Proč jíst málo tuků v dietě?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Proč jíst málo tuků v dietě?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Proč jíst málo tuků v dietě?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
GeorgeRo

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 3:21 pm    Předmět: Proč jíst málo tuků v dietě? Odpovědět s citátem

Čauec všichni,

mám pár dotazů k dietě.

1.) Proč se všude doporučuje jíst tak málo tuků? Např. klasika u sach. vlny příjem tuků pod 50g, jaký to má smysl?

Je možné, abych si nastavil dietu při mých 108kg na nějakých řekněme:

120g tuky
120g bílkoviny
200g sacharidy

Celkem energie: 2428kcal

2.) Proč každý konzumuje v dietě rýži? Např. často jsem slýchával o konzumaci Racio chlebíčků v sach. vlnách, které mají mít GI 70, tedy stejně jako konzumní chleba. Takže proč pak nejíst rovnou obyč chleba?

3.) A ještě jeden dotaz. Koupil jsem si hodinky s hrudním pásem, které měří tep, Sigma PC 15.11. Mám to pro kardio, aby mi při běhu nevyskočil moc nahoru puls. Po zadání hmotnosti a věku to počítá kalorie. Jak se na to dá spolehnout?

Naposledy upravil GeorgeRo dne po červen 22, 2015 3:25 pm, celkově upraveno 3 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jachym

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 3:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A proč bys měl mít málo tuků? Pokud jedeš sacharidový vlny, tak naopak tuky mít musíš, protože energii nějakou potřebuješ a bílkoviny navyšovat neomezeně nejde, čili pokrýt denní potřebu výhradně bílkovinama je pak blbost.

Jinak racio chlebíčky podle mě rozhodně mají GI vyšší než 70 a to je právě to, proč se moc nedoporučujou. Sníš to, energie to má plno a nezasytí tě to absolutně. Ten chleba naopak je mnohem lepší volba.
GeorgeRo

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 3:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Všude co čtu a poslouchám lidi jak jedou/doporučují držet dietu, tak všechno jí extra nízkotučné, odtučněné. Proto se ptám proč si nedat třeba kvalitní klobásu nebo normální sýr, když to dobře chutná (tzn. snížuje stres, to mi příjde důležité) a započítat si to do denního příjmu kcal. Vadí to něčemu?

Naposledy upravil GeorgeRo dne po červen 22, 2015 3:57 pm, celkově upraveno 2 krát
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 3:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kromě toho že podvádíš a ty kalorie navíc někde poznáš to nikomu a ničemu nevadí.
GeorgeRo

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 3:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Kromě toho že podvádíš a ty kalorie navíc někde poznáš to nikomu a ničemu nevadí.

Jak to myslíš?
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 3:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

asi tak, že papír snese všechno

jako sníst něco a nezapočítat to, ti přijde normální? :D že na konci dne ukážeš tělu papír s 2000kcal, ale ve skutečnosti sníš 2500kcal a tělo si řekne, OK, na papíru je 2Kkcal, tak OK
PMKB5

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 3:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jíst hodně tuků.
GeorgeRo

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 3:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok to chápu, tak předpokládejme budu poctivý a započítám si hmotnost klobásy, cibule a snězeného chleba, tak to potom ničemu nevadí?
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 3:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak cibule je zelenina, tu počítat obecně nemusíš, ale samozřejmě klobásu a chleba ano, otázkou je, zda klobásu do diety vůbec dávat
GeorgeRo

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 4:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

xakrurychle napsal:
tak cibule je zelenina, tu počítat obecně nemusíš, ale samozřejmě klobásu a chleba ano, otázkou je, zda klobásu do diety vůbec dávat

Tak, Trapped!, to je přesně ono. Proč je otázka, zda dávat do diety klobásu?
Invincible87

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 4:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

GeorgeRo napsal:
xakrurychle napsal:

Tak, Trapped!, to je přesně ono. Proč je otázka, zda dávat do diety klobásu?

Tak celkově na té klobáse nic moc zdravého není...ale jednou za čas, proč ne. Já osobně beru tuky nejvíc z ořechů a ryb, zatím (měsíc diety) se mi to neomrzelo :)
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 4:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

občas, jednou za 14 dní na cheatday, proč ne... Jsou lidi co můžou žrát cokoliv, já třeba mezi ně nepatřím, a tak se snažím jíst "čistě", klobásu si dám výjimečně na pouti jednou za rok... rozhodně by mě nenapadlo to jíst v dietě.
jachym

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 4:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jen teda moc nechápu jak to myslíte, on napsal:

"a započítat si to do denního příjmu kcal"

čili neřikám, že je to ok, to určitě ne, ale proč mu píšete že to ošidí?

Jinak tuky pokud budeš držet S na minimum, logicky navýšit musíš aspoň tak, abys byl na nějakém energetickém přijmu pro dietu. Nemůžeš jíst jen B. Ale není tuk jako tuk, zrovna klobása jednou za čas ok, ale cpát se tim denně to ne.
Anonymní

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 4:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jachym napsal:

Jinak tuky pokud budeš držet S na minimum, logicky navýšit musíš aspoň tak, abys byl na nějakém energetickém přijmu pro dietu. Nemůžeš jíst jen B. Ale není tuk jako tuk, zrovna klobása jednou za čas ok, ale cpát se tim denně to ne.

než to opravil tak tam měl ne započítat
GeorgeRo

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 4:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

xakrurychle napsal:
jachym napsal:

než to opravil tak tam měl ne započítat

Ano, já tam měl předtím "nezapočítat", psal jsem to hovorově, "proč si nedat třeba klobásu a nezapočítat si...", takže pardon za mystifikaci.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Proč jíst málo tuků v dietě? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: