Jídelníček-určení somatypu

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jídelníček-určení somatypu  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jídelníček-určení somatypu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 6:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

skullicek2 napsal:
Že bych přibral 1 kg z větší části kvalitní hmoty.
Potom tu mám asi jednu zásadní otázku.Když jeden den prostě nepůjde udržet ten harmonogram,je to problém? Kolik aspoň musím sníst g/kg sacharidů v tom dni ,abych nezhubl.

Kilo hmoty měsíčně...12 kg ročně? převážně svaly. Prakticky nereálné. Pro endomorfa z těžší váhovky a ještě třeba v teenagerském věku po 2-3 letech cvičení možná. Pro ektomorfa absolutně unreal.

pardon 48 kg ročně?????? Už vidíš sám ten omyl, ne? (počítal jsem kilo měsíčně ne týdenně)

Naturálně je člověk rád za třeba 5-6 kg hmoty za rok a to ještě v začátcích. Pak je to boj o každé kilo a 2-3 kg svalů ročně naturálně je velký úspěch.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
skullicek2

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 6:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám na mysli to ,že mám podvýživu ,tak jestli to ze začátku nebude stoupat trochu rychleji a potom se to bude utlumovat.Asi spíš než na váhu se mám dívat na výsledky do zrcadla co?
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 7:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zrcadlo, krejčovský metr.
skullicek2

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 8:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A poslední dvě otázky asi :D Můžu si dát mezi svačinami (nebo místo svačiny) pizzu nebo hamburger? 1-2x týdně ,aby mi z té stravy nehráblo :D
Btw. když třeba jeden den nebudu stíhat jídla (kvůli Majálesu např.) ,tak stačí když do sebe hodím tak polovinu jídla jak normálně ,abych nezhubl ne?
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 8:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

skullicek2 napsal:
A poslední dvě otázky asi :D Můžu si dát mezi svačinami (nebo místo svačiny) pizzu nebo hamburger? 1-2x týdně ,aby mi z té stravy nehráblo :D
Btw. když třeba jeden den nebudu stíhat jídla (kvůli Majálesu např.) ,tak stačí když do sebe hodím tak polovinu jídla jak normálně ,abych nezhubl ne?

Ze začátku to půjde nahoru hodně rychle, pak zase to bude pokračovat hodně pomale
Jinak když si jeden den nic nedáš nebo si dáš pizzu, vůbec nic se nestane.
Big Muscle

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 8:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:

Tohle bych obecně moc neradil, protože to většinou skončí tak, že ten "jeden den" se bude opakovat hodně často
skullicek2

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 8:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No mně jde o to ,že jako ektomorf tu pizzu za ten den spálím ne? Takže když budu jíst normálně a mezi těma jídlama si občas něco dám,tak to není problém ne?
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 8:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big Muscle napsal:
Maerlyn0 napsal:

Tohle bych obecně moc neradil, protože to většinou skončí tak, že ten "jeden den" se bude opakovat hodně často

Však se nechystá na Mr. Olympia, když si občas dá něco co mu do jídelníčku nesedí, nic se nestane, lepší, než být otrok jídla. Stejně bude ze začátku přibírat na všem, vzhledem k tomu, kolik váží.
skullicek2

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 8:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jinak udělal sem si už i tréninkovej plán novej: Mt,dřepy,bench,biceps. zdvihy,franc. tlaky,arn. tlaky
Mablung

PříspěvekZaslal: ne duben 26, 2015 10:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

skullicek2 napsal:
No mně jde o to ,že jako ektomorf tu pizzu za ten den spálím ne? Takže když budu jíst normálně a mezi těma jídlama si občas něco dám,tak to není problém ne?

Já mám dojem, že jako spousta tobě podobných začátečníků řešíš píčoviny. To si neber osobně. Drž se absolutních základů a nějaké počítání či vychytávky nech lidem, kteří je skutečně potřebují řešit. Jsi v situaci, kdy začínáš hrát tenis, nedáš ani pořádné podání a zkoušíš řešit, jak dávat točené míče těsně za síť.
Drž se základů. Vezmi si trenéra na prvních 10 lekcí, ať ti vysvětlí techniku cviků a sestaví trénink. 99,999 % lidí jako ty si sestaví trénink blbě.
Jez více, ať přibíráš. Kontrola je jednoduchá - zrcadlo. Pokud ti roste pupek, jíš moc, pokud ti nerostou svaly ani pupek, jíš málo. Nic nepočítej, vykašli se na detaily. Prostě jez a cvič. Taktéž, tvému žaludku je u prdlele, jestli máš vaječné či bezvaječné těstoviny. Tyhle věci může řešit špičkový sportovec. Ne ty. Jestli se pokusíš zavrtat do přílišných detailů, budeš mít ve všem zmatek. Informace získáš postupně. Prozatím musíš, ano, cvičit a jíst.
jachym

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 2:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kilo svalů za týden? Tak to si věříš...
bolgi

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 9:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung to vystihol uplne presne. Cvic, jedz, odpocivaj (to nemyslim, ze nemas sportovat, ale ze nemas travit vikendy na diskoteke) a vysledky pridu. Hamburger a pizzu si kludne daj kedykolvek budes mat chut, mas 45kg - nemas preco riesit ci ti nieco pojde "do brucha" alebo tak. Aj v tom hambaci su kvalitne bielkoviny (sice s balastom, ale tebe to moze byt teraz jedno). Ak sa budes teraz snazit drzat nejaky jedalnicek ktory ti nechuti, tak ta mrdne a vybodnes sa na to. Zakladne pravidlo, je ze musis na to ist POSTUPNE.

A ako budes pozorovat vysledky na sebe, zacnes sa viac zaujimat o to ako to s tou stravou je, zacnes si upravovat jedalnicek a ucit sa ktore cviky ti zaberaju lepsie, ktore nie. Ale toto trva roky! a ver mi, ze to tie roky nevydrzis pokial zacnes od zaciatku ratat kalorie a stresovat sa z kazdeho jedla. Ked raz budes mat cviciaci a stravovaci navyk, tak sa to dodrzuje samo a lahko, ale ten si treba vybudovat, neda sa ho vyrobit zo dna na den. Takze hlavne nech ta to bavi a uzivaj si treningy aj jedlo a drzim palce
Big Muscle

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 10:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
Big Muscle napsal:
Maerlyn0 napsal:

Však se nechystá na Mr. Olympia, když si občas dá něco co mu do jídelníčku nesedí, nic se nestane, lepší, než být otrok jídla. Stejně bude ze začátku přibírat na všem, vzhledem k tomu, kolik váží.

Chápu jak to bylo myšlený, ale reagoval jsem spíš na to "když si jeden den nic nedáš", protože to většinou dopadne tak, že v neděli se nestihne najíst, což nevadí, protože jeden den se nic nestane. To stejný pak v úterý, ve čtvrtek atd. a výsledky nikde.

Ale možná jsem jenom ovlivněný tím, když doktor tenkrát nařídil tátovi dietu s tím, že jednou za čas si může dát nezdravé jídlo. Dopadlo to tak, že v pondělí měl teda langoše (které jsou jednou za čas), v úterý knedlo-zelo-vepřo (které je jednou zas čas), ve středu klobása s kečupem (která je jednou za čas) a takhle to vypadalo celý týden, protože to špatný jídlo "jednou za čas" přeci nevadí
skullicek2

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 3:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneska jsem byl v posilovně a nějaký ty cviky moc nedávám :D Nevíte něco hodně jednoduchýho na biceps?
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 4:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="skullicek2"]Dneska jsem byl v posilovně a nějaký ty cviky moc nedávám :D Nevíte něco hodně jednoduchýho na biceps?[/quote

promiň, ale tou poslední větou jsi mě fakt rozsekal.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jídelníček-určení somatypu Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: