|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
burnthemall
|
Zaslal: st srpen 05, 2015 9:58 am Předmět: Bulking diet postopadesátéčtvrté |
|
|
Ahoj, jak již název napovídá toto téma bude pojednávat o natisícekrátomílané problematice objemového stravování. Jsem mírně pokročilý (teda, pro každého znamená pokročilý něco jiného, po dvou letech pohybování-se ve fitnessu - z toho rok pořádně (?!) - se považuji za mírně pokročilého, no to je jedno) a tuhle jsem četl článek na Tý-nejšn (psáno schválně, kvůli reklamě abych nebyl zpindán) o kaloriích. Bulking phase - 5000 kalorií za den minimum. What? Objemovku jedu dlouho, přírůstky vždycky jsou, pak chvíli nejsou, nicméně stěžovat si němůžu (ne, nejsem bečka:D). K tématu, sepíšu sem v rychlosti stravovací návyky mého obvyklého dne, resp. už jsem si to sepsal pro sebe a jsem asi na 2000 kaloriích - What2? o_O.
Snídaně 9:30 - 120g ovesné vločky, 30g protein, mulťák
Oběd 12:00 - 150g kuřecí/vepřové/hovězí/ryba, 150g rýže nebo 500g brambor (trochu oliváče v rýži, asi lžička?)
Jídlo č. 3 - 14:30 - to stejné co oběd
Jídlo č. 4 - 17:00 - to stejné co oběd
18:00 - 19:00 trénink - post-workout shake, 70g sacharidy, 20g protein
Jídlo č. 5 - 20:00 - to stejné co oběd v menšim
Jídlo č. 6 - 22:30 - většinou mam hlad, takže to stejne co oběd v menšim:D
1:00 - kasein + spánek
jedno jídlo je obvykle denně nahrazeno omeletou z 5-6 vajec a celozrnným pečivem
během dne chroupu ořechy a olizuju arašidové máslo
semtam si dám zmrzlinu
--> s rozmezím jídel 2,5 hodiny jsem celý den sytý, nedokážu si představit že bych do sebe měl cpát ještě něco navíc, snad nějaké vločky v prášku co mi leží ve skříni bych zvládl nebo obyč. vločky čicojávím, ale další jídlo už fakt ne. a kaloricky to nesedí, nevykřesám z toho tolik kalorií. Tak mi řekněte jak je to možný :X
uvítam i výtky k jídelníčku, jedu ho dlouho, funguje mi, pomalu, ale jistě. díky za rady a čas strávený přečtením
Ať to roste!;)
jo to sem zapomněl, 190cm, 85kg, 18let.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
dragonetty
|
Zaslal: st srpen 05, 2015 10:38 am Předmět: |
|
|
na iifym.com
poradne si zpocitej kolik bys mel mit kalorii. 2000 na bulking je dost malo, to je tak tvuj bazal
|
|
| nahoru |
|
 |
burnthemall
|
Zaslal: st srpen 05, 2015 10:44 am Předmět: |
|
|
To byl odhad, ale 5000 to urcite nehodi. Podivej se ale kolik je tam jidla, to mam vsecko znasobit aby to sedělo? Nejak se mi to nezda..
EDIT: Vyhodilo mi to 3000 kalorii, bazal mam 2000 (podle nich). Tak na T-nationu mi asi kecaj neboco. Nebo to byl zase udaj pro 120ti kilovyho chlapa v offseasonu. :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: st srpen 05, 2015 10:56 am Předmět: |
|
|
Ehm....já teda objemovým dietám vůbec nerozumím, ale svůj jídelníček mám od výživové poradkyně pro mě jako holku 56kg, 163cm s tréninkem pole dance a HIIT mám v tréninkové dny na 1800kCal a na 1650kCal v netréninkové dny kdy např. jenom strečuju - z toho nějak nechápu, jak můžeš být na jídelníčku o 2000kCal???
Plus mi tam chybí trochu rozmanitost té stravy - co nějaký tvarohy, cottage, žitný chleba, zelenina, ovoce, mléčný rýže, celozrnný těstoviny, luštěniny a tak???
|
|
| nahoru |
|
 |
burnthemall
|
Zaslal: st srpen 05, 2015 11:05 am Předmět: |
|
|
Tak se podívej na množství mých jídel, blíží se to k tvému jídelníčku? Já nevím, bud lžou kalorické tabulky nebo nevím, proste mi to dává málo kalorií. :D A podle té stránky co už je tady výše mám mít 3000 kcal denně. Tvaroh když si dám tak mi nedělá moc dobře, cítím se tak divně tak mám noční protein, to sice taky neni pro mě zrovna pohodlné ale lepší než tvaroh. Těstoviny semtam dávám. Děkuju za reakce. :)
EDIT: Stačí jako zelenina semtam paprika a kukuřice z konzervy?:-D Ovoce mám rád, ale to je převážně cukr, a co s cukrem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: st srpen 05, 2015 11:25 am Předmět: |
|
|
Jako říkám....já dietám moc nerozumím, ale na Kaloricketabulky.cz mám zaevidovaných X-dní a dosahuju toho svýho limitu v pohodě....mě přijde dost "hladná" ta rýže - těstoviny, žitný pečivo, ovoce i brambory jsou lepší zdroje sacharidů = energie.
Jestli chceš, pisnu ti do PM svůj jídelníček za den a to tam zdaleka nemám takový objem jídla jako ty a dostanu se na těch 1800kCal úplně v pohodě.
Btw. zelenina i ovoce jsou ideální čerstvý kvůli vláknině a trávení (když teda opomíjím vitamíny, minerály a spol.) Navíc ovoce před tréninkem (např. já mám 1h před tréninkem banán) je dobrý zdroj energie na trenál. Ale nechci tu hrát chytrou - já si to fakt nechala zpracovat poradkyní, protože tomu nerozumím, takže vycházím jen ze svého jídelníčku.
Ale vynechávat ovoce je podle mě blbost - jooo, nemělo by jít na noc - to je jasný. Ale vynechávat ho úplně....no nevím. A mimochodem...já mám zeleniny naordinované od výživové poradkyně 350-500gramů DENNĚ.
|
|
| nahoru |
|
 |
eraZ
|
Zaslal: st srpen 05, 2015 11:42 am Předmět: |
|
|
Nerozumiem aký má význam si počítať kalórie, je to podľa mňa úplne zbytočné, keď si v objeme tak vidíš na váhe a v zrkadle či priberáš alebo nie a či musíš zvýšiť množstvo jedla ale nemusíš zvýšiť a nie je treba pri tom počítať kalórie, tak isto ani v diéte to nie je vôbec treba, vyhodíš z jedálničku somariny a potom v priebehu diéty podľa toho čo sa deje buď znížiš príjem alebo nie, tak či tak nevieš, že keď dáš 2500 kalórii, že či budeš chudnúť alebo nie, tak načo to počítať ? A už vôbec nemá zmysel podľa nejaké článku sa snažiť ísť 5000 kalórii za deň, keď ti to ako sa stravuješ prináša výsledky tak načo do seba tlačiť zbytočne veci navyše ? Navyše sa podľa mňa nedá povedať, že dajte 5000 kaloríí aby ste priberali... niekto môže priberať na 2500 a niekto nemusí ani na tých 5000... kašli na počítanie kalórii  a ten jedálniček by som tiež obohatil o cottage, nejaký syr alebo niečo čo už bolo spomenuté vyššie, ale ak ti chutí jesť 4 krát za deň maso s ryžou tak prečo nie
|
|
| nahoru |
|
 |
burnthemall
|
Zaslal: st srpen 05, 2015 11:48 am Předmět: |
|
|
Já se na to nesnažil nějak najet, jen mě to zajímalo, jsem hold kluk zvědavá. :D Jasně že to nebudu nějak hrotit a násobit abych měl jejich 5K. :-D
|
|
| nahoru |
|
 |
eraZ
|
Zaslal: st srpen 05, 2015 11:50 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: st srpen 05, 2015 11:59 am Předmět: |
|
|
| eraZ napsal: | ale inak sa dá 5k dať kľudne v pohode, k tomu čo ješ si dáš denne dva balíky chipsov, zopár krajcov chleba a nejaké sladkosti a máš aj 6k, vôbec by som v tom nevidel problém |
Pravda - taky způsob no.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: st srpen 05, 2015 12:23 pm Předmět: |
|
|
| eraZ napsal: | Nerozumiem aký má význam si počítať kalórie, je to podľa mňa úplne zbytočné, keď si v objeme tak vidíš na váhe a v zrkadle či priberáš alebo nie a či musíš zvýšiť množstvo jedla ale nemusíš zvýšiť a nie je treba pri tom počítať kalórie, tak isto ani v diéte to nie je vôbec treba, vyhodíš z jedálničku somariny a potom v priebehu diéty podľa toho čo sa deje buď znížiš príjem alebo nie, tak či tak nevieš, že keď dáš 2500 kalórii, že či budeš chudnúť alebo nie, tak načo to počítať ? A už vôbec nemá zmysel podľa nejaké článku sa snažiť ísť 5000 kalórii za deň, keď ti to ako sa stravuješ prináša výsledky tak načo do seba tlačiť zbytočne veci navyše ? Navyše sa podľa mňa nedá povedať, že dajte 5000 kaloríí aby ste priberali... niekto môže priberať na 2500 a niekto nemusí ani na tých 5000... kašli na počítanie kalórii a ten jedálniček by som tiež obohatil o cottage, nejaký syr alebo niečo čo už bolo spomenuté vyššie, ale ak ti chutí jesť 4 krát za deň maso s ryžou tak prečo nie |
Přesně, všichni v tom hledají nějakou složitost, prostě si stanov nějaký množství příloh k obědu a večeři, (brambor, těstoviny, rýže) a když nebudeš přibírat, zvyš ho. Když to zvýšíš a furt nebudeš přibírat, a nebudeš to chtít zvyšovat, protože už bys to fakt nesežral, tak to buďto můžeš navýšit o tuky, který se jí dobře a nebo prostě jíst víc kaloričtější svačiny. Není nikdo, kdo by nemohl vůbec přibrat
|
|
| nahoru |
|
 |
pavouk
|
Zaslal: st srpen 05, 2015 1:30 pm Předmět: Re: Bulking diet postopadesátéčtvrté |
|
|
| burnthemall napsal: | ...K tématu, sepíšu sem v rychlosti stravovací návyky mého obvyklého dne, resp. už jsem si to sepsal pro sebe a jsem asi na 2000 kaloriích - What2? o_O.
Snídaně 9:30 - 120g ovesné vločky, 30g protein, mulťák
Oběd 12:00 - 150g kuřecí /vepřové/hovězí/ryba, 150g rýže nebo 500g brambor (trochu oliváče v rýži, asi lžička?)
Jídlo č. 3 - 14:30 - to stejné co oběd
Jídlo č. 4 - 17:00 - to stejné co oběd
18:00 - 19:00 trénink - post-workout shake, 70g sacharidy, 20g protein
Jídlo č. 5 - 20:00 - to stejné co oběd v menšim
Jídlo č. 6 - 22:30 - většinou mam hlad, takže to stejne co oběd v menšim:D
1:00 - kasein + spánek... |
pokud máš váhy v syrovém stavu, tak jenom 150g kuřete se 150 g rýže 3x denně je cca 2000 kcal _________________ Don't waste your time or time will waste you.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: st srpen 05, 2015 2:46 pm Předmět: |
|
|
tak nechci rýpat ale...
když pominu to, že bych si timhle možná zadělal na nějaký deficit něčeho, protože je to naprosto jednostranná strava, tak stejně je to blbost, tohle nedá 2000kcal ani omylem.
Pokud to počítám, máš tam min. tak 600-700g rýže, alternativně přes 2kg brambor.... k tomu ráno ty vločky, tohle rozhodně dá mnohem víc kcal a jak řikám, chápu že někdo si třeba na rozmanitosti nepotrpí, ale tady už bych se i bál, každý jídlo má něco, nejde jen o B/S/T a kcal, existují taky tzv. mikroživiny a ty člověk který jí normálně neřeší, protože pokryje normálním jídlem, ale pokud budeš jíst jen vločky, kuřecí, rýži a protein, tak ti po určité době začnou některý věci chybět a něco naopak přebývat.
P.S.
100g rýže = cca 1400 kj, čili 600g = cca 8400 kj = 2000kcal
to jen ta rýže a k tomu 120g vloček to máš dalších cca 300kcal, shake+ proteiny máš podle toho co jsi napsal min. 50g B a 70g S, čili to je dalších víc jak 400 kcal a k tomu víc jak půl kila kuřecího - dalších víc jak 500kcal atd...
|
|
| nahoru |
|
 |
burnthemall
|
Zaslal: st srpen 05, 2015 3:11 pm Předmět: |
|
|
Já na to asi čuměl ve vařeném stavu. Proč to dávají na kaloricketabulky ve vařeném stavu. o_O.. k té jednotvárnosti, "to stejné co oběd" - je tam kuřecí/vepřové/hovězí/ryba -> většinou mám tak 2-3x kuřecí, tuňáka a ještě třeba filé z tresky, taky často vepřovou kotletu (máme doma:D), k mikroživinám bych chtěl abys byl více konkrétní, zeleninu, pravda moc nejím, ale mám multivitamín, céčko v tabletách, ovoce zblajznu za den taky nějaké to deka, kór teď v létě když toho je plná zahrada. Každý den mívám taky ty vajíčka jak jsem psal. Cottage aj. sýry nejím, to nemusím. :/
EDIT jachym: já pravě chci aby lidi rýpali. :)
Díky za reakce.
|
|
| nahoru |
|
 |
pavouk
|
Zaslal: st srpen 05, 2015 3:36 pm Předmět: |
|
|
| burnthemall napsal: | | Já na to asi čuměl ve vařeném stavu. Proč to dávají na kaloricketabulky ve vařeném stavu . o_O.. k té jednotvárnosti, "to stejné co oběd" - je tam kuřecí/vepřové/hovězí/ryba -> většinou mám tak 2-3x kuřecí, tuňáka a ještě třeba filé z tresky, taky často vepřovou kotletu (máme doma:D), k mikroživinám bych chtěl abys byl více konkrétní, zeleninu, pravda moc nejím, ale mám multivitamín, céčko v tabletách, ovoce zblajznu za den taky nějaké to deka, kór teď v létě když toho je plná zahrada. Každý den mívám taky ty vajíčka jak jsem psal. Cottage aj. sýry nejím, to nemusím... |
na tabulkách to mají i v syrovém stavu, takže chyba nebude v tabulkách, ale spíše někde mezi hlavou a klávesnicí, bez urážky
jde jen o to si to uvědomit a vybrat správnou položku, případně si ji zadat sám, chybí-li
pestrost stravy je úplně v pohodě, to bych neřešil, snad jen tu zeleninu
ještě jednou koukni a přepočítej si čeho a kolik sníš, at vycházíš ze správných údajů a z toho vycházej
pro jistotu to ještě můšeš kontrolovat s hodnotami uvedenými na obalech potravin, jsou-li _________________ Don't waste your time or time will waste you.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|