Zona/paleo

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zona/paleo  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Zona/paleo
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
bloody.ghost

PříspěvekZaslal: út srpen 04, 2015 7:17 pm    Předmět: Zona/paleo Odpovědět s citátem

Ahoj, začetl jsem se do stravy pomocí zóny a bloků. Nerozumím ale jedné věci : zóna má velmi blízko k paleo stravě. Jeden blok má 9S,7B a jen 1,5T ? Pokud mám tedy 80kg a počítám 1,5B na kg mám denně přijmout 120gB po přepočtu to je 26gT denně a to se mi zdá sakra málo, pokud má strava být založena na bilkovinach a tucich. Si ráno dám 4 vajíčka na másle a mám splněny na celý den Tuky.
Vysvětlite mi to prosim někdo, nebo jestli jsem špatně pochopil a 1,5gT se jedná jen o rostlinné T a živočišné se nepočítají ?

Moc díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pr!nc

PříspěvekZaslal: út srpen 04, 2015 7:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zóna je 40:30:30 S:B:T

Paleo dieta je prezentována jako low-carb, ale lidé na planetě mohou mít totálně odlišná makra a stravují se paleo.
bloody.ghost

PříspěvekZaslal: út srpen 04, 2015 7:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

40:30:30 je právě prepocteny 9S 7B 1,5T a jedním z hlavních zdrojů bílkovin jsou udávané právě vejce ale pro 80kg člověka jsou v množství fakt tak tak 2 vejce den jinak hlavně kuřecí maso a skoro už žádný tuk.. pořád mi to nesedí...
bloody.ghost

PříspěvekZaslal: út srpen 04, 2015 8:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Teď jsem si to přepocital a správně by 40:30:30 když je 9S, 7B tak Tuky by měli být na 3 a ne na jedné a půl.
Hulkie

PříspěvekZaslal: út srpen 04, 2015 8:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zónovou dietu jsem zkoušel, funguje, pocit nasycení je skutečně dlouhý (B+T+S se tráví nejdéle) ale je třeba pořád počítat, není to zrovna "user friendly" dieta...

Rychle na stránku:

Přejdi na: