Strava/suplementace pred vytrvalostnim zavodem

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Strava/suplementace pred vytrvalostnim zavodem  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Strava/suplementace pred vytrvalostnim zavodem
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
B7

PříspěvekZaslal: ne červenec 19, 2015 3:19 pm    Předmět: Strava/suplementace pred vytrvalostnim zavodem Odpovědět s citátem

Ahoj,

Chci jit vytrvalostni zavod (https://forum.ronnie.cz/b7-t35965.html) na zacatku zari, cca 90 km, prevyseni cca 5 000 m, doba trvani cca 25 hodin.

Resim tri veci:

1) Jak se ted stravovat?

2) Jak se stravovat tesne pred zavodem (1,2 dny)?

3) Jak se stravovat behem zavodu?

ad1) Momentalni jidelnicek vypada asi takto: na snidani jsem si daval gainer 50g (malou pikslu gaineru jsem uz temer snedl, zbyva tak jedna davka), pak obed: maso + ryze, svacina1 100g sunky/tunak v konzerve, rajce, paprika, 2ks pecivo, svacina2 30g gold standard 100%, whey, vecere: ryba + brambory, svacina3: kdyz vyjde tak 30g gold standard 100%.

Trenuji skoro kazdy den, kdyz mam turu 1-2X za tyden, tak je to v prumeru trip na cca 4-5 hodin, posilovnu mam na cca 30 min + pas a pas je od cca 30-70 minut.

Momentalne mam: gold standard 100%, pak neco na klouby a vitaminy.

Mam resi neco dalsiho?

ad2) netusim, nejaky napad/zkusenost?

ad3) zatim netusim, na obcerstvovackach bude ovoce, voda, iontak a 2X polivka.

Diky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlkisekk

PříspěvekZaslal: ne červenec 19, 2015 4:46 pm    Předmět: Re: Strava/suplementace pred vytrvalostnim zavodem Odpovědět s citátem

B7 napsal:
Ahoj,

Chci jit vytrvalostni zavod (https://forum.ronnie.cz/b7-t35965.html) na zacatku zari, cca 90 km, prevyseni cca 5 000 m, doba trvani cca 25 hodin.

Resim tri veci:

1) Jak se ted stravovat?

2) Jak se stravovat tesne pred zavodem (1,2 dny)?

3) Jak se stravovat behem zavodu?

ad1) Momentalni jidelnicek vypada asi takto: na snidani jsem si daval gainer 50g (malou pikslu gaineru jsem uz temer snedl, zbyva tak jedna davka), pak obed: maso + ryze, svacina1 100g sunky/tunak v konzerve, rajce, paprika, 2ks pecivo, svacina2 30g gold standard 100%, whey, vecere: ryba + brambory, svacina3: kdyz vyjde tak 30g gold standard 100%.

Trenuji skoro kazdy den, kdyz mam turu 1-2X za tyden, tak je to v prumeru trip na cca 4-5 hodin, posilovnu mam na cca 30 min + pas a pas je od cca 30-70 minut.

Momentalne mam: gold standard 100%, pak neco na klouby a vitaminy.

Mam resi neco dalsiho?

ad2) netusim, nejaky napad/zkusenost?

ad3) zatim netusim, na obcerstvovackach bude ovoce, voda, iontak a 2X polivka.

Diky.

Pri vytrvalostnich sportech je strava spise sacharidova, pomer zivin 15g bilkovin, 60 sacharidu a 25 tuku. Pred zavodem je vhodne zaradit superkompenzaci, pro navyseni zasob glykogenu. Predzasobit se sacharidy, V dobe zavodu ruzne tousty s dzemem, medem, syrem a sunkou, energeticke gely , tycinky, ovoce, susene ovoce atd.
Study

PříspěvekZaslal: ne červenec 19, 2015 4:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A já teda myslel, že třeba takoví maratonci čerpají energii hlavně z tuků, protože glykogen vystačí tak na 1h zhruba ne?

https://www.instagram.com/studynkapetr/
jachym

PříspěvekZaslal: ne červenec 19, 2015 5:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím mně se nelíbí že do oběda vůbec nic normálního nejis místo toho si dej třeba vločky, uděláš líp a ještě hodně ušetřis
vlkisekk

PříspěvekZaslal: ne červenec 19, 2015 5:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jednou z hlavních příčin vznikající únavy v průběhu fyzické aktivity je vyčerpání tělesných energetických zásob. Nejdříve dochází k vyčerpání zásob ATP, pak CP, následně glykogenu ve svalech, pak játrech a nakonec k vyčerpání poměrně velmi dimenzovaných zásob triacylglycerolu. Vim o par triatlonistech, co se stravovali podle principu whole 30, ale co mam zkusenosti, tak se pred ruznymi aktivitami , ktere trvaji dele , pouziva princip predzasobeni sacharidy a v prubehu se pak doplnuji sacharidy v pomeru 30-60 gr. /Hod v podobe vyse uvedenych zdroju.
madball

PříspěvekZaslal: ne červenec 19, 2015 6:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Study napsal:
A já teda myslel, že třeba takoví maratonci čerpají energii hlavně z tuků, protože glykogen vystačí tak na 1h zhruba ne?

Čistě teoreticky bez různých "ale".
Když budeš mít dva běžce, kteří budou naprosto totožní, co se týče výkonnosti a bude jim zbývat do konce závodu poslední kilometr, budou mít uběhnutou stejnou vzálenost, ale jeden z nich už nebude mít skoro žádný glykogen a druhý ho bude mít dostatek, kdo vyhraje?
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
B7

PříspěvekZaslal: ne červenec 19, 2015 7:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jachym napsal:
Nevím mně se nelíbí že do oběda vůbec nic normálního nejis místo toho si dej třeba vločky, uděláš líp a ještě hodně ušetřis

Souhlasim, prubezne upracuji.
Study

PříspěvekZaslal: ne červenec 19, 2015 7:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to je jasné kdo. Já jen, že sem myslím někde četl, že by se například ti maratonci měli naučit využívat tuky jako primární zdroj energie, což podle mě dává smysl. Ale vy o tom víte zřejmě více, mně to jen nebylo jasné.

https://www.instagram.com/studynkapetr/

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Strava/suplementace pred vytrvalostnim zavodem
Rychle na stránku:

Přejdi na: