Zubní implantáty

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zubní implantáty  Úvodní stránka -> Ostatní -> Zubní implantáty
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Solferino

PříspěvekZaslal: ne květen 03, 2015 10:21 pm    Předmět: Zubní implantáty Odpovědět s citátem

Poslední dobou si pohrávám s myšlenkou, že bych si zub, trojku nahoře, se kterým mám často problémy, nechal nahradit umělým implantátem. Tzn vytrhnout, pak se navrtá nějakej čep do kosti a na to se nasadí nový umělý zub. Samozřejmě informací z různých klinik a internetových stránek je dost, ale chtěl bych mít i nějaké informace z druhé strany. Zajímalo by mě jak to ve skutečnosti probíhá, jak dlouho ten proces trvá, jak dlouho se to hojí atd, případně i cena a doporučení na nějakou tu zubní kliniku, klidně i soukromou. Takže pokud by s tím měl někdo zkušenosti, byl bych vděčný za nějaké postřehy, možná to bude zajímat víc lidí..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xnewstedx

PříspěvekZaslal: ne květen 03, 2015 10:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kamarat s touto ideo pohraval tiez a bolo mu vysvetlene, ze pokym je to mozne, ma sa zachranit zub. Ze z tych implantatov sa mozu vyklut seredne komplikacie. Ale to je tak info JPP
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 6:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky vem v potaz jisté riziko, že se to neujme a hned máš o 10-20 tisíc míň a pryč.
Hulkie

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 7:27 am    Předmět: Re: Zubní implantáty Odpovědět s citátem

Solferino napsal:
Poslední dobou si pohrávám s myšlenkou, že bych si zub, trojku nahoře, se kterým mám často problémy, nechal nahradit umělým implantátem. Tzn vytrhnout, pak se navrtá nějakej čep do kosti a na to se nasadí nový umělý zub. Samozřejmě informací z různých klinik a internetových stránek je dost, ale chtěl bych mít i nějaké informace z druhé strany. Zajímalo by mě jak to ve skutečnosti probíhá, jak dlouho ten proces trvá, jak dlouho se to hojí atd, případně i cena a doporučení na nějakou tu zubní kliniku, klidně i soukromou. Takže pokud by s tím měl někdo zkušenosti, byl bych vděčný za nějaké postřehy, možná to bude zajímat víc lidí..

Zubní implantát mám, platil jsem nehorázné peníze, dneska už je to levnější, i ta technologie je dál. Že by se něco neujalo se samozřejmě nestane to není druhá ledvina. Trvá to tak tři měsíce, než to nachystají, navrtají šroub, dají tam zub atd, pokaždé se musí udělat "technologická pauza". Vyber si takový, kdy ta náhrada doléhá až k dásni, já jsem měl pitomce zubaře, co mi to udělal tak, že je tam obnažené místo, ale je to zboku a vzadu, tak to není tak vidět.
Co to znamená "často problémy"? Jakože tam máš kazy?
Judson

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 7:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To bude asi neco jineho, nez kdyz mam umelou korunku zubu ?
Z jedne stolicky zbyl po odvrtani jen zaklad, do toho dal nejaky, asi zlaty nadstavec, a na to umelou korunku.
Celkem cca 3500kc.
Hulkie

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 7:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Judson napsal:
To bude asi neco jineho, nez kdyz mam umelou korunku zubu ?
Z jedne stolicky zbyl po odvrtani jen zaklad, do toho dal nejaky, asi zlaty nadstavec, a na to umelou korunku.
Celkem cca 3500kc.

Implantát se kotví do kosti, je to vlastně "operace".
Spazik

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 8:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Co to znamená že máš se zubem "problém"?
- Bolí? Je už "mrtvý" (vytažený kořen)? - pokud ano, najdi si kvalitního zubaře, kde umí udělat moderní "Endodoncii" = ošetření mrtvého zubu, kdy vyčistí kořenové kanálky a vyplní je + uzavřou. takto ošetřený zub pak může vydržet bez problému dlouhé roky. Nic není lepší, než vlastní zuby (byť mrtvé nebo s korunkou).

Pozor na to, že zubaři "stará škola" kteří nejdou s dobou toto neumí (nebo na to nemají vybavení) , před takovými 10-20 lety tohle prakticky neexistovalo nebo se to dělalo velmi primitivně.
Implantát je už fakt poslední možnost, kdy už ze zubu nezbyde skoro nic a nejde přidělat ani korunka.

Taky doporučuju zajít na zubní hygienu (500-1000,- ročně, co tě ochrání od problémů za desetitisíce), kde naučí dobře se starat o zuby (mezizubní kartáčky atd.), většina lidí si neumí správně čistit zuby (i když si myslí že ano a dělají to třeba 3x denně, správné čištění stačí dělat 1x, max. 2x denně). Při správném čištění zubů a navštěvováním moderního zubaře je už dnes prakticky vyloučené se do smrti dopracovat k totální endoprotéze nebo implantátům.

Jinak platí, že kvalitní stomatologická péče se nedá poskytovat pouze ze zdravotního pojištění, ale není třeba hned hledat soukromou kliniku, kde člověk nechá desetitisíce. Navštěvuji zubařské centrum, kde je asi 6-8 zubařek, mají smlouvy s pojišťovnami, ale poskytují velmi kvalitní péči srovnatelnou podle mě se soukromými ordinacemi, protože mají tu kvalitní péči za doplatky (endodoncie, korunky apod.)
Solferino

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 5:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Problémem myslím to, že kdysi už před několika lety jsem tam měl v nějaké skulince malý kaz. Ten mi zubařka opravila, ale zřejmě ne dobře, protože za čas se zjistilo že se udělal další pod plombou, tím pádem se vrtalo znovu a plomba se samozřejmě zvětšila. Ted samozřejmě nevím přesně co s tím mám, ale už delší dobu to čas od času dost bolí, i když by měl být dle zubařky ten zub v pořádku. Už zkoušela tu plombu odvrtat, vyčistit to a znovu zalepit, ale před nedávnem to zase bolelo. A mám pocit že lepší už to nebude, spíš naopak.. Navíc nemám chut si rozebrat každej rok po dnech půlku dovolené kvůli jednomu zubu.. I když podle toho co tu píšete je implantát v mém případě asi blbost, určitě tam bude jiná možnost. Každopádně shrnul bych to do jedné věty, nejlepší bude najít si lepšího a moderního zubaře. Investic do zubů se nebráním, ale asi je fakt že jsou i srovnatelné a levnější možnosti.
Judson

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 6:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:

Taky doporučuju zajít na zubní hygienu (500-1000,- ročně, co tě ochrání od problémů za desetitisíce), kde naučí dobře se starat o zuby (mezizubní kartáčky atd.)

Jedine souhlas, kdyz pred lety muj zubar, velmi stara skola, sel do duchodu., tak novy zjistil katastroficky stav hlavne zubniho kamene a dasni. Okamzite volal znamemu paradentologovi.
Je to neco jako ortoped v tom smyslu, ze je soukromy a doporucenku k nemu da prakticky lekar, v tomto pripade zubar.
Ten take z toho skoro padl na zadek, hned se v tom stoural a obednal k spolupracujici ustni hygienicce.
Tam uz se to teda plati a este to pekne boli, napr 700kc za 45 min, 900 za 1h, Na asi 3 - 4 sezeni odstranila kamen, dasne se dali do kupy a vse v cajku.
Jako udrzovacku tam chodim priblizne jednou rocne, jedny z nejlepe investovanych penez.
Spazik

PříspěvekZaslal: út květen 05, 2015 8:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Solferino napsal:
Problémem myslím to, že kdysi už před několika lety jsem tam měl v nějaké skulince malý kaz. Ten mi zubařka opravila, ale zřejmě ne dobře, protože za čas se zjistilo že se udělal další pod plombou, tím pádem se vrtalo znovu a plomba se samozřejmě zvětšila. Ted samozřejmě nevím přesně co s tím mám, ale už delší dobu to čas od času dost bolí, i když by měl být dle zubařky ten zub v pořádku. Už zkoušela tu plombu odvrtat, vyčistit to a znovu zalepit, ale před nedávnem to zase bolelo. A mám pocit že lepší už to nebude, spíš naopak.. Navíc nemám chut si rozebrat každej rok po dnech půlku dovolené kvůli jednomu zubu.. I když podle toho co tu píšete je implantát v mém případě asi blbost, určitě tam bude jiná možnost. Každopádně shrnul bych to do jedné věty, nejlepší bude najít si lepšího a moderního zubaře. Investic do zubů se nebráním, ale asi je fakt že jsou i srovnatelné a levnější možnosti.

Těžko hodnotit na dálku, na to je třeba zubař + rentgen, ale podle popisu tam velice pravděpodobně máš zánět, tzn. je třeba provést endodoncii - vytažení kořene, vyčištění a uzavření všech zubních kanálků, v podstatě sanace a zakonzervování mrtvého zubu. Je to každopádně příplatková péče a zubař co nejde s dobou to neumí nebo to udělá blbě, pokud na to nemá správné vybavení. Je to tak na 2-3 sezení u zubaře a platí se za to cca od 2-4tis. podle počtu kanálků a typu plomby.
Anonymní

PříspěvekZaslal: út květen 05, 2015 9:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jj, to už mám za sebou..

jednoho dne bolest zubu, rtg a zánět nervu. jinak to byl zdravý zub...vyvrtat, vyčistit kanálky a zakonzervovat, bratru 3K českých. navrch klasická bílá plomba...

3 roky ok, pak začla plomba vypadávat, mrtvý zub drolit apod. Kousnul jsem do pizzy a ulomil jsem půlku skořepiny -> tak to něčím domazal, navrch zase plomba...tohle se opakovalo ještě dvakrát, až se zub vylámal celý...teď mám na tom "platu" z těch kořenů šroubek a na tom pryskyřici, takže taková levná náhrada keramickýho zubu...
Valal

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 10:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kolik to stojí?
Valal

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 10:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Přispívá na to pojišťovna?
Spazik

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 12:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Valal napsal:
kolik to stojí?

Záleží na zubaři - od cca 2-4 tis. nahoru.
Pojišťovna nehradí.
http://www.zuby.cz/endodoncie/iv-endodonticke-osetreni.html

Rychle na stránku:

Přejdi na: