Proč jíst málo tuků v dietě?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Proč jíst málo tuků v dietě?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Proč jíst málo tuků v dietě?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 5:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

GeorgeRo napsal:
Ok to chápu, tak předpokládejme budu poctivý a započítám si hmotnost klobásy, cibule a snězeného chleba, tak to potom ničemu nevadí?
Budeš muset sníst o to méně Kcall někde jinde a hlídat si B/S/T.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pyšný krasavec

PříspěvekZaslal: st červenec 22, 2015 11:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

poradím ti fintu. kup si olej s rozvětveným řetězcem (takzvaný mct olej) ten nemusíš nikde započítávat, neukládá se do tuků ale ihned ho spotřebuješ jako zdroj energie. jak dobře víš olej má dvakrát vyšší kalorickou hodnotu oproti bílkovinám a sacharidům.
Barbar Conan

PříspěvekZaslal: st červenec 22, 2015 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Však mu tu nikdo neodpovídáte na otázku, George potřebuje nějakej článek o typech tuků a sacharidů, aby pochopil, proč klobásu se sádlem ne a lososa jo, proč rejži jo a mouku ne atd. Není tuk jako tuk a není cukr jako cukr. Ale já nemám nic po ruce a navíc mě tu vždycky zcenzurujou
Jinak obecně v dietách se nekonzumuje moc tuku, protože tuk je strašně kalorickej a zároveň se o něm nedá říct, že by člověka nějak moc zasytil (200g pistácií schroupáš jako nic a běž se podívat do kalorickejch tabulek jaká je to bomba). Na druhou stranu se 108 kg budeš minimálně ze začátku hubnout i s tou klobásou s chlebem
riker

PříspěvekZaslal: st červenec 22, 2015 11:39 am    Předmět: Re: Proč jíst málo tuků v dietě? Odpovědět s citátem

GeorgeRo napsal:
Čauec všichni,

mám pár dotazů k dietě.

1.) Proč se všude doporučuje jíst tak málo tuků? Např. klasika u sach. vlny příjem tuků pod 50g, jaký to má smysl?

Je možné, abych si nastavil dietu při mých 108kg na nějakých řekněme:

120g tuky
120g bílkoviny
200g sacharidy

Celkem energie: 2428kcal

2.) Proč každý konzumuje v dietě rýži? Např. často jsem slýchával o konzumaci Racio chlebíčků v sach. vlnách, které mají mít GI 70, tedy stejně jako konzumní chleba. Takže proč pak nejíst rovnou obyč chleba?

3.) A ještě jeden dotaz. Koupil jsem si hodinky s hrudním pásem, které měří tep, Sigma PC 15.11. Mám to pro kardio, aby mi při běhu nevyskočil moc nahoru puls. Po zadání hmotnosti a věku to počítá kalorie. Jak se na to dá spolehnout?

Je to proto ze lidi co o tom houby vi si mysli ze zhubnou kdyz budou jist nizkotucne. Ono to i zni logicky - kdyz ta extra vaha co maji je tuk, tak jist min tuku by melo pomoct, ze? Ale ve skutecnosti to tak neni.

Nepomahaji tomu ani reklamy, ktere je v tom bludu rady utvrzuji, protoze jim potom muzou prodavat drahy nizkotucny potraviny ktery jsou nacpany cukrem...

Na klobase neni nic moc spatnyho, kromne konzervantu. Kdyz to zapocitas do prijmu tak to neni problem.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Proč jíst málo tuků v dietě? Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: