|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
vlkisekk
|
Zaslal: st červen 17, 2015 5:16 pm Předmět: Conseq-investovani |
|
|
Ahoj, chci zalozit diteti sporeni ( 1000/mesicne na 18 let), chtel jsem klasicke stavebko, ale byl mi nabidnut produkt od Conseq a investovani do fondu, ma s tim nekdo zkusenosti? Co je lepsi volba?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st červen 17, 2015 5:25 pm Předmět: |
|
|
Tak stavebko je dle mě ideál na tak malé úložky. Kde jinde Ti dají řekněme 10 % "úrok" při tak malé částce?...ano - počítám se státní podporou.
Např. malá má stavebko. Posílám tam 20000 Kč ročně a dostávám státní podporu 2500 Kč a k tomu 2% úrok - tj. ročně to je víc než 10 % o čemž si můžeš nechat u jiných produktů leda zdát...při takto malých úložkách podle mě nic lepšího není.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: st červen 17, 2015 5:28 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Tak stavebko je dle mě ideál na tak malé úložky. Kde jinde Ti dají řekněme 10 % "úrok" při tak malé částce?...ano - počítám se státní podporou.
Např. malá má stavebko. Posílám tam 20000 Kč ročně a dostávám státní podporu 2500 Kč a k tomu 2% úrok - tj. ročně to je víc než 10 % o čemž si můžeš nechat u jiných produktů leda zdát...při takto malých úložkách podle mě nic lepšího není. |
To je ale prvni rok, dalsi rok uz ty procenta klesaji a ke konci uz je to skoro nic, aspon tak jsem to pochopil.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st červen 17, 2015 6:01 pm Předmět: Re: Conseq-investovani |
|
|
| vlkisekk napsal: | | Ahoj, chci zalozit diteti sporeni ( 1000/mesicne na 18 let), chtel jsem klasicke stavebko, ale byl mi nabidnut produkt od Conseq a investovani do fondu, ma s tim nekdo zkusenosti? Co je lepsi volba? |
Nemá smysl ti něco radit, dokud nemáme alespoň hrubou představu o tom, co je ten fond zač. I když hrubou ... spíš moc hrubou ne. Aneb ďábel v detailu a finanční produkty:-). _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st červen 17, 2015 6:06 pm Předmět: |
|
|
| vlkisekk napsal: | | Deadlift napsal: | Tak stavebko je dle mě ideál na tak malé úložky. Kde jinde Ti dají řekněme 10 % "úrok" při tak malé částce?...ano - počítám se státní podporou.
Např. malá má stavebko. Posílám tam 20000 Kč ročně a dostávám státní podporu 2500 Kč a k tomu 2% úrok - tj. ročně to je víc než 10 % o čemž si můžeš nechat u jiných produktů leda zdát...při takto malých úložkách podle mě nic lepšího není. |
To je ale prvni rok, dalsi rok uz ty procenta klesaji a ke konci uz je to skoro nic , aspon tak jsem to pochopil. |
Ne že bych chtěl horovat pro stavebko, ale to jsi pochopil blbě. Furt tam jsou ty dvě procenta z celkové vložené částky+těch 2500 Kč ročně. Což u takto konzervativního produktu s minimálním rizikem je pořád celkem slušné. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: st červen 17, 2015 6:15 pm Předmět: Re: Conseq-investovani |
|
|
| ygg napsal: | | vlkisekk napsal: | | Ahoj, chci zalozit diteti sporeni ( 1000/mesicne na 18 let), chtel jsem klasicke stavebko, ale byl mi nabidnut produkt od Conseq a investovani do fondu, ma s tim nekdo zkusenosti? Co je lepsi volba? |
Nemá smysl ti něco radit, dokud nemáme alespoň hrubou představu o tom, co je ten fond zač. I když hrubou ... spíš moc hrubou ne. Aneb ďábel v detailu a finanční produkty:-). |
Horizont invest od conseq, me jde o to, zda je to lepsi na dlouhodobe sporeni pro dite oproti klasickemu stavebku a to pri castce 1.000 mesicne
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st červen 17, 2015 6:18 pm Předmět: |
|
|
Při takové částce holt nic lepšího než stavebko nevymyslíš, takže pokud Ti negarantují 10 % ročně tak není a pokud garantují, tak jsou to podvodníci a opět není:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st červen 17, 2015 6:23 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: st červen 17, 2015 6:35 pm Předmět: |
|
|
To je jedna z veci, ktete me od stavebka odrazuji. Dostal jsem kalkulaci na stavebko a ty fondy na 18 let a u stavebka to dela 220000 u tech fondu 310000
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st červen 17, 2015 6:47 pm Předmět: |
|
|
Četl jsi tohle ..... https://www.conseq.cz/page.asp?page=171
.... plus ten zbytek? Podívej se na vstupní poplatky, poplatky za správu, koukni se na výkonnost jednotlivých typů portfolií i na jejich složení. Je to otevřený fond, tedy je z něj možno vystoupit, a to dokonce bezplatně. Na druhou stranu se jedná vždy o kombo fondů Consequ.
Osobně bych u tak malé úložky, o jaké uvažuješ, do toho nešel. Jednak proto, že se mi nejeví optimální uvažovat delší investiční horizont než je 5-7 let, jednak proto, že ačkoli se z toho fondu dá asi kdykoli vystoupit, a to zatím dokonce bez poplatků .... i když to bych si ještě ověřil .... tak rozdíl ve zhodnocení oproti stavebku nebude po zohlednění všech poplatků za správu fondu a podobně pravděpodobně o tolik vyšší, aby to kompenzovalo vyšší riziko.
Za sebe bych při úložce 1.000 Kč měsíčně šel na 6 let do stavebka, kdy toto nabízí skutečně velmi malé riziko při vcelku solidním zhodnocení, a pak řešil co dál. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: st červen 17, 2015 6:56 pm Předmět: |
|
|
| vlkisekk napsal: |
To je jedna z veci, ktete me od stavebka odrazuji. Dostal jsem kalkulaci na stavebko a ty fondy na 18 let a u stavebka to dela 220000 u tech fondu 310000 |
A v čem ten fond je lepší? Myslím teď co se týče omezení s nakládání s těmi prostředky?
U toho stavebka je to ale relativní jistota, fond ... nezajištěný, což je tento případ ... ti žádnou jistotu nedává. Může to být lepší, ale i horší.
Navíc jak jsem psal, s horizontem 18 let bych rozhodně nepočítal, během tak dlouhé doby se může změnit tolik věcí ... a min nějaké se změní určitě ... že z pohledu finančního investování mi to přijde jako věštění z koule. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st červen 17, 2015 8:02 pm Předmět: Re: Conseq-investovani |
|
|
| vlkisekk napsal: | | Ahoj, chci zalozit diteti sporeni ( 1000/mesicne na 18 let), chtel jsem klasicke stavebko, ale byl mi nabidnut produkt od Conseq a investovani do fondu, ma s tim nekdo zkusenosti? Co je lepsi volba? |
V tomhle by ti asi poradil někdo zkušenější, ale podle mě, teď není vhodná doba pro investice do akciového fondu. Podle mých mizerných znalostí jsou akcie nahoře, což znamená, že když třeba krachne Řecko či nastane jiná krize, můžeš přijít o hodně. Vhodný čas k investování byl, co jsem se teď podíval na graf, 2009 - 2011. Pokud chceš investovat do akcií bez znalostí, udělej to, až budou dole.
Jsou určitě lepší stránky, ale podívej se třeba sem http://www.akcie.cz/kurzy-svet/indexy-svet/sp500
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: st červen 17, 2015 10:47 pm Předmět: Re: Conseq-investovani |
|
|
| Mablung napsal: | | vlkisekk napsal: | | Ahoj, chci zalozit diteti sporeni ( 1000/mesicne na 18 let), chtel jsem klasicke stavebko, ale byl mi nabidnut produkt od Conseq a investovani do fondu, ma s tim nekdo zkusenosti? Co je lepsi volba? |
V tomhle by ti asi poradil někdo zkušenější, ale podle mě, teď není vhodná doba pro investice do akciového fondu. Podle mých mizerných znalostí jsou akcie nahoře, což znamená, že když třeba krachne Řecko či nastane jiná krize, můžeš přijít o hodně. Vhodný čas k investování byl, co jsem se teď podíval na graf, 2009 - 2011. Pokud chceš investovat do akcií bez znalostí, udělej to, až budou dole.
Jsou určitě lepší stránky, ale podívej se třeba sem http://www.akcie.cz/kurzy-svet/indexy-svet/sp500 |
Není problém investovat do smíšených fondů, kde je riziko poklesu akcií vyváženo investicemi do dluhopisů a naopak.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|