se tak ta přílišná řekněme hořkost spálené kávy.

Taky jsem o ní přemýšlel, ale kdybych nebyl doma, tak to nikdo nebude používat, protože to je drbačka, kdežto kasplovač je rychlovka a vždy dostaneš kafe totožné kvality, i když ne tak dobré (v nepovedených případech ale i ne tak nedobré) jako z páky.
člověk

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 2:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já kupuji zrnkovou (nejvíce mi chutná asi Etiopie) v Oxalisu, vždy když si chci dát kávu, tak si ji namelu v ručním mlýnku a nejčastěji ji dělám v moka konvičce je o dobré a rychle :) ... nechápu jak jsem kdysi mohl pít rozpustnou "kávu"

Volná sestava:
http://www.youtube.com/watch?v=M9eTnVam068

18 let /// 180cm /// váha je parametr, který u mě nikdy nelze přesně určit :)
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 3:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to nechoď na primacaffe forum, by Tě rozcupovali za ten Oxalis:o)

Doubleshot je třeba docela obstojná pražírna-jen pokud piješ té kávy hodně, tak se prohneš.

Legrace je, že není to tak dávno byla hodnocená káva z Tchibo jako jedna z nejlepších (takový modrý přebal - nepil jsem to, jen někde viděl). Ta cena je totiž někde jinde - tedy rozumná.
bbvka

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 3:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
bbvka napsal:
taky zajimavej nazor

To je jako říct, že každé auto horší než 911ka je šmejd... faktem je, že kafe s nejlepší "krémou"
leze z kapslového přístroje...

presne tohle jsem si poprecteni clanku rekl taky :] v podstate tim shodil spoustu lidi, kteri maji radi nejaky to "svoje" kafe....
ja osobne kafe piju tak 1x tydne :] Rozpustny jacobs :DD coz pro nekoho kafe ani neni :D
xnewstedx

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 3:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja pouzivam frensch press a som spokojny. Pracoval som svojho casu v kaviarni a od vtedy capucina, late a pod nepijem. Len americano. Sem tam si navrch hodim trochu skorice.

http://www.natashascafe.com/html/frenchpress.html
Spazik

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 3:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

I.N.G. napsal:
Spazik napsal:
Espresso na doma je blbost , to byl způsob přípravy vynalezen pro přípravu velkého množství kafe v kavárnách.

Hmmm,a na to jsi přišel jak? Doma si dělám espresso na Gaggii z čerstě mleté zrnkové kávy a nemám pocit, že je to blbost... Jinak občas kávičku z džezvy, výjimečně frenchpress.

Protože pro normálního člověka, co vypije třeba 1 kafe za den (nebo ani to ne) to jako mít sněžnou frézu na odklízení 3m chodníku :-) A staráním se o ten přístroj stráví víc času, než pitím kafe.
člověk

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 3:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Tak to nechoď na primacaffe forum, by Tě rozcupovali za ten Oxalis:o)

Fórum neznám... proč? kvůli čerstvosti kávy? ...

Volná sestava:
http://www.youtube.com/watch?v=M9eTnVam068

18 let /// 180cm /// váha je parametr, který u mě nikdy nelze přesně určit :)
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 3:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak bikeři plivou na Author, tak kafaři plivou na firmu Oxalis ohledně čerstvosti kávy. Ale to je podle mě už deformace.
I.N.G.

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 4:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
I.N.G. napsal:
Spazik napsal:

Protože pro normálního člověka, co vypije třeba 1 kafe za den (nebo ani to ne) to jako mít sněžnou frézu na odklízení 3m chodníku :-) A staráním se o ten přístroj stráví víc času, než pitím kafe.

Pohled na to, co je normální, se může dost lišit. Já běžně vypiju 3-4 espressa denně, tomu něco manželka... No prostě to doma nezahálí. A údržba opravdu není nijak extra časově náročná.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jak si děláte kafe Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: