Nadýmání po kreatinu

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nadýmání po kreatinu  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Nadýmání po kreatinu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út květen 19, 2015 2:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Darkkiller napsal:
Rozpuštěním to podle mě nebude. Nemělo by to hrát žádnou roli.

Jestli to nepomůže, tak zkus dávkovat jen po jídle. Např. ráno po snídani a po tréninku v PTN nebo až po nasledujícim jídle.

Ale kdo ví, jestli tě nadýmá kreatin. To můžou dělat např. i sacharidy.

A to hádáš? :) Rozpuštění může hrát zásadní roli u citlivých jedinců.
Darkkiller

PříspěvekZaslal: út květen 19, 2015 2:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo, hádám a přijde mi to logický. Kreatin se tak jako tak rozpustí v žaludku, kde jsou na to dokonce lepší podmínky než ve vodě.

Co potom kapsle, taky bys mu doporučil je nejdřív vysypat a rozpustit ve vodě?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út květen 19, 2015 7:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže maso budeme jíst také syrové, protože pod vlivem pH se tak nebo tak denaturuje, rozruší se kolagen atd.? Logika je někdy slepá, zkušenost konzumentů je často pohled zajímavější. Někdy může dělat kreatin neplechu už v žaludku, někdy až v tenkém střevě. Pokud se jedná o první případ, kapslovaná forma by mu mohla pomoci, pokud ne, tak bude citlivý na většinu forem kreatinu.

Neber mě špatně, ale z Tvé otázky cítím akorát rádoby vtipnost. Ta, ale vzhledem k Tvému hádání, není zrovna na místě.
Darkkiller

PříspěvekZaslal: út květen 19, 2015 8:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Takže maso budeme jíst také syrové, protože pod vlivem pH se tak nebo tak denaturuje, rozruší se kolagen atd.? Logika je někdy slepá, zkušenost konzumentů je často pohled zajímavější. Někdy může dělat kreatin neplechu už v žaludku, někdy až v tenkém střevě. Pokud se jedná o první případ, kapslovaná forma by mu mohla pomoci, pokud ne, tak bude citlivý na většinu forem kreatinu.

Neber mě špatně, ale z Tvé otázky cítím akorát rádoby vtipnost. Ta, ale vzhledem k Tvému hádání, není zrovna na místě.

Vtipně jsem to nemyslel, ani rádoby vtipně.

Logika je sice někdy slepá, ale někomu úplně chybí. Mi prosím vysvětli, jaký je tedy rozdíl mezi tím, když vypiješ kreatin rozpuštěný ve vodě/neúplně rozpuštěný nebo ho jen zapiješ vodou - tak jako tak skončí úplně rozpuštěný v žaludku během několika sekund (tzn. stejný výsledek). Autora zajímalo nadýmání. Jak jistě víš, střevní plyny (už podle názvu) vznikají ve střevech. Jak tedy může mít vliv míra rozpuštění někde ve sklenici vliv na plynatost?

Nevím, co si chtěl ukázat na příkladu s masem. Nevidím tam žádnou analogii. Tatarák si někdy rád dám a žádné problémy z něho nemám.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út květen 19, 2015 11:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Analogie spočívala v tom, že když naše velmi kyselé prostředí v žaludku dokáže udělat tu samou práci, co tepelné zpracování, tak proč se s tím zdržovat - mělo by to být přece bez rozdílu. Bohužel to tak většinou není. Tím jsem chtěl naznačit, že když je šance, že se kreatin v žaludku rozpustí, tak proč ho rozpouštět? Protože opět - někomu to nemusí sednout. Proč tomu tak je, tak na to logika nemusí stačit, protože dle některých odborných prací je na vině osmotická aktivita kreatinu, který byl špatně rozpuštěn. Ano, je tedy zřejmě možné, že špatně rozpuštěný kreatin projde žaludkem velmi rychle, tedy v prostředí žaludku nesetrvá dostatečně dlouho, aby se rozpustil. Takto špatně rozpuštěný kreatin poté stahuje vodu z bazolaterální strany enterocytů a může dojít k nadýmání. Stejně jako se to stává při nadměrné konzumaci osmoticky aktivní fruktózy. Jenže logika by říkala, že to platí tedy pro všechny, kteří spolknou kreatin a zapijí ho vodou. Ale jsou lidi, kterým tohle nedělá vůbec problém. Tak kde je tedy ta příčina? Já to nevím přesně, akorát vím, že logika zde uplatnit tedy nelze.

Dle
citace:
http://www.researchgate.net/profile/Sergej_Ostojic/publication/5479908_Gastrointestinal_distress_after_creatine_supplementation_in_athletes_are_side_effects_dose_dependent/links/544ab88a0cf24b5d6c3cdadc.pdf
s tím má co souviset zřejmě i množství jednorázové dávky, což ale není náš případ.

GIT diskomfort popisovaný u špatně rozpuštěného kreatinu.
citace:
http://bvcenadim.digemid.minsa.gob.pe/formu/archivos/tecnico/AlternativeMedicinedetail-MICROMEDEX.pdf
http://www.jnutbio.com/article/S0955-2863%2897%2900116-2/abstract?cc=y=

A jelikož jsem hodný, tak k druhému mám i placený full text, kdybys měl zájem. :)
Darkkiller

PříspěvekZaslal: út květen 19, 2015 11:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dík za odkazy:). Zítra si to ještě pořádně pročtu. Co jsem to tak zběžně prolít, tak uznávám, že to možné je, ale je to podle mě dost nepravděpodobné. Navíc to tahání vody osmoticky aktivního kreatinu by spíš způsobilo průjem než nadýmání, ale dobře... Spíš bych věřil, že tu flatulenci způsobí fruktóza ve džusu s kterým se kreatin často pije.

Každopádně moje rada s konzumací po jídle by právě měla zamezit tomu, aby ta tekutina s kreatinem jen "protekla" žaludkem a déle ho tak vystavit HCL nebo pak enzymům v jejunu, kde se převážně vstřebává.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st květen 20, 2015 7:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kubassszx napsal:

Jednou jsem si to dali do pusy a to bylo ještě horší, takže zkusím úplně rozpustit a uvidím co to bude dělat. Před tréninkem většinou na lačno, protože to nejím. Po tréninku to šoupnu do proteinu nebo to vypiju samotné. ...

Ještě jsem si všiml tohoto.
Kubasi, když to dáváš samotné, vidíš nějaký rozdíl oproti stavu, když si dáš kreatin s proteinem? A jak vůbec snášíš daný protein mimo tuhle dobu (mimo kombinaci s kreatinem)?
kubassszx

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2015 11:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,

reaguji trošku se zpožděním, záměrně.

Testoval jsem to úplně rozpuštěné, v proteinu, na lačno i po velkém jídle.
Zkoušel jsem to v tréninkovém nápoji a efekt nadýmání je +/- stejný.

Od vypití do cca 1h to prostě nafoukne břicho a vypadám jako těhotný :/

Zkusím to teď na pár dní vysadit úplně a snad to splaskne úplně, přijde mi to břicho nafouklé pořád. Poté to zkusím znovu a případně zkusím ten kre-alkalyn.

Předpokládám, že ten kreatin má nějaký doběh a než se toho trávící trakt a střeva zbaví, že to nějakou dobu trvá.

Moc děkuji, za rady a komunikaci, vážím si toho opravdu.

p.s. říkal jsem si ze začátku jestli to není bílkovinami a stáhl jsem je +/- na 120g při mých 82kg to je 1,42g na kg. To mi přijde akorát, ale problémy to nevyřešilo.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2015 11:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kubassszx napsal:
Ahoj,

reaguji trošku se zpožděním, záměrně.

Testoval jsem to úplně rozpuštěné, v proteinu, na lačno i po velkém jídle.
Zkoušel jsem to v tréninkovém nápoji a efekt nadýmání je +/- stejný.

Od vypití do cca 1h to prostě nafoukne břicho a vypadám jako těhotný :/

Zkusím to teď na pár dní vysadit úplně a snad to splaskne úplně, přijde mi to břicho nafouklé pořád. Poté to zkusím znovu a případně zkusím ten kre-alkalyn.

Předpokládám, že ten kreatin má nějaký doběh a než se toho trávící trakt a střeva zbaví, že to nějakou dobu trvá.

Moc děkuji, za rady a komunikaci, vážím si toho opravdu.

p.s. říkal jsem si ze začátku jestli to není bílkovinami a stáhl jsem je +/- na 120g při mých 82kg to je 1,42g na kg. To mi přijde akorát, ale problémy to nevyřešilo.

Z hlediska trávení se ti to srovná velmi rychle (pokud je to opravdu z kreatinu). Doběh bude mít spíše ve svalech, kde bude jeho zvýšené množství (pokud si jej alespoň nějakou část vždy vstřebal) ještě několik dní až týdnů. Dej pak vědět rozdíl, pokud zkusíš jinou formu kreatinu.
kubassszx

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2015 11:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dám vědět určitě.

Celkově si přijdu, že mám se zažíváním problémy. Ten pocit plnosti a nafouklého břicha mám dost část a ten kreatin to ještě umocnil.

Jak jsem psal, snížil jsem B, aby jich tělo nemělo nadbytek a nehnilo to ve střevech, snažím se jíst hodně zeleniny, ale pořád mi to nepřijde optimální.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2015 12:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Možná by nebylo od věci napsat celý tvůj jídelníček a další údaje jako věk, výška, váha, četnost tréninků, pokud jsi ještě neuvedl.
kubassszx

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2015 12:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
Možná by nebylo od věci napsat celý tvůj jídelníček a další údaje jako věk, výška, váha, četnost tréninků, pokud jsi ještě neuvedl.

toto jsem psal v březnu je to +/- to samé:

Ahoj,

potřeboval bych, aby se mi někdo podíval na můj jídelníček. Můj záměr je shodit tuk a postupně nabrat svalovou hmotu. Snažím se jíst dostatek bílkovin, abych nespaloval svaly.

Suplementace: BCAA před tréninkem a po, synefrin před tréninkem, protein ráno do kaše + po tréninku.

Věk:30
Váha: 83,5 kg
Výška: 178cm
% tuku neznám neměřil jsem si to.

jedu měsíc a půl 3x týdně fitko, 2x týdně florbal, + volné dny rotoped cca hodinku

jídelníček:

snídaně: 60g ovesné vločky, 200ml polotučného mléka, 15g Whey Protein, 5g kokosu - ráno do mikrovlnky a kaše. To je moje klasická snídaně

svačina: jablko nebo kousek celozrnného pečiva + lučina (gervé apod.) nebo 1/2 Cottage

oběd: 200g masa (panenka, kuřecí, hovězí) + 100g rýže + zelenina (cca obden)

svačina: 1/2 Cottage nebo celozrné pečivo + lučina (gervé apod.), nebo bílý jogurt (nížkotučný) racio chlebíčky, + zelenina hrst kešu nebo jíné oříšky

po tréninku: 30g Whey protein

večeře: maso 150-200g (kuře, panenka, hovězí) co je zrovna + zelenina (špenát, fazolky apod.)

Veškerá jídla se snažím připravovat bez oleje, pouze někdy maso nakládám do olivového. Zkouším různé recepty, takže občas maso zaleju trochou smetany, kokosového mléka apod. Někdy zase připravuji na kontaktním grilu.

Celkově mi to vychází +/- každý den na 140B, 200-250 S, 50-70 T... celkem kolem 2000kcal

Může mi někdo poradit jestli to držím dobře nebo kde ubrat nebo přidat ? Hubnu pruběžně cca 2 roky, původní váha byla 105,5kg ... takže tam progres je. Od začátku posilování jsem shodil cca 2,5kg a ubral na cca a opticky narostla i hmota, takže cesta je snad správná, ale abych ten příjem nepodstřelil nebo naopak nepřestřelil. Přemýšlel jsem od příštího týdne od pondělí začít sacharidové vlny.

Díky za rady K
Pr!nc

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2015 12:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jediné, co by mi přišlo trochu problematické, jsou ty porce masa na oběd a večeři, bohatě by stačilo, myslím, maximálně 150g, držet to prostě někde mezi 100-150g na porci a místo toho přidat více proteinu třeba na snídani do kaše.
kubassszx

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2015 12:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
Jediné, co by mi přišlo trochu problematické, jsou ty porce masa na oběd a večeři, bohatě by stačilo, myslím, maximálně 150g, držet to prostě někde mezi 100-150g na porci a místo toho přidat více proteinu třeba na snídani do kaše.

OK, to má myšlenku. Je možné, že mi nedělá dobře větší porce masa najednou nebo bílkovin obecně. Zkusím to zmenšit na těch 100g a uvidím co to udělá. Ale těch cca 120-130g B na mou váhu je optimální ne ?
Pr!nc

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2015 1:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kolem těch 140g by to neměl být problém (řekl bych, že to bude kolem 2g na kilogram beztukové tělesné hmotnosti), akorát ty bílkoviny prostě lépe rozprostřít během dne. Kdyby problémy přetrvávaly a nepomohlo by ani snížení příjmu bílkovin, raději bych zašel za lékařem a nechal si vyšetřit GIT.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Nadýmání po kreatinu Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: