Řešení nestability hlezna

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Řešení nestability hlezna  Úvodní stránka -> Ostatní -> Řešení nestability hlezna
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ghost333

PříspěvekZaslal: st květen 06, 2015 1:45 pm    Předmět: Řešení nestability hlezna Odpovědět s citátem

Čau, dneska sem zakončil kolečko v nemocnici (vyšetření, rentgen, rezonance, vyšetření) s problémovým kotníkem a ortel je - "nestabilní hlezno, nedá se s tím nic dělat". S tím se nechci spokojit, tak se ptám, jestli by mi tu někdo neporadil.

Přetrhl jsem si vazy v kotníku asi před 5 lety, tři roky pak dobrý, ale poslední dva mám problém zejména u fotbalu nebo podobných sportů v prudkými pohyby. Kotník do strany drží v pohodě, ale při dupnutí (což se děje hlavně při silnějším kopnutí do míče u stojné levé nohy) se někdy kotník rozbolí, dohrát pak už skoro nemůžu a týden až dva je opuchlý.

Nechci se vzdát aspoň rekreačního hraní hanspaulky nebo podobných akcí, ale mám vždy tak 90% šanci, že nedohraju. Přes doktory cesta nevede, takže nevěděl by někdo třeba o fyzioterapeutovi z Prahy a okolí, co má s tímto zkušenosti? Uvítám jakýkoliv nápad, jak to protahovat, zatejpovat, zpevnit..., doktorova rada byla, že prý možná pomůže vložka do boty. Ač si ho vážím, v 26 letech mi taková odpověď nestačí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
detonator

PříspěvekZaslal: st květen 06, 2015 2:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, ja mel podobnyproblem jako ty (stale jeste mam, ale v mnohem mensi mire) - opakovane urazy kotniku, nekdy nedolecene. Vyustilo to v lokalni bolest temer po kazdem vetsi namaze (sprintik na MHD, sviznejsi beh na par minut, atd).

Vysetreni melo podobny zaver jako u tebe - nestabilni obe hlezna, extremne pohyblive, nebylo vylouceno, ze se tam kdysi neco utrhlo. Jelikoz jsem byl fakt zoufalej, zacal jsem chodit na rehabilitace, poctive cvicit. Sundal jsem boty, ve kterejch jsem nohu necitil, ucil jsem se znovu chodit, stat (na obou i na jedne noze), 'citit' a aktivovat svaly chodidla i nohy, pozdeji ruzne balancni veci. Musim rict, ze mi to vyrazne pomohlo, jak s bolesti (ta ale nezmizela uplne), tak treba s obycejnou rovnovahou pri nazouvani ponozek :)

Nebylo to zadarmo - trvalo to skoro rok, ze zacatku intenzivneji, pak uz jen spis automaticky a podvedome - clovek si vzpomene ve fronte, srovna postoj, hlida si chuzi po schodech apod.

Tejpy jsem zkousel, dle myho jen psychologickej efekt - vic na to myslis-aktivujes, rozsvihanej kotnik to neudrzi. Na vlozky se vykasli, to je velkej byznys. Misto nich si porid barefoot botky (to je taky velkej byzbys, ale da ti to mnohem vic) a uc se citit nohu, chod vic bos. Najdi fyzioterapeuta co te da dohromady (ja chodil v Praze do Centrum komplexní péče Roseta a mel jsem stesti na opravdu osobni pristup).
PMKB5

PříspěvekZaslal: st květen 06, 2015 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdar a sílu,

pošlu ti do SZ kontakt na výborného sportovního fyzio Martina Svitka, kamaráda.
Spazik

PříspěvekZaslal: čt květen 07, 2015 8:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A co kotníková ortéza? Ale ta asi pomáhá spíš pokud je kotník nestabilní do stran.
ghost333

PříspěvekZaslal: čt květen 07, 2015 10:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
A co kotníková ortéza? Ale ta asi pomáhá spíš pokud je kotník nestabilní do stran.

no právě, přesně jak píšeš, pomáhá do stran, tzn. po úraze jsem ji nosil, ale na můj aktuální problém nepomáhá ani ortéza, ani pevně uvázaný obvaz

vyzkouším teď ty vložky, možná i ten tejp (ani jednomu nedávám moc šancí, ale jsem zoufalý) a už jsem každopádně kontaktoval fyzioterapeuta, rozhodně nechci v 26 letech zapomenout byť jen na rekreační hraní fotbalu, ale štve mě, že ani v nemocnici s tím nic neudělají

ještě mě napadlo, co myslíte, mohl bych se dozvědět něco víc na soukromé klinice? např. zubní lékařství na soukromé klinice je nesrovnatelné se zubaři, co jedou na pojišťovnu
třeba nějaká plastika vazu by se mi líbila a stálo by mi to za to
Spazik

PříspěvekZaslal: čt květen 07, 2015 11:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Rychle na stránku:

Přejdi na: