Ketóza

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Ketóza  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Ketóza
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
IronNeverLies

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 12:45 pm    Předmět: Ketóza Odpovědět s citátem

Zdar,

měl bych několik otázek ke ketóze.
Začal jsem s keto dietou a moje ketoza mi přijde velice slabá dle papírku.

V logu mám uvedenou skladbu jídelníčku. Neprasím Lovečkem a zakládám na "zdravých" tucích

https://forum.ronnie.cz/fomin-low-carb-t35501-75.html?highlight=raw

Je fakt, že měřím teprve 3. den ale jediný co jsem vytřískal z papírků tak byla slabě růžová.
Sachry držím pod 30g. Tréninky neojebávám - silově 3x týdně, volný dny výklus a intervalové sprinty

1. Čím je ovlivněna silná a slabá ketóza? Například Mr. Deadlift ten měl fialovou snad až mimo stupnici nebo Vico měl běžně stupeň 2/3 - napadá mě, že to může být velikostí oba borci jsou o 30 kg větší -> víc spalují -> víc ketonů v moči

2. Když mě něco vykopne z ketozy (káva, vit C., chilli) na co vlastně jedu, když tam sachry nejsou?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 2:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prvy tyzden nabieha ketoza pomalsie. Moc nad tym nestresuj, druhy tyzden to bude lepsie.

Neake skusenosti (drzal som keto dietu raz a bolo to gut):

- uber bielkoviny, podla mna ich tam mas privela. Ked je nespravny pomer B/T tak sa ketoza drzi horsie. Kludne by som to ubral o neakych 30g.

- pozor na orechy, nie vsetky su low carb

- idealne je cvicit dva dni po sebe hned po carb-upe aby si vyuzil zasoby glykogenu. Budes mat viac energie v posilke a dostanes sa zarucene do ketozy na konci 2 dna.
IronNeverLies

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 3:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok, budu sledovat co se bude dít dál.

- ubrat bílkoviny - snažím se to snížit ale jde to těžko z důvodu výběru surovin. Snažím se kvalitní suroviny jenže třeba hovězí je na tom s tukem relativně "blbě", to samé tuňák. Vejce jsou na tom 1:1 ... Snažím se tedy dávat olivy a máslo do vajíček nebo ten rybí tuk.

- jj ořechy si hlídám. Většinou mám směs nebo mandle, navíc mam ke svačině jen hrst (cca 30g) kde může být max 4g sachrů

- trénink jedu Fomina a nechci to měnit kvůli cyklu diety. V úterky budu běhat sprinty
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 3:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Základem je:

první dva dny tvrdý a dlouhý! trénink a optimálně ráno nalačno oba dny aerobka, pak den volno, pak fullbody, pak volno a ve volnu aerobku a pak fullbody/kruháč a carb up.

Tedy takto to šlapalo mně a velmi dobře. Za den a půl jsem byl v ketoze i při mé konstituci.
Naopak po měsíci jsem měl co dělat, abych v ketoze zůstal.
IronNeverLies

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 4:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neplánuju jet uplně klasický CKD - carb up podle toho jak mi to bude vycházet. Kulíšek mě varoval před ranním kardiem abych se nevyřídil moc a byl schopen odjet silovou část. Nicméně chápu, že to musím vypálit do mrtě.

Co s tím kafem, jak to vlastně je? Když tě vykopne z Keta, tak na co jedeš?
Cmeni

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 6:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když bych chtěl jet CKD. Víkend sacharidy, přes týden tuky bilkoviny.

Mohl bych si dávat o víkendu nějaké to pivko (do 6ti) nebo vínko (do lahve a půl) ??
Big Muscle

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 10:10 pm    Předmět: Re: Ketóza Odpovědět s citátem

IronNeverLies napsal:

1. Čím je ovlivněna silná a slabá ketóza? Například Mr. Deadlift ten měl fialovou snad až mimo stupnici nebo Vico měl běžně stupeň 2/3 - napadá mě, že to může být velikostí oba borci jsou o 30 kg větší -> víc spalují -> víc ketonů v moči

Tak kdyby víc spalovali, tak by ty ketony spálili a tudíž by nebyly v moči ne?
Taky pozor na to, že koncentrace ketonů v moči nemusí vůbec odpovídat koncentraci ketonů v krvi. Je to dost individuální. Navíc ty papírky měří jenom určitý druh ketonů (myslím, že 1 ze 3, které se v játrech tvoří).

citace:

2. Když mě něco vykopne z ketozy (káva, vit C., chilli) na co vlastně jedu, když tam sachry nejsou?

Tak pokud nejsi v ketóze, tak tělo spoléhá na sacharidy. Pokud těch je nedostatek, tak je musí někde vzít ... čili nejspíše "vyrobit" z bílkovin. Navíc ale ketóza nastává už při 100 g S/den (a u někoho i při více, jenom není měřitelná papírkama), takže je i otázka, co znamená "vykopnutí z ketózy" - přestanou se ketony tvořit úplně? Nebo se jenom sníží jejich koncentrace?

Ještě k tréninkům... Lyle McDonald ve své knize uvádí, že optimální je prvními 2 tréninky snížit hladinu glykogenu na cca 70 mmol/kg. Při té prý dochází k optimálnímu spalování tuku. Pokud že se sníží moc, tak může dojít k přepnutí na proteiny
jako palivo. Uvádí tam nějaké výpočty, jak má ten trénink vypadat. Na kolik to tak funguje v praxi nevím... a taky komu by se to chtělo řešit až tak podrobně že

citace:
As discussed in greater detail in upcoming chapters, fat oxidation increases, both at rest and during aerobic exercise around 70 mmol/kg. Below 40 mmol/kg, exercise performance is impaired. Total exhaustion during exercise occurs at 15-25 mmol/kg. Additionally, when glycogen levels fall too low (about 40 mmol/kg), protein can be used as a fuel source during exercise to a greater degree... If glycogen levels are depleted too far (below 25 mmol/kg), glycogen supercompensation is impaired as the enzymes involved in glycogen synthesis are impaired

Toliko vědecké teorie
FritzH

PříspěvekZaslal: čt duben 02, 2015 2:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak je to prosímvás u ketodiety s doplňkama? myslím hlavně bcaa potažmo aminokyseliny....jedu 4týdně trenink (po ut čt pa) + středa kardio..jde mi o to aby bcaa nebo amina nezhoršovali průběh ketozy...a zajímalo by mě jak je to též s tou kávou..jedu třísměnný provoz a někdy si moc nedokážu představit bez ní odjet trenink. Díky za odpovědi!
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: čt duben 02, 2015 6:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

BCAA ne. Kafe - musíš zkusit.
FritzH

PříspěvekZaslal: čt duben 02, 2015 9:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha, a jsou tedy nějaké suplementy, které mužu při ketodietě na lepší regeneraci zařadit? ....koukal jsem na videolog borise oravy který též jede ketodietu a ten tam nějaké amina posílal tuším
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá duben 03, 2015 7:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No jo, Boris ale myslím nejede čisté CKD. Taky má před závody. Pokud si dáš např. ráno 3-4 tbl .BCAA - tak je to zbytečné. Pokud + 10 g, tak zase dost aminomyselin ke glukogenních - tj. zbytečně hýbeš s inzulinem. Nedával bych nic kromě vlákniny a možná minerálů a vitamínů. V carb upu doženeš zbytek:o)
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá duben 03, 2015 8:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

exactly:) navíc, žrát aminy, když jsi limitovaný dejme tomu 1,5 g bílkovin na den je dost hovadina, osobně si musím dávat hodně pozor na bílkoviny, stačí mi přešvihnout 20 g v jednom jídle a dejme 120 g na den a ketóza je fuč...
Big Muscle

PříspěvekZaslal: pá duben 03, 2015 9:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Nedával bych nic kromě vlákniny

Doporučil bys nějaký konkrétní produkt? I když jsem v CKD jedl dost zeleniny, tak jsem šel na velkou 1x týdně a to jsem se ještě musel modlit, abych to zvládnul vytlačit

Jinak jestli se nepletu tak leucin je ketogenní. Omezení na 1,5 g/kg bílkovin/den, nevim, podle mě je to jeden z internetových mýtů. Lyle McDonald doporučuje min. 2 g/kg, jel jsem to podle něj (asi 40 g/jídlo + 1 koktejl) a vliv na ketózu to nemělo. Boris Orava pak někde (asi na FB) psal, že zkoušel 3 g/kg a že to taky nemá vliv.
FritzH

PříspěvekZaslal: pá duben 03, 2015 8:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak o těch proteinech to vím...no dávám tedy 12g bcaa pouze během trenálu jinak ne...minerály příjmám ve formě zinku hořčíku a vápníku + klasické céčko...a vyzkouším omega 3 oleje + kokosový olej co používal Boris v posledním videologu..zatím do sebe po lžících dávám pouze oliv. olej....jinak s tím sra*** to mám podobně :D :D :D
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá duben 03, 2015 9:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big Muscle napsal:
Deadlift napsal:
Nedával bych nic kromě vlákniny

Doporučil bys nějaký konkrétní produkt? I když jsem v CKD jedl dost zeleniny, tak jsem šel na velkou 1x týdně a to jsem se ještě musel modlit, abych to zvládnul vytlačit

Jinak jestli se nepletu tak leucin je ketogenní. Omezení na 1,5 g/kg bílkovin/den, nevim, podle mě je to jeden z internetových mýtů. Lyle McDonald doporučuje min. 2 g/kg, jel jsem to podle něj (asi 40 g/jídlo + 1 koktejl) a vliv na ketózu to nemělo. Boris Orava pak někde (asi na FB) psal, že zkoušel 3 g/kg a že to taky nemá vliv.

Lepicol je v pohodě.
Nebudu nikoho přesvědčovat, můj organismus vytrénovaný tvořit glykogen z bílkovin bude asi něco jiného, než někdo, kdo jede CKD po klasické vysokosacharidové dietě...

Rychle na stránku:

Přejdi na: