|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| IIFYM? |
| Vím co to je, ale nevěřím tomu. |
|
18% |
[ 9 ] |
| Nevím co to je. |
|
59% |
[ 29 ] |
| Dělám IIFYM. |
|
22% |
[ 11 ] |
|
| Celkem hlasů : 49 |
|
| Autor |
Zpráva |
Mablung
|
Zaslal: st březen 25, 2015 10:41 pm Předmět: |
|
|
| medwed napsal: |
Princ: Nejsem nejak extremne radikalni jen uz mi s tou propagaci flakani se bez vysledku a cilu dosla trpelivost... |
Klasický problém lidí, kteří mají ještě horší sociální inteligenci než já Jak už tu bylo řečeno, sto lidí, sto cílů a přístupů. A když to vezmu kolem a kolem, podle mě průměrný člověk navštěvující fitko bez výsledků a cílů je zdravější než ten, který to žere a při hledání limitů se zrakví.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Wojtkingson

|
Zaslal: st březen 25, 2015 10:56 pm Předmět: |
|
|
| ViloNejaky napsal: |
Rozdiel medzi mnou (športovcom súťažiacim) a bežným športovcom (cvičencom hobby) je v tom (teda aspoň podla mna), že mám vyšší výdaj energie, poprípade aj viacej svalovej hmoty = môžem prijať viacej kalorii respektíve musím aby som dodal telu to čo potrebuje (samozrejme musím mať splnené aj základné makrá z bielkovín a tukov). Tým chcem povedať jedno, že IIFYM je pre každého aspoň trochu uvedomelého čo vie čo to je kalória :D
A ďakujem :) |
Jaký máš tam příjem v objemu? _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
ViloNejaky

|
Zaslal: čt březen 26, 2015 7:55 am Předmět: |
|
|
| Wojtkingson napsal: | | ViloNejaky napsal: |
Rozdiel medzi mnou (športovcom súťažiacim) a bežným športovcom (cvičencom hobby) je v tom (teda aspoň podla mna), že mám vyšší výdaj energie, poprípade aj viacej svalovej hmoty = môžem prijať viacej kalorii respektíve musím aby som dodal telu to čo potrebuje (samozrejme musím mať splnené aj základné makrá z bielkovín a tukov). Tým chcem povedať jedno, že IIFYM je pre každého aspoň trochu uvedomelého čo vie čo to je kalória :D
A ďakujem :) |
Jaký máš tam příjem v objemu? |
Okolo 23-24000 kcal za týžden. Ja tie kalorie totiž riešim už nie len z denného ale aj týždenného pohladu čo je viacej relevantné z dlhodobého hladiska pre mna :)
ak by ta zaujímalo viacej tak vždy si nejaké veci hadžem aj na moju page https://www.facebook.com/projectwv
| madball napsal: |
O tom vyšším výdeji bysme se mohli hodně dlouho hádat.
Napsal bych to spíš tak, že proti někomu, kdo v práci sedí celej den na zadku, nesportuje a má míň svalové hmoty, budeš určitě mít vyšší výdej. :) |
Samozrejme nechel som tím povedať, že som nejaký geroj a oproti všetkým ostatným "nesúťažiacim" mám brutálnejšie tréningy... ale chápeme sa snad :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: čt březen 26, 2015 8:24 am Předmět: |
|
|
@medwed :
Já tu nikoho nepřesvědčuju, ať maká na půl plynu, to že mě nemáš rád potvrdil i tvůj podpis kde jsi ještě nedávno měl něco na mou osobu, nemůžu za to, že se seš nervák a labilní.... Jsem rád, že moje výkony snižuješ na nějaký procházky po lese, naštěstí od takovýho nadčlověka jako seš ty mi to je totálně u zadku :)
Budu tu dál psát lidem, takže jestli s tím máš problém a zvyšuje ti to tlak, neztrácej svůj drahocennej čas tady na foru a věnuj ještě víc času tréninku, podle mě bys na sobě měl makat ještě víc než doteď
Seš prostě magor do cvičení, možná by neuškodilo někdy místo cvičení třeba jen tak koukat z okna, cvičení ti vlezla totálně na mozek a pak mě tu napadáš a píšeš jak jsem nic nedokázal, takovýhle chování maj duševní mrzáci, tak si to přeber po svým ;) máucta a ať to šlape
Edit: netvářím se tak, že můj přístup je něco víc.... Ale napsal jsem do topicu o STRAVOVÁNÍ VE KTERÝM LIDI NEJEDÍ JEN KUŘE A RÝŽI, že taky tak jim a nemám problem hejbat s váhou jak potřebuju.... Necpu tu ani lidem odkaz na svoje webovky ani když chce někdo poradit s hubnutím, necpu mu klíny do hlavy ;) takže asi tak _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: čt březen 26, 2015 1:23 pm Předmět: |
|
|
| medwed napsal: | | Esko: Celou tuhle diskuzi jsem rozjel protoze mi proste vadi ze nekdo (grimley) se tu tvari jako mistr sveta protoze on si trenuje pro sebe kazde 2 mesice neco jineho a vysledky 0 0 nic ... |
Já myslím, že mít výsledky 0 (udržovat současnou kondici) je naprosto legitimní (a možná i většinový) důvod cvičit :-) A nemusí to být z lenosti.
Dělat kulturistiku a silové sporty na maximum svých možností a s honbou za neustálým zlepšováním znamená téměř jistě fyzicky se odrovnat a zničit si zdraví během pár let. A to většina lidí nechce jen kvůli pocitu, že benchnuli o XX kg víc nebo měli o X cm víc na bicepsu
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: čt březen 26, 2015 2:03 pm Předmět: |
|
|
to za predpokladu,ze vacsine ludi je jasna spojitost - stale idem na hrane,telo si raz povie stacilo  ale to si nemyslim _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: čt březen 26, 2015 7:03 pm Předmět: |
|
|
| ViloNejaky napsal: |
O tom vyšším výdeji bysme se mohli hodně dlouho hádat.
Napsal bych to spíš tak, že proti někomu, kdo v práci sedí celej den na zadku, nesportuje a má míň svalové hmoty, budeš určitě mít vyšší výdej. :) |
Samozrejme nechel som tím povedať, že som nejaký geroj a oproti všetkým ostatným "nesúťažiacim" mám brutálnejšie tréningy... ale chápeme sa snad :) |
Rozumíme si. :)
Btw., je tady zase nějaká nuda, tak si tady zase jen něco quotnu k tomu doporučování jen masa a zeleniny.
| citace: | Má člověk blíže k masožravcům nebo spíše k býložravcům?
Podívejme se však blíže na zažívací trakt člověka z pohledu anatomického a fyziologického, a porovnejme ho se zažívacím traktem masožravců a býložravců, neboť toto srovnání bude pro mnohé překvapující.
Člověk má čelisti i zuby mnohem podobnější býložravcům, má podobně jako oni velmi dobře vyvinuté slinné žlázy (na rozdíl od masožravců). Sliny člověka jsou alkalické na rozdíl od kyselých slin masožravců, v jeho slinách se vyskytuje trávicí enzym ptyalin, který štěpí škroby. Tento enzym mají býložravci a naopak jej postrádají masožravci. Koncentrace kyseliny chlorovodíkové v žaludku dosahuje jen dvacetiny koncentrací této kyseliny nacházených v žaludcích masožravců a opět, býložravci jsou v tomto ohledu na tom velmi podobně jako člověk. Zajímavé je také srovnání délky střevního ústrojí člověka a obou typů živočichů. Zatímco střevní trakt masožravců měří okolo trojnásobku délky těla masožravce, u člověka je to (podobně jako u býložravců) 10-12-násobek.
Trávící ústrojí člověka tedy je mnohem více podobné zažívacímu ústrojí býložravců, což vzbuzuje otázku, zdali bychom neměli naši ¨závislost¨ na mase zkusit korigovat, protože příroda nás zřejmě k tak vysokému přísunu masa dostatečně nevybavila. Je samozřejmě pravdou, že maso nejíme syrové a tudíž je pro nás lépe stravitelné, nicméně není pochyb, že by příklon k potravinám rostlinného původu byl pro nás zdravější, ale i podstatně efektivnější a ekonomičtější způsob stravování. Není asi příliš známo, že 40% světové produkce obilí je použito na zkrmování. Přitom polovina tohoto množství by byla schopna nasytit všechny hladovějící na celém světě (800 miliónů lidí!). | _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: so březen 28, 2015 8:31 am Předmět: |
|
|
necetl jsem celou tuhle diskusi, nejak se to tu dost zvrtlo. ale odpovim k jednomu z prvnich prispevku :)
ja jsem byl na IIFYM asi 1.5 mesice. mam jen par poznatku tak je sem prihodim.
1) kdo si mysli, ze IIFYM je zrani pizzy a hamburgeru aby se dostal na 'potrebnou' macros hodnotu tak bud nevi nic o cviceni (takze tady na forum asi neni :) ) a nebo je to kokot. Samozrejme o tom IIFYM vubec neni. Ja jsem praktikoval IIFYM na kvalitnich zdrojich vsech zivin. Sem tam obcas nejakou chutovku nebo sladkost. viz bod 2.
2) pokud si clovek dopreje nejakou dobrotu, tak samozrejme musi byt v souladu s danou hodnotou makrozivin na den.
3) obrovska vyhoda IIFYM, ze se da jist strasne moc veci, strasne moc kombinaci. napr. kdyz ti vyhovuje sladka snidane, najedes na sladkou snidani a uz samozrejme vis, ze do vecera ten cukr musis omezit aby jsi neprekrocil ty makro hodnoty.
4) pod IIFYM si nepredstavuju processed nebo junk food. Ale normalni jidlo, ktery si clovek uvari podle potrebnych hodnot.
MAXIMALNI NEVYHODU celeho IIFYM jsem ja osobne nasel v tom, kvuli cemu ho vetsina lidi hrozne moc vychvaluje. Ze diky tomu, ze clovek neni omezenej na nejaky typ jidla je ten zpusob IIFYM stravovani dlouhodobe udrzitelny. Ja osobne jsem po mesici a pul uz proste byl tak znechucenej vazenim uplne kazde suroviny, kterou do jidla pridate, ze jsem s tim musel prestat. Je pravda, ze ja jsem teda vazil uplne kazdou kokotinu. 4g bramborovyho skrobu, 6ml sojove omacky, 15g syru atd atd. nadruhou stranu, oni vsechny tyhle maly vecicky na konci pekne naskacou, takze by se zapocitavat podle me mely.
takze IIFYM.
+ spusta typu jidla, bez omezeni na sacharidy, ci tuky, ci neco jineho.
- strasnej voser s vazenim kazdy suroviny, a zapisovani techle hodnot,ktery zabira dost casu.
tot muj nazor. jak rikam, necetl jsem prispevky nademnou, jen pisu k nazvu topiku :)
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: so březen 28, 2015 9:39 am Předmět: |
|
|
Spashett, len maly dotaz. A no offense.
Ked si teda skoncil s iifym kvoli obmedzeniam s vazenim a ratanim, aby si naplnil dane makra a presiel si na "normalny" sposob stravovania, teraz akoze vies zrazu len tak z hlavy, ze si mal v danom dni napriklad 200g bielkovin, 400g sachrov a 60 tukov? Predpokladam totizto, ze ak niekto ide serioznu dietu, alebo sa snazi o rozumne naberanie, prehlad o tom, co zje proste mat MUSI. Alebo je teda moj predpoklad nespravny a na obsah zivin uz vseobecne nepozeras? Proste rozumiem presne tomu, co si napisal a co ta na tom serie, ale aj tak mi to cele akosi nepasuje.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: so březen 28, 2015 10:08 am Předmět: |
|
|
| citace: | Má člověk blíže k masožravcům nebo spíše k býložravcům?
Podívejme se však blíže na zažívací trakt člověka z pohledu anatomického a fyziologického, a porovnejme ho se zažívacím traktem masožravců a býložravců, neboť toto srovnání bude pro mnohé překvapující.
Člověk má čelisti i zuby mnohem podobnější býložravcům, má podobně jako oni velmi dobře vyvinuté slinné žlázy (na rozdíl od masožravců). Sliny člověka jsou alkalické na rozdíl od kyselých slin masožravců, v jeho slinách se vyskytuje trávicí enzym ptyalin, který štěpí škroby. Tento enzym mají býložravci a naopak jej postrádají masožravci. Koncentrace kyseliny chlorovodíkové v žaludku dosahuje jen dvacetiny koncentrací této kyseliny nacházených v žaludcích masožravců a opět, býložravci jsou v tomto ohledu na tom velmi podobně jako člověk. Zajímavé je také srovnání délky střevního ústrojí člověka a obou typů živočichů. Zatímco střevní trakt masožravců měří okolo trojnásobku délky těla masožravce, u člověka je to (podobně jako u býložravců) 10-12-násobek.
Trávící ústrojí člověka tedy je mnohem více podobné zažívacímu ústrojí býložravců, což vzbuzuje otázku, zdali bychom neměli naši ¨závislost¨ na mase zkusit korigovat, protože příroda nás zřejmě k tak vysokému přísunu masa dostatečně nevybavila. Je samozřejmě pravdou, že maso nejíme syrové a tudíž je pro nás lépe stravitelné, nicméně není pochyb, že by příklon k potravinám rostlinného původu byl pro nás zdravější, ale i podstatně efektivnější a ekonomičtější způsob stravování. Není asi příliš známo, že 40% světové produkce obilí je použito na zkrmování. Přitom polovina tohoto množství by byla schopna nasytit všechny hladovějící na celém světě (800 miliónů lidí!). | |
Má voda blíže k pevné látce a nebo plynům?
Můžeš o tom chvíli přemýšlet, ale správná odpověď podle mě je, že voda je kapalina.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: ne březen 29, 2015 12:39 am Předmět: |
|
|
| EpsteinBarr napsal: | | Spashett, len maly dotaz. A no offense....... |
ahoj, neboj neberu nic jako offense, jsme na diskusnim forum tak hold diskutujem ;)
ja jsem bohuzel nepochopil co myslis tou tvoji otazkou ohledne toho poctu bilkovin, sacharidu a tuku.
nevim presne na co se ptas ale zkusim odpovedet takto, treba je to to co te zajima.
Pri IIFYM jsem zapisoval, vazil kazdou surovinu kazdy den. to je muj pohled na obsah zivin kazdeho jidla, ktere jsem jedl. Proto jsem reagoval na to, ze lidi si pod IIFYM predstavuj hamburgery atd. ! viz priklady z meho MyFitnessPal:
Momentalne zadne suroviny nevazim, jedu neco na zpusob CKD resp. nizkosacharidove strave, protoze podle me nejsem v zadne ketoze. Jen zkousim PO-PA protein/fat jako zaklad stravy a o vikendu, jim temer cokoliv!! ano nevazim to ale kontroluju co jim a jim pouze kdyz je hlad! spis me bavi zkouset ruzne zpusoby stravovani, takze casem pojedu zase asi neco jineho :)
Dulezity aby kazdej hned v kazdem stravovani nevidel extremy!
IIFYM NENI - hamburgery a pizzy kdyz se vejdes do makrozivin
CLEAN FOOD NENI - kure uvareny na vode, hneda ryze a tuna brokolice
CKD NENI - neomezeny zrani tucnej syru, klobas a majonezy.
doufam, ze jsem odpovedel na tvuj dotaz, pokud ne zkus ho prosim polozit jinak a odpovim :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: ne březen 29, 2015 11:44 am Předmět: |
|
|
ty vole fungovat na 2300kcal to ti zavidim _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: ne březen 29, 2015 12:07 pm Předmět: |
|
|
To byla schazovaci faze z 98,4 kg na 92kg. Ono jsem zacinal na vyssich prijmu kcal a pak to stahnul na 2300. Bohuzel MyFitnessPal si neumi drzet historii nastavenych kalorii takze to ukazuje soucasne nastaveni pro vsechny dny nazpatek. Coz je samozrejme blbost ze jo;)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|