|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Gohan

|
Zaslal: čt květen 21, 2015 4:30 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | Majesty napsal: | | Spazik napsal: | Tak on význam konvenční armády docela klesnul :-) Dneska je to víc o lidech co někde sedí a pilotují drony nebo vedou informační válku, než o Rambovi se samopalem |
Ty jsi parádní teoretik, jen tak dále |
A co je na tom špatně? Dneska 1 člověk u PC pošle Tomahawk a má tak možnost zabít tisíce lidí, před 100 lety něco nemyslitelného - tehdy musel někdo reálně vzít šavli a koně a jet na bojiště. Neříkám že konvenční armáda není třeba, jen její význam hodně klesnul z těch 100% významu v armádě co měla před 100 lety. |
Já bych řekl že význam neklesnul. Jen že s moderní technikou se zvýšila efektivita.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Majesty

|
Zaslal: čt květen 21, 2015 4:40 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | Majesty napsal: | | Spazik napsal: | Tak on význam konvenční armády docela klesnul :-) Dneska je to víc o lidech co někde sedí a pilotují drony nebo vedou informační válku, než o Rambovi se samopalem |
Ty jsi parádní teoretik, jen tak dále |
A co je na tom špatně? Dneska 1 člověk u PC pošle Tomahawk a má tak možnost zabít tisíce lidí, před 100 lety něco nemyslitelného - tehdy musel někdo reálně vzít šavli a koně a jet na bojiště. Neříkám že konvenční armáda není třeba, jen její význam hodně klesnul z těch 100% významu v armádě co měla před 100 lety. |
Jenže válka se nevede jen za účelem a prostřednictvím zabíjení lidí a pěchota, popřípadě prostě lidský faktor má i přes všechen pokrok úplně stejný nezastupitelný význam jako před těmi sto lety - a proto se mi chce skoro plakat když jsem tu četl o tom že někdo chce být voják ale nechce chodit na tělocvik, o to víc že na UO mám tento rok taky podanou příhlášku ( ale na všeobecné lékařství do HK)
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: pá květen 22, 2015 9:25 am Předmět: |
|
|
| Majesty napsal: |
Jenže válka se nevede jen za účelem a prostřednictvím zabíjení lidí a pěchota, popřípadě prostě lidský faktor má i přes všechen pokrok úplně stejný nezastupitelný význam jako před těmi sto lety - a proto se mi chce skoro plakat když jsem tu četl o tom že někdo chce být voják ale nechce chodit na tělocvik, o to víc že na UO mám tento rok taky podanou příhlášku ( ale na všeobecné lékařství do HK) |
Nemáš podle mě pravdu, pěchota byla před 100 lety skoro 100% armády.
Dneska jsou ti tisíce a miliony pěšáků bez solidního "back-endu" (lidí co se nikdy na bojiště nepodívají) naprosto k ničemu. To je důvod proč moderní armáda když bude bojovat s nějakýma opičákama bude mít ztráty třeba 1:100.
A taky důvod toho, že armáda USA sype miliardy dolarů do vědy a výzkumu nových technologií. Spousta technologií co dnes běžně používáme vzešla původně z vojenského nebo vesmírného programu. Mmj. i to že si tu píšeme má na svědomí DARPA (oddělení ministerstva obrany USA), které zafinancovalo ARPANET = základ internetu.
Naposledy upravil Spazik dne pá květen 22, 2015 11:04 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: pá květen 22, 2015 10:16 am Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | mikex2 napsal: | | No, on Adolf chtěl vytvořit nový prostor pro Němce a tak potřeboval "to všechno" na východě vymazat, aby mohl začít budovat na zelené louce novou zemi s novým člověkem. Jemu nešlo jen o vojenské vítězství, ale totální zničení nepřítele. |
Což je samozřejmě neskutečná pitomost, protože na ty plánované vládnoucí Němce by musel někdo taky dělat, že. O nějakém budování na zelené louce taky nemůže být ani řeč, veškerá infrastruktura byla zachovávána (pokud se to podařilo) a využívána pro potřeby Wermachtu a německé správy. O zemědělství platí to samé. Taktika tz. spálené země se začala používat až při ústupu.
Němci byli občas v dějinách magoři (a hajzlové), ale nikdy ne blbci. |
Promiň, zapoměl jsem slova "vymazat" a "zelená louka" dát do uvozovek, nevěděl jsem, že mě tady bude někdo chytat za slovo.
Měl jsem na mysli, že tam Hitler chtěl vymazat starej pořádek a nastolit novej.
|
|
| nahoru |
|
 |
mikex2
|
Zaslal: pá květen 22, 2015 10:19 am Předmět: |
|
|
A mimochodem, i Němci (Prusové) byli občas v dějinách blbci, viz 1805 se odmítli připojit k Rakousku a Rusku proti Napoleonovi a radši šli proti němu sami o rok později, skončilo to katastrofou.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: pá květen 22, 2015 4:09 pm Předmět: |
|
|
Otázkou je, zda ten risk .... nespojit se s R+R .... za to nestál. Tehdy, dnes víme jak to dopadlo, takže neřešíme risk vyjde/nevyjde, ale jen bereme na vědomí výsledek "posralo se to".
V tom případě netuším, jak se to mělo týkat diskutované otázky, tedy problematických aspektů masivního nasazení nekonvenčních bojových prostředků. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Sevy
|
Zaslal: čt prosinec 03, 2015 7:55 pm Předmět: civilní studenti |
|
|
Ahoj všem, chci se zeptat jestli se tělocvik pro civilní studenty (bezpečnostní management) nějak liší od těláku pro vojáky. Četla jsem totiž sylabus předmětu a je to celkem krutý.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: čt prosinec 03, 2015 9:35 pm Předmět: |
|
|
Ja uz jsem nejakej patek mimo UNOB, ale civilove nikdy nemeli s telakem problem... blby bylo, ze i u vojaku "se to nejak udelalo" ... :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
jara25.cheb
|
Zaslal: ne únor 14, 2016 5:37 pm Předmět: Dotaz |
|
|
Dobrý den. Také mám zájem o studium na UO a chtěl bych se zeptat, jak je to s ježděním domů během školního roku. Když chci jet na víkend domů, musím si brát dovolenou, protože jsem zaměstnanec armády, nebo ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: ne únor 14, 2016 5:45 pm Předmět: |
|
|
O vikendu se nevalci _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Rublikbublik
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st říjen 19, 2016 9:58 am Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | O vikendu se nevalci |
Takže když nás Rusko napadne, měli by to udělat ve všední den od osmi do čtyř.
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: st říjen 19, 2016 11:41 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|