|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| IIFYM? |
| Vím co to je, ale nevěřím tomu. |
|
18% |
[ 9 ] |
| Nevím co to je. |
|
59% |
[ 29 ] |
| Dělám IIFYM. |
|
22% |
[ 11 ] |
|
| Celkem hlasů : 49 |
|
| Autor |
Zpráva |
Petey

|
Zaslal: st březen 25, 2015 2:10 pm Předmět: |
|
|
| vlkisekk napsal: | http://m.youtube.com/watch?v=f99jPRSgVjg
Treba alberto a jeho kolegove se tak stravujou a maji hezke vysledky, drive jedli klasicky a zlepsujou se porad, jak silove tak svalove |
ale pan Albert vo videu asi natural tiez nebude _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Grimley

|
Zaslal: st březen 25, 2015 2:12 pm Předmět: |
|
|
Ja tenhle styl stravování taky jedu, jen mu neříkám odborně, ale prostě "normálně jím" (čti že jím prostě rozumně s tím, že si semtam dám něco "dobrýho")...když chci shodit, dám si dobrýho míň a naopak  momentálně mám od začátku roku 10kg dole :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Balista

|
|
| nahoru |
|
 |
medwed

|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st březen 25, 2015 2:23 pm Předmět: |
|
|
Dobrŕho -> sušenka.....bonbóny.....zmrzka....pivko
InBody jsem si bohužel na začátku nedělal, a tak nemohu porovnat, kolik z těch 10Kg je tuk a kolik svaly nebo voda :) ale nemyslím si, že za deset tejdnů shodit 10kg je nějaká zběsilá svalypožírající dieta :)) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st březen 25, 2015 2:28 pm Předmět: |
|
|
| medwed napsal: | | Grimley napsal: | Ja tenhle styl stravování taky jedu, jen mu neříkám odborně, ale prostě "normálně jím" (čti že jím prostě rozumně s tím, že si semtam dám něco "dobrýho")...když chci shodit, dám si dobrýho míň a naopak momentálně mám od začátku roku 10kg dole :) |
Neches uz si dat taky pauzu s tema svyma freecoolin radama? Uvedom si ze si (nejen) postavou extremne vzdalen od svych monznosti a kdybys mel vuli v cemholi cokoli dosahnout tak to vypada uplne jinak... Ja taky ted muzu zacit jist k tomu co jim bezne denne 5x tycinku mars a 5x tycinku snickers a pak za 3mesice prestanu jist 5x tycinku mars a budu tady porsazovat jak je super "dieta" 5x tycinka snickers denne a jak uz sem shopdil xy kilo...
Uz me nebavi jak svou slabost a nadeostatek vule a sily k cemukoli co ma hlavu a patu schovavas za to ze je to tvuj zivotni styl a dleas co te napadne atd a si stastny... dostat se z -10 na nulu je mnohem lehci nez z 5 na 15 ... |
Možná by sis měl dát snickersku abys nebyl tak nervózní na závody se nepřipravuju,cvičení je můj koníček vedle hokeje, takže si myslím, že si můžu cvičit jak mě to zrovna baví :)) stanovím si cíl (uběhnout tolik a tolik ...zvednout tolik a tolik -> to splním a pak jdu dál ....když to nesplním, tak jde život dál :)) asi se mi s nástupem do práce a hypotékou trochu změnily priority a cvičením se už jen bavím a čistím hlavu a cejtím se dobře, fyzičku taky nemám nejhorší a postavovou nejsem ani tlustoprd, ani na kost vysekanej maník....to mi stačí )
Přiznávám, źe jsem chvíli přemejšlel o něčem "lepším" než je proteiňák, ale pak mi došlo, že to vlastně vůbec nepotřebuju ;) takže si moje freecoolinský rady buď čti a šoupej nohama, nebo je nečti vůbec :)) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Endo
|
|
| nahoru |
|
 |
medwed

|
Zaslal: st březen 25, 2015 2:45 pm Předmět: |
|
|
Nech si ty svoje kecicky s soupanim nohama. Ja ti taky nepisu ze si super borec ze si liny jak ves a vymlouvas se jak je to konicek a jakmile zjistis ze na naky cil je potreba se trosku nebo vice nadrit tak hold cil zmenis... Ja taky chodim do prace ale porad to pro me neni vymluva ze v tom co a jak cvicim muzu polevit protoze kdyz neco delam snazim se to delat nejlip a vytezit nejvic protze to mi prave prinasi tu radost a to je ten duvod porc to delam nebo to proste nedelat. Pokud tobe ten tvuj "hobby" pristup vyhovuje OK nekdo hold na to asi nema a staci mu malo, ale necpi to tu vsem a vsude jak ti to strasne vyhovuje a jak je to super vec... To s tim dopingem (pokud sem tu narazku na protien spatne pochopil tak se omlouvam) u tebe dost chapu protoze si podle toho jak se tu prezentujes presne ten druh cloveka co hleda jen "zkratky" misto aby zabral a dosahl to vlastnima silama bez podvodu... _________________ Jen mě těší, že za ten pád letadla nemůžou kettlebely. Doufám.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: st březen 25, 2015 2:47 pm Předmět: |
|
|
Osobně se snažím ve fázi, kdy chci nějaké výsledky (síla, svaly) mít jako základ dostatek kvalitních potravin (maso, vajíčka, jogurty, sýry, brambory, těstoviny, rýže, k tomu nějaký ten olivový olej, kokosový olej apod.). Když ten základ mám, tak se dojím prakticky čímkoliv, na co mám chuť - slaninou a špekem opečeným na pánvi počínaje, přes koláče, donuty a bábovky, tyčinkou flint nebo čokoládou konče. Funguje to naprosto bez problémů a sleduju především to, jestli jídlo dobře trávím, jinak nic.
Bude to nicméně fungovat spíš na lidi s rychlejším metabolismem a relativně velkým výdejem energie. Pro člověka endomorfního typu s minimalistickým tréninkem to může být naopak spolehlivá cesta k těžké obezitě :) _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Humanic145

|
Zaslal: st březen 25, 2015 2:48 pm Předmět: |
|
|
Padlo tady InBody a Tanita, ja osobne jsem se byl nechat zmerit na pristroji Tanita a slecna me namerila 18% tuku a to jsem mel asi mesic do souteze a celkem solidni zily na brichu :), takze si nejsem jistej, jestli tyhle mereni vubec o necem vypovidaji...
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st březen 25, 2015 2:51 pm Předmět: |
|
|
Dekuju, ze jsi me tak zhodnotil :))
Loni jsem si dal cil ubehnout na prezkouseni 3km za 12 minut, mas pravdu, nedokazal jsem to, dal jsem jen 2950 ... proto to letos prekonam. Dal jsem si za cil dostat se s jednoruckama na kozy zase nad 50kg, splneno ....
Na zacatku roku jsem si rekl, ze zhubnu....splneno... ted chci zabehnout 5km pod 20 minut, makam na tom....i kdyz to nebude lehky :)
Ted me momentalne bavi zkouset, kolik jsem schopnej ujit na jeden zatah, tak postupne navysuju pochody.... proste si to cviceni uzivam po svym... a jestli ty jedes na sto procent celeh zivot, tak cekam, ze sem postnes fotku dokonalyho cloveka...
taky makam, ale chapu, ze ty ses proste lepsi, tak bud, ja s tebou nesoutezim a nepotrebuju bejt lepsi nez ty :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Barthel

|
Zaslal: st březen 25, 2015 2:56 pm Předmět: |
|
|
| Darkkiller napsal: | Taky je něco jinýho, když jedete IIFYM naturálně nebo ne, což bych o atletech gymsharku moc netvrdil, že jsou natty. A Holywoodští herci taky zrovna podle mě nebudou příkladný "whole life natty" sportovci.
Mám kolem sebe kulturistu, kterej jede IIFYM (nebo spíš ani neví, že něco takovýho existuje, ale stravuje se tak) a je obrovskej, ale je tu jeden detail - taky sype.
Btw o IIFYM jsem se nikdy nezajímal, ale v čem je pak rozdíl od normálního kulturistického stravování v objemu, když jíte většinu času clean a občas tam pošlete pár toho junk jídla? Přijde mi to pak úplně to stejný. |
Třeba takovej Marc Fitt nebo Cristian Guzman mají tak "malé" objemy a nemají tak nízké procento BF, že u nich bych i řekl, že můžou být natty, ale to je jen můj názor :)
Jinak je rozdíl v tom, že v objemu (u klasického stravování) prostě někdo prasí, někdo prasí míň a někdo se snaží o lean gains na základě sacharidů, tuků a bílkovin. U IIFYM je to spíš o celkových kaloriích a pak až o macronutrienech. Ono to zní celkem stejně, ale klasickým stravováním (rýže,vejce,brambory,vločky,kuře,hovězí,ořechy....) se do sebe člověk snaží dostat co nejvíce sacharidů, tuků a bílkovin a podle toho jak přibírá případně upravuje množství sacharidů,tuků... (třeba o 50g S a 30g tuku), ale tím si navýší kalorie třeba zbytečně o moc aniž by si to uvědomoval a přibírá s hmotou i velké procento tuku.
U iifym když nepřibíráš tak zvyšuje kalorie bez ohledu na to jestli zvyšíš tuky sacharidy nebo obojí (tím chci říct, že záleží na každém čemu dává přednost), ale přidáváš (nebo ubíráš) třeba po 100 kaloriích za týden a tím si to lze i lépe hlídat. Když najdeš ideální číslo pro tebe kde přibíráš (shazuješ) nějak rozumně s minimálním procentem tuku (úbytkem sval. hmoty).
|
|
| nahoru |
|
 |
medwed

|
Zaslal: st březen 25, 2015 3:00 pm Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: |
nepotrebuju bejt lepsi nez ty :) |
Tohle nikdy nepochopim, jaky to ma smysl a proto sem napsal ten prvni prispevek.
Proste nejsem si uplne jisty jesli je dobre se "chlubit" a doporucovat ostatnim to aby se nesnazili dosahnout sveho maxima kdyz uz obetujou cas, penize, atd... _________________ Jen mě těší, že za ten pád letadla nemůžou kettlebely. Doufám.
|
|
| nahoru |
|
 |
Barthel

|
Zaslal: st březen 25, 2015 3:05 pm Předmět: |
|
|
| medwed napsal: | | Grimley napsal: |
nepotrebuju bejt lepsi nez ty :) |
Tohle nikdy nepochopim, jaky to ma smysl a proto sem napsal ten prvni prispevek.
Proste nejsem si uplne jisty jesli je dobre se "chlubit" a doporucovat ostatnim to aby se nesnazili dosahnout sveho maxima kdyz uz obetujou cas, penize, atd... |
Sorry, že se vám do vaší výměny názoru s*ru, ale mě nepřijde, že jeho přístup je nějakým způsobem špatný. Prostě je to pro něj koníček jako pro někoho o víkendu golf. I když ho to baví tak nemusí jít hned na PGA Tour :) a o doporučení o tom aby se někdo nesnažil taky nepadlo ani slovo ne? Jen se vyjádřil k tématu což je tady celkem normální :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st březen 25, 2015 3:38 pm Předmět: |
|
|
Ne každý kdo tu chodí na forum chce být nutně nejlepší v tom co dělá. Každý máme své cíle.
Mě třeba teď těší, že jeden můj silně ektomorfní kamarád který nenabral za rok ani kilo za dva měsíce se mnou má tři kila nahoře a úplně nejvíc mě těší, že tomu odmítal věřit a kontroloval, zda nemá polámanou váhu. To je třeba pro mě mnohem víc, než že někdo něco zvedne (stejně to u 90 % cvičenců není nic nad čím by měl člověk plesat
Suma sumárum: nevidím nic špatného nad Grimleyho přístupem.
(taky je sranda jak místní borci ve fitku navlečení v under amour s opovržením koukají na to jak cvičím biceps s 14 kg jednoručkou, zatím co oni si mohou záda strhat s 18kama...a pak zírají, že s podobnou lehkostí odcvičím unilaterárně s třicítkou - ne vše co tu všichni předvádíme musí být nutně naše maxima a i když někdo cvičí po pauze, může zvednout po chvilce víc než jsou letitá maxima některých kontinuálně cvičících jedinců, že daymoone?:o))).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|