intolerance na laktózu

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - intolerance na laktózu  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> intolerance na laktózu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Queedo

PříspěvekZaslal: so duben 04, 2015 10:44 pm    Předmět: intolerance na laktózu Odpovědět s citátem

Zdravím. Doposud jsem cvičil bez proteiňáků - jen vitamíny BCAA. Jakou cestu byste mi doporučili při intoleranci na laktózu když je všechno dělaný ze syrovátky. Četl jsem že některé techniky zpracování proteinaku jsou vhodnejsi a nektery ne. A taky jsem videl i proteinaky z hoveziho, nejsou drahý? Dík
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Study

PříspěvekZaslal: so duben 04, 2015 10:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Většina proteinů už obsahuje enzymy případně najdeš i proteiny s minimem (nulovym obsahem) laktozy... nicmene hovezi proteiny jsou jen drahe kolageny = nekupovat :)

https://www.instagram.com/studynkapetr/
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: so duben 04, 2015 11:28 pm    Předmět: Re: intolerance na laktózu Odpovědět s citátem

Queedo napsal:
Zdravím. Doposud jsem cvičil bez proteiňáků - jen vitamíny BCAA. Jakou cestu byste mi doporučili při intoleranci na laktózu když je všechno dělaný ze syrovátky. Četl jsem že některé techniky zpracování proteinaku jsou vhodnejsi a nektery ne. A taky jsem videl i proteinaky z hoveziho, nejsou drahý? Dík

Pokud můžeš laktózy alespoň maličko, můžeš zkusit kvalitní CFM syrovátkový koncentrát, který bude mít laktózy někde okolo 4 %. Zkus vyhledat takový, který obahuje i trávicí enzymy. Kup malý 30gramový sáček, vyzkoušej a uvidíš. Btw. chceš-li vyzkoušet, napiš mi, rád pošlu (martin.jebas@ronnie.cz).

Pokud to nepůjde, zkus sáhnout po kvalitním CFM syrovátkovém isolátu, ten bude mít laktózy okolo 1-2 %, někdy opět navíc enzymy - zase zkus malý sáček a uvidíš. Myslím, že tu nějaké teď také mám, tzn. také mohu poslat.

Pokud ani ten nebude průchozí, máš cca tyto volby:

- hovězí protein tvořený 100 % kolagenem, tomu se spíše vyhni,

- hovězí protein ze sprejově sušeného hovězího isolátu, ten bude mít také dost vysoký podíl kolagenu, v kolagenu neobsažené esenciální aminokyseliny zde ale díky dalším zdrojům bílkovin budou, ne v žádné závratné míře, ale budou - za vyzkoušení v tomto případě stojí,

- můžeš vyzkoušet vaječný protein, když vymyslíš metodu, jak ho nachystat, aby byl pitelný a v žaludku udržitelný; nabízí se i možnost smíchat ho s tím výše uvedeným hovězím, dle mého dobrá volba, která částečně odstraní nedostatky každého z nich a přínosy se vhodně doplní,

- poslední možnost jsou rostlinné proteiny
(záměrně ji nazývám možností poslední), kde budeš povětšinou narážet na chybějící esenciální aminokyseliny a horší využitelnost; ale i vhodně zkombinovaný rostlinný zdroj bílkovin může být - sice neideálním - ale řešením.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Iso 90 CFM Instant Whey | Extrifit
Špičkový 90 % izolát CFM. Přírodní trávicí enzymy. Výborná chuť!
1525 Kč

Rychle na stránku:

Přejdi na: