IIFYM vs Kuře s rejží v krabičce

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - IIFYM vs Kuře s rejží v krabičce  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> IIFYM vs Kuře s rejží v krabičce
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

IIFYM?
Vím co to je, ale nevěřím tomu.
18%
 18%  [ 9 ]
Nevím co to je.
59%
 59%  [ 29 ]
Dělám IIFYM.
22%
 22%  [ 11 ]
Celkem hlasů : 49

Autor Zpráva
Hulkie

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 7:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kalorie na prvním místě. Známej se vrátil z kriminálu, cvičil tam, nabral dost slušně. Bílkoviny? Moc jich nebylo. Cpal se vločkama, co mu posílali z domova, sem tam nějaký protein. Řekl bych, že ke svalovému růstu může stačit tak 1-1,5 g na kilogram váhy. Kuře s rýží není potřeba. Krom toho, oproti klasickému kuřeti s rýží bude fast food na vitamíny bohatší, protože v hamburgeru je i okurka a cibule:)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 11:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:
píše se tam, že jen těžko dosáhneš těch živin, který bys měl, kdybys jedl jen junk food... To že je kulturistická strava lepší na tvarování postavy , o tom se nehádám, ale tohle je dlouhodobě udržitelnější, pokud to není tak extrémně striktní

Ja si napriklad toto vobec nemyslim...
Samozrejme ide o to, ci sa bavime o sutaznom kulturistovi, alebo amaterskom sportovcovi, ktoremu staci super vyzerat, drzat BF na urovni povedzme 8-10% po cely rok, atd...

Samozrejme, nebavime sa o tom, ze ludia su principialne lenivi a hladaju vzdy nieco, ako by osra...li system. A iifym, resp. fastingy, leangains atd. ani zdaleka nie su o tom.
ViloNejaky

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 12:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja som doteraz nevedel že tu aj taká téma je. IIFYM je super vec. Podstatou je poznať "svoje kalorie" a v tom prípade človek si môže dovoliť kludne aj nejaké tie prehrešky. Podla mna je to super spôsob ako sa udržiavať vo forme a neviniť zo zlej formy určité konkrétne jedlá/potraviny ale práve svoju nedisciplinovanosť čo sa týka kalorického prijmu...

;)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 12:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

...do kamene tesat:o)
smik

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 12:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlas. Myslím, že je to rozumný přístup co se stravování týče.

Přece jen ty paleo stravovací směry třeba pro mě moc nejsou. Přece se nebudu věšet když půjdu s dětma z kina a dám si zmrzlinu a já si tu zmrzlinu jednou za uherskej rok rád dám.
Moocha

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 12:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale to se přece nevylučuje. Kdybych jel podle kalorií, tak hřeším prasárnama a ve zbytku času jím celistvé, průmyslově neupravované jídlo. Život není jenom o formě. Až vás budou dlouhodobě pronásledovat záněty, nemoci, špatný sraní, tak si vzpomenete :)
vlkisekk

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 12:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:
Ale to se přece nevylučuje. Kdybych jel podle kalorií, tak hřeším prasárnama a ve zbytku času jím celistvé, průmyslově neupravované jídlo. Život není jenom o formě. Až vás budou dlouhodobě pronásledovat záněty, nemoci, špatný sraní, tak si vzpomenete :)

ja uz jsem na slovo zanet alergicky, docetl jsem knihu o programu whole30 a podle techto paleo propagatoru ma zanet kazdy, kdo kdy snedl mleko nebo rohlik.Proste 99 procent lidina svete je prozrano zanety. Lidi nevi roupama co by a furt resi nesmysly.
Barthel

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 1:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
Wojtkingson napsal:
Tak třeba v CKD jde o to, že tj cyklický, kvůli tomu, aby se nezpomalil (tak moc) metabolizmus ne? Pokud bude organizmus dlouhodobě v deficitu, tak to bude dle mě horší, než když bude např. jednou týdně vyšší příjem... Ale nevím...

Maerlyn: Přečti si to líp o co jde...

Četl jsem si to, a ačkoliv to netvrdí, že má člověk jíst jen sračky, tak co to tvrdí je, že je jedno, jestli člověk sní pizzu nebo kuře, jestli to má stejnou kalorickou hodnotu a makronutrienty - no, není to jedno Ale chápu, že to je pro lidi přitažlivý.

V hodně zjednodušeném měřítku je to tak, že 85-90% jídla z denního příjmu by mělo být tzv. brah food (kulturistická strava) a těch 10-15% můžeš nechat na tzv. "junk food" taky je to stavěné na vyváženém poměru S/B/T/V . Na stránce IIFYM je kalkulátor díky kterému lze upravit poměr macronutrienů. Dlouhodobě je to více než v pohodě.

Např. na snídani si dávají k vajíčkům javorový sirup/agaveový a do vloček přidají 30-40g nějakého musli, medových kroužků nebo tak. I když ve výsledku bude ze snídaně např. 80g sacharidů a 20g cukrů tak je tam pořád nějaká denní tolerance (z těch 10-15%) a získá se tím minimálně lepší požitek z jídla:)

Prostě je výsledek je takový, že si to jídlo víc užiješ, víc ti chutná a těšíš se na to. Aspoň já to tak mám.
V USA to tak praktikuje opravdu spoustu lidí a když bych jich tu jmenoval pár tak je asi znát nebudete, ale jejich formy jsou fakt parádní.

edit: jinak ten junk food (10-15%) bych osobně nezařazoval tak často, ale třeba ráno když snídám vločky si do nich přidám trochu toho musli aby to bylo sladší a to, že tam mam pár gramů cukrů vůbec neřeším. Teď dietím a váha jde pomalu dolů takže tak :)

Naposledy upravil Barthel dne st březen 25, 2015 1:27 pm, celkově upraveno 1 krát
Mablung

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 1:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlkisekk napsal:
Moocha napsal:

ja uz jsem na slovo zanet alergicky, docetl jsem knihu o programu whole30 a podle techto paleo propagatoru ma zanet kazdy, kdo kdy snedl mleko nebo rohlik.Proste 99 procent lidina svete je prozrano zanety. Lidi nevi roupama co by a furt resi nesmysly.

Záněty má samozřejmě každý, stejně jako každý máme v sobě viry a bakterie :-)
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 1:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Barthel napsal:

V USA to tak praktikuje opravdu spoustu lidí a když bych jich tu jmenoval pár tak je asi znát nebudete, ale jejich formy jsou fakt parádní.

[/img]
Barthel

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

EpsteinBarr napsal:
Barthel napsal:

[/img]

Nevím jestli zrovna Hugh se stravuje takhle, ale já spíš mluvím o míň známých lidech ze světa fitness od členu gymshark teamu (Marc Fitt, Matt Ogus, Lex Griffin,...) až po stevea cooka atp.. :)

Naposledy upravil Barthel dne st březen 25, 2015 1:47 pm, celkově upraveno 1 krát
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 1:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hugh je myslim leangains fanda, ale s iifym to suvisi, tak som dovolil
Petey

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 1:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

len u vsetkych je otazka cim vsetkym doplnuju tu stravu ale pristup - dobra strava+sem tam junk food je asi najlepsia moznost,a je jedno ako sa to nazve
Darkkiller

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky je něco jinýho, když jedete IIFYM naturálně nebo ne, což bych o atletech gymsharku moc netvrdil, že jsou natty. A Holywoodští herci taky zrovna podle mě nebudou příkladný "whole life natty" sportovci.

Mám kolem sebe kulturistu, kterej jede IIFYM (nebo spíš ani neví, že něco takovýho existuje, ale stravuje se tak) a je obrovskej, ale je tu jeden detail - taky sype.

Btw o IIFYM jsem se nikdy nezajímal, ale v čem je pak rozdíl od normálního kulturistického stravování v objemu, když jíte většinu času clean a občas tam pošlete pár toho junk jídla? Přijde mi to pak úplně to stejný.
vlkisekk

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 2:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://m.youtube.com/watch?v=f99jPRSgVjg
Treba alberto a jeho kolegove se tak stravujou a maji hezke vysledky, drive jedli klasicky a zlepsujou se porad, jak silove tak svalove

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - IIFYM vs Kuře s rejží v krabičce Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: