|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Miro96
|
Zaslal: ne březen 22, 2015 9:00 pm Předmět: maso |
|
|
ahoj.
tak mě napadlo se zeptat na něco ohledně masa. sním denně okolo 300-400g masa. střídám kuřecí rízky, s nějakým vepřovým, jednou párkrát do měsíce i to hovězí. když už ale kupuju kuřecí, nebo to hovězí, vždycky jenom ve slevě. ted jsem četl pár článku jak je to všechno napuštěné vodou.. neni teda lepší místo 400g kuřecího z nějaký supermarketu vzít od kvalitního řezníka za dvojnásobonou cenu ale lepší kvalitou? nemám dostatečný finance jako student, takže bych měl masa o dost mín jde mi o poměr cena/kvalita a jestli se nevyplatí i ta menší porce masa na den ale zase s lepšíma nutričníma hodnotama...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Maerlyn0

|
Zaslal: ne březen 22, 2015 9:33 pm Předmět: Re: maso |
|
|
| Miro96 napsal: | ahoj.
tak mě napadlo se zeptat na něco ohledně masa. sním denně okolo 300-400g masa. střídám kuřecí rízky, s nějakým vepřovým, jednou párkrát do měsíce i to hovězí. když už ale kupuju kuřecí, nebo to hovězí, vždycky jenom ve slevě. ted jsem četl pár článku jak je to všechno napuštěné vodou.. neni teda lepší místo 400g kuřecího z nějaký supermarketu vzít od kvalitního řezníka za dvojnásobonou cenu ale lepší kvalitou? nemám dostatečný finance jako student, takže bych měl masa o dost mín jde mi o poměr cena/kvalita a jestli se nevyplatí i ta menší porce masa na den ale zase s lepšíma nutričníma hodnotama... |
Že by to bylo napuštěný vodou, to si nemyslím, nutričně to je taky stejný, spíš je rozdíl v tý čerstvosti, ale ono u řezníka jsou ty ceny kolikrát stejný, jako v supermarketu, stačí brát to maso, co je zrovna ve slevě tam
|
|
| nahoru |
|
 |
Miro96
|
Zaslal: ne březen 22, 2015 9:58 pm Předmět: |
|
|
no já zrovna dneska koupil vepřový plecko v penny ve vakuovaný vaničce. vypadlo krásně, nikde skoro žádná šlacha, krásně červený. když jsem ho ale otevřel tak docela silně táhlo. řikal jsem si že je to tim, jak je to maso tmavší. když jsem to ale vařil tak ten zápach byl ještě větší a ted to vypadá tak nějak všelijak. chutově to je stejný jako všechny ostatní, tak uvidim jak mi po tom bude na záchodě  mám ho na 3 dny. já často koukám na takový ty internetový letáky jako je třeba kupi.cz. jsou tam všechny slevy supermarketů a nemusím si nechat domů posílat kila letáků. masny nic takového asi neporovozují, takže bohužel nejsemv obraze jak často a kdy tam mají slevy..
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: ne březen 22, 2015 10:26 pm Předmět: |
|
|
| Miro96 napsal: | no já zrovna dneska koupil vepřový plecko v penny ve vakuovaný vaničce. vypadlo krásně, nikde skoro žádná šlacha, krásně červený. když jsem ho ale otevřel tak docela silně táhlo. řikal jsem si že je to tim, jak je to maso tmavší. když jsem to ale vařil tak ten zápach byl ještě větší a ted to vypadá tak nějak všelijak. chutově to je stejný jako všechny ostatní, tak uvidim jak mi po tom bude na záchodě mám ho na 3 dny. já často koukám na takový ty internetový letáky jako je třeba kupi.cz. jsou tam všechny slevy supermarketů a nemusím si nechat domů posílat kila letáků. masny nic takového asi neporovozují, takže bohužel nejsemv obraze jak často a kdy tam mají slevy.. |
Jo, mám podobnou zkušenost, proto už radši maso ze supermarketů nejím (ale nejsem v tom žádnej fanatik). Mám kousek od kolejí řeznictví, kde mají krásný maso a je to tam čerstvý, letáky se slevama sice nemají, ale když tam příjdeš, tak vždycky tam nějaká sleva je, takže beru, co zrovna je v akci, někdy je to kuřecí, někdy vepřový, někdy krůtí...
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
|
| nahoru |
|
 |
Miro96
|
Zaslal: ne březen 22, 2015 10:52 pm Předmět: |
|
|
člověk aby četl každou po*ebanou etiketu, jenom kvůli tomu, že tam cpou kdo ví co a nebo jestli to třeba už dávno neni prošlí. řeznictví bohužel nějak blízko nemám, takže to to asi takhle vyřešit nepůjde. za rok bych se měl stěhovat do většího města, kde by mělo být víc možností, tak to budu muset asi zatím vydržet...
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: ne březen 22, 2015 11:29 pm Předmět: |
|
|
Mluvil jsem s jedním docentem potravinářem z UTB a ten říkal, že z důvodu potřeby rychlého růstu kuřat, ale i prasat už dochází k jistému úbytku svalových bílkovin v mase a že ten úbytek může být až 25%.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: po březen 23, 2015 12:32 am Předmět: |
|
|
| Pr!nc napsal: | | Mluvil jsem s jedním docentem potravinářem z UTB a ten říkal, že z důvodu potřeby rychlého růstu kuřat, ale i prasat už dochází k jistému úbytku svalových bílkovin v mase a že ten úbytek může být až 25%. |
Tohle by chtělo nějakou serióznější studii, že to říká docent z UTB (máme tu různý lidi, někteří tomu rozumí, někteří ne) není úplně průkazný.
|
|
| nahoru |
|
 |
Cmeni

|
Zaslal: po březen 23, 2015 8:29 am Předmět: |
|
|
Když už kupuješ vakuově balené maso, tak koukej na datum spotřeby. Většinou vpředu přímo na očích je maso s nejmenší trvanlivostí a vzadu s nejdelší. _________________ Nevěřte lidem, co nejí celá vajíčka a nepijí alkohol.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pokedex
|
Zaslal: po březen 23, 2015 10:11 am Předmět: |
|
|
ale u hovězího kupuj to nejstarší
|
|
| nahoru |
|
 |
Miro96
|
Zaslal: po březen 23, 2015 2:05 pm Předmět: |
|
|
Nejstarší? Cim starsi tim vetsi sance ze je maso zkazene nebo ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: po březen 23, 2015 2:32 pm Předmět: |
|
|
dobra svieckovica ma tak 6-9 mesiacov _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Pokedex
|
Zaslal: po březen 23, 2015 2:50 pm Předmět: |
|
|
přesně díky posmrtne stuhlosti "rigor mortis" ktera trva u hoveziho az 10 dni je maso tuhy, je dobry max na nejaky peceni ci duseni ale steak z neho je (nechci rict hnusnej) ale chutna hur a je to podrazka
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|