|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Som_v_nutricnej_ketoze
|
Zaslal: so srpen 08, 2015 3:18 pm Předmět: KREATIN + NUTRICNA KETOZA |
|
|
Ahojte.
Trochu sa predstavím a napíšem o čo ide...
Cvičím už 8 rokov, celé telo (teda nešidím nohy, ani stabilizátory), ale ide mi v prvom rade o zdravie. Neženiem sa za extra veľkými svalmi, ani za veľkou silou. Cvičenie je u mňa doplnok k iným aktivitám starajúcim sa o zdravie.
Prečo som ale založil túto tému ?
Stravujem sa tak, že som v nutričnej ketóze, jem raz denne (veľkú porciu, viem na nej udržať svalovú hmotu, za tri mesiace praktikovania jedného jedla denne som stratil len 1kg váhy a nepribral tuk).
Budem rád, ak tu nebudeme rozoberať vhodnosť/nevhodnosť jedného jedla denne, mne to vyhovuje.
Dôvod založenia tohto topicu/tejto témy je ten, že chcem riešiť moje zlé ukladlanie vody v organizme.... Som ektomorf, zle ukladám vodu v organizme , či už jem jedno jedlo denne (vysokotukové, strednebielkovinné, nízkosacharidové), alebo či som ich jedol tri (vtedy samozrejme podstatne menšie objemovo).
CHCEM TO ZMENIŤ, chcem si "legálne" dopomôcť k tomu, aby som nabral také 3 kilečká váhy, z toho kľudne 1kg svalov a 2kg vody (kreatín nie je steroid totiž...  )...
Proste chcem trochu zmohutnieť, cítiť sa menej "vysušený", lebo síce mám atletickú (ale chudú, no vyšportovanú) postavu, no ten objem predsa len chýba...
V neposlednom rade si myslím, že aj zo zdravotného hľadiska by mi dopomohlo mať viac vody naviazanej v organizme, k čomu by mi kreatín mohol prispieť...
Otázka č.1 : Bude mi fungovať kreatín, aj keď som na nutričnej ketóze ?
Otázka č.2 : Aký druh kreatínu by som mal užívať ? Myslím, že dobre by bolo vsadiť na klasiku....Monohydrát. Pred troma rokmi keď som dobral poslednú "kreatínovú kúru", som nabral 3kg, no vtedy som nebol v nutričnej ketóze (denne 30 a menej gramov sacharidov), no stále som bol so sacharidmi nízko (energiu prijímal s tukov tak ako aj dnes), nejakých 70g denne, a fungovalo to...
Otázka č.3 : Keď mi ide o najväčšiu čistotu kreatínu (farmaceutická), akú značku zvoliť ?
Rád by som bral kreatín (keď mi nebude robiť pocitovo zle) takých 10 mesiacov v roku, najprv asi tú klasickú "nasycovačku", potom malé dávky denne, a každý piaty týždeň ho úplne vysadiť. Ostávajúce 2 mesiace by som mal čisto bez kreatínu, buď 2 mesiace nasledujúce za sebou, alebo jeden v lete, jeden v zime...
Ďakujem za vaše postrehy, typy, doporučenia...
PS : Radšej neraďte "ethylester", kamarát na nutričnej ketóze (to je dôležité spomenúť) si ho kúpil, ale nefunguje mu...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Hulkie
|
Zaslal: so srpen 08, 2015 3:33 pm Předmět: |
|
|
hello Rando, how are you?
kreatin funguje nezávisle od toho, jestli jsi v ketóze nebo ne, a bude fungovat i CEE:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Som_v_nutricnej_ketoze
|
Zaslal: so srpen 08, 2015 3:48 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | hello Rando, how are you?
kreatin funguje nezávisle od toho, jestli jsi v ketóze nebo ne, a bude fungovat i CEE:) |
Čau, Hulkie :-)
Kamošovi (40 rokov, má aj krátkodobejšie AS kúry za sebou, ale má pár mesiacov vysadené) nefunguje... Má ho aktuálne (CEE). Preto chcem radšej nejaký kvalitný creapure monohydrát, dúfam, že ma nezasviní.... ... Zobrali by sme ho s ním na polovicu (už len z princípu), keby náhodou nefungoval...
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: so srpen 08, 2015 3:55 pm Předmět: |
|
|
nejaky sazky jak dlouho tu tentokrat rando vydrzi? _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Som_v_nutricnej_ketoze
|
Zaslal: so srpen 08, 2015 3:59 pm Předmět: |
|
|
Prestaňme tu riešiť mňa ako osobu...
Mám vážny záujem dozvedieť sa, či môže kvalitný, čistý kreatín monohydrát ZDRAVOTNE PROSPIEŤ osobám, ktoré zle ukladajú vodu v organizme (a preto majú menší objem svaloviny než by mohli mať  )... Zdravotne = pre tieto osoby je výhodné, keď si vedia uložiť viac vody v organizme, než momentálne dokážu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: so srpen 08, 2015 4:05 pm Předmět: |
|
|
To zkus, kup nejlevnejsi kreatin a uvidis ne? je uplne jedno jestli bude creapure, creapure^2 nebo obyc za par stovek. Stejne rad delas pokusy. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: so srpen 08, 2015 8:04 pm Předmět: |
|
|
Svaly mas vyfoukly z toho důvodu, že nejíš žádný sacharidy a mas málo glykogenu ve svalech. Zacni jist sacharidy a svaly se naplni a bude to vypadat lépe.
|
|
| nahoru |
|
 |
Som_v_nutricnej_ketoze
|
Zaslal: so srpen 08, 2015 8:21 pm Předmět: |
|
|
PR!NC : Omyl, vzdy som bez kreatinu zadrziaval malo vody, aj ked som bol na strave s asi 300g sacharidov denne + 200g tukov + 120g bielkovin (6-7 rokov dozadu). Takze v tomto problem nebude. Pamät na vyzor svojho tela mam dobru.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: so srpen 08, 2015 10:57 pm Předmět: |
|
|
Je fajn sem občas mrknout a vědět, že se Země pořád točí a Rando je tu s námi:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne srpen 09, 2015 7:36 am Předmět: |
|
|
| Pr!nc napsal: | | Svaly mas vyfoukly z toho důvodu, že nejíš žádný sacharidy a mas málo glykogenu ve svalech. Zacni jist sacharidy a svaly se naplni a bude to vypadat lépe. |
kreatin funguje nezávisle na sacharidech, můžeš být low carb a stejně máš ve svalech relativně dost vody.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne srpen 09, 2015 8:40 am Předmět: |
|
|
| Som_v_nutricnej_ketoze napsal: | | PR!NC : Omyl, vzdy som bez kreatinu zadrziaval malo vody, aj ked som bol na strave s asi 300g sacharidov denne + 200g tukov + 120g bielkovin (6-7 rokov dozadu). Takze v tomto problem nebude. Pamät na vyzor svojho tela mam dobru. |
množství vody v těle se odvíjí od množství svalové hmoty. jestli jsi jak suchá větev, potom na tom nezmění nic ani sacharidy ani kreatin. těžší chlap má např. v CKD mezi pátkem ráno a neděli večer rozptyl 6 kg.
ale rozdíl mezi 300 g sacharidů denně a nulou je velmi zřetelný, každý gram sacharidů na sebe naváže 3-5 gramů vody...
|
|
| nahoru |
|
 |
Som_v_nutricnej_ketoze
|
Zaslal: ne srpen 09, 2015 9:24 am Předmět: |
|
|
Hulkie : "Sucha vetev" by bolo prilis pritiahnute za vlasy, az tak to nie je. Svalovinu mam, vyslovene vidno ze cvicim, ale proste chcem nabrat este 3kg, a to pri mojom zivotnom style a bez kreatinu nepojde. Bud nabrat 6-7kg s AS a udrzovat to opakovanim "kuricky", alebo sa uspokojit s (v mojom ripade) nabratim 3kg na kreatine, a idrziavat to bez strachu o zdravie. Vyberam si tu druhu moznost, je podstatne lacnejsia, ovela menej skodliva, hoci efekt nebudeziadne "halooo".... Ale, prida mi to kus na sebavedomi, lebo bude o trosku objemnejsi (a stale s minimom tuku)....
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne srpen 09, 2015 9:39 am Předmět: |
|
|
Vidíš, kdybys žral sacharidy tak to přibereš za měsíc...
edit: viděl jsem fotky, nevypadá to špatně, ale je vidět, že nemáš žádný glykogen, jen díky němu přibereš 3 kg za dva dny...
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
|
| nahoru |
|
 |
Som_v_nutricnej_ketoze
|
Zaslal: ne srpen 09, 2015 12:45 pm Předmět: |
|
|
Hulkie : Kde si videl moje fotky ???? Ziade tu nemam.
Maerlyn : Chcem pribrat v ramci svojich moznosti, bez AS a na jednom jedle denne (120g bielkovin, 350-380g tukov, do 20g sacharidov). Jem a budem jest len raz denne, pretoze ma k tomu vyzval narod... ! (trochu srandy). Maerlyn, proste mi jedno jedlo denne vyhovuje, jem okolo 13-tej 14tej, nerad ranajkujem, nerad veceriam....a uz som si na jedno jedlo denne zvykol, prechadzal som z dvoch.
Chalani, poradte prosim s davkovanim monohydratu...pri kednom jedle denne...
Naposledy upravil Som_v_nutricnej_ketoze dne ne srpen 09, 2015 12:58 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|