|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Endo
|
Zaslal: st červenec 01, 2015 3:10 pm Předmět: Štítna žľaza + glukóza (krvné testy) |
|
|
Ahojte. Mal by som na vás 2 otázky. ;)
1. Na krvných testoch mi bola zistená mierne znížená funkcia štítnej žľazy.
S-TSH (Ultrasenzitívny tyr/e/otropný hormón) - 5,320 mIU/l (bežný rozsah: 0,3 – 5,2)
Je tu niekto, kto sa v tom vyzná a vedel by mi poradiť, čím to môže byť spôsobené resp. ako to upraviť atď.?
2. Hodnota glukózy v krvi S-GLU - 3,8 mol/l (bežný rozsha: 4,2-6,4) = v poriadku alebo nie? A rovnako, prečo a ako napraviť? :)
Vďaka.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Maerlyn0

|
Zaslal: st červenec 01, 2015 4:18 pm Předmět: Re: Štítna žľaza + glukóza (krvné testy) |
|
|
| Endo napsal: | Ahojte. Mal by som na vás 2 otázky. ;)
S-TSH (Ultrasenzitívny tyr/e/otropný hormón) - 5,320 mIU/l (bežný rozsah: 0,3 – 5,2)
Je tu niekto, kto sa v tom vyzná a vedel by mi poradiť, čím to môže byť spôsobené resp. ako to upraviť atď.?
2. Hodnota glukózy v krvi S-GLU - 3,8 mol/l (bežný rozsha: 4,2-6,4) = v poriadku alebo nie? A rovnako, prečo a ako napraviť? :)
Vďaka. |
A co třeba se zeptat doktora?
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: st červenec 01, 2015 4:30 pm Předmět: |
|
|
Zvýšené TSH může značit hypotyreózu (snížená funkce štítné žlázy). Zvýšená hladina TSH jakoby říká, aby pracovala štítná žláza více (produkovala více hormonů T3 a T4). Ale to zvýšení je pouze hraniční, tudíž to vůbec nemusí znamenat nějaký problém. Dobré by bylo znát i hodnoty právě T3 a T4.
Jak se cítíš? Únava, spavost, pocit chladu nepociťuješ?
Glukóza je lehce snížená, ale v podstatě to nic neznamená, horší by bylo, kdyby byla zvýšená. Navíc ty normální hodnoty glukózy jsou nějaké zvláštní (většinou se udává 3,9 - 5,6), asi má laboratoř trochu jiné rozmezí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Endo
|
Zaslal: st červenec 01, 2015 7:58 pm Předmět: |
|
|
| Pr!nc napsal: | Zvýšené TSH může značit hypotyreózu (snížená funkce štítné žlázy). Zvýšená hladina TSH jakoby říká, aby pracovala štítná žláza více (produkovala více hormonů T3 a T4). Ale to zvýšení je pouze hraniční, tudíž to vůbec nemusí znamenat nějaký problém. Dobré by bylo znát i hodnoty právě T3 a T4.
Jak se cítíš? Únava, spavost, pocit chladu nepociťuješ?
Glukóza je lehce snížená, ale v podstatě to nic neznamená, horší by bylo, kdyby byla zvýšená. Navíc ty normální hodnoty glukózy jsou nějaké zvláštní (většinou se udává 3,9 - 5,6), asi má laboratoř trochu jiné rozmezí. |
Aj ja som len človek, takže únava občas doľahne, ale na toto si sa určite nepýtal Ale inak sa cítim fajn. :)
Lekárka ma dovolenku, výsledky mi len poslala po známom s odporúčaním na USG vyšetrenie štítnej žľazy. To som si hneď dal spraviť a je v norme. No nedalo mi a musel som sa spýtať. Tak vďaka za odpoveď.
PS: Aspoň som doma vyvrátil už aj výsledkami podozrenie na zlý cholesterol, ktorý mi naši predpokladali vzhľadom na (podľa nich) nadmernú konzumáciu vajec.
|
|
| nahoru |
|
 |
pyšný krasavec
|
Zaslal: so červenec 18, 2015 10:20 am Předmět: |
|
|
hlavně se necpi cukrama, nebo do toho ještě dostaneš cukrovku, kupuj si jen proteiny
|
|
| nahoru |
|
 |
Rall_

|
Zaslal: so červenec 18, 2015 11:42 am Předmět: Re: Štítna žľaza + glukóza (krvné testy) |
|
|
| Endo napsal: | Ahojte. Mal by som na vás 2 otázky. ;)
Vďaka. |
Čistě číselně úplně normální hodnoty, maximálně odchylka laboratoře, glukóza je úplně v normě ;-)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|