Výživa pro deti

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Výživa pro deti  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Výživa pro deti
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ikee

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 2:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Makuška napsal:
...

To se mi líbí, hezký přístup. Dnes už je reklama mířená přímo na děti a tak agresivní, že je potřeba k tomu přistoupit taky s trochou té manipulace. :)

Říká ten, co celé dětství jedl jen vývary a krupičnou kaši? By mě zajímalo, jestli by ta manipulace platila i na tebe, kor když jídelní bloky máš do teď .
CIZO

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tsss, vybírám si jen kvalitní potraviny.

Derek Poundstone
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ikee

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 2:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:

Je pravda, že se mi Makušky styl taky moc líbí, i když musí být umění si ještě při práci najít čas všechno s dětmi kuchtit doma, klobouk dolů.

Na druhou stranu to asi nemusí platit na dítě každý, kdyby tu měl nejmenovaný sníst k svačině rajče nebo krájenou šunku, tak by radši hlady umřel do teď. :)
Tom3

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 2:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

super napady, dekuji vsem zucastnenym
Makuška

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 3:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ikee napsal:
CIZOPASNIK napsal:

Je pravda, že se mi Makušky styl taky moc líbí, i když musí být umění si ještě při práci najít čas všechno s dětmi kuchtit doma, klobouk dolů.

Na druhou stranu to asi nemusí platit na dítě každý, kdyby tu měl nejmenovaný sníst k svačině rajče nebo krájenou šunku, tak by radši hlady umřel do teď. :)

Díky kluci. Pravda - občas mám tendenci nechat kuchtit dcerku samotnou a jen počkat se sklenkou vína v ruce až skončí a já tu atomovku budu moct začít uklízet , ale není nad myčku a zachovaný klid. Ona se zas u toho kuchtění perfektně unaví, protože si u linky musí stát na vysokém kýblu pracího prášku a když z něj a na něj musí odhadem 20x vylézt než dokuchtí, tak se občas dobrovolně hlásí o spaní.

A nemyslete si - taky to občas nefunguje 100%-ně.....obzvlášť, když vám dítko přijde ze školky s hlášením, že její kamarádka jde v neděli s mamkou tam, jak je ten žlutý klaun (čti Mc Donald), dají si tam s mamkou oběd a kamarádka si ještě pohraje v dětským koutku = následuje věta "Já chci jít taky za klaunem." To pak chcete jít mamince kamarádky poopravit úsměv a horečně přemýšlíte, kde vezmete jinýho žlutýho klauna??? (obvykle když selže všechno, zaberou živý zvířata - ideálně býložravci á la "Pojedeme k poníkům - ti jsou lepší než klaun, protože jsou živí a můžeš je nakrmit mrkvičkou a klidně ji papat taky.")

A když nezabere už vůbec nic, tak hranolky z trouby a zmrzka z jahod zaberou vždycky.
Ikee

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 3:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Díky kluci.

Já jsem holka, resp. slečna Cizová. Ale to je v pohodě. Máš to hezky zmáklé, dobrá inspirace. U tebe je jasně vidět, že jídlo musí být součástí domácí "kultury- výchovy" a že to jde, i když to stojí práci a čas. Například jsem viděla nějaký dokument, že v Itálii nějaký Mekáč zkrachoval, protože proč by se lidi cpali tímhle hnusem, když mají každý den domácí chutná jídla. Reklama a podobné lobby, jak psal muž, to už je hold věc druhá..
smik

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 3:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslím že kolikrát je třeba vzít v potaz, že s věkem se dost mění chutě.
Když jsem byl dítě, tak spousta pokrmů pro mě byla totálně nepoživatelných a teď bych se po nich utlouk. (rajská, tvaružky, buček atd.)
Moje dvě holky jedna 8 druhá 10 jsou hubené jak lunt (predispozice k tomu nemají).
Jíme celkem "zdravě", ale ta mladší střídá v podstatě jen 2 snídaně. Rohlík s nepravou Nutelou z Lidlu a nějaké tousty. Mám ji za to zabít .
Jasně nemusíme to kupovat žádnej benefit v tom není, ale já si taky rád lžíci dám .
Mablung

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 3:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ikee napsal:
Makuška napsal:
Díky kluci.

Já jsem holka, resp. slečna Cizová. Ale to je v pohodě. Máš to hezky zmáklé, dobrá inspirace. U tebe je jasně vidět, že jídlo musí být součástí domácí "kultury- výchovy" a že to jde, i když to stojí práci a čas. Například jsem viděla nějaký dokument, že v Itálii nějaký Mekáč zkrachoval, protože proč by se lidi cpali tímhle hnusem, když mají každý den domácí chutná jídla. Reklama a podobné lobby, jak psal muž, to už je hold věc druhá..

Jeden mekáč zkrachoval, dvacet dalších fastfoodů vyrostlo. Lidé prostě nemají čas vařit a co si budeme povídat, to jídlo z fastfoodů není chuťově tak špatné, jak si mnozí snaží nakecat.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 3:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky doma nabízím snídanni stylem, dáš si activii nebo ovesnou kaši?...já chci rohlík"....takže nechceš nic?:o)...no a pak zvolí menší zlo:o)
madball

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 5:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlkisekk napsal:
madball napsal:
Snad to nemá být něco ve stylu: "To za nás nebylo".
Kecy, já si pamatuju, že za nás určitě obézní děcka byla.
A většinu viny dnešních obezních dětí bych svedl na rodiče, takže za to může naše generace...

Nevim kolik je tobe, ale me je pres 30 a zrovna nedavno jsem se dival na fotky ze zakladni skoly a obezni tam nebyl nikdo. Proste v te dobe byl vrchol fastfooduparek v rohliku, misto sladkosti byly domaci buchty a litali jsme po venku. Dneska je hromada sladkosti, 3 lete deti litaji po mc donaldu s menickem a doma sedi u tabletu. Proto je cim dal vice obeznich deti.

Za pár tejdnů 34.
Já si zase velmi dobře pamatuju, že můj dobrej kamarád nadváhu měl. V rodině měli poměrně dost peněz a v podstatě měl vše, na co si vzpomněl. Pak jsem ho potkal o pár let později, kdy se začal věnovat posilování a měl výbornou postavu. Takže tady bych to svedl na rodiče určitě.
Za sebe můžu říct, že jsem na počítači jako děcko hrál taky hodně (počátky pamatuju sinclair zx spectrum, XT, 386, konzole...) a seděl i hodně u televize, ale taky lítal po venku a s nadváhou jsem nikdy problém neměl, ale zase k tomu ani nemám moc vlohy (který se věkem samozřejmě zlepšujou ).
Ani mi moc nepřipadá, že bych teď viděl extrémně moc tlustých dětí, na druhou stranu bych řekl, že vidím hodně svých vrstevníků s nějakou tou nadváhou...
Celkem by mě zajímalo nějaký číselný porovnání, jak to bylo před +- 25 lety a teď.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 5:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já byl jako děcko schopnej prosedět u PC přes všední dny okolo 5h a přes víkendy i 10h, cpal jsem se u toho vším možným a nikdy jsem tlustej nebyl
Anonymní

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 5:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jde o to, že v minulosti nebyla taková dostupnost všeho, lidi se více hýbali, děcka lítala venku..
proto mohlo být těch obézních méně, a navíc ti co třeba měli k obezitě sklony, to tímhle nevědomky korigovali...

teď když vyrostli, změnil se jim způsob života, dostupnost potravin, sedavé zaměstnání a najednou jsou ti co kdysi byly normální tlustí.

a u dnešní generace již nedochází k tomu nevědomému kontrolování pohybem, proto je obézních mnohem více lidí než dřív...
Taky je potřeba započítat finanční situace tehdy a teď, zatímco kdysi pro většinu (bohatí byli, jsou i budou) nebyly sladkosti tak snadno dostupné, nyní se lze za pakatel naplácat sušenkama a rozpočet to nijak významně neovlivní
Mablung

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 7:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DiamonD123 napsal:
Já byl jako děcko schopnej prosedět u PC přes všední dny okolo 5h a přes víkendy i 10h, cpal jsem se u toho vším možným a nikdy jsem tlustej nebyl

No vidíš. A já jako děcko docela tlustej byl, zatímco můj brácha byl hubenej. Jeden geny po mámě, druhý po tátovi. Strava stejná.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: po květen 25, 2015 8:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já byl před vstupem do puberty už docela tlustej, protože jsem se přežíral a nedostatečně se hýbal k tomu žraní, ale pak jsem začal sportovat a začal jsem hlídat trochu stravu a nyní v mém okolí znám málo lidí, kdo jsou rýslí jako já.
JENDA10

PříspěvekZaslal: út květen 26, 2015 7:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
......

Ano, je jenom malé procento masochisticky založených dětí, co by protestně umřely hlady, souhlasím. :) Nepopírám, že s každým dítětem to jde, ale je otázka, kolik energie tě bude stát, abys ho usměrnila, a taky jaký následky to na něm zanechá do budoucna...

Pokud jde o to první, tak spousta lidí dneska jednoduše nemá tolik času, a když si mám vybrat, jestli se svym dítětem budu radši hodinu stavět stavebnici a pak si dáme rohlík s máslem, nebo s ním budu stát hodinu u sporáku, vyberu si první možnost. (Ten příklad ber obrazně, samozřejmě tady nechci řešit, jestli se dá udělat salát za 10 minut a pak si necelou hodinu hrát :) ) A nejde jen o hraní, s přibývajícím věkem přibývají další a další starosti.....a pak jde o to vybrat si priority.

Pokud jde o ty následky do budoucna, tak to se dá samozřejmě těžko předpovídat, ale třeba já znám osobně holku, jejíž maminka je taky zapálená do výživy a svojí dceři se to snažila předat. Dceři je dneska 21 let a když má někam jet, nebo obecně vypadnout ze svých stereotypů, je celá ve stresu z toho, co bude jíst, kdy si nachystá jídlo apod., protože nesmí pozřít nic nezdravého......třeba z párku v rohlíku by určitě dostala rakovinu, nebo rovnou na místě zemřela. :)

Nechci říct, že se jedno nebo druhé týká, nebo bude týkat, konkrétně tebe a tvé dcery, to vůbec ne! Na druhou stranu mi připadá, že pokud se snažíš svoji dceru "zmanipulovat" do té míry, že ji nepustíš s kamarádkou do mekáče......nevím no. Přeju vám hodně štěstí, ale myslím si, že tohle už je vážně zbytečně extrémní, a pozitivní vliv na dítě v tom úplně nevidím. :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Výživa pro deti Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: