Dělám někde chybu? Poraďte prosim

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dělám někde chybu? Poraďte prosim  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Dělám někde chybu? Poraďte prosim
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
pery1991

PříspěvekZaslal: ne červenec 26, 2015 6:24 am    Předmět: Dělám někde chybu? Poraďte prosim Odpovědět s citátem

Zdravím, důvod proč píšu je jednoduchej, měl sem 105kg a dal sem si cil 90 s tim že shodit tuky a trošku se vyrýsovat. A tak sem postavil s kamarádem jídelníček s inspirací z různých for. Zajímá mne váš názor, zda je to dobré či nikoliv. ted sem na 95kg.

Denní program:

l-carnitin
snídaně: 150g jáhl.kaše s banánem/ nebo ovesná kaše
+ protein syrovátkovej

svačina: banán, jabko, knackenbrot

oběd: kuřecí prso, kukuřice, zelenina

svačina: šunka, zelenina, knackenbrot

cvičení: 50min intenzivní trening + 20min po cardio
+ ihned po amino + protein

před spaním tvaroh

je to možná trošku strohý ale tak snad to někdo pochopí a poradí, občas ještě poránu jedu 1h na rotopedu.. cca 2-4tydně
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne červenec 26, 2015 6:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jidelnicek nevypada zle
Mozna bych pridal na protejnech (nevim, kolik mas aktivni hmoty)
Treba k te svacine nejake
A co je ten intenzivni tréning?
PMKB5

PříspěvekZaslal: ne červenec 26, 2015 8:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

- uber sacharidy (nach jene rýži, brambory, batáty, sem tam trochu ovoce)
- přidej tuky
- přidej proteiny
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne červenec 26, 2015 9:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Není až tak podstatný co jíš, ale kolik toho jíš, pokud chceš hubnout, musíš si spočítat, kolik toho vlastně jíš. Ne "kuřecí prso" ale "200 g kuřecí prsa" ne "knackebrot" ale "125 g rýže atd". Nemůžeš stavět barák bez metru.
Mablung

PříspěvekZaslal: ne červenec 26, 2015 12:12 pm    Předmět: Re: Dělám někde chybu? Poraďte prosim Odpovědět s citátem

pery1991 napsal:
Zdravím, důvod proč píšu je jednoduchej, měl sem 105kg a dal sem si cil 90 s tim že shodit tuky a trošku se vyrýsovat. A tak sem postavil s kamarádem jídelníček s inspirací z různých for. Zajímá mne váš názor, zda je to dobré či nikoliv. ted sem na 95kg.

Denní program:

l-carnitin
+ protein syrovátkovej

svačina: banán, jabko, knackenbrot

před spaním tvaroh

je to možná trošku strohý ale tak snad to někdo pochopí a poradí, občas ještě poránu jedu 1h na rotopedu.. cca 2-4tydně

L-carnitin je totálně zbytečný, za to neutrácej peníze.
Tvaroh před spaním? Ty chceš snížit energetický příjem a narveš do sebe pár set kcal na dobu, kdy chceš, aby tělo pálilo?
Protein k snídani? Dej si vajíčko či šunku
Na protein+amino po cvičení se také vykašli. Chceš hubnout. Chceš katabolismus, nechceš ho zastavovat.
Rotoped po ránu je dobrá věc, ale nepřemýšlel jsi o tom, že by jsi jel hodinu na kole? Teď v létě se to nabízí a kolo je na spalování mnohem lepší než rotoped.
Když nebudeš moct na kole, dával bych ráno rotoped + švihadlo. Např. 5 min švihadlo, 15 min rotoped, 5 min švihadlo, ...
Myslím si, že by jsi si podsekl jídlo až moc. Pokud uděláš tuhle chybu, budeš se dva, tři měsíce trápit hlady a pak se na to vyflákneš a nabereš to s jo-jo efektem zpátky.
Nevím, kolik ti je, ale teď v létě je ideální čas na to, aby jsi se opřel do sportu. Sportuj více a když si o víkendu uděláš x hodinový výlet na kole, spálíš zatraceně moc.
vlkisekk

PříspěvekZaslal: ne červenec 26, 2015 2:02 pm    Předmět: Re: Dělám někde chybu? Poraďte prosim Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
pery1991 napsal:

Denní program:

l-carnitin
+ protein syrovátkovej

svačina: banán, jabko, knackenbrot5

před spaním tvaroh

Tvaroh před spaním? Ty chceš snížit energetický příjem a narveš do sebe pár set kcal na dobu, kdy chceš, aby tělo pálilo?
Na protein+amino po cvičení se také vykašli. Chceš hubnout. Chceš katabolismus, nechceš ho zastavovat.
Rotoped po ránu je dobrá věc, ale nepřemýšlel jsi o tom, že by jsi jel hodinu na kole? Teď v létě se to nabízí a kolo je na spalování mnohem lepší než rotoped.
Když nebudeš moct na kole, dával bych ráno rotoped + švihadlo. Např. 5 min švihadlo, 15 min rotoped, 5 min švihadlo, ...
Myslím si, že by jsi si podsekl jídlo až moc. Pokud uděláš tuhle chybu, budeš se dva, tři měsíce trápit hlady a pak se na to vyflákneš a nabereš to s jo-jo efektem zpátky.
Nevím, kolik ti je, ale teď v létě je ideální čas na to, aby jsi se opřel do sportu. Sportuj více a když si o víkendu uděláš x hodinový výlet na kole, spálíš zatraceně moc.

nejak nerozumim tvym radam, nejez protein, dej sunku, jezdi na kole misto rotopedu, nedavej po treninku protein, aby sed dostal do katabolismu. Muzes to nejak vysvetlit, nebo to jsou nejake tve domnenky?
Jirka Kalous

PříspěvekZaslal: ne červenec 26, 2015 2:28 pm    Předmět: Re: Dělám někde chybu? Poraďte prosim Odpovědět s citátem

vlkisekk napsal:
Mablung napsal:
pery1991 napsal:

Denní program:

l-carnitin
+ protein syrovátkovej

svačina: banán, jabko, knackenbrot5

před spaním tvaroh

nejak nerozumim tvym radam, nejez protein, dej sunku, jezdi na kole misto rotopedu, nedavej po treninku protein, aby sed dostal do katabolismu. Muzes to nejak vysvetlit, nebo to jsou nejake tve domnenky?
Chce zhubnout, ptal se na rady. Mablung mu poradil podle svých zkušeností co by mohl změnit. Tak čemu nerozumíš? Jaký chceš stanovovat axiomy?
Mablung

PříspěvekZaslal: ne červenec 26, 2015 3:29 pm    Předmět: Re: Dělám někde chybu? Poraďte prosim Odpovědět s citátem

vlkisekk napsal:

Kolo je na hubnutí lepší než rotoped.
1) je zábavnější, takže je šance, že ho opustí později
2) přirozeně se tam střídá tempo

Nevím proč do sebe cpát protein s umělými sladidly, když si mohu dát zdravé vejce či jiný přirozenější zdroj bílkovin.

Co vím, lidé si dávají PTN, aby zastavili katabolismus. Pokud má někdo 105 kilo, chce shodit. Je pro něj důležitější shodit kila, než nabrat svaly. Tudíž je PTN kapku kontraproduktivní a dá se říci, vyhozené peníze (nehledě k tomu, že o účinnosti PTN se už vedly debaty)
vlkisekk

PříspěvekZaslal: ne červenec 26, 2015 4:25 pm    Předmět: Re: Dělám někde chybu? Poraďte prosim Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
vlkisekk napsal:

Nevím proč do sebe cpát protein s umělými sladidly, když si mohu dát zdravé vejce či jiný přirozenější zdroj bílkovin.

Co vím, lidé si dávají PTN, aby zastavili katabolismus. Pokud má někdo 105 kilo, chce shodit. Je pro něj důležitější shodit kila, než nabrat svaly. Tudíž je PTN kapku kontraproduktivní a dá se říci, vyhozené peníze (nehledě k tomu, že o účinnosti PTN se už vedly debaty)

Zda je kolo zabavnejsi je urcite individualni, ne kazdemu se chce trebavy vytahovat rano kolo a travit cas venku. Myslim , ze nakole se da stridat tempo uplne stejne jako na rotopedu. Nevim jestli zrovna sunka plna soli a konzervantu je zdravejsi nez davka proteinu a jsem si skoro jisty, ze se nejedna o prirozenejsi zdroj. Jedna vec je jista, ze je to urcite drahsi zdroj bilkovin. A co treba fakt, ze protein je lehce stravitelny a po ranu muzou nekomu vejce delat problemy.A neni prave v diete zadouci zastavit katabolismus, dostat ke svalum rychle bilkoviny pro opravu svalu?Cilem diety je prece podrzet svaly a ztratit tuk, nebo ne?
pery1991

PříspěvekZaslal: ne červenec 26, 2015 4:35 pm    Předmět: trošku to tedy upřesnim Odpovědět s citátem

je mi 24, cvičím od 15, ale do 18 jsem cvičil stylem, prsa biceps, až pak sem si začal čist o cvičeni a nabral jsem hmotu, jenze do toho prisel creatin, coz nebyla jeho chyba, ale cpal sem se vsim moznym, chipsy, hamburgery, proste neodeprel sem si tolik nezdravého jidla, poslední dobou me to ale sralo, nerikam ze sem nejak tlustej, ale vim ze se dovedu vysekat, ted sem ubral ze 104 na 94, ale prijde mi ze spadla spiš svalova hmota nez tuk,
k tomu jidlu, ano davam 200g kuřecího prsa, 150g knackenbort priblizne,

tak poradte co před spaním?? a ja si ještě myslel ze mam sacharidu dost :D ze je budu muset ubrat. bože... takze protein nemam jist vůbec??

jinak kolo není problém, určite udelam zmenu... popřípadě kdyby bylo potřeba, muzu pridat foto aby bylo videt jak na tom sem s postavou. jinak este sem opomel, ze si davam před a po cvičení bcaa
Mablung

PříspěvekZaslal: ne červenec 26, 2015 5:07 pm    Předmět: Re: trošku to tedy upřesnim Odpovědět s citátem

pery1991 napsal:
je mi 24, cvičím od 15, ale do 18 jsem cvičil stylem, prsa biceps, až pak sem si začal čist o cvičeni a nabral jsem hmotu, jenze do toho prisel creatin, coz nebyla jeho chyba, ale cpal sem se vsim moznym, chipsy, hamburgery, proste neodeprel sem si tolik nezdravého jidla, poslední dobou me to ale sralo, nerikam ze sem nejak tlustej, ale vim ze se dovedu vysekat, ted sem ubral ze 104 na 94, ale prijde mi ze spadla spiš svalova hmota nez tuk,
k tomu jidlu, ano davam 200g kuřecího prsa, 150g knackenbort priblizne,

tak poradte co před spaním?? a ja si ještě myslel ze mam sacharidu dost :D ze je budu muset ubrat. bože... takze protein nemam jist vůbec??

jinak kolo není problém, určite udelam zmenu... popřípadě kdyby bylo potřeba, muzu pridat foto aby bylo videt jak na tom sem s postavou. jinak este sem opomel, ze si davam před a po cvičení bcaa

Klidně sem fotku hoď (naházej nějaké vtipy do příslušného tématu, ať máš deset příspěvků) a zajdi si na inbody, abys věděl, kolik máš tuku. To je asi ten nejlepší ukazatel. Když si dáš čas od času inbody (stojí tak 200 - 300 Kč), nebudeš mít dojem, ale budeš vědět.

Protein má cenu jíst, pokud z nějakého důvodu do sebe nedáš bílkoviny v jídle. Abych vysvětlil důvod. V mase nejsou jen bílkoviny. Jen tam konglomerát látek, na které je tvé tělo zvyklé a potřebuje je. Proteiny
jsou bílkoviny + sladidla + barviva + stabilizátory, zahušťovadla, ... . Není to tak hrozné jak to vypadá napsané , ale je prostě inteligentnější preferovat přirozenou potravu.

Na BCAA se už vůbec vyprdni. Co tak kolem sebe čtu, to je suplement, který je pro špičkové sportovce. Ano, udělá malý rozdíl, ale pro normálního člověka je poměr cena/výkon hodně nevýhodný.

Podle mě, lidé, co mají kila navíc a nechtějí mít před spaním hlad, by si měli dát 2-3 hodiny před spaním steak (pokud na to nemají , tak něco podobně bílkovinného) . Bez příloh. Těsně před spaním si nic nedávej, protože si tvoje trávící ústrojí potřebuje odpočinout.
http://kulturistika.ronnie.cz/c-16645-rustovy-hormon-jak-prirozene-zvysit-jeho-hladinu-pro-narust-svalu.html
Můj soukromý odhad (nejsem odborník, takže je to jen můj skeptický pohled na svět) je, že firmy s doplňky vytvořily mýtus, že je strašně důležité zásobovat tělo neustále živinami, i ve spánku, aby prodali noční proteiny. A lidé jim to samozřejmě ochcali tak, že začali jíst levnější a přijatelnější tvaroh.
pery1991

PříspěvekZaslal: ne červenec 26, 2015 5:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jojo, tak jak říkáš je to o penězích, heled, bejt na mě, tak si denně dám klidně 400g kuřecího masa, pěkně k obědu s rýží, pak tréning kolem 4 a pak k večeři ještě maso se zeleninou. Ale to bych nesmel momentálne bydlet s panímámou, protože prestavujem barák :D , takze kureci mam denne jen jednou akdyz ne je to ryba... co takhle k večeři tuňák??

nebo či co mi jiného doporučíš "cenově přijatelnýho" k večeři??

ono je to o názorech, kamarád co mi stavěl "orientační jídelníček" mi řekl at si dam před spaním protein... a vzhledem k tomu ze on je vysekanej, myslel sem ze je to dobře

je teda mozny ze tim proteinem se vzhledem s obsahem sladitel spiš zasíram nez pomaham??
a ještě jeden dotaz rovnou sem, uz sem to četl, ale ptam se ještě tu pač nevim zdaje to to same. vypoukle břicho, rano je rovne, i když je videt ze tam je maly tukovy polštar, ten dam pryč určite čase, ale jen co se najim nebo napiju, tak se mi bricho vypoukne, někdo mi řekl ze je to nadymani a ze to muzu resit doplnkem stravy, a tady sem četl něco o "vakuu"

urcite pridam foto jakmile to pujde :)
pery1991

PříspěvekZaslal: ne červenec 26, 2015 5:37 pm    Předmět: Foto - co špatně s břichem??? Odpovědět s citátem

Tak tady foto, na jedny je bricho zpevneny, na druhy uvolneny ahned se vypoukne
no a pak celkové dvě foto jak sem ubral z mych puvodnich kalhot a jak vypadam ted,
aneb špekintoš :D jen v hlouby duše věřím, že když vypálim tu, svaly tam sou, jen maj asi strach vylézt ven , né narovinu, je to výsledek toho, ze sem sic cvičil, ale cpal se o sto šest, stravu hlídám az poslední dva mesice. a to sem ubral téměř 10kg

tak kritiku sem

...teda ted mi reknete jak sem vlozit foto a je to :D
Mablung

PříspěvekZaslal: ne červenec 26, 2015 8:14 pm    Předmět: Re: Dělám někde chybu? Poraďte prosim Odpovědět s citátem

vlkisekk napsal:
Mablung napsal:
vlkisekk napsal:

Zda je kolo zabavnejsi je urcite individualni, ne kazdemu se chce trebavy vytahovat rano kolo a travit cas venku. Myslim , ze nakole se da stridat tempo uplne stejne jako na rotopedu. Nevim jestli zrovna sunka plna soli a konzervantu je zdravejsi nez davka proteinu a jsem si skoro jisty, ze se nejedna o prirozenejsi zdroj. Jedna vec je jista, ze je to urcite drahsi zdroj bilkovin. A co treba fakt, ze protein je lehce stravitelny a po ranu muzou nekomu vejce delat problemy.A neni prave v diete zadouci zastavit katabolismus, dostat ke svalum rychle bilkoviny pro opravu svalu?Cilem diety je prece podrzet svaly a ztratit tuk, nebo ne?

Vytažením kola samozřejmě strávíš minimum času, ale v paneláku to může být problém. Tam může být problém i švihadlo.
Na rotopedu se střídá tempo uměle a dle mých zkušeností je to umělé střídání tempa nepříjemné. Na kole zcela přirozeně, pokud si nevybereš rovnou silnici.
Záleží na tom jaká šunka. A i přes určité nevýhody typu velký obsah soli si 100% stojím za tím, že je to přirozenější zdroj. Nicméně, snídaně je potřeba střídat, nejíst každý den to samé. Tudíž bavit se o tom, zda je zrovna šunka taková katastrofa, nemá cenu.
To, že někomu těžší snídaně může dělat problémy není důvod, aby šel do proteinu. Protein může mít svůj účel, ale jeho účel rozhodně není náhrada či doplnění jednoho z hlavních jídel dne.
Co vím, v dietě je potřeba vyvážit anabolické a katabolické děje, v mírný prospěch katabolických. Nechat probíhat o něco déle katabolické není na škodu. Ono si to tělo srovná během dne. Svaly rostou 24-48 hodin od cvičení, takže se bát, že při pár hodinách bez živin mi odejdou svaly, je podle mě kapku liché.

pery1991 napsal:
Jojo, tak jak říkáš je to o penězích, heled, bejt na mě, tak si denně dám klidně 400g kuřecího masa, pěkně k obědu s rýží, pak tréning kolem 4 a pak k večeři ještě maso se zeleninou. Ale to bych nesmel momentálne bydlet s panímámou, protože prestavujem barák :D , takze kureci mam denne jen jednou akdyz ne je to ryba... co takhle k večeři tuňák??

nebo či co mi jiného doporučíš "cenově přijatelnýho" k večeři??

ono je to o názorech, kamarád co mi stavěl "orientační jídelníček" mi řekl at si dam před spaním protein... a vzhledem k tomu ze on je vysekanej, myslel sem ze je to dobře

je teda mozny ze tim proteinem se vzhledem s obsahem sladitel spiš zasíram nez pomaham??
a ještě jeden dotaz rovnou sem, uz sem to četl, ale ptam se ještě tu pač nevim zdaje to to same. vypoukle břicho, rano je rovne, i když je videt ze tam je maly tukovy polštar, ten dam pryč určite čase, ale jen co se najim nebo napiju, tak se mi bricho vypoukne, někdo mi řekl ze je to nadymani a ze to muzu resit doplnkem stravy, a tady sem četl něco o "vakuu"

urcite pridam foto jakmile to pujde :)

Pokud jsou problém peníze, pak určitě nedávat amina, BCAA a podobné věci.
Co se jídla týče, já přestal večeřet úplně, takže ti jen těžko poradím. Mám v hlavě bílkovinná jídla (jazyk, koleno, steak, žebra, vajíčka, samotná ryba, ...), ale ty nelze nazvat cenově přijatelnými. Maso je bohužel drahé.

Co se nočního proteinu týče. V posilování běhá spousta pověr a občas v tom mají bordel i lidé, co tomu rozumí. Natož střeva jako my.

Fotky si vlož do profilu a máš klid.
ILikeBike

PříspěvekZaslal: ne červenec 26, 2015 10:02 pm    Předmět: Re: Dělám někde chybu? Poraďte prosim Odpovědět s citátem

...

Naposledy upravil ILikeBike dne po červenec 27, 2015 5:47 am, celkově upraveno 1 krát

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Dělám někde chybu? Poraďte prosim Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: