|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Rainier

|
Zaslal: ne duben 05, 2015 7:47 am Předmět: Snídaně a únava |
|
|
Čaues borci, můžete mi někdo prosím vysvětlit, proč jsem vždycky po snídani zralej na to zpátky zalézt do postele a prospat celý den? Snídám 100-150g vloček (baj voko a podle toho jak budu mít energeticky náročný den) s mlékem (vodou), proteinem a trochu kokosu, mandlí, slun. semínk, rozinek apod.
Většinou moje ráno vypadá tak, že vstanu, umíchám si 5g bcaa a kloubní výživu a začnu si připravovat snídani, po cestě do práce vypiju tu "mňaminku" a v práci má super pocit, energie na rozdávání a mohl bych makat celý den, jen do doby, než sním snídani, to mě úplně zabije a nejsem schopný ničeho....
Zkoušel jsem už různé úpravy - vločky nasucho rozmixovat, pak rozmixovat už vzniklou směs nebo vločky zalít večer vodou (mlékem) a druhý den ráno jen promíchat. Zkoušel jsem i uvařit v rendlíku a udělat takovou vločkovou kaši ..... no vše vedlo k únavě....
Máte s tím podobné zkušenosti? Ujíždim na sladkých snídaních, asi bych do sebe nenasoukal chleba se šunkou nebo vajíčka.
Díky za rady :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne duben 05, 2015 7:59 am Předmět: |
|
|
jo klasika, jak zacnes travit, odkrvi se ti mozek _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne duben 05, 2015 8:07 am Předmět: Re: Snídaně a únava |
|
|
| Rainier napsal: | Ujíždim na sladkých snídaních, asi bych do sebe nenasoukal chleba se šunkou nebo vajíčka.
Díky za rady :) |
Odpověděl sis sám, dokud budeš žrát "sladký snídaně" vyloučí se ti insulín, protože tělo ráno a po tréninku reaguje velmi výrazně na sacharidy - a chce se ti chrápat. Vynech sacharidy úplně a budeš jako rybička.
|
|
| nahoru |
|
 |
DolceGusto

|
Zaslal: ne duben 05, 2015 8:07 am Předmět: |
|
|
zkus bezsacharidovou snidani a nebo proste nesnidej nic..
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: ne duben 05, 2015 8:09 am Předmět: |
|
|
je to taky dost individualni - nekterym davka sacharidu nedela nic a nektere uspi :) Castecne by si na to org. mohl casem trochu zvyknout
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: ne duben 05, 2015 8:09 am Předmět: |
|
|
| DolceGusto napsal: | | zkus bezsacharidovou snidani a nebo proste nesnidej nic.. |
Z téhle rady si něco vem. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
Rainier

|
Zaslal: ne duben 05, 2015 8:23 am Předmět: |
|
|
| magion napsal: | | DolceGusto napsal: | | zkus bezsacharidovou snidani a nebo proste nesnidej nic.. |
Z téhle rady si něco vem. |
Nesnídat nic bude těžké, už většinou večer před spaním se těšim na snídani :P .... Zkusim bezsacharidově, když jdu o víkendu dopoledne cvičit, tak snídám jogurt se slun. semínky, proteinem a 1/2 jablka (nebo hrušky, banánu, pomeranče ....), potom jsem docela ready a za hodinu můžu jít cvičit nebo běhat ...
Nebo jak píše Hulkie, že je tělo po ránu nejcitlivější na sacharidy, tak vločkovou snídani posunu na třeba 10hod, že bych si ráno dal bcaa+kloubní výživu, po třeba hodině protein nebo kdybych zvládl tak pár vajec a třeba po další hodině nebo 2 bych dal vločky ...
No asi budu testovat co mi sedí nejvíc ... zajímavý je, že se mi spíš buduje intolerance protože vločky snídám asi u 3 roky a do teď v pohodě ...
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: ne duben 05, 2015 9:43 am Předmět: |
|
|
Byla jsem roky zvyklá snídat varianty různých kaší nasladko.
Cca dva roky snídám většinou vajíčka na slanině se zeleninou a jedním až dvěma kusy ovoce. Mám vyzkoušené, že ovoce společně s bílkovinami a tuky je v pohodě, po samotném mám ten pocit únavy, o kterém píšeš.
Chápu, že se mnoha lidem zdá nepředstavitelné sníst vajíčka bez pečiva. Taky jsem si to neuměla představit a pořád sondovala - a s čím to teda jíte? :-) Opravdu to jde, se zeleninou a třeba ještě s avokádem.
Pokud preferuješ sladkou snídani - doporučuju různé varianty palačinek nebo lívanců, jejichž základem je vajíčko a banán (rozmixovat na těsto a usmažit na kokosovém oleji). Jiná varianta jsou kaše z kokosového mléka. Receptů je na netu spousta. V případě časového presu je možný večer rozmíchat do kokosového mléka kousek ovoce a chia semínka, dát do lednice a ráno z toho máš hustou nasládlou hmotu konzistence smetanového jogurtu. _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
Naposledy upravil PetkaB dne ne duben 05, 2015 1:34 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Lukáš Mužík
|
Zaslal: ne duben 05, 2015 12:46 pm Předmět: |
|
|
když ti tělo špatně reaguje na sacharidovou snídani, tak jí buď nahraď úplně tukama, nebo jen z části:) Jakože si vezmeš třeba poloviční dávku vloček, ale kalorickej příjem dohoníš třeba ořechama.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bobin
|
Zaslal: ne duben 05, 2015 1:25 pm Předmět: |
|
|
| DolceGusto napsal: | | zkus bezsacharidovou snidani a nebo proste nesnidej nic.. |
Přesně tak. Já kdybych si dal ráno 150 gramů vloček, tak můžu jít zase spát. :-) Snídám už roky zásadně bez sacharidů.
|
|
| nahoru |
|
 |
Cmeni

|
Zaslal: ne duben 05, 2015 4:41 pm Předmět: |
|
|
Na sobě mám vyzkoušeno, že je víceméně jedno čeho se nasnídám, ale pokud je venku ošklivo (nesvítí sluníčko) nebo něudělám nějakou aktivitu (dojdu alespon 30 min se psem), tak jsem takovej ochrápanej vždycky. _________________ Nevěřte lidem, co nejí celá vajíčka a nepijí alkohol.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|