Poznatek ke spalovačům

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Poznatek ke spalovačům  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Poznatek ke spalovačům
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Makuška

PříspěvekZaslal: út červen 02, 2015 6:22 pm    Předmět: Poznatek ke spalovačům Odpovědět s citátem

Ahoj všem,

mám jen takovou "věcnou"....v roce 2012 mi byla operativně odstraněna větší část štítné žlázy pro její hyperfunkci (extrémní hubnutí) a od té doby mám nasazenou tzv. substituční léčbu = léky, které dodávají mému tělu hormony štítné žlázy uměle.

Před měsícem jsem začala užívat spalovač Thermogenic Fair Power a dnes.....po dvou týdnech bádání, proč se cítím tak mizerně, jsem přišla od MUDr. z kontroly a mám hodnoty hormonů štítné žlázy v krvi jako při akutním onemocnění před operací.

Zákaz od MUDr. tudíž zněl "neužívat nic se Synephrinem, protože tato látka je součástí léků na hypofunkci štítné žlázy" = opačný problém než jsem měla já. Obecné doporučení znělo "neužívat nic, co zrychluje metabolismus".

Tak jen pro info - pokud je tu někdo, kdo se se štítnou žlázou taky léčí - na spalovače sakra bacha.

Teď s MUDr. bádáme jak mě pomocí léků dostat zase do normálu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út červen 02, 2015 6:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Synephrin že je v lékách na hypof. ŠŽ? To je mi dost zvláštní tvrzení, protože na hypo se bere substituční léčba ve formě levothyroxinu, a to buď pod názvem Euthyrox, nebo Letrox - léky, které zřejmě bereš ty. A moc mi nedává rozum, proč by spalovače měly zhoršovat hypofunkci, když ta je právě charakterizovaná zpomalením metabolismu. Zrovna nedávno jsem si na to dělal rešerši kvůli jednomu projektu a vypadá to, že např. karnitin by mohl být u nedostatečné fce ŠŽ přínosný.

EDIT: Možná jsem ten příspěvek špatně pochopil, tak se zeptám. Ty momentálně užíváš levothyroxin a do toho si začala užívat spalovače. Po čase se zjistilo, že máš hormony ŠŽ nad normu, tedy jsi jakoby opět trpěla hyperfunkcí?
Makuška

PříspěvekZaslal: st červen 03, 2015 2:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano, Synephrin se přidává do léků na hypofunkci ŠŽ kvůli jeho příznivým účinkům na zrychlení metabolismu stejně jako u Carnitinu - hypofunkce = zpomalení metabolismu a tloustnutí.

Já jsem trpěla naopak hyperfunkcí - konkrétně Graves-Basedovou chorobou tzn. naopak příliš rychlým metabolismem a úbytkem váhy. V důsledku toho mi byla ŠŽ operativně odstraněna, ALE....ne úplně celá. Podle MUDr., co mě operovala, mi v krku bohužel zůstaly zbytky té hyperfunkční ŠŽ, protože to bylo všechno hodně prokrvené a operační pole nepřehledné (tak mi to bylo vysvětleno). V důsledku toho užívám v substituční léčbě po operaci Euthyrox 75mg (normální dávka po odstranění ŠŽ je cca 100-125mg), ale mě tam ty zbytky ŠŽ pořád pracují hyperfunkčně, takže mám dávku nižší.

A do téhle substituční léčby jsem si nasadila spalovač. Po dvou týdnech užívání jsem se cítila víc unavená a nesvá, po dalších dvou týdnech už mi můj stav nápadně připomínal akutní hyperfunkci ŠŽ (bylo mi pořád špatně, byla jsem unavená, ale nespavá, cítila jsem se mizerně, atd.) a tak mi to nedalo a vydala jsem se za svou endokrinoložkou na odběry a na rovinu jí řekla, že užívám spalovač a ukázala jaký. Výsledky krve ukázaly hormony ŠŽ nad normu jako před mou operací - jinými slovy spalovač vyhecoval moje hyperfunkční zbytky ŠŽ k rozjetí zase na 150% a ve spojení se substituční léčbou jsem tam, kde jsem byla. Teď mám týden počkat, jestli se dá tělo dohromady samo pouze na substituční léčbě a pokud ne, mám přijít za týden znovu a budeme laborovat jak dostat hormony zpátky do normálu = tedy jak píšeš - znovu jakoby trpím hyperfunkcí.
Spazik

PříspěvekZaslal: st červen 03, 2015 3:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak léčit se pro přílišné hubnutí a potom si dát termogenický spalovač, to mi nepřijde selským rozumem ani jako laikovi dobrý nápad :-)
Pr!nc

PříspěvekZaslal: st červen 03, 2015 6:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Do levothyroxinu a euthyroxu se synefrin rozhodně nepřidává, to by muselo být v příbalovém letáku uvedeno.
Hledal jsem na internetu, protože mě toto téma zaujalo, ale nikde jsem se nedočetl, že by sympatomimetika (kam patří i synefrin) zvyšovala produkci hormonů štítné žlázy, pouze jsem se dočetl, že se jejich účinek na cílové tkáně potencuje (to by mohl být třeba zrychlený srdeční tep nebo tlak)
Pr!nc

PříspěvekZaslal: st červen 03, 2015 6:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kouknul jsem na ten spalovač a ve složení je extrakt z vrby obsahující salicin, což by měla být kyselina acetylsalicylová, v podstatě účinná látka léku s názvem Aspirin. V literatuře jsou případy, kdy právě Aspirin vyvoval hypertyreózu... na druhou stranu v tom doplňku stravy té kyseliny acetylsalicylové bude nula nula nic, ale i tak je to zajímavé...
jim1282

PříspěvekZaslal: st červen 03, 2015 9:02 pm    Předmět: Spalovač Odpovědět s citátem

Asi nepůjde o jednu konkrétní látku, ale spíše o termogenezi či další účinky těchto látek a jejich vliv na metabolismus.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st červen 03, 2015 9:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc napsal:
Do levothyroxinu a euthyroxu se synefrin rozhodně nepřidává, to by muselo být v příbalovém letáku uvedeno.
Hledal jsem na internetu, protože mě toto téma zaujalo, ale nikde jsem se nedočetl, že by sympatomimetika (kam patří i synefrin) zvyšovala produkci hormonů štítné žlázy, pouze jsem se dočetl, že se jejich účinek na cílové tkáně potencuje (to by mohl být třeba zrychlený srdeční tep nebo tlak)

Synefrin by měl mít vlív pouze na beta-3 receptory, tedy neměl by, např. jako efedrin, ovlivňovat ostatní beta a alfa receptory (SF, TK, bronchy...), respektive jeho účinek je pouze selektivní. Tedy neměl by potencovat cílový účinek hormonů ŠŽ, ale očividně to nadělalo v Makušky těle paseku. Nemáš k tomu nějaký odborný matroš z farmačky?

Makuška napsal:
Ano, Synephrin se přidává do léků na hypofunkci ŠŽ kvůli jeho příznivým účinkům na zrychlení metabolismu stejně jako u Carnitinu - hypofunkce = zpomalení metabolismu a tloustnutí.

On se tam ale nepřidává. A karnitin se tam také nedává. Synefrin a karnitin spadají pod doplňky, nikoliv léčiva. :)
Hulkie

PříspěvekZaslal: st červen 03, 2015 9:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

doktor se nechtěl shodit tak narychlo něco vypotil. Hlavní je, že už to nebereš.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: st červen 03, 2015 10:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslím, že synefrin selektivní agonista beta 3 receptorů není, ovlivňuje i beta 1 a 2. Čerpám pouze z anglické wikipedie, kde jsou vloženy i odkazy na studie.
Selektivní beta 3 by měly být begrony, ale stejně asi úplně selektivní bohužel nejsou. http://en.wikipedia.org/wiki/Beta-3_adrenergic_receptor
O té potenci účinku jsem si našel pouze na googlu - klíčová slova sympathomimetics, synephrine, thyroid, potential, interaction, nějak to zkombinovat.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st červen 03, 2015 10:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Máš pravdu. Ovlivňuje toho víc, než jsem měl celou dobu na mysli. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1853804/
Nedávno jsem si na látky ve spalovačích dělal rešerši a nevím proč, měl jsem hlavně jen ty beta 3 receptory. Ještě že tu jsi, díky tobě nespatří světlo světa jeden velký žvást u jednoho velkého projektu.
K synefrinu: U zdravých lidí by neměl mít takové nežádoucí účinky, jako má efedrin. Jak ale u patologických stavu ŠŽ, to je otázka.

Na oplátku přidávádm z rešerše jednu pěknou studii: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3085176/
Makuška

PříspěvekZaslal: čt červen 04, 2015 7:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spazik napsal:
No tak léčit se pro přílišné hubnutí a potom si dát termogenický spalovač, to mi nepřijde selským rozumem ani jako laikovi dobrý nápad :-)

Jsem po operaci více než 2 roky a při substituční léčbě se mi váha vrátila do normálu - chtěla jsem jen víc pomoct s vyrýsováním a odbouráním tělesných tuků - navíc s ohledem na to, že jsem v suplementech laik, tak jsem položila dotaz v Poradně na e-shopu tady na Ronnie.cz, jaký spalovač bych měla použít při mém zdravotním stavu?? (po odstranění ŠŽ atd. - všem jsem tam popsala) a doporučen mi byl ten Thermogenic Fair Power.

Jinak s tím Synephrinem jsem špatně citovala MUDr. - myslela to tak, že Synephrine se využívá jako součást léčby hypotyreózy pro jeho známé účinky na zrychlení metabolismu (já jsem si to přeložila tak, že je to součást léků)

Každopádně ještě pořád se dobře necítím a MUDr. mi měřila i tep, natočila EKG a spol. a uvažuje o nasazení léku podobného Trimepranolu (užívala jsem Trimepranol před operací, ale prý už ho snad nevyrábí nebo co), což mi značí, že to srdce taky asi není momentálně OK (i když bušení srdce a návaly a spol. nepociťuju)
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt červen 04, 2015 8:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Spazik napsal:

Jsem po operaci více než 2 roky a při substituční léčbě se mi váha vrátila do normálu - chtěla jsem jen víc pomoct s vyrýsováním a odbouráním tělesných tuků - navíc s ohledem na to, že jsem v suplementech laik, tak jsem položila dotaz v Poradně na e-shopu tady na Ronnie.cz, jaký spalovač bych měla použít při mém zdravotním stavu?? (po odstranění ŠŽ atd. - všem jsem tam popsala) a doporučen mi byl ten Thermogenic Fair Power .

Jestli tomu tak opravdu je, tak to někdo pochybil, protože pokud dotyčný nemá zdravotnické vzdělání, tak v tomhle případě by neměl za žádnou cenu radit doplňky stravy bez předchozí konzultace s Tvým ošetřujícím lékařem.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: čt červen 04, 2015 9:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Oblast doplňků stravy a různých bylinných čajů je pro člověka, který není úplně zdravý, docela pohyb po tenkém ledě. Ty doplňky stravy, ale i některé potraviny mohou obsahovat látky, které můžou ovlivňovat účinnost léků, které ten dotyčný bere.
Poměrně často se užívají různé bylinkové čaje s tvrzením, že to je "přírodní", tudíž to přece nemůže nic udělat. Málokdo ale ví, že třeba takový třezalkový čaj může docela podstatně ovlivnit odbourávání některých léčiv v játrech a tím změnit účinnost daného léku, podobně působí třeba grapefruit.
Koho by to zajímalo, tak se na internetu o tom dá najít dost informací - klíčova slova např. supplements, CYP, interaction
Makuška

PříspěvekZaslal: čt červen 04, 2015 9:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No sama bych si netroufla jen tak vybrat cokoliv a začít to užívat.....už dřív když jsem kdysi před lety užívala na doporučení kamaráda-trenéra Gugullbolic, tak jsem věděla, že se složení musí prozkoumat.

Viz:

A co jsem si všimla, tak nejsem jediná, kdo tam obdobný dotaz dává - dotazů na užívání spalovačů při současném užívání Euthyroxu a spol. je tam více, ale těm už jsou zase doporučovány jiné přípravky - i když opět na bázi Carnitinu a Synephrinu - jen jiná značka.

Viz další dotazy:

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Poznatek ke spalovačům Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: