|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
šmajdy
|
Zaslal: po březen 30, 2015 3:58 pm Předmět: trpělivost + os reset + intro kit (cesta zpět,přes KB5) |
|
|
Čau tak po 3 měsíční pauze ze zranění a váhou -18kg , jsem se byl dnes konečně rozhýbat v Gymu.
Shrnutí - strongmanům dávám konec i když tenhle sport se mi dostal hodně pod kůži,chtěl jsem ho dělat ale uvědomil jsem si že zdraví je důležitější.I když jsem byl jen na začátcích s tímto sportem tak to byly strávené pěkné časy a tomuhle sportu fandím.Třeba si někdy v budoucnu takto zatrénuji nevím uvidím co bude.
Každopádně cvičení se chci věnovat i nadále,protože mě to baví a změnilo mi to prakticky život i pohled na něj.Cítil jsem se díky němu silnější,byl jsem v lepší kondici,rád jsem se učil novým věcem,správným technikám a všemu kolem toho co bylo zapotřebí.
Takže abych fungoval i nadále a dlouhodobě bez dalších zranění ale zlepšování na sobě i svém těle rozhodl jsem se přihlásit na semináře k KB5 na OS reset + SaS a do budoucna seminář s velkou činkou i další semináře.
Stránky KB5 mám přečtené celé , sleduji i zpětné vazby lidí a tomu co Pavel Macek v KB5 učí věřím,věřím tomu že tohle je správná cesta pro člověka aby se správně a zdravě hýbal,byl silný a v kondici..A hlavně se učit něčemu novému ale i co znám,ale učit se to pod dobrou technikou a proč ne od těch nejlepších.
Jinak jsem docela i razantně změnil stravu protože jsem prodělal nepříjemnou střevní vyróz která mě stála -10kg.Začal jsem se zajímat o paleo styl narazil jsem na knihu Primal Blueprint (doporučuji) a poté i na jídlo na prvním místě (ještě víc doporučuji) a začal jsem praktikovat WHOLE30 a musím říct že dlouhodobé střevní potíže zmizeli,energie je furt a hlavně stejná,hodně věcí se mi zlepšilo,zbavil se závislosti na sladkém, takže nevidím proč v tom nepokračovat a naslouchat tělu co je pro něj vhodné a co mu mu naopak nevyhovuje a škodí.
Takové shrnutí co se za poslední 3 měsíce u mě odehrálo,nebylo to jednoduché ale věřím k cestě k lepšímu co se zdravý týče.
Dlouho jsem přemýšlel jak začnu cvičit a na jaký trénink najedu abych to na začátku nepřepálil i když už jsem měsíc pracoval na mobilitě a cvičil s vlastní vahou těla od KB5 Intro kit. abych se připravil než půjdu do Gymu , a vymýšlet něco z vlastní hlavy nemá cenu protože na to nemám ještě dostatek zkušeností.Rozhodl jsem se do začátku zvolit jistotu a x krát ověřený program a vybral jsem si easy strength libí se mi ten minimalismus a jednoduchost i když váhy budou strašně nízko.Dokonce jsem včera narazil i na log dyamoona a že jede tenhle program.Takže tím ho zdravím
30.3.
Mobilita (KB Intro kit. + AW II )Mobilita bude vždy před každým tréninkem a po něm mobilita KB5 Intro kit.
Mrtvý tah 2x5x60kg
Bench press 2x5x37kg
Zarcher dřep 2x5x30kg
Shyby podhma t 2x4
Ab wheel 5x
Pocitově všechno ok,nešel jsem do větších vah i když bych mohl ale nějakou dobu tak nízko zůstanu abych to nepřepálil,shyby jsem nechtěl dát a místo toho jsem chtěl zařadit přítahy ležmo ,ale nebylo v Gymu jsem nenašel trx,budu muset vzít svoje,ale hlavní je to že u shybu bych to rval přes techniku a to nechci , odcvičeno na boso což bylo hlavně příjemné pocitově u dřepu,protože dřív jsem dřepoval jen ve vzpěračkách.
Naposledy upravil šmajdy dne po duben 13, 2015 8:22 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Judson

|
Zaslal: po březen 30, 2015 4:02 pm Předmět: |
|
|
Hodne stesti, take uz me stareho blbce dohani zdravi, a uvedomuji si, ze s cvicenim nemam sanci se dostat kam bych chtel, takze nezbyva nez to prijmount a cvicit hlavne pro radost.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: po březen 30, 2015 4:22 pm Předmět: |
|
|
Paráda, další soudruh do party :-) Budu tě sledovat, ať se ti daří co nejlépe v následujících 40 dnech i dále samozřejmě. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: po březen 30, 2015 4:49 pm Předmět: |
|
|
Díky za milá slova, budu samozřejmě sledovat. Kdybys potřeboval cokoliv poradit, napiš.
Zdar a sílu! _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
šmajdy
|
Zaslal: út březen 31, 2015 11:12 am Předmět: |
|
|
Judson asi tak,ale i pro radost ale hlavně pro zdravý !
daymoon no uvidím jak to půjde
PMKB5 díky Pavle cením si toho.Pravděpodobně budu potřebovat poradit,už včera večer jsem cítil příznaky lehké bolesti kde jsem měl zranění před třemi měsíci,křížová oblast,i když takto je to na prd na dálku.Zvažuji jestli jsem si tam něco nepohnul při dřepu,vím že jsem měl problém co se lámání spodku zad a zadku týče při dřepu i to bolest přišla tehdy po dřepu,takže jestli bude rozumnější varianta nahradit zch,dřep goblet dřepem (v gymu není kettlebell,takže jestli může být jč jako náhrada ) a nebo zvolit na každý den jeden lift a zjistit u čeho se to stává,i když přeruším program,ale to mě nevadí,radši najdu důsledek problému.A nebo se vrátit zpátky ke cvičení s vlastní vahou KB Intro kit,zajímavé že tam jsem nikdy nic necítil...
Co by jsi mi poradil ?
Edit: jinak můj problém je i to že mám jednu nohu o 1-2 mm delší,je uvolněná v kyčli,za rok a pul jsem ji dokázal o dost zkrátit cvičením co na to mám,pravděpodobně to bude i díky tomu,jelikož mě to i posunovalo o něco pánev.
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: út březen 31, 2015 11:43 am Předmět: |
|
|
| šmajdy napsal: | PMKB5 díky Pavle cením si toho.Pravděpodobně budu potřebovat poradit,už včera večer jsem cítil příznaky lehké bolesti kde jsem měl zranění před třemi měsíci,křížová oblast,i když takto je to na prd na dálku.Zvažuji jestli jsem si tam něco nepohnul při dřepu,vím že jsem měl problém co se lámání spodku zad a zadku týče při dřepu i to bolest přišla tehdy po dřepu,takže jestli bude rozumnější varianta nahradit zch,dřep goblet dřepem (v gymu není kettlebell,takže jestli může být jč jako náhrada ) a nebo zvolit na každý den jeden lift a zjistit u čeho se to stává,i když přeruším program,ale to mě nevadí,radši najdu důsledek problému.A nebo se vrátit zpátky ke cvičení s vlastní vahou KB Intro kit,zajímavé že tam jsem nikdy nic necítil...
Co by jsi mi poradil ?
Edit: jinak můj problém je i to že mám jednu nohu o 1-2 mm delší,je uvolněná v kyčli,za rok a pul jsem ji dokázal o dost zkrátit cvičením co na to mám,pravděpodobně to bude i díky tomu,jelikož mě to i posunovalo o něco pánev. |
Zdar asílu,
Osobně bych
- bolest řešil s lékařským odborníkem - a když na tebe bude kašlat, našel si jiného (v Praze mohu doporučit)
- "uzávorkoval" 40-Day program a nechal si jej na někdy později
- najel na KB5 Intro Kit, a to velmi konzervativně
- naučil se Resety, a věnoval jim - spolu s programem z Intro Kitu, cca. 3 měsíce.
To vše tě dá kvalitně do kupy, a až se vrátíš "k železu", výkony půjdou rychle nahoru. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
šmajdy
|
Zaslal: út březen 31, 2015 8:06 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | Zdar asílu,
Osobně bych
- bolest řešil s lékařským odborníkem - a když na tebe bude kašlat, našel si jiného (v Praze mohu doporučit)
- "uzávorkoval" 40-Day program a nechal si jej na někdy později
- najel na KB5 Intro Kit, a to velmi konzervativně
- naučil se Resety, a věnoval jim - spolu s programem z Intro Kitu, cca. 3 měsíce.
To vše tě dá kvalitně do kupy, a až se vrátíš "k železu", výkony půjdou rychle nahoru. |
- dobrý lékařský odborník to asi nebude jelikož mě po ctčku (nález: údajně mi chbyí kousek křížové kosti ) nařídil mě klasické rehabky,na které jsem nešel a místo toho vyhledal sportovního maséra + masera co dělá zároveň Dornovu metodu (který mě už rok a půl dost i pomáhá) a ani jeden se s doktorem neshoduje a ani sním nesouhlasí,zavěr od nich špatný přístup ze strany doktora.
Kdyby náhodou bolesti přetrvávali tak bych si nechal určitě doporučit tu Prahu , nebo pokud by jsi věděl o někom v Brně ?
- lepší jej nechat až budu plně fit a bez zdravotních komplikací
- pravděpodobně začnu s vlastní váhou a dám tomu ještě čas... konzervativně - tím myslíš jak ?
- na os reset jedu už příští víkend.
- takže na delší dobu tzv.3 měsíce jak doporučuješ Intro kit + Os reset + (ještě jsem přihlášeny 16.6. na SaS takže ten bych do toho taky mohl přihodit , ve směs ve 4+5 kroku programu Intro kit. je příprava na TGU + SWNIG ,takže by se to dalo po seminářich vše dát dohromady ( teď začít s Intro kit + OS Reset + od 16.6 přidat Učení techniky TGU + Swingu ) ?
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: st duben 01, 2015 11:35 am Předmět: |
|
|
| šmajdy napsal: |
- dobrý lékařský odborník to asi nebude jelikož mě po ctčku (nález: údajně mi chbyí kousek křížové kosti ) nařídil mě klasické rehabky,na které jsem nešel a místo toho vyhledal sportovního maséra + masera co dělá zároveň Dornovu metodu (který mě už rok a půl dost i pomáhá) a ani jeden se s doktorem neshoduje a ani sním nesouhlasí,zavěr od nich špatný přístup ze strany doktora.
Kdyby náhodou bolesti přetrvávali tak bych si nechal určitě doporučit tu Prahu , nebo pokud by jsi věděl o někom v Brně ?
|
- a proto je teď rehab TOP prioritou - to už je mimo můj obor. V Brně bohužel nikoho neznám, v Praze ano
- pravděpodobně začnu s vlastní váhou a dám tomu ještě čas... konzervativně - tím myslíš jak ? |
- s osou :-) ne vážně, teď je top priorita rehab.
| šmajdy napsal: | | - na os reset jedu už příští víkend. |
- zubr!
| šmajdy napsal: | | - takže na delší dobu tzv.3 měsíce jak doporučuješ Intro kit + Os reset + (ještě jsem přihlášeny 16.6. na SaS takže ten bych do toho taky mohl přihodit , ve směs ve 4+5 kroku programu Intro kit. je příprava na TGU + SWNIG ,takže by se to dalo po seminářich vše dát dohromady ( teď začít s Intro kit + OS Reset + od 16.6 přidat Učení techniky TGU + Swingu ) ? |
- rehabilittace + OS Reset. I u strečů z Intro Kitu bych byl opatrný, teď velmi konzervativně, nespěchej, pročti si instrukce znovu a znovu. Co se cviků týče, vynechal bych (prozatím) mosty. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
šmajdy
|
Zaslal: po duben 13, 2015 8:23 pm Předmět: |
|
|
Začal jsem s Intro Kit. (KB5) než odstraním zdravotní problém který mě brzdí k návratu k železu.Ono to vypadá lehce cvičit s vlastní vahou těla,ale ani bych neřekl.
Zatím se ještě nepouštím do 12 týdenního cyklu,vše se bude odvíjet co řekne fyzio. (příští týden do Brna,kontakt jsem dostal on Instruktorů v KB5,takže věřím že jdu do dobrých rukou konečně.),zatím se věnují mobilitě,resetum a správnému provedení hlavně u mostu,a i přítahy mi dělají problémy abych se 10x přitáhl správně zpevněný,ale na druhou stranu pomáhají ramenům,co jsem zjistil
A radši se budu věnovat tomu a cvičit tak aby mě to zase navrátilo zpět,něž abych jen benčoval a honil biceps.
Na začátku jsem mosty + kobru vynechal a postupně je zařadil později abych zjistil co mě dělá problém v křížové oblasti,a po kobře jsem na druhý dané místo nepříjemně cítil,takže jsem kobru z mobility vyřadil.
V neděli jsem byl na semináři OS Reset v Brněnské KB5 , Instruktoři podali opravdu profesionální přístup - jasně zřetelně učině! Informací bylo hodně,ale vše podrobně vysvětlili a naučili . Opravdu klobou dolů.
Pondělí 6.4.
Mobilita
Úterý 7.4
Mobilita
Kliky: 5x , 5x
Přítahy ležmo: 2x , 2x , 2x , 2x , 2x
Dřepy: 5x , 5x
Mosty: vynecháno
Mobilita
Středa 8.4
Mobilita
Přítahy ležmo: 5x , 5x
Mosty: vynecháno
Mobilita
Čtvrtek 9.4 .
Mobilita
Přítahy ležmo: 3x , 3x , 2x , 2x
Mosty: 2x , 1x
Mobilita
Dnes zařazení mostů + kobry , křížové místo v pořádku bez jevení bolesti i nepříjemnosti.
Mostům dám ještě týden a 10x by to mělo jít
Pátek 10.4 .
Mobilita
Kliky: 10x
Přítahy ležmo: 4x , 3x , 2x , 2x
Dřepy: 10x
Mosty: 2x , 1x , 2x
Mobilita
Kobra vynechána
Sobota 11.4.
Mobilita
Mosty: 2x
Mobilita
Neděle 12.4.
mobilita , cvičení vynecháno
Seminář OS RESET
Pondělí 13.4.
Resety
Mosty: 7x, po každém mostu uvolnění a menší pauza,konečně to šlo lépe
mobilita
Resety jsou parádní věc ! Hlavně člověk cítí to nakopnutí a ten přenos do toho cvičení !
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: po duben 13, 2015 9:16 pm Předmět: |
|
|
- kobra/pes a most zatím uzávorkuj, a zařaď třeba za 2-4 týdny
- více strečuj, především streč flexorů v kleku z Intro Kitu (pomůže v mostu i kobře/pes)
- a Resety, Resety, Resety - velmi mocný (a zároveň jednoduchý) způsob, jak "obnovit systém" :-)
Ať se daří - když budeš mít nějaké otázky, napiš sem, budu sledovat. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
šmajdy
|
Zaslal: čt duben 23, 2015 8:05 pm Předmět: |
|
|
Dnes v Brně u fyzio. a jak to tak hodnotím, do posud jsem nebyl u žádného i když jsem si to myslel . Byly to spíš maséři ale zase jeden od dornovky kde cviky na určité problémy pomáhají.
- Moje pánev je na tom velmi špatně a to hlavně kvůli práci, kde je jednostraně namáhána více jedna strana, to má za následek zvýšenou pánev a delší končetinu zde dobře působí cviky z dornovi metody, ale cviky se musí dodržovat každý den vícekrát za den , když se přestane tak se pánev opět vychýlí no tohle bude trvat, v práci už se taky snažím kompenzovat.
Podél páteře nějaké stažené uzlíky které povolila.
- A přesvědčil jsem že mám slabý HSS , myslel jsem si že jádro osláblo , ale až tak , dokonce i na semináři jsem si toho všiml prvně. A díky tomu všude zabírá a přebírá práci zádové svalstvo.
- Oslabené prdelní svaly
- Tohle vše má za následek problémy v křížové oblasti.
Prosba pro Pavla
- Intro kit mam vynechat nebo v něm pokračovat ? když nemohu mostovat , musím se teď vyvarovat zaklánění v bedrech
- cviky na posílení jádra (něco jsem dostal od fyzio,něco jde aplikovat i z resetů ne ? ,jinak s vlastní vahou znám jen vzpor ležmo , kolečko , dead bug , měl by jsi ještě nějaké cviky ?
- pokud nebudu moci intro kit měl by jsi tam nějaký program s vlastní vahou bez mostů ?
- nějaké cviky na posílení prdelních svalů
- jinak 16 května jsem přihlášen na SaS seminář , to by mě i na jádro mohlo tgu pomoci ne co se týče zesílení ?Zálohu mám zaplacenou a nechce se mi to nechat propadnout , a na semináři zjistím jestli mi dané cviky dělají problémy nebo třeba pomůžou ?
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 8:00 am Předmět: |
|
|
Prosba pro Pavla
- Intro kit mam vynechat nebo v něm pokračovat ? když nemohu mostovat , musím se teď vyvarovat zaklánění v bedrech
- cviky na posílení jádra (něco jsem dostal od fyzio,něco jde aplikovat i z resetů ne ? ,jinak s vlastní vahou znám jen vzpor ležmo , kolečko , dead bug , měl by jsi ještě nějaké cviky ?
- pokud nebudu moci intro kit měl by jsi tam nějaký program s vlastní vahou bez mostů ?
- nějaké cviky na posílení prdelních svalů
- jinak 16 května jsem přihlášen na SaS seminář , to by mě i na jádro mohlo tgu pomoci ne co se týče zesílení ?Zálohu mám zaplacenou a nechce se mi to nechat propadnout , a na semináři zjistím jestli mi dané cviky dělají problémy nebo třeba pomůžou ? |
Osobně doporučuji vynechat Intro Kit a věnovat se především OS Resetům, anebo cvičit Resety + Intro kit bez mostů. Na výše uvedené problémy jsou Resety ideální. Na posílení svalů prdelních pracují i Resety, vyčkej však na Simple & Sinister (Get-Up je vlastěn zatížený Reset). _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
šmajdy
|
Zaslal: so duben 25, 2015 2:46 pm Předmět: |
|
|
Pavle diky,na SaS jsem zvedav,doufam ze pujde vse bez problemu a krize nebudou u niceho zlobit,abych mohl po seminari zakoupit kettlebell a ucit se a odstranovat problemy.Tgu bude myt velky prinos na HSS a swing na prdelni svaly pro me si myslim ne ?
jinak kolik se zatim prihlasilo lidi na KB5 kemp pro zacatecniky ? Zvazuji ze bych se taky pripoji.Jen vyckam az po seminari,jestli bude vse bez komplikaci abych vedel jak na tom jsem.Jet tam se zdr.problemy by nebylo dobre.
Dnes neco od resetu,strece + aktivace a zapojeni a posilovani HSS,dneska jsem si opravdu zjistil ze jsem na tom s jadrem opravdu spatne,hodne to zeslablo hodne !
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: so duben 25, 2015 4:39 pm Předmět: |
|
|
- SaS: lehká váha u GU, u Swingu bych se primárně soustředil na na přípravný Deadlift, a obouruč Swing. Jednoruč bych zatím neškádlil.
- KB5 Camp pro začátečníky: nevím, přihlášky jdou přes recepci, ale vzhledem k loňksému zájmu očekáváme na obou termínech vlekou účast :-) moc se těšim.
Resety, Resety, Resety - příští týden o nich bude na Škole síly mj. video + článek + program. Ale všechno důležité už znáš ze semináře. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|