|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
drlift_
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 6:28 am Předmět: |
|
|
| Patokras napsal: | Sranda, za zivot jsem se setkal treba jen s 6 opravdovymi blbci a to jsem treba delal na diskotekach, kdo zkusil vi o co go. Stejne jich ale 5 je odtud, neuveritelna schoda nahod. |
Teda taky casto bojuju s pravopisem, ale nadavat tady lidem do blbcu a pak psat veci jako nesmysl i , s c hoda.....
Nechapu, ze se tu casto objevuje WSB a Simmons jako neco revolucniho. Tahle metodika je v ČR znama spoustu let (podstatne driv nez jsi zacal s liftem). Byvaly trener reprezentace IPF o ni dostal spoustu materialu primo od Simmonse. Nevidim v tom svaty gral powerlitingu.
Mne osobne tahle metodika jako celek nenadchla a nijak zvlast mi nesedla. Dost lidi co zveda v IPF je na tom nejspis podobne, protoze si nevybavuju nikoho (s vyjimkou Raptora), kdo by tak delsi dobu trenoval.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 6:31 am Předmět: |
|
|
Hej Laco, pojď mi tu pozvednout v autodílně nápravu od Liazu....rád bych - nemám ale dres, spottery, jsem mimo cyklus - to nepůjde. Ale až to nasolím a budu ve skafandru - to bys viděl ty nulo, která jsi nic nedokázala:o) Já mám sílu, ale jen v těch třech disciplínách a ještě jen někdy a když mám na sobě ty správné vrstvy.
Kouba (snad se neurazíš) benchoval raw cca 190 kg a zatlačil jako dorostenec 300 Kg. Prostě třetina výkonu V JEHO PŘÍPADĚ je tam navíc. Sám za sebe nepowerliftera nechápu, k čemu to je dobré?
Znova se ptám, přoč vzpěrači, typu Klokov, co mají prachy na equipment si nezařadí do své výstroje dresy...nebo strongmani, kteří leckdy strčí liftery do kapsy. Bylo by přeci fajn vidět tahat je víc...ochránilo by je to proti zranění.
Teď ale vážně. quipment v PWL znamená, že musíš trénovat jinak než rawkaři, ale také to, že při stejném natrénování zvedne ten samý závodník v ten stejný den různé hmotnosti dle typu a velikosti dresu a toho jak s ním prostě umí. Takže nemusí rozhodnout jen aktuální forma, ale i ( a někdy hlavně i) to, jak to v dresu "umí", což je z mého pohledu fakt, který snižuje hodnotu celého výkonu. Je to jak už jsem psal dříve, kdyby se skokani do výšky odráželi z trampolíny a podle toho jak to měl kdo natrénované, tak by vyhrál/prohrál. Prostě JINÁ DISCIPLÍNA NEHOVOŘÍCÍ O SUROVÉ SÍLE SKORO NIC (snad až na DL).
...a pokud se pán z Trnavy neuklidní - dostane BAN.
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 6:48 am Předmět: |
|
|
| sabrepwl napsal: | | Zaroven uspech vo wpc = priame cesta na top sutaze ako su arnold clasik |
Mam dojem, ze tohle uz neplati. Tusim, ze z toho udelali testovanou soutez a zavodili tam lidi z IPF.
|
|
| nahoru |
|
 |
RaptorMira

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 6:51 am Předmět: |
|
|
:D výborná debata.
Bylo by dobré vyvrátit "ideu" že příprava equip je něco nadpřirozeně složité a zvládne to iba majster. Možná v Trnavě a okolí. Jinak je to úplně jednoduchá záležitost. Pokusy typu vyletí to kamkoliv kam nechci, nejlépe mi to urve hlavu, má iba začátečník. Asi je s tou nadpřirozeně složitou přípravou něco blbě...
A pak Deadlifte, při stejné natrénovanosti zvedneš stejně i v dresu  , teda aspoň v jednovrstvém...
To jenom k té debatě, raw / equip, aby nebyla taková nuda
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 7:03 am Předmět: |
|
|
Zvedneš stejně v jakémkoliv dresu? To ne - to by se vyráběl jeden typ dresu.
To je právě ono. Katana přidá Dr. Liftovi nula nula prd, kdežto někomu jinému udělá hodně procent výkonu.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 8:02 am Předmět: |
|
|
Můžeš mi odpovědět na několik jednoduchých otázek? Nejsem teoretik od stolu, takže se budeme bavit jako rovný s rovným, ano?
1/ Je v pořádku, že v open federacích se ve dřepu běžně uznávají pokusy třeba 10 - 15 cm nad paralel (viz řada videí, která tu byla postována) a některé z nich jsou uznány jako světové rekordy? Přijdou ti ty rekordy legitimní, když jasně odporují pravidlům dané federace? Jak by se tohle podle tebe mělo řešit?
2/ Opravdu si myslíš, že je raw lift jen podřadnou odvětví liftu pro chudé lidi a amatéry a equip pro elitu, jak jsi několikrát zmínil?
3/ Opravdu jsi přesvědčený o tom, že člověk, který nedělá lift, si nemůže přečíst znění pravidel a posoudit pokus ve dřepu? _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
sabrepwl
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 8:24 am Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: |
Můžeš mi odpovědět na několik jednoduchých otázek? Nejsem teoretik od stolu, takže se budeme bavit jako rovný s rovným, ano?
1/ Je v pořádku, že v open federacích se ve dřepu běžně uznávají pokusy třeba 10 - 15 cm nad paralel (viz řada videí, která tu byla postována) a některé z nich jsou uznány jako světové rekordy? Přijdou ti ty rekordy legitimní, když jasně odporují pravidlům dané federace? Jak by se tohle podle tebe mělo řešit?
2/ Opravdu si myslíš, že je raw lift jen podřadnou odvětví liftu pro chudé lidi a amatéry a equip pro elitu, jak jsi několikrát zmínil?
3/ Opravdu jsi přesvědčený o tom, že člověk, který nedělá lift, si nemůže přečíst znění pravidel a posoudit pokus ve dřepu? |
1.Pokusy, ktore tuna boli su prehnane. Ale napr homolov drep z MCSR GPC bol krasny drep.. Napr. u pata tych 400 co tu bolo.. Pato sam si to priznal, ze to bolo vysoke ale taktiez dodal aj on a dodavam to aj ja, ze od tej doby, tych 400 dal xy krat a v peknych hlbkach
2. Ano opravdu myslim, ze raw resp drviva vacsina co robi raw su hlavne amateri lebo ked vidim ich techniku ako aj mi povedia, ako trenuju, tak je to humus a od lift treningu resp okolo lift techniky to ani neslo
3. A ano clovek co nedela lift nema pravo sudit veci ohladne dresu, kedze nema potuchy o tom, ako narocne to v nom je a hlavne nazory daj si skafander a neni to sila su z cesty a hlavne od ludi, co v tom zivote nemali... ak by tu pisali ludia, co mali dresy nepoviem... a hovorim o skutocnych multy ply dresoch, ktore su narocne na natrenovanie,.. priklad ja kazdu pripravu mam problems touchom resp u nas chalanisko so zvladnutim drepu atd proste mame roky za sebou furt to drtime a furt to robi problemy a furt sa ide na sutaz s tym ze 50:50 ci sa bobne a pod... takze aj co tu ludia pisu ze tie dresy nesu jednoduche a tazke to je lenv TT su z cesty a isto to nenapise clovek co sa vyzna do multy ply liftu ... Taktiez hanit tu WSB a simondsa... sak ten chlapik z jeho systemom urobil najlepsi treningovy system aky tu kedy bol.. a ze to nesedi IPFkarom?... IPF poznam kopu IPFkarov co by sa mali o lifte ucit a studovat a nie hanit WSB takze tolko k tomu a vazne nechapem tuto debatu kde kopu AMATEROV A NELIFTEROV tu utoci na jedneho z najlepsi JUNIOROV... otazka na zamyslenie.. ked je to take lahke... preco je pato s homolou spicka?.. preco nemaju superov?... ved 400 v skafandre zvladne kazdy?... Alebo by to bolo tym, ze fakt na to silu a nebolo by to az take jednoduche?... Niekedy aj clovek chce rovnako a seriozne diskutovat ale pri zaslepencoch je to tazko a najviac smiesne je to, ze to riesia ti ludia, ktori okolo liftu presli okolo,...
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 8:33 am Předmět: |
|
|
Koukám, že člověk musí vystudovat minimálně doktorát, aby mohl říct, že ten dřep nebyl dostatečně hlubokej  Už budu mít strach i říct, jestli to bylo v hokeji zakázané uvolnění, ale nepřišel třeba Jarda a neposlal mě do prdele, že tomu nerozumím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 8:36 am Předmět: |
|
|
Tak aspoň vidíš, jak se ten váš sport jeví obyčejným lidem, z čehož vyplývá, že jako drepy to berete pouze vy, těch pár co v tom závodí. Určitě bych hrubou sílu porovnaval jinak, ale já mám tak lejno do toho co mluvit
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 8:45 am Předmět: |
|
|
Nevies ozaj citat sabre a mas problemy s pochopenim textu, neda sa s tebou dalej rozumne diskutovat _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 8:47 am Předmět: |
|
|
| sabrepwl napsal: | | Pokusy, ktore tuna boli su prehnane . Ale napr homolov drep z MCSR GPC bol krasny drep.. Napr. u pata tych 400 co tu bolo.. Pato sam si to priznal, ze to bolo vysoke ale taktiez dodal aj on a dodavam to aj ja, ze od tej doby, tych 400 dal xy krat a v peknych hlbkach |
A to je ten problém. Kdyby v daných federacích neprocházely absolutně nelegitimní pokusy, včetně světových rekordů, určitě by nebylo tolik lidí, co se Vám to snaží omlátit o hlavu. To je pak sice moc pěkné, že pár pokusů na jedné soutěži vypadá dobře (sám jsem napsal, že ten 400kg pokus Martina Homoly mi přišel pěkný), ale pokud neuděláte něco se zásadním problémem, kterým je pískání absolutních nesmyslů, tak moc není o čem diskutovat.
| citace: | | Ano opravdu myslim, ze raw resp drviva vacsina co robi raw su hlavne amateri lebo ked vidim ich techniku ako aj mi povedia, ako trenuju, tak je to humus a od lift treningu resp okolo lift techniky to ani neslo |
I mezi equipped liftery je taky dost těch, co zvedají technicky hnusně a o tréninku toho moc neví, v tom si asi obě skupiny nemají co vyčítat :) Raw divize je tu krátkou dobu, takže je asi jasné, že v ní bude řada amatérů. Na druhou stranu existujou i raw lifteři, kteří s přehledem dají kolem 900+, které tu dávají ti nejlepší equipped lifteři, takže jak už jsem říkal, na pdoobné výroky bych byl opatrný. Sám jsi se tu rozčiloval, když Turakam postoval tvoje staré video, na kterém sis jako začátečník málem ukrojil hlavu činkou, protože jsi to triko na bench absolutně nezvládal. Tak pokud se ti to nelíbí, neposuzuj stejně lidi, co s raw liftem začínají. Je dost možné, že za pár let budou výkonnostně dál než ty (nebo možná ne, ale to teď nemůžeme vědět).
| citace: | | A ano clovek co nedela lift nema pravo sudit veci ohladne dresu, kedze nema potuchy o tom, ako narocne to v nom je a hlavne nazory daj si skafander a neni to sila su z cesty a hlavne od ludi, co v tom zivote nemali... ak by tu pisali ludia, co mali dresy nepoviem... a hovorim o skutocnych multy ply dresoch, ktore su narocne na natrenovanie,.. priklad ja kazdu pripravu mam problems touchom resp u nas chalanisko so zvladnutim drepu atd proste mame roky za sebou furt to drtime a furt to robi problemy a furt sa ide na sutaz s tym ze 50:50 ci sa bobne a pod... takze aj co tu ludia pisu ze tie dresy nesu jednoduche a tazke to je lenv TT su z cesty a isto to nenapise clovek co sa vyzna do multy ply liftu ... Taktiez hanit tu WSB a simondsa... sak ten chlapik z jeho systemom urobil najlepsi treningovy system aky tu kedy bol.. a ze to nesedi IPFkarom?... IPF poznam kopu IPFkarov co by sa mali o lifte ucit a studovat a nie hanit WSB takze tolko k tomu a vazne nechapem tuto debatu kde kopu AMATEROV A NELIFTEROV tu utoci na jedneho z najlepsi JUNIOROV... otazka na zamyslenie.. ked je to take lahke... preco je pato s homolou spicka?.. preco nemaju superov?... ved 400 v skafandre zvladne kazdy?... Alebo by to bolo tym, ze fakt na to silu a nebolo by to az take jednoduche?... Niekedy aj clovek chce rovnako a seriozne diskutovat ale pri zaslepencoch je to tazko a najviac smiesne je to, ze to riesia ti ludia, ktori okolo liftu presli okolo,... |
Ne, já se ptal na něco jiného. Jestli může laik posoudit hloubku dřepu a to může. Když ty neplatné dřepy z open federací ukážeš prakticky komukoliv, babičkou v parku počínaje až po zkušené liftery, kteří nezávodí v equip, nebo závodí podle pravidel IPF, tak ti absolutně každý řekne, že ty mělké podivné podřepy nejsou dřep a jediný, kdo se jich zastane, bude část equiped závodníků (a soudní equipped závodníci uznají, že to fakt projít nemá). O tom ta celá debata je a rozhodně je to na zamyšlení! _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
sabrepwl
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 8:51 am Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | Nevies ozaj citat sabre a mas problemy s pochopenim textu, neda sa s tebou dalej rozumne diskutovat |
neda sa diskutovat, nemam porozumenie a to pisu ludia bez argumentov ked ja dam argumenty,.. skor vy ste tak zaslepeni, ze sa neda diskutovat s vami a najviac smiesne je to, ze sam som napisal, ze drepy, ktore sa tu postli boli vysoke a aj tych patovich 400 co tu je video je vysokych... len som dodal ze pato od vtedy 400 drepol x krat v serioznej hblke, to je na riesenie hlbky.. na riesenie dresov, kazdy vidi svoje.. ludia co to ani neskusili a idu to hejtit pricom ani nevie vo co go vs ludia co v tom makaju dlhe roky a asi kusicok do toho vidia.. Resp to tu skor vidim lifter vs nelifteri... a co sa tyka techniky, ze stoja na siroka? ze je to sumo atd?.. aspon si neskurva kolena a je to daleko bezpecnejsie a aspon sa mi da na ten drep pozerat... ja ako rozhodca casto x radsej rozhodujem EQ lebo na tych rawkarov pozerat je fakt humus a fakt casto x musim otocit hlavu na bok lebo vidim koleno v pecku a pod.. a k tomu ze som rozhodca.. Tak ja osobne fakt neznasam vysoke drepy a som proti tomu ... u mna je biela paralel a nizsie ... viac nemam co dodat k danej teme .. suma sumarom, zaujimaju ma aj tak nazori lifterov... profi futbalista sa tiez nebude pytat na nazor basketbalistu, ze ano,..
|
|
| nahoru |
|
 |
RaptorMira

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 8:58 am Předmět: |
|
|
| sabrepwl napsal: | | CIZOPASNIK napsal: |
3/ Opravdu jsi přesvědčený o tom, že člověk, který nedělá lift, si nemůže přečíst znění pravidel a posoudit pokus ve dřepu? |
1.Pokusy, ktore tuna boli su prehnane. Ale napr homolov drep z MCSR GPC bol krasny drep.. Napr. u pata tych 400 co tu bolo.. Pato sam si to priznal, ze to bolo vysoke ale taktiez dodal aj on a dodavam to aj ja, ze od tej doby, tych 400 dal xy krat a v peknych hlbkach
2. Ano opravdu myslim, ze raw resp drviva vacsina co robi raw su hlavne amateri lebo ked vidim ich techniku ako aj mi povedia, ako trenuju, tak je to humus a od lift treningu resp okolo lift techniky to ani neslo
3. A ano clovek co nedela lift nema pravo sudit veci ohladne dresu, kedze nema potuchy o tom, ako narocne to v nom je a hlavne nazory daj si skafander a neni to sila su z cesty a hlavne od ludi, co v tom zivote nemali... ak by tu pisali ludia, co mali dresy nepoviem... a hovorim o skutocnych multy ply dresoch, ktore su narocne na natrenovanie,.. priklad ja kazdu pripravu mam problems touchom resp u nas chalanisko so zvladnutim drepu atd proste mame roky za sebou furt to drtime a furt to robi problemy a furt sa ide na sutaz s tym ze 50:50 ci sa bobne a pod... takze aj co tu ludia pisu ze tie dresy nesu jednoduche a tazke to je lenv TT su z cesty a isto to nenapise clovek co sa vyzna do multy ply liftu ... Taktiez hanit tu WSB a simondsa... sak ten chlapik z jeho systemom urobil najlepsi treningovy system aky tu kedy bol.. a ze to nesedi IPFkarom?... IPF poznam kopu IPFkarov co by sa mali o lifte ucit a studovat a nie hanit WSB takze tolko k tomu a vazne nechapem tuto debatu kde kopu AMATEROV A NELIFTEROV tu utoci na jedneho z najlepsi JUNIOROV... otazka na zamyslenie.. ked je to take lahke... preco je pato s homolou spicka?.. preco nemaju superov?... ved 400 v skafandre zvladne kazdy?... Alebo by to bolo tym, ze fakt na to silu a nebolo by to az take jednoduche?... Niekedy aj clovek chce rovnako a seriozne diskutovat ale pri zaslepencoch je to tazko a najviac smiesne je to, ze to riesia ti ludia, ktori okolo liftu presli okolo,... |
Pořád se tu oháníš technikou, ale tvoje technika je hrůzostrašná. Znám pár lidí, co závodí v multiply a patří ke špičce u vás... světové chápeš ... u vás... to co předvádíš ty s tím 50:50 bombout (možná spíš 90:10) je jim hoooodně vzdálené. Tak trochu ale vím co ti chybí, stejně jako některým "chalanům" co vidím na videích multiply z jihu moravy... chybí síla, ty vole, jo raw síla
Simmonsa tu nikdo nehaní, trénink funguje, to je vše. Nejlepší ve vesmíru fakt není, ale dokáže krásně šlapat
Nechápu proč rawkaře označuješ za amatéry a sebe za profi :D - to tě ten lift živí? Je to stejně imbecilní, jak vykřikovat, že jediný lift je raw a dresy ne, zvlášť když v tom dresu dotyčný nikdy nebyl...
Ani když budeš mít na sobě 3 vrstvy to neznamená, že bys měl jít 20cm nad paralel a chtít to uznat. Tak jak psal cizo. A jo, Houmí udělal už pár uznatelných dřepů a je na dřepu silnej, o tom se nikdo nehádá.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 9:02 am Předmět: |
|
|
| sabrepwl napsal: | | Turakam napsal: | | Nevies ozaj citat sabre a mas problemy s pochopenim textu, neda sa s tebou dalej rozumne diskutovat |
neda sa diskutovat, nemam porozumenie a to pisu ludia bez argumentov ked ja dam argumenty,.. skor vy ste tak zaslepeni, ze sa neda diskutovat s vami a najviac smiesne je to, ze sam som napisal, ze drepy, ktore sa tu postli boli vysoke a aj tych patovich 400 co tu je video je vysokych... len som dodal ze pato od vtedy 400 drepol x krat v serioznej hblke, to je na riesenie hlbky.. na riesenie dresov, kazdy vidi svoje.. ludia co to ani neskusili a idu to hejtit pricom ani nevie vo co go vs ludia co v tom makaju dlhe roky a asi kusicok do toho vidia.. Resp to tu skor vidim lifter vs nelifteri... a co sa tyka techniky, ze stoja na siroka? ze je to sumo atd?.. aspon si neskurva kolena a je to daleko bezpecnejsie a aspon sa mi da na ten drep pozerat... ja ako rozhodca casto x radsej rozhodujem EQ lebo na tych rawkarov pozerat je fakt humus a fakt casto x musim otocit hlavu na bok lebo vidim koleno v pecku a pod.. a k tomu ze som rozhodca.. Tak ja osobne fakt neznasam vysoke drepy a som proti tomu ... u mna je biela paralel a nizsie ... viac nemam co dodat k danej teme .. suma sumarom, zaujimaju ma aj tak nazori lifterov... profi futbalista sa tiez nebude pytat na nazor basketbalistu, ze ano,.. |
z toho vyrosteš, neboj, radši napiš, co chytáš za úlovky na amateri.sk:)
|
|
| nahoru |
|
 |
sabrepwl
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 9:03 am Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | sabrepwl napsal: | | Pokusy, ktore tuna boli su prehnane . Ale napr homolov drep z MCSR GPC bol krasny drep.. Napr. u pata tych 400 co tu bolo.. Pato sam si to priznal, ze to bolo vysoke ale taktiez dodal aj on a dodavam to aj ja, ze od tej doby, tych 400 dal xy krat a v peknych hlbkach |
A to je ten problém. Kdyby v daných federacích neprocházely absolutně nelegitimní pokusy, včetně světových rekordů, určitě by nebylo tolik lidí, co se Vám to snaží omlátit o hlavu. To je pak sice moc pěkné, že pár pokusů na jedné soutěži vypadá dobře (sám jsem napsal, že ten 400kg pokus Martina Homoly mi přišel pěkný), ale pokud neuděláte něco se zásadním problémem, kterým je pískání absolutních nesmyslů, tak moc není o čem diskutovat.
| citace: | | Ano opravdu myslim, ze raw resp drviva vacsina co robi raw su hlavne amateri lebo ked vidim ich techniku ako aj mi povedia, ako trenuju, tak je to humus a od lift treningu resp okolo lift techniky to ani neslo |
I mezi equipped liftery je taky dost těch, co zvedají technicky hnusně a o tréninku toho moc neví, v tom si asi obě skupiny nemají co vyčítat :) Raw divize je tu krátkou dobu, takže je asi jasné, že v ní bude řada amatérů. Na druhou stranu existujou i raw lifteři, kteří s přehledem dají kolem 900+, které tu dávají ti nejlepší equipped lifteři, takže jak už jsem říkal, na pdoobné výroky bych byl opatrný. Sám jsi se tu rozčiloval, když Turakam postoval tvoje staré video, na kterém sis jako začátečník málem ukrojil hlavu činkou, protože jsi to triko na bench absolutně nezvládal. Tak pokud se ti to nelíbí, neposuzuj stejně lidi, co s raw liftem začínají. Je dost možné, že za pár let budou výkonnostně dál než ty (nebo možná ne, ale to teď nemůžeme vědět).
| citace: | | A ano clovek co nedela lift nema pravo sudit veci ohladne dresu, kedze nema potuchy o tom, ako narocne to v nom je a hlavne nazory daj si skafander a neni to sila su z cesty a hlavne od ludi, co v tom zivote nemali... ak by tu pisali ludia, co mali dresy nepoviem... a hovorim o skutocnych multy ply dresoch, ktore su narocne na natrenovanie,.. priklad ja kazdu pripravu mam problems touchom resp u nas chalanisko so zvladnutim drepu atd proste mame roky za sebou furt to drtime a furt to robi problemy a furt sa ide na sutaz s tym ze 50:50 ci sa bobne a pod... takze aj co tu ludia pisu ze tie dresy nesu jednoduche a tazke to je lenv TT su z cesty a isto to nenapise clovek co sa vyzna do multy ply liftu ... Taktiez hanit tu WSB a simondsa... sak ten chlapik z jeho systemom urobil najlepsi treningovy system aky tu kedy bol.. a ze to nesedi IPFkarom?... IPF poznam kopu IPFkarov co by sa mali o lifte ucit a studovat a nie hanit WSB takze tolko k tomu a vazne nechapem tuto debatu kde kopu AMATEROV A NELIFTEROV tu utoci na jedneho z najlepsi JUNIOROV... otazka na zamyslenie.. ked je to take lahke... preco je pato s homolou spicka?.. preco nemaju superov?... ved 400 v skafandre zvladne kazdy?... Alebo by to bolo tym, ze fakt na to silu a nebolo by to az take jednoduche?... Niekedy aj clovek chce rovnako a seriozne diskutovat ale pri zaslepencoch je to tazko a najviac smiesne je to, ze to riesia ti ludia, ktori okolo liftu presli okolo,... |
Ne, já se ptal na něco jiného. Jestli může laik posoudit hloubku dřepu a to může. Když ty neplatné dřepy z open federací ukážeš prakticky komukoliv, babičkou v parku počínaje až po zkušené liftery, kteří nezávodí v equip, nebo závodí podle pravidel IPF, tak ti absolutně každý řekne, že ty mělké podivné podřepy nejsou dřep a jediný, kdo se jich zastane, bude část equiped závodníků (a soudní equipped závodníci uznají, že to fakt projít nemá). O tom ta celá debata je a rozhodně je to na zamyšlení! |
V 1.ke sme sa myslim, ze zhodli... hovorim videa co tu boli su blbosti ale nehanil by som open federacie, casto x tam ide prisne rozhodovanie a casto x pri tom pato drepol tych 400.. videa co boli tuna su z Bull Farm meetov a tam sa fakt piskaju kktiny a bull farm meet nieje zastreseny pod ziadnou federaciu.. Celkovo WPC a WUAP doteraz najprisnejsie rozhodovanie v GPC to bolo volnejsie ale sprisnilo to v prahe.. to ze to sprisnili je Fajn ale casto x to prehnali a za tym si stojim, ze to rozhodovanie bolo uletene.. ved pozrite si trebars tento drep co bol no lift:
facebook.com/radkovan.ondricko/videos/10202548104782110/?pnref=story
2. Ano aj tuna mas pravdu.. vela ludi nevie ani v EQ ale to je tym, ze nemaju informacie ako aj ludi co sa vyznaju za sebou. Dodam, že v cechach jedini klub, ktory vie ako na EQ a vie na to trenovat je GIGANT borislav a potom mozno 1-2ja chalani v krajne,.. bohuzial je to tak.. Slovensko je na tom lepsie ale to vdaka Lucencu a mlynovi alias burnovi, ktori boli par rokov v USA a kopu veci tam pochytili a doniesli na SVK know how a vdaka nim je tu lift 21. storocia. Takze ano, aj mnoho ludi v EQ ma skaredu techniku.
3. Sudia hlbku ale sudia hlbku z predu, kazdy, co sa vyzna do EQ povie, ze equip ti vydvihne opticky zadok hore, takze EQ drep z predu vyzera opticky vysie a preto je z predu sudit hlbku bull shit.. raz som chytil stareho rozhodcu, ktory hodnotil z predu hlbku a mal som 2:1 platne kedze z boku pekny pokus od oboch rozhodcov a hlavny daval no lift za hlbku.. takze tolko, hovorim z predu to vzdy vyzera vysie.. to prva vec a druha ze kopu ludom tu uz vadi siroky postoj a k sudeniu hlbke ja sa pozeram na koleno a trup.. ak drzis kolena resp holen kolmo na podlahu, ze nejdu dopredu, tak fakt nemusis ist taky rozsah pohybu, aby sa trup dostal na uroven kolena, resp ho pretal, teda do paralelu a u mna regulernej resp podla pravidiel ked uz je pol cm pod paralel regulernej hlbky,.. kdesto casto x rawkari idu kolenami do predu a preto aby sa dostali do polohy ako krazu pravidla musia vykonat vysiu drahu pohybu a preto to opticky vyzera hlbsie ale technicky to je to iste a poviem ako rozhodca, ze casto x rawkari chodili co sa tyka porovnani pravidiel vysie drepy ako equipaci lebo kolena mali tak v predu resp mali tak velke stehna a pri uzkom drepe atd nemali ani sancu sa dostat do tej polohy aj ked v skutocnosti to vyzeralo, ze sedia na zemi,.. takze tolko k tomu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|