|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ALKAPONE

|
Zaslal: ne květen 31, 2015 6:34 pm Předmět: Otázka ohledně daní |
|
|
Zdravim, potreboval bych poradit ohledne dani a to kdyz prodam ve vykupu srotu treba zelezo je potreba z toho odvadet naka dan a nebo priznavat vydelek nebo cokoliv stim spojeny.. jestli mi rozumite? _________________ `Bolest, kterou cítíš dnes, bude síla, kterou pocítíš zítra…`
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Gohan

|
|
| nahoru |
|
 |
ALKAPONE

|
Zaslal: ne květen 31, 2015 6:43 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: ne květen 31, 2015 6:44 pm Předmět: |
|
|
To záleží na situaci. Pokud to je jednorázový příjem a je-li to z věcí, který nejsou v obchodním majetku Tvojí společnosti nebo které jsi obecně nedával jako náklady v nějakém účetnictví, pak se toho daň z příjmů (ve většině případů) netýká. V opačných případech ano (i když zase za určitých podmínek; a tím množným číslem myslím i to, že to je buď nejednorázové nebo se to týká majetku zahrnutého do nějakého předchozího přiznání apod.). Nicméně krátká odpověď jako "ano" nebo "ne" na to bez znalosti konkrétních okolností není.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne květen 31, 2015 6:47 pm Předmět: Re: Otázka ohledně daní |
|
|
| ALKAPONE napsal: | Zdravim, potreboval bych poradit ohledne dani a to kdyz prodam ve vykupu srotu treba zelezo je potreba z toho odvadet naka dan a nebo priznavat vydelek nebo cokoliv stim spojeny.. jestli mi rozumite? |
Můžeš si vydělat do 30 tisíc za rok a nemusíš to nikam hlásit/danit. Tak přemýšlej, jestli ti někdo je schopen prokázat, že toho bylo za víc, než za 30...
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
|
| nahoru |
|
 |
ALKAPONE

|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: ne květen 31, 2015 7:04 pm Předmět: |
|
|
Já bych v tomhle případě v souladu s tím, co napsal Reno, dával pozor na tu součtovou částku, tzn. rozdělil bych to mezi více lidí (bude-li toho za 30-40k, tak třeba i jen mezi dva) - a asi pro klid duše i mezi třeba dvě sběrny. A dál bych si s tím nijak nelámal hlavu. Ale zdůrazňuju v tom to "já bych":).
|
|
| nahoru |
|
 |
ALKAPONE

|
Zaslal: ne květen 31, 2015 7:09 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: |
Můžeš si vydělat do 30 tisíc za rok a nemusíš to nikam hlásit/danit. Tak přemýšlej, jestli ti někdo je schopen prokázat, že toho bylo za víc, než za 30... |
| Ronnie napsal: | | Já bych v tomhle případě v souladu s tím, co napsal Reno, dával pozor na tu součtovou částku, tzn. rozdělil bych to mezi více lidí (bude-li toho za 30-40k, tak třeba i jen mezi dva) - a asi pro klid duše i mezi třeba dvě sběrny. A dál bych si s tím nijak nelámal hlavu. Ale zdůrazňuju v tom to "já bych":). |
Ok ok, presne tady ty informace sem potreboval vedet.. diky moc _________________ `Bolest, kterou cítíš dnes, bude síla, kterou pocítíš zítra…`
|
|
| nahoru |
|
 |
Viper007
|
Zaslal: ne květen 31, 2015 8:10 pm Předmět: |
|
|
V tomhle případě si ale myslím, že daň z příjmu by platit neměl, protože prodává vlastní majetek. Byl by to asi obdobný případ, jako když se prodává auto nebo třeba nemovitost.
Samozřejmě v případě kontroly by nějak musel dokázat, že ten kov/šrot vlastnil a nikde nesbíral, např. kupní smlouvou (nebo v případě že to zdědil asi závětí nebo nějakým zápisem z dědického řízení), kde by ještě mělo být popsáno, co bylo v té stodole.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne květen 31, 2015 9:06 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
smetak

|
Zaslal: ne květen 31, 2015 9:12 pm Předmět: |
|
|
Kazdopadne uz nepocitej s tim, ze ti to vyplati cash. Dostanes to bud na BU nebo postovni poukazkou.. _________________ [img:3613abfd0c]http://media.fukung.net/images/4301/4f10967de9cdmoustaches7xp5db1te.gif[/img:3613abfd0c]
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: ne květen 31, 2015 9:49 pm Předmět: |
|
|
Je to jeho majetek, neživí se tím, že to někde sbírá a pak dává do sběru. To už je výdělečná činnost. Tohle ne. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po červen 01, 2015 5:45 am Předmět: |
|
|
Slo mi spis o to, jestli nekdo takovou blbost resi, nebo ne. Mimochodem, az to vsechno odveze tak uz bude tezko prukazne, ze to bylo jeho nebo ne.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|