Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: so duben 04, 2015 11:28 pm Předmět: Re: intolerance na laktózu |
|
|
| Queedo napsal: | | Zdravím. Doposud jsem cvičil bez proteiňáků - jen vitamíny BCAA. Jakou cestu byste mi doporučili při intoleranci na laktózu když je všechno dělaný ze syrovátky. Četl jsem že některé techniky zpracování proteinaku jsou vhodnejsi a nektery ne. A taky jsem videl i proteinaky z hoveziho, nejsou drahý? Dík |
Pokud můžeš laktózy alespoň maličko, můžeš zkusit kvalitní CFM syrovátkový koncentrát, který bude mít laktózy někde okolo 4 %. Zkus vyhledat takový, který obahuje i trávicí enzymy. Kup malý 30gramový sáček, vyzkoušej a uvidíš. Btw. chceš-li vyzkoušet, napiš mi, rád pošlu (martin.jebas@ronnie.cz).
Pokud to nepůjde, zkus sáhnout po kvalitním CFM syrovátkovém isolátu, ten bude mít laktózy okolo 1-2 %, někdy opět navíc enzymy - zase zkus malý sáček a uvidíš. Myslím, že tu nějaké teď také mám, tzn. také mohu poslat.
Pokud ani ten nebude průchozí, máš cca tyto volby:
- hovězí protein tvořený 100 % kolagenem, tomu se spíše vyhni,
- hovězí protein ze sprejově sušeného hovězího isolátu, ten bude mít také dost vysoký podíl kolagenu, v kolagenu neobsažené esenciální aminokyseliny zde ale díky dalším zdrojům bílkovin budou, ne v žádné závratné míře, ale budou - za vyzkoušení v tomto případě stojí,
- můžeš vyzkoušet vaječný protein, když vymyslíš metodu, jak ho nachystat, aby byl pitelný a v žaludku udržitelný; nabízí se i možnost smíchat ho s tím výše uvedeným hovězím, dle mého dobrá volba, která částečně odstraní nedostatky každého z nich a přínosy se vhodně doplní,
- poslední možnost jsou rostlinné proteiny (záměrně ji nazývám možností poslední), kde budeš povětšinou narážet na chybějící esenciální aminokyseliny a horší využitelnost; ale i vhodně zkombinovaný rostlinný zdroj bílkovin může být - sice neideálním - ale řešením.
|
|