Instant OATS - instatni vlocky

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Instant OATS - instatni vlocky  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Instant OATS - instatni vlocky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2015 5:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Počkej, takže instatní vločky jíš suchý nebo jak to máme chápat?

Tommm: Představě, že něco rozemelu a je to mnohonásobně kvalitnější než vstupní surovina, snad nemůžeš věřit. Na základě čeho se takto domníváš?
Miro96

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2015 5:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

instantní vločky suchý samozřejmě nejím, ale těch 250ml mléka nebo 1 odměrka proteinu se určitě nevyrovná cenně, kterou dostanete, když si budete kupovat k vločkám jogurty, nebo bůh ví co (anebo má někdo levnější metodu na chutné vločky? )
nehledě na to, že pokud člověk ráno spěchá, jako že většina lidí o všední dny asi ano, určitě se hodí vypít 150g vloček za 10 minut a mít vystaráno, než sedět nad 100g vloček minimálně 20 minut (zohlednuji i přípravu vloček)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2015 5:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak pokud někdo vstává tak na chlup, že není schopen ani v klidu sníst snídaní, tak to už je ale jeho problém, ne vloček. Chápu, že ve výjimečných situacích člověk potřebuje ranní rutinu urychlit a něco podobného příjde vhod, ale dávat na snídani jen tekutou výživu nemusí být úplně optimální, jelikož žlučník nemá tendenci vypustit uskladněnou žluč (pokud se bavíme o kombinaci vloček a proteinu) a člověk má dříve hlad než po "pevné" snídani (či alespoň kaši). Navíc existují i jiné varianty snídaní, než jsou vločky. To je taková divně zažitá představa cvičících, že ráno si musím dát oves, jinak to vlastně vůbec nemá cenu. :)
PS: Ovesná kaše, jejíž základ se připraví večer předem, je během chvíle hotová. Navíc mám pocit, že člověk žije jenom jednou a na jídle by si měl pochutnat, kór (ahoj Hulkie) na snídani, což je jedno z mála jídel, které může velmi dobře ovlivnit (jak do kvality, tak i kvantity). Koktejly bych si nechal do práce, kde šéf metaforicky stojí za Vaším zadkem a vy nemáte čas skoro ani na WC.
ygg

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2015 5:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To Miro96 .... nejlevnější bílý jogurt fakt nestojí 10 Kč, to stojí smetanový z Chocně a není problém koupit ten velký za cca dvacku. To jen k těm počtům. Jinak nevím co bych připravoval na vločkách 20 min. Večer je nasypu do misky, zaliji mlékem, ráno sním. Co bych s tím měl vyvádět víc jak čtvrt hodiny nechápu.

Jinak pokud někomu víc vyhovují instantní, tak samozřejmě jak je libo, nic proti. Ale že by to měla být nějaká nová dimenze ranní gastronomie ....
Big Muscle

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2015 5:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Miro96 napsal:
ten neojbyčejnější bílej jogurt za 10,- = 65,- za 500g vloček

Ten výpočet mi nějak nesedí. 500g vloček mám zhruba na 3 porce. Tzn. výsledná cena je nižší ... navíc, nikdo neřiká, že tam máš dávat jogurt. Když nepočítáš protein+mléko u instantních vloček, tak to samozřejmě nebudu počítat ani u normálních vloček

P.S. navíc jsem teď objevil, že v Kauflandu mají jemné vločky za stejnou cenu, co jinde stojí normální :)
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2015 5:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kupuju instant EMCO natural kaši. I s přípravou a snězením se vlezu do 5 minut.
vlkisekk

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2015 5:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem si na zkousku koupil instant oats a nechapu, jak to muze nekdo vypit. Dal jsem 30gr proteinu a 100 gr vlocek do 400 ml vody a vetsi heges sem nepil, to musi byt clovek strasne zfanatizovany, aby v domeni, ze mu naroste gram svalu pil tohle. Jedine k cemu to je dobre je priprava ruznych palacinek, muffinu atd.Jinak vlocky z lidlu si pres noc zaleju mlikem, rano pridam rozinky, orechy,kokosovy olej,trochu granka, naredim mlikem a dam na minutu a pul do mikrovlnky a pochutnam si, nez si kazit rano takovou srackou.
člověk

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2015 5:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já IO piju normálně a nepříjde mi, že by to byl hnus jak popissuješ... přidáním těch vloček do proteinu se změní akorát trochu konzistence, která se podle mě podobá kaseinu

Volná sestava:
http://www.youtube.com/watch?v=M9eTnVam068

18 let /// 180cm /// váha je parametr, který u mě nikdy nelze přesně určit :)
vlkisekk

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2015 5:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

člověk napsal:
já IO piju normálně a nepříjde mi, že by to byl hnus jak popissuješ... přidáním těch vloček do proteinu se změní akorát trochu konzistence, která se podle mě podobá kaseinu

Zvyknout se da asi na vsechno
Endo

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2015 6:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Instantné vločky sú len marketingový ťah.
Ráno vstanem, zalejem vločky vodou a hodim do mikrovlnky. Kým spravím rannú hygienu sú dávno hotové, pridám proteín a môžem jesť.
Takže čas prípravy takmer nulový, ušetrené nejaké peniaze, ktoré môžem využiť inde a super raňajky ako bonus.

Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2015 6:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Miro96

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2015 7:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

podívejte se. já jsem nechtěl (ikdyž to tak možná vypadalo) někomu říct: jezte instantní vločky, je to lepší. říkám, že jsem si je koupil a jsem s nima spokojený.chtěl jsem taky ukázat, že ikdyž jsou ty vločky dražší, není až takoví rozdíl jako klasické vločky, když se vezmou všechny věco vpotaz. to, že máš po nich dříve hlad, je pravda. já ale jím většinou každých 45 minut o přestávky ve škole, takže do těch půl 3 odpoledne jím v podstatě pořád a hlad nemám. a myslim si, že dost lidí ocení to, že stráví 150g vloček v podstatě během několika chvil. pro ty co, potřebují nabrat je to supr věc.

Naposledy upravil Miro96 dne so březen 28, 2015 7:59 pm, celkově upraveno 2 krát
Grimley

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2015 7:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já se naučil (díky Oddo) snídat míchaný vajíčka se sýrem :) hlad nemám celý dopoledne, akorát pro lepší pocit dopoledne natlačím tvaroh a vstávám ve 4 a čas se najde :) ... to jen takovej tip, pokud někdo nechce valit vločky, ještě k tomu instantní :))
Riku

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2015 8:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1. kde kupujete 500g vloček za 15kč? v roce 2000? a nebo kupujete ty hnusný, plný bordelu, který by nežral ani kůň?
2. rozmixovaný ovesný vločky jsou stejně humus, kterej nabyde do konzistence hovna a nedá se to pít
3. rozmixovat doma ovesný vločky do podoby jako IO opravdu nejde, to by mi dřív shořel mixér než bych z nich udělal mouku
vlkisekk

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2015 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Riku napsal:
1. kde kupujete 500g vloček za 15kč? v roce 2000? a nebo kupujete ty hnusný, plný bordelu, který by nežral ani kůň?
2. rozmixovaný ovesný vločky jsou stejně humus, kterej nabyde do konzistence hovna a nedá se to pít
3. rozmixovat doma ovesný vločky do podoby jako IO opravdu nejde, to by mi dřív shořel mixér než bych z nich udělal mouku

V kazde prodejne lidl koupis jemne vlocky za 15 kc, v tescu jsou jemne tusim za 19

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Instant OATS - instatni vlocky Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: