Celý víkend jsem pracoval na zahradě - rovnali jsme pozemek. Takže spodní záda celkem odvařený, celkově unavenej a bolavej, ale trénink jsem nevynechal. Jen jsem ho trochu osekal Dřepy nakonec překvapily, čekal jsem, že odpadnu po prvním opakování, ale nakonec to šlo. Zkusil jsem malinko rozšířit postoj - dle návodu ve videu a celkem mi to sedí, asi to tak chvíli nechám a uvidíme. Trochu jsem i laboroval s technikou na benči a tam jsem také udělal nějaké změny... snad to trochu pomůže.
EDIT: ještě to video - foot position začíná na 3:00
Dnešní trénink. Bohužel nebylo moc času, tak jsem to zkrátil na minimum. Mrtvola celkem v pohodě, technicky OK. Tlak dneska úplně na pohodu, stejně tak shyby. Dobré to bylo
ve čtvrtek jsem si vzal půl dne volno a dělal jsem na zahradě. Asi 6 hodin těžké fyzické práce a večer jsem byl úplně mrtvej. Jídelníček taky žádná sláva. Spánek pradoxně taky nic moc. No a na tréninku to bylo dost znát. Síla nebyla - benč 1 opakování pod PR, na zbytek jsem si ubral série a co šlo, to jsem vynechal...
nakonec jsem makal na zahradě i v pátek, sobotu i neděli. Totálně vyždímanej, ale trénink jsem stejně nevynechal... tlak teda tragickej, jen 2 opakování jsem opravdu nečekal :) Mrtvola byla pěkně technicky, ale byla strašně těžká :) Doufám, že se teď trochu oklepu a zregeneruju. Hlavě spodní záda, který na zahradě dostávají
nejvíc zabrat. Ve středu začínám 3. týden tohoto cyklu a doufám, že se to silově trochu zlepší.
Tenhle cyklus se tedy moc nepovedl. Dám ještě jeden a pokud to i v něm bude podobné, tj. bez PR či dokonce zhoršení, tak změním trénink.
Dřepy dnes nějak nesedly, pral jsem s technikou. Hlavně uložení na zádech, bolest zápěstí atd... musím zlepšit mobilitu hrudní páteře, ramen a zápěstí. Těch 6 opakování už bylo celkem vydřenejch. Benč dneska překvapivě lehký, se stopkama.
Zbytek na protažení, i když ty přítahy už taky pěkně těžknou. Bohužel máme nejtěžší JČ 40kg, takže progres jedině v počtu opakování. Až se dostanu na nějakých 15-20 opakování, budu spokojenej
Benč celkem v pohodě, poslední opakování šlo plynule, ale těžce. Myslím, že 4. by nedal. Dřepy byly taky nějak těžký, u druhého opakování první série jsem málem přepadl dopředu, ale ustál jsem to a sérii docvičil
Zítra tlak a mrtvola a pak týden deload. Pak se rozmyslím, jestli dám ještě jeden cyklus, nebo už změním trénink. Zatím to vypadá, že minimálně ještě jeden dám...
Až na ty tlaky paráda Sice minule 3x55kg, nebo kolik to bylo, ale jak jsem už psal, byla tam lehká dopomoc nohou. Včera jsem to chtěl dát striktně, bez pohupu a ani hovno... vytlačit jsem to zhruba do úrovně očí a konec Takže na další cyklus podseknu u tlaku váhy. Zbytek opět přidáme. Mrtvola byla včera parádní, dynamická, hezky to tam lítalo. Jen ten úchop žádná sláva. Nadhmatem dám tak 2-3 série, zbytek musím střídavým.
Teď bude týden deload. Uvidím, zda se půjdu protáhnout, nebo posilku uplně vynechám.....
tlak ve stoje 5x 40kg
5x 40kg
5x 40kg
5x 40kg
5x 40kg
5x 40kg
5x 40kg
shyby podhmatem 2x 8kg
3x 8kg
2x 8kg
2x 8kg
3x BW
bradla 5x BW
5x BW
5x BW
5x BW
5x BW
abwheel 2x 8
2x 8
Mrtvola mě celkem potěšila. To osmý opakování už bylo celkem na krev, ale technika v pohodě. U tlaku jsem snížil o cca 10% váhy, takže těch 7x5 bylo celkem na pohodu. Přidal jsem opět něco málo na shybech a zkouším po delší době kliky na bradlech. Začal jsem lehce, bez přidané zátěže a ušlo to
U benče jsem poslední opakování nedotlačil a musel jsem rolovat po břiše . Ale moc nechybělo. Každopádně s touhle vahou to je asi PR. O to víc mě ale potěšily dřepy. Tak jak jsem minule postoj rozšířil a liboval si, jak to je dobrý, tak jsem ho tentokrát zase zúžil a opět si libuji, jak je to dobrý a lepší . Ba ne - tentokrát už u toho užšího postoje zůstanu. Cítím se v něm mnohem přirozeněji a i víc cítím stehna (a není to špatnou hygienou). Mimochodem k tomu zúžení postoje mě přivedlo video Toma Platze, který také dřepoval v relativně úzkém postoji. A k videu Toma Platze mě přivedlo video Chrisse Duffina, kterého kanál odebírám na Youtube a kde se pokusil překonat Tomášův světový rekord v počtu opakování s 500lb v jedné minutě. Samozřejmě jsem si po tomto videu pustil i to Tomovo a přestože Duffin je skvělý lifter, na Tomáše prostě zatím nemá Níže obě videa. Ten Chrissův pokus začíná někde kolem 39té minuty tuším.
Tlaky vLehké pohodě, ta lehčí váha mi vyhovuje Mrtvola taky na pohodu. Bradla dneska šla mnohem lépe jak minule. Trochu jsem přihodil a počítám, že bych každý trénink těch 2,5kg přidal a uvidíme, kam až se dostanu. Myslím, že s tou dvacítkou bych to měl dát v pohodě.
Víkend za námi, je čas zapsat trénink. Oba dva byly velmi povedené. Dřepy byly úplně parádní, s technikou jsem spokojený a doufám, že mi to vydrží. Benč už trochu těžkne, stopky nedávám u všech sérií, většinou jen na začátku. Později bych to už nedal :)
Mrtvola mě taky příjemně překvapila, takže i z nedělního tréninku jsem odcházel spokojenej. Na to, že jsem chtěl minulý cyklus už ukončit, protože jsem neviděl žádný progres, tak tenhle cyklus to jede zatím parádně
Prima trénink. U benče jsem se při šestém opakování hecnul a to sedmé jsem zkusil. Nedal jsem ho a opět jsem roloval po břiše Dřepy na pohodu - ona ta váha je relativně lehká, ale 7 sérií mi dává ke konci už zabrat. Taky mě mrzí, že nemáme těžší JČ, takže musím přítahy jet pouze se 40kg. Víc nemáme Zvyšuji tedy alespoň opakování. Těch 12 už je celkem těžkých, uvidíme jestli to dokážu vytáhnout na 3x15, jak jsem si předsevzal U bicepsu jsem chtěl dát 3 série, když už jsem se rozhodl jet to trochu lehčeji, ale prostě to nešlo. První v pohodě. U druhé jsem ale umíral a ruce tak napumpovaný, že jsem měl co dělat, abych těch 15 opakování dal.. peklo.
Jinak si musím pořídit to kolečko na břicho. Cvičím to s VČ (10kg) a není to úplně ono....
Opět jsem zapomněl zapsat páteční trénink Abych zapadl mezi místní, tak si musím trochu postěžovat na pravé koleno, které mi o víkendu trochu oteklo a bolelo. Vozil jsem v kolečku písek a kolenu to neudělalo moc dobře. Proto jsem vynechal páteční dřepy a dal jsem si volno. Uvidíme, zda to dnes půjde. Koleno už je celkem v pohodě, chtělo by to rozhejbat
Tak koleno je v pohodě, takže se opět dalo dřepovat. A nebylo to zlé Zato u benče jsem se trápil. Ne že by to bylo těžký - první 3 série se stopkama, pak už raději bez, ale technika byla dost divoká. Činka mi v těch rukou plavala a vůbec nedržela dráhu. Zavřel jsem okna, ale to nepomohlo, takže průvanem to asi nebylo... Přítahy JČ už jsou dost na hraně, těch 3x15 bude asi dost náročných :)
Páteční trénink nádhera, nedělní katastrofa. Mrtvola mě v pátek hodně potěšila, měl jsem dost energie, trénink jsem si užil. Bohužel v sobotu jsem opět makal na stavbě a opět se mi podařilo nějak si pohmoždit koleno. Už večer jsem cítil, že začíná pobolívat a ráno to bylo jasný. Tentokrát to ovšem byla levá noha... Vždy mě to ale bolí na stejném místě - na vnitřní straně kolena spíš vepředu. Asi nějaké přetížené vazy či co... Ani si neuvědomuju, že bych něco špatného prováděl (stál jsem asi 3 hodiny na štaflích, tak hodinu jsem dělal něco v kleče - na kolena asi nic moc). Hrozný, jakej jsem mrzák. V neděli jsem čekal na benči větší výkony. Tak nějak jsem si říkal, že ty 3 opakování by byly pěkný. První bylo těžký, ale nějaká rezerva tam byla. Druhý jsem ale nedotlačil a musel jsem rolovat Holt každý den není posvícení :)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru