Univerzita obrany Brno - jak to tam chodí?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Univerzita obrany Brno - jak to tam chodí?  Úvodní stránka -> Ostatní -> Univerzita obrany Brno - jak to tam chodí?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gohan

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2015 4:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
Majesty napsal:
Spazik napsal:
Tak on význam konvenční armády docela klesnul :-) Dneska je to víc o lidech co někde sedí a pilotují drony nebo vedou informační válku, než o Rambovi se samopalem

Ty jsi parádní teoretik, jen tak dále

A co je na tom špatně? Dneska 1 člověk u PC pošle Tomahawk a má tak možnost zabít tisíce lidí, před 100 lety něco nemyslitelného - tehdy musel někdo reálně vzít šavli a koně a jet na bojiště. Neříkám že konvenční armáda není třeba, jen její význam hodně klesnul z těch 100% významu v armádě co měla před 100 lety.

Já bych řekl že význam neklesnul. Jen že s moderní technikou se zvýšila efektivita.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Majesty

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2015 4:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
Majesty napsal:
Spazik napsal:
Tak on význam konvenční armády docela klesnul :-) Dneska je to víc o lidech co někde sedí a pilotují drony nebo vedou informační válku, než o Rambovi se samopalem

Ty jsi parádní teoretik, jen tak dále

A co je na tom špatně? Dneska 1 člověk u PC pošle Tomahawk a má tak možnost zabít tisíce lidí, před 100 lety něco nemyslitelného - tehdy musel někdo reálně vzít šavli a koně a jet na bojiště. Neříkám že konvenční armáda není třeba, jen její význam hodně klesnul z těch 100% významu v armádě co měla před 100 lety.

Jenže válka se nevede jen za účelem a prostřednictvím zabíjení lidí a pěchota, popřípadě prostě lidský faktor má i přes všechen pokrok úplně stejný nezastupitelný význam jako před těmi sto lety - a proto se mi chce skoro plakat když jsem tu četl o tom že někdo chce být voják ale nechce chodit na tělocvik, o to víc že na UO mám tento rok taky podanou příhlášku ( ale na všeobecné lékařství do HK)
Spazik

PříspěvekZaslal: pá květen 22, 2015 9:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Majesty napsal:

Jenže válka se nevede jen za účelem a prostřednictvím zabíjení lidí a pěchota, popřípadě prostě lidský faktor má i přes všechen pokrok úplně stejný nezastupitelný význam jako před těmi sto lety - a proto se mi chce skoro plakat když jsem tu četl o tom že někdo chce být voják ale nechce chodit na tělocvik, o to víc že na UO mám tento rok taky podanou příhlášku ( ale na všeobecné lékařství do HK)

Nemáš podle mě pravdu, pěchota byla před 100 lety skoro 100% armády.
Dneska jsou ti tisíce a miliony pěšáků bez solidního "back-endu" (lidí co se nikdy na bojiště nepodívají) naprosto k ničemu. To je důvod proč moderní armáda když bude bojovat s nějakýma opičákama bude mít ztráty třeba 1:100.

A taky důvod toho, že armáda USA sype miliardy dolarů do vědy a výzkumu nových technologií. Spousta technologií co dnes běžně používáme vzešla původně z vojenského nebo vesmírného programu. Mmj. i to že si tu píšeme má na svědomí DARPA (oddělení ministerstva obrany USA), které zafinancovalo ARPANET = základ internetu.

Naposledy upravil Spazik dne pá květen 22, 2015 11:04 pm, celkově upraveno 2 krát
mikex2

PříspěvekZaslal: pá květen 22, 2015 10:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
mikex2 napsal:
No, on Adolf chtěl vytvořit nový prostor pro Němce a tak potřeboval "to všechno" na východě vymazat, aby mohl začít budovat na zelené louce novou zemi s novým člověkem. Jemu nešlo jen o vojenské vítězství, ale totální zničení nepřítele.

Což je samozřejmě neskutečná pitomost, protože na ty plánované vládnoucí Němce by musel někdo taky dělat, že. O nějakém budování na zelené louce taky nemůže být ani řeč, veškerá infrastruktura byla zachovávána (pokud se to podařilo) a využívána pro potřeby Wermachtu a německé správy. O zemědělství platí to samé. Taktika tz. spálené země se začala používat až při ústupu.

Němci byli občas v dějinách magoři (a hajzlové), ale nikdy ne blbci.

Promiň, zapoměl jsem slova "vymazat" a "zelená louka" dát do uvozovek, nevěděl jsem, že mě tady bude někdo chytat za slovo.
Měl jsem na mysli, že tam Hitler chtěl vymazat starej pořádek a nastolit novej.
mikex2

PříspěvekZaslal: pá květen 22, 2015 10:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A mimochodem, i Němci (Prusové) byli občas v dějinách blbci, viz 1805 se odmítli připojit k Rakousku a Rusku proti Napoleonovi a radši šli proti němu sami o rok později, skončilo to katastrofou.
ygg

PříspěvekZaslal: pá květen 22, 2015 4:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Otázkou je, zda ten risk .... nespojit se s R+R .... za to nestál. Tehdy, dnes víme jak to dopadlo, takže neřešíme risk vyjde/nevyjde, ale jen bereme na vědomí výsledek "posralo se to".

V tom případě netuším, jak se to mělo týkat diskutované otázky, tedy problematických aspektů masivního nasazení nekonvenčních bojových prostředků.
Sevy

PříspěvekZaslal: čt prosinec 03, 2015 7:55 pm    Předmět: civilní studenti Odpovědět s citátem

Ahoj všem, chci se zeptat jestli se tělocvik pro civilní studenty (bezpečnostní management) nějak liší od těláku pro vojáky. Četla jsem totiž sylabus předmětu a je to celkem krutý.
Grimley

PříspěvekZaslal: čt prosinec 03, 2015 9:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja uz jsem nejakej patek mimo UNOB, ale civilove nikdy nemeli s telakem problem... blby bylo, ze i u vojaku "se to nejak udelalo" ... :)
jara25.cheb

PříspěvekZaslal: ne únor 14, 2016 5:37 pm    Předmět: Dotaz Odpovědět s citátem

Dobrý den. Také mám zájem o studium na UO a chtěl bych se zeptat, jak je to s ježděním domů během školního roku. Když chci jet na víkend domů, musím si brát dovolenou, protože jsem zaměstnanec armády, nebo ne?
Grimley

PříspěvekZaslal: ne únor 14, 2016 5:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

O vikendu se nevalci
Rublikbublik

PříspěvekZaslal: st říjen 19, 2016 9:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kedysi som chcela, aby tam študovali, ale myslela som, že to bude ťažké. A teraz myslím, že je všetko rovnaké stojí za to zrobiť?
Mablung

PříspěvekZaslal: st říjen 19, 2016 9:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
O vikendu se nevalci

Takže když nás Rusko napadne, měli by to udělat ve všední den od osmi do čtyř.
Marky V.

PříspěvekZaslal: st říjen 19, 2016 11:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Grimley napsal:
O vikendu se nevalci

Takže když nás Rusko napadne, měli by to udělat ve všední den od osmi do čtyř.

Stejně tak, když Rus napadne Němce:

http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/14976-zapadni-evropa-v-rozkladu-vojaci-odjeli-z-cviceni-nato-protoze-prekrocili-tydenni-pracovni-dobu-a-co-az-bude-valka-vymluvne-foto-.aspx?fb_comment_id=1119058764791328_1119239284773276

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Univerzita obrany Brno - jak to tam chodí? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: