Výživa pro deti

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Výživa pro deti  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Výživa pro deti
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
smik

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2015 9:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud ze slušné rodiny vyjdou na světlo světa slušní spolužáci a z problémové rodiny problémoví spolužáci, tak bych velkou váhu přikládal i ke zděděnému genofondu.
Výchova na tom bude mít možná menší podíl než si myslíme.
Měl jsem spolužáka roma. Byl od mimina adoptovaný do slušné neromské rodiny. Vychovávali ho normálně, ale v dospělosti stejně přepadl benzinku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spazik

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2015 9:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

smik napsal:
Pokud ze slušné rodiny vyjdou na světlo světa slušní spolužáci a z problémové rodiny problémoví spolužáci, tak bych velkou váhu přikládal i ke zděděnému genofondu.
Výchova na tom bude mít možná menší podíl než si myslíme.
Měl jsem spolužáka roma. Byl od mimina adoptovaný do slušné neromské rodiny. Vychovávali ho normálně, ale v dospělosti stejně přepadl benzinku.

No samozřejmě, to už tu jsme u filozofie, kde jsou 2 proudy a první tvrdí, že výchova má hlavní roli, druzí že geny mají hlavní roli Já myslím, že vliv má oboje, těžko říci co větší.
JENDA10

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2015 9:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano, smik to píše dobře.

Vygooglete si jméno Tereza Boučková, pokud ji neznáte. Je to česká spisovatelka, co adoptovala dva romské chlapce, a snažila se je vychovávat podle dobrého vzoru......no nedopadlo to úplně dobře. :)

Nechci říct, že výchova nehraje roli, takže se na ni můžeme klidně vykašlat, to vůbec ne! Chci říct, že na vývoj dítěte má vliv tolik věcí (na první pohled mnohdy nepodstatných), že výchova není rozhodně tím faktorem, na kterém by se lámal chleba. Třeba neuropatolog František Koukolík v jednom rozhovor vyprávěl o tom, že na psychiku dítěte má velký vliv vztah s matkou mezi narozením a 9. měsícem života. Do jisté míry tedy stačí, aby měla maminka v tomhle období stresy, které přenese na dítě, a je zaděláno na problém, byť ho pak bude vychovávat sebelíp......další věcí, kromě genetiky, je taky prenatální vývoj.

Je to zkrátka hodně složité, ale v zásadě se určitě dá říct, že dobrou výchovou se nedá nic zkazit. :)
JENDA10

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2015 9:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
No samozřejmě, to už tu jsme u filozofie, kde jsou 2 proudy a první tvrdí, že výchova má hlavní roli, druzí že geny mají hlavní roli Já myslím, že vliv má oboje, těžko říci co větší.

Ne, to už dneska není filosofický problém. Je to problém genetiky, psychologie a neurologie, což jsou vědy s exaktními metodami. Ale máš pravdu, že všechny tyhle proudy se shodují v tom, že vliv má oboje a těžko to kvantifikovat. Nicméně, alespoň co vím, tak podle současného paradigmatu se předpokládá právě zásadní vliv genetiky. :)
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2015 10:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
AC24 bych jako důvěryhodný zdroj nebral, nicméně tady mají pravdu, složení je i na McD doméně:
http://www1.mcdonalds.ca/NutritionCalculator/IngredientFactsEN.pdf

Nicméně ono to je napsané tak, jako kdyby to byla chemická fabrika, ale přitom to jsou jen odborné názvy pro naprosto běžné látky, které jsou v malém množství ve většině jídel jako aromata,cukry,soli, tuky, kys. citrónová běžná věc atd.

Tak koukám, že receptury všude jiný. Tajně budu doufat, že v ČR používají opravdu jen 4 suroviny. V nutričních hodnotách pro USA jsem napočítal 10. Pravda asi bude někde mezi.
Riku

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2015 10:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A já si dám hranolky v MC asi tak 2x za rok, takže i kdyby tam bylo 50 surovin tak je mi to jedno
Makuška

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2015 10:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Popravdě já už tam nejím vůbec.....dřív jsem si 1 - 2x ročně něco dala, ale vždycky mi z toho nakonec bylo blbě.
Study

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2015 10:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Naposled jsem tam byl na sýrovou sezonu, o které jsem slyšel samé skvělé věci a tak jsem za 100,- dostal takové malé hovínko, že tohle bylo opravdu moje naposled (I když třeba na steakovou sezonu tam dávali uplně, co se velikosti týče, jiné burgry)

... ale tohle je asi pěkně OT že? No nic zkusím to jinde

https://www.instagram.com/studynkapetr/
Grimley

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2015 10:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja kdyz jdu jednou za UHERSKEJ ROK z hospody, tak mekac po ceste docela bodne
Tom3

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2015 11:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

aspon trochu se drzte tematu kvuli kterymu jsem to zalozil, to, kolikrat chodite do mekace, je mi fakt jedno
Hulkie

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2015 11:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Koukám, že jsem tady mezi samejma svatejma:) Mekáč mně nechává docela chladným, ale 12-15 stripsů z KFC s lehkou kolou považuju za low-carb dietní jídlo, plné proteinů:) a upřímně je to jediná úprava kuřecích prsou, kterou ještě snesu:)
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2015 11:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Koukám, že jsem tady mezi samejma svatejma:) Mekáč mně nechává docela chladným, ale 12-15 stripsů z KFC s lehkou kolou považuju za low-carb dietní jídlo, plné proteinů:) a upřímně je to jediná úprava kuřecích prsou, kterou ještě snesu:)

low carb? Myslíš tu low carb strouhanku/mouku?
Hulkie

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2015 11:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

proto ten smajlík na konci. ale zase bych řekl, že sto gramů sacharidů taková porce určitě nemá...
Grimley

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2015 12:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

@tom3: Delas jak kdybys tady na foru byl prvni den a neznal vyvojovy stadia topicu, kde chce nekdo poradit

Prvnich par prispevku je uzitecnejch, pak se strhne nejaka hadka/zapletka a potom uz je to brutalni OT

Edit: plus topicy s uchylnou tematikou pak tri roky lezej v zapomneni a potom je znicehonic znovuotevre nekdo, kdo tu nikdy nebyl a po peti prispevcich zas nebude
Spazik

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2015 12:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:

Tak koukám, že receptury všude jiný. Tajně budu doufat, že v ČR používají opravdu jen 4 suroviny. V nutričních hodnotách pro USA jsem napočítal 10. Pravda asi bude někde mezi.

Ono to možná bude jen jinou legislativou značení potravin a ty hranolky budou jinak všude stejný :-)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Výživa pro deti Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Rychle na stránku:

Přejdi na: