Suplementace - první půl rok

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Suplementace - první půl rok  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Suplementace - první půl rok
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kwido

PříspěvekZaslal: čt březen 26, 2015 11:56 pm    Předmět: Suplementace - první půl rok Odpovědět s citátem

Ahoj, rozhodl jsem se začít cvičit a nemám žádné zkušenosti se suplementací.

Zde jsou faktory, které dle mého názoru mohou ovlivnit vaše případné rady, za které bych byl velice vděčný : je mi 24let , výška 183cm , váha 110kg , nějaký svalový základ tam určitě je - jsem silnější, ale nejsem typický tlusťoch, který se v životě nehýbal , dále mou představou je do půl roku tak nějak schodit břicho a nabrat nějaký svaly , myslím že s pohybem to půjde v takto dlouhodobém procesu i s kvalitní plnohodnotnou stravou, takže nechci držet nějakou dietu, no a nakonec celkem dost pracuji (krátký/dlouhý týden) někdy i 15ky, takže při práci spím celkem málo a ve volnu si můžu dovolit samozřejmě víc.

Moje představa je asi tato (samozřejmě žádám vás o rady a proto, když budete něco vidět jako zbytečné nebo prostě špatně, budu jedině rád za kritiku) : První týden bych chtěl pouze dodržovat kvalitní stravu. Tím myslím snažit se tlačit nahoru kvalitní bílkoviny, vynechat alkohol a špatné jídlo (široký pojem, ale v tomto mám snad tak nějak jasno) no a vzhledem k váze přidávat trochu víc zeleniny a ubrat trochu sacharidů. Po tomto týdnu bych chtěl koupit kloubní výživu (jakou, není to zbytečné?) , vitaminy a minerály (jaké, není to zbytečné?), no a pravděpodobně hořčík kvůli křečím (občas po větším fyzickém výkonu chytám slabší křeč, většinou do stehen a břicha), no a tak měsíc od začátku začít kupovat protein (jaký, jak často) a BCAA. V průběhu bych si o tomto chtěl dost přečíst, takže později už bych pak snad věděl jak pokračovat v souladu se svými cíly.

Takže tak, uvítal bych jakékoli rady, klidně i podrobněji. Začínám v pondělí a nemůžu se už dočkat až půjdu koupit svůj první drink.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Grimley

PříspěvekZaslal: pá březen 27, 2015 7:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, je skvele ze jsi tak zapaleny, to je prvni predpoklad uspechu:) Ohledne tech drinku, moc jsi toho o sobe nenapsal, jen ze nejses tlustoprd.... a ze vis jak jist "normalne". Preci jen by pomohlo kdybys napsal jidelnicek, ten je tisickrat dulezitejsi a pro trenink / zmenu formy zasadni oproti pixle s praskem, ktera je spis na chut. BCAAcka bych urcite doporucil, u proteinaku bych pockal na jidelnicek a nebral ho jako nejakej zazrak, ono totiz i bez nej se da vcelku v pohode obejit, jak rikam, je spis na chut :))
Olejnas

PříspěvekZaslal: pá březen 27, 2015 7:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vezmu to strucne a zaroven uprimne:

Na prvni pulrok zadne suplementy nepotrebujes. Pri vysce 183 a vaze 110kg si tlustej jako prase.

Davas si nerealne cile. Kdyby si spickove jedl (=dietne) a jel kardio jak satan, tak za ten pulrok shodis tak 10kg tuku (z celeho tela, ne jen z bricha) a par kilo vody a rozhodne nic moc svaly nenaberes, maximalne se zpevnis a to pokud budes cvicit pdo dohledem treba trenera. Tim ze jedes smeny, tak nepravidelne jis a asi i malo spis, to tvuj cil jeste vice ztizi.

Pro zacatek prestan sam sobe lhat, zacni se sebou neco delat a hlavne si nedavej nerealne cile!
Chadzi

PříspěvekZaslal: pá březen 27, 2015 8:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Za půl roku se dá s přehledem sundat rozhodně víc jak 10kg tuku... BCAA ani protein nepotřebuješ. Jediné co si klidně pořiď jsou vitamíny, minerály a kloubní výživu...stačí hydrolyzovaný kolagen (za předpokladu, že se hýbeš), je to otázka par korun. Jinak, aby ti lidi mohli více poradit, tak bys měl napsat jak jíš/chystáš se jíst.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá březen 27, 2015 9:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na léto na první půlrok není nic potřeba. V zimě multivitamín. minerály. V létě nic. Po půl roce mmožná kreatin a při Tvé hmotnosti možná protein - doporučuji hydro. BCAA ne-e. Nic dalšího také ne. Spalovače ne.
Olejnas

PříspěvekZaslal: pá březen 27, 2015 9:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Chadzi napsal:
Za půl roku se dá s přehledem sundat rozhodně víc jak 10kg tuku... BCAA ani protein nepotřebuješ. Jediné co si klidně pořiď jsou vitamíny, minerály a kloubní výživu...stačí hydrolyzovaný kolagen (za předpokladu, že se hýbeš), je to otázka par korun. Jinak, aby ti lidi mohli více poradit, tak bys měl napsat jak jíš/chystáš se jíst.

Pokud by byl morbidne morbidne obezni, tak rozhodne, pri hmotnosti 110kg si to nemyslim. Sleduj ruzne porady o hubnuti, kolik zhruba je realne normalne hubnout tuku za mesic. Navic zamerne mluvim o tuku a ne o celkove vaze (tj o ztracenych svalech ci vode). A jen podotykam, ze mluvim o naturalnim hubnuti, samzorejme kdyz tam posle kuru, tak tam toho spadne vic.
Chadzi

PříspěvekZaslal: pá březen 27, 2015 9:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono lze dat kg tuku týdně dolů....mám to odzkoušeno na tchýni, které jsem zhruba před rokem sepsal jídelniček na týden (každý den jinak), naordinoval pohybovou aktivitu a šlo to. Chodila se měřit každý týden do lékárny a to kilo týdně tam padalo....samozřejmě ne celou dobu, ale první dva měsíce ano. Měla vysokou nadváhu, ale neřekl bych, že až morbidní.
Olejnas

PříspěvekZaslal: pá březen 27, 2015 10:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi mas pravdu, co ted sleduji tu Mozolani akci, tak tam ty lidi delaji fantasticke pokroky a shazuji hrozny kvanta. Takze mozne to je, na druhou stranu smenar o kterym sem presvedcenej ze asi moc jidelnicek nebude drzet a ze nebude cvicit pod dohledem..nevim nevim.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá březen 27, 2015 10:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

10 kg loje na vysokého a hmotného chlapa za půl roku nic není. Je to podle mě docela ideální meta.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: pá březen 27, 2015 12:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Oni totiž ze začátku to hubnutí jde strašně rychle, při 110 kg to asi nebude žádnej hubeňour, takže když to bude dělat poctivě, 10 kg je úplně reálný.
Mablung

PříspěvekZaslal: pá březen 27, 2015 8:51 pm    Předmět: Re: Suplementace - první půl rok Odpovědět s citátem

Kwido napsal:
Ahoj, rozhodl jsem se začít cvičit a nemám žádné zkušenosti se suplementací.

Zde jsou faktory, které dle mého názoru mohou ovlivnit vaše případné rady, za které bych byl velice vděčný : je mi 24let , výška 183cm , váha 110kg , nějaký svalový základ tam určitě je - jsem silnější, ale nejsem typický tlusťoch, který se v životě nehýbal , dále mou představou je do půl roku tak nějak schodit břicho a nabrat nějaký svaly , myslím že s pohybem to půjde v takto dlouhodobém procesu i s kvalitní plnohodnotnou stravou, takže nechci držet nějakou dietu, no a nakonec celkem dost pracuji (krátký/dlouhý týden) někdy i 15ky, takže při práci spím celkem málo a ve volnu si můžu dovolit samozřejmě víc.

Moje představa je asi tato (samozřejmě žádám vás o rady a proto, když budete něco vidět jako zbytečné nebo prostě špatně, budu jedině rád za kritiku) : První týden bych chtěl pouze dodržovat kvalitní stravu. Tím myslím snažit se tlačit nahoru kvalitní bílkoviny, vynechat alkohol a špatné jídlo (široký pojem, ale v tomto mám snad tak nějak jasno) no a vzhledem k váze přidávat trochu víc zeleniny a ubrat trochu sacharidů. Po tomto týdnu bych chtěl koupit kloubní výživu (jakou, není to zbytečné?) , vitaminy a minerály (jaké, není to zbytečné?), no a pravděpodobně hořčík kvůli křečím (občas po větším fyzickém výkonu chytám slabší křeč, většinou do stehen a břicha), no a tak měsíc od začátku začít kupovat protein (jaký, jak často) a BCAA. V průběhu bych si o tomto chtěl dost přečíst, takže později už bych pak snad věděl jak pokračovat v souladu se svými cíly.

Takže tak, uvítal bych jakékoli rady, klidně i podrobněji. Začínám v pondělí a nemůžu se už dočkat až půjdu koupit svůj první drink.

Pokud jsi se doteď moc nehýbal a nehlídal stravu, je reálné dát dolů za půl roku klidně patnáct či dvacet kilo, záleží na tom, jak na to šlápneš.

Co se stravy týče, nejjednodušší pro tebe prostě bude dodržovat jakž takž paleo. Funguje na většinu lidí, je dobře definováno a popsáno. Ale musíš ochoten si vařit a nebo ti musí někdo vařit.

Co se pohybu týče, naplánuj si třikrát týdně posilovnu (a zaplať si na prvních 10-15 lekcí trenéra) a potom kardio. Např. můžeš hodně jezdit na kole, hrát fotbal, přihlásit se na bojový sport, ... . Ideální je dělat hodně sportu, který tě bude bavit. Jakéhokoliv.

Co se suplementů týče, neboť jsi tlustý (nic si nenamlouvej. Jsi), bude pro tebe užitečná kloubní výživa (doporučuji Animal flex). Nadváha není pro klouby zrovna zdravá. Hořčík můžeš, ale většinu lidí chytají křeče díky špatné trénovanosti. Když získáš kondici, obvykle přestanou (při normálních tréninkových dávkách). Žádné jiné suplementy nepotřebuješ.

Jsi mladý, takže alkohol nevynechávej. Užívej si života. Pár piv týdně ničemu neškodí. Pokud zůstaneš u pár piv a nevyleješ se každej druhej den.

Rychle na stránku:

Přejdi na: