|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
MM-1
|
Zaslal: st květen 13, 2009 9:09 pm Předmět: |
|
|
NO ja sel na preventivni prohlidku znas to cholesterol, prostata atd... a pritom udelali i test na ledviny v unoru a tedka sem byl po druhe a ta hodnota je stejna ale cislo nevim zitra tam zavolam, jinak byl sem na sonu a vsechno dobry a jiny hodnoty prej taky ok... _________________ To seš ty petera??? Neee to nejsem já...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
BigOne

|
Zaslal: st květen 13, 2009 9:36 pm Předmět: |
|
|
| MM-1 napsal: | | NO ja sel na preventivni prohlidku znas to cholesterol, prostata atd... a pritom udelali i test na ledviny v unoru a tedka sem byl po druhe a ta hodnota je stejna ale cislo nevim zitra tam zavolam, jinak byl sem na sonu a vsechno dobry a jiny hodnoty prej taky ok... |
tak zbytecne nestihuj.. prostata? kolik Ti je? _________________ Bleifrei? Nein, danke, nicht mehr.
|
|
| nahoru |
|
 |
MM-1
|
Zaslal: st květen 13, 2009 10:19 pm Předmět: |
|
|
20 :D ale to tam bylo jen tak asi navic bylo tam vic tech testu... _________________ To seš ty petera??? Neee to nejsem já...
|
|
| nahoru |
|
 |
MM-1
|
Zaslal: čt květen 21, 2009 9:20 am Předmět: |
|
|
tak moje hodnota kreatininu je 130 doktor rikal ze do 200 se s tim nic nedela... _________________ To seš ty petera??? Neee to nejsem já...
|
|
| nahoru |
|
 |
Consin
|
Zaslal: čt květen 21, 2009 11:10 am Předmět: |
|
|
Ahoj, během lednovyho objemu jsem byl na testech a doktor mi našel hyperkreatininidu a hyperlipemii, psal at upravim suplementaci a jidelnicek, ted jsem zacal vlnit a o prazdninach dam lazne, chci vsechno vysadit a procistit, pak uvidim jaky budou vysledky testu, moc bych to zase nehrotil
|
|
| nahoru |
|
 |
RavenStalker

|
Zaslal: pá listopad 25, 2011 1:08 pm Předmět: |
|
|
Já měl teď kreatinin 140 což mi nepřijde moc vzhledem k tomu co žeru (creatin mono a tricreatin malát) a oni začali plašit že normální je do 100, "kreatin" prý neznají co je za látku (doktor a neví? WTF!). A chtějí asi milion testů na moč. Udělám jim tu radost a budu měsíc bez doplňků. Potom mi zjistí kreatinin třeba do těch 100 = mám ledviny OK, potom se na ně vyseru a pojedu si svoje plus hodně pití. Ještě by mohli zkoumat močovinu abych vysvětloval že to je z masa.
|
|
| nahoru |
|
 |
kpt.TM
|
Zaslal: so duben 27, 2013 3:43 pm Předmět: |
|
|
Tak ako dopadli výsledky po opakovanom odbere krvi? Nejako tu diskusia skončila...
Poznám niekoho, kto mal tiež zvýšené množstvo kreatinínu v krvi a doktorka sa len spýtala či cvičí. Keď jej vysvetlil, že áno a po tréningu si dáva len bežne dostupný proteín (nič iného), tak hneď mu ho zakázala, že mu to škodí na obličky. A o tri mesiace ide znova na odber krvi.
Som nevedel, že proteín môže škodiť na obličky. Žiadne upozornenie o tom na obaloch nie je. Možno by mohol niečo vysúdiť potom od firiem čo to predávajú.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so duben 27, 2013 5:57 pm Předmět: |
|
|
To je jedna blbost za druhou. Big one to tu před lety řekl správně. Pokud máš oproti běžné populaci více svalové hmoty a ( nebo ) zvýšený příjem bílkovin a (nebo) jsi v poslední krátké době utrpěl zranění (např. boxer), tak budeš skoro jistě mimo normy s hdnotou creatininu.
Pro vrcholové sportovce je validní jen creatininová clearance.
|
|
| nahoru |
|
 |
Saphenus
|
Zaslal: ne duben 28, 2013 11:44 pm Předmět: |
|
|
ked niekoho trapi obava o oblicky kvoli kreatininu cviceniu atd tak nech pije dost vody a neprehana to s bielkovinami.
|
|
| nahoru |
|
 |
g3rtrud
|
Zaslal: po duben 29, 2013 11:19 am Předmět: |
|
|
| kpt.TM napsal: | Tak ako dopadli výsledky po opakovanom odbere krvi? Nejako tu diskusia skončila...
Poznám niekoho, kto mal tiež zvýšené množstvo kreatinínu v krvi a doktorka sa len spýtala či cvičí. Keď jej vysvetlil, že áno a po tréningu si dáva len bežne dostupný proteín (nič iného), tak hneď mu ho zakázala, že mu to škodí na obličky. A o tri mesiace ide znova na odber krvi.
Som nevedel, že proteín môže škodiť na obličky. Žiadne upozornenie o tom na obaloch nie je. Možno by mohol niečo vysúdiť potom od firiem čo to predávajú. |
Ja keď som mal podozrenie na mononukleózu tak som bol na infekčnom a tam keď doktorka zistila že po tréningu beriem proteín tak zahlásila že tie zvýšené hodnoty môžu byť z toho, pretože sú v tom steroidy a podobné sračky... Dokonca mi do zdravotnej karty napísala že beriem anabolické steroidy Neskôr prišli výsledky z krvi, kde mi potvrdili mononukleózu.
|
|
| nahoru |
|
 |
orome

|
Zaslal: pá listopad 22, 2013 12:18 pm Předmět: |
|
|
tiez som bol na preventivke a zistili mi vyssi kreatinin, ale to bolo akurat asi 2 tyzdne po suplementacii kreatinom, doktorka asi moc netusila o com hovorim, len sa opytala ci to este idem brat, a nech pridem o mesiac, tak som bol opat a kreatinin stale zvyseny, tak som trosku posurfoval a nasiel celkom zaujimavy clanok :
http://www.bodybuilding.com/fun/berardi80.htm
|
|
| nahoru |
|
 |
MM-1
|
Zaslal: pá listopad 22, 2013 4:18 pm Předmět: |
|
|
Potvrzuju něco takovyho jsem se taky dočetl... _________________ To seš ty petera??? Neee to nejsem já...
|
|
| nahoru |
|
 |
Broken

|
Zaslal: pá listopad 22, 2013 4:47 pm Předmět: |
|
|
ani kreatininová clearance není moc validní,jelikož při vysokém kreatininu a nízké glom. filtraci začne o to více ledvina skrze tubuly kreatinin secernovat, navíc je nutné sbírat 24 hod moč a při sběru může zase dojít ke spoustě chyb
úplně nejlepší bude praktika požádat o stanovení Cystatinu C v séru, sice to stojí asi dvacetkrát víc než kreatinin,ale co by pro vaše zdraví neudělal:-) _________________ Kdyz jsem byl mlady,byl jsem namysleny.Ale ted uz nemam chybu...
|
|
| nahoru |
|
 |
ikski
|
Zaslal: út červen 02, 2015 1:52 pm Předmět: |
|
|
A je to tu opet.... Podnikovej doktor plasi, ze mi selhavaji ledviny. Zvysena hodnota kreatininu cislo presne nevim bavil sem se s nim jen po telefonu.
Za 6 - 8 tydnu bude kontrolni test. Pry mam hodne pit a nejist maso :D
Jak se na to pripravit ? Dat tyden pauzu od treningu a nejist par dni maso ? Nebo snizit celkove bilkoviny na nulu ? Nenavidim odbery krve a minule sem musel projit ctyrma nez to bylo v poradku.
Zajimavy je, ze loni kdyz sem jedl jako "prase" a netrenoval tak byly testy v pohode
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út červen 02, 2015 2:01 pm Předmět: |
|
|
| ikski napsal: | A je to tu opet.... Podnikovej doktor plasi, ze mi selhavaji ledviny. Zvysena hodnota kreatininu cislo presne nevim bavil sem se s nim jen po telefonu.
Za 6 - 8 tydnu bude kontrolni test. Pry mam hodne pit a nejist maso :D
Jak se na to pripravit ? Dat tyden pauzu od treningu a nejist par dni maso ? Nebo snizit celkove bilkoviny na nulu ? Nenavidim odbery krve a minule sem musel projit ctyrma nez to bylo v poradku.
Zajimavy je, ze loni kdyz sem jedl jako "prase" a netrenoval tak byly testy v pohode |
Tak to ještě že Ti neudělal jaterky, to by Tě asi rovnou odváželi. :)) Pokud chceš ujistit pana doktora v tom, že to je pouze cvičením, tak vysaď kreatin (pokud bereš), 3 dny před odběry žádný silový trénink a bílkoviny přijímej s rozumem, o mase to není.
Škoda, že většina doktorů si jede "to svoje" a berou laboratorní hodnoty jen z patofyziologického hlediska a vůbec neumí přemýšlet o jiných souvislostech. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Naposledy upravil eSko dne út červen 02, 2015 2:18 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|