Sestavení jídelníčku-oprava

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Sestavení jídelníčku-oprava  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Sestavení jídelníčku-oprava
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Michal96

PříspěvekZaslal: čt červenec 23, 2015 6:01 am    Předmět: Sestavení jídelníčku-oprava Odpovědět s citátem

Zdravím dříči,
potřeboval bych poradit s jídelníčkem, popřípadě opravit :)
Cvičím zhruba dva roky, je mi 18 let, výška 188, váha 90kg. Tuk asi na 15%. Začínající váha-60kg, takže momentálně to není žádná kvalitní svalovina :D :)
Potřebuji zkvalitnit hmotu, přibrat svalovou a zároveň shodit tu tukovou :D :)
Vím, že to zabere času, chci to kvalitně.
Po dvoudenním bádání po fórech, a nějakých zkušenostech jsem si složil jídelníček vzhledem k mým finančním možnostem. Při studiu jsem jedl na co jsem narazil, z peněz, které jsem si vydělal na brigádě jsem byl rád, že si můžu dopřát tvaroh na večer, k snídani vločky s ořechy, semtam si dopřát na svačinu maso s rýží. Doma jsem podporu žádnou neměl, takže co jsem si nevydělal, to jsem neměl.
Představoval bych si to zhruba takto:
Snídaně: Vločky (80-100g), mléko (250ml), ořechy/rozinky
Svačina: Tvaroh nízkotučný ve vaničce, piškoty/vločky, ovoce
Oběd: Maso, ryba (250g), příloha-rýže, těstoviny, brambory (100-150g v syrovém stavu)
2. svačina: pudink/mléčná rýže, piškoty,vločky, ovoce (dohromady)
Potréninkové jídlo: Maso, ryba (250g), příloha-rýže, těstoviny, brambory (100-150g v syrvém stavu)
Večeře: vejce/šunka, rýžové chlebíčky/křehké plátky, zelenina
2. večeře: tvaroh, vejce
Suplementace: jen amina asi 10tablet denně beef od fitness authority
Vychází to hrubým odhadem asi na 255g bílkovin, 430 sacharidů
Snažil jsem se vlézt do přijatelné ceny (nevydělávám milióny) :D
Trénuji 4x-5x týdně splitem, základní vícekloubový cvik silově, zbytek na prokrvení. Intenzivně
Za jakékoliv rady, tipy a podobně budu vděčný. V jídelníčku jsem úplný laik, který se snažil během cvičení sbírat veškeré zkušenosti apod.

Není snadné cesty!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlkisekk

PříspěvekZaslal: čt červenec 23, 2015 11:02 am    Předmět: Re: Sestavení jídelníčku-oprava Odpovědět s citátem

Michal96 napsal:
Zdravím dříči,
potřeboval bych poradit s jídelníčkem, popřípadě opravit :)
Cvičím zhruba dva roky, je mi 18 let, výška 188, váha 90kg. Tuk asi na 15%. Začínající váha-60kg, takže momentálně to není žádná kvalitní svalovina :D :)
Potřebuji zkvalitnit hmotu, přibrat svalovou a zároveň shodit tu tukovou :D :)
Vím, že to zabere času, chci to kvalitně.
Po dvoudenním bádání po fórech, a nějakých zkušenostech jsem si složil jídelníček vzhledem k mým finančním možnostem. Při studiu jsem jedl na co jsem narazil, z peněz, které jsem si vydělal na brigádě jsem byl rád, že si můžu dopřát tvaroh na večer, k snídani vločky s ořechy, semtam si dopřát na svačinu maso s rýží. Doma jsem podporu žádnou neměl, takže co jsem si nevydělal, to jsem neměl.
Představoval bych si to zhruba takto:
Snídaně: Vločky (80-100g), mléko (250ml), ořechy/rozinky
Svačina: Tvaroh nízkotučný ve vaničce, piškoty/vločky, ovoce
Oběd: Maso, ryba (250g), příloha-rýže, těstoviny, brambory (100-150g v syrovém stavu)
2. svačina: pudink/mléčná rýže, piškoty,vločky, ovoce (dohromady)
Potréninkové jídlo: Maso, ryba (250g), příloha-rýže, těstoviny, brambory (100-150g v syrvém stavu)
Večeře: vejce/šunka, rýžové chlebíčky/křehké plátky, zelenina
2. večeře: tvaroh, vejce
Suplementace: jen amina asi 10tablet denně beef od fitness authority
Vychází to hrubým odhadem asi na 255g bílkovin, 430 sacharidů
Snažil jsem se vlézt do přijatelné ceny (nevydělávám milióny) :D
Trénuji 4x-5x týdně splitem, základní vícekloubový cvik silově, zbytek na prokrvení. Intenzivně
Za jakékoliv rady, tipy a podobně budu vděčný. V jídelníčku jsem úplný laik, který se snažil během cvičení sbírat veškeré zkušenosti apod.

Není snadné cesty!

Ahoj jidelnicek neni uplne spatny ale.....zbytecne hodne bilkovin, postaci 180 g a to ze vsech zdroju. 450 G. Sacharidu je na redukci hmotnosti taky docela dost, bude zalezet taky na tom, kolik jis tuku. Mas tam docela dost cukru, coz muze byt pri redukci taky problem.a na.konec bych urcite snizil pocet porci, takhle velke davky bilkovin , kor z masa, se treba travi i 4-5 hodin, tim ze tam dal nahrnes dalsi jidlo, prerusis proces traveni a ve finale mas drahe srani a jak si úsal, nemas penez na zbytecne vyhazovani a tady to jde doslova do hajzlu.
Michal96

PříspěvekZaslal: čt červenec 23, 2015 12:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže například porci masa dát na polovinu, pudink čistě jen s piškoty nebo s vločkami? Jako je pravda, že mezi snídaní, svačinou a obědem nejsem pořádně najezený. Až potom obědě si připadám plný. Jinak snídaně a svačina mě skoro nezasytí :D Uberu porci masa, tak, že nynější jednu porci rozdělím do dvou a mám hned o 50g bílkovin cca méně, ze sachru ubery třeba ty piškoty nebo vločky další a mělo by to být. Tuky nevím, o těch nemám moc zjištěno, takže nijak napočítané to nemám no :/
vlkisekk

PříspěvekZaslal: čt červenec 23, 2015 12:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Michal96 napsal:
Takže například porci masa dát na polovinu, pudink čistě jen s piškoty nebo s vločkami? Jako je pravda, že mezi snídaní, svačinou a obědem nejsem pořádně najezený. Až potom obědě si připadám plný. Jinak snídaně a svačina mě skoro nezasytí :D Uberu porci masa, tak, že nynější jednu porci rozdělím do dvou a mám hned o 50g bílkovin cca méně, ze sachru ubery třeba ty piškoty nebo vločky další a mělo by to být. Tuky nevím, o těch nemám moc zjištěno, takže nijak napočítané to nemám no :/

Rozdel si jidlo do 4 az 6 porci, sn,ob,vecere jsou nejvetsi jidla, svaciny mensi, tuky taky hraji velkou roli, pac jsou energeticky nejvetsi. Bilkoviny cca ty dva gramy a pak jsou dva zpusoby, bud vic sacharidu a mene tuku nebo naopak, kazdemu sedi neco jineho a je treba to vyzkouset.
bolgi

PříspěvekZaslal: čt červenec 23, 2015 12:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ranajky by som doplni nejakymi bielkovinami, idealne si k tomu daj 2-3 vajicka na tvrdo, aspon ta to poriadne zasyti. Mas tam mrte sacharidov a malinko tukov. chces zhodit tuk a rves tam pudink s piskotmi, no to je vskutku netradicny sposob
tvaroh pred spanim mas uplne zbytocne, pokial tam mas potreningove jedlo a potom este jedno.
Inak celkom pohodka ako zakladna kostra, hlavne je si to sledovat aky to ma dopad na teba - vaha, zrkadlo, sila, energia, spanok a podla toho si to potom upravovat. Mozno aj pri tomto jedalnicku ti pojde sila hore a tuk dole, to nikto z nas takto povedat nevie :)
Michal96

PříspěvekZaslal: čt červenec 23, 2015 12:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

bolgi napsal:
Ranajky by som doplni nejakymi bielkovinami, idealne si k tomu daj 2-3 vajicka na tvrdo, aspon ta to poriadne zasyti. Mas tam mrte sacharidov a malinko tukov. chces zhodit tuk a rves tam pudink s piskotmi, no to je vskutku netradicny sposob
tvaroh pred spanim mas uplne zbytocne, pokial tam mas potreningove jedlo a potom este jedno.
Inak celkom pohodka ako zakladna kostra, hlavne je si to sledovat aky to ma dopad na teba - vaha, zrkadlo, sila, energia, spanok a podla toho si to potom upravovat. Mozno aj pri tomto jedalnicku ti pojde sila hore a tuk dole, to nikto z nas takto povedat nevie :)

No jelikož trénuji hned po práci cca ve 4 do půl šesté a chdím spát kolem 22-23 hodiny tak mám docela dlouhý den, a ze 4 jídel to neutáhnu to vím. Tvaroh na večer mi sedí, necítím se hladný, usínám s pocitem, že se přes noc nesním :D ale jasne chce to všechno vyzkoušet a děkuji za poznatky, rady :))
bolgi

PříspěvekZaslal: čt červenec 23, 2015 1:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to mas uplne idealne ked cvicis do pol siestej. najes sa okolo pol siedmej a potom este raz okolo deviatej/desiatej a mas to super. teda ja by som to tak robil (robim :) ), ale ak ti to vyhovuje takto, lebo rychlo travis a lepsie sa ti po tvarohu spi, tak to rob samozrejme takto :)

ja len narazam na to, ze keby si to mal robit preto, ze si cital, ze pred spanim treba dat kazein, lebo inac ti odpadnu do rana vsetky svaly a zkatabolizujes, tak toho sa bat naozaj netreba :)
Michal96

PříspěvekZaslal: pá červenec 24, 2015 5:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

bolgi napsal:
Tak to mas uplne idealne ked cvicis do pol siestej. najes sa okolo pol siedmej a potom este raz okolo deviatej/desiatej a mas to super. teda ja by som to tak robil (robim :) ), ale ak ti to vyhovuje takto, lebo rychlo travis a lepsie sa ti po tvarohu spi, tak to rob samozrejme takto :)

ja len narazam na to, ze keby si to mal robit preto, ze si cital, ze pred spanim treba dat kazein, lebo inac ti odpadnu do rana vsetky svaly a zkatabolizujes, tak toho sa bat naozaj netreba :)

Ne to urcite ne :D :) je to pro me lepsi na spani :) a rano se lépe probouzím :) to chce zkusit být na něčem takovém měsíc a uvidím co to bude dělat že jo.. :) chce to čas :) kazdopadně díky za rady ;)

Rychle na stránku:

Přejdi na: