Paleo strava

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 25, 26, 27, 28  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Paleo strava  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Paleo strava
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
KT

PříspěvekZaslal: po srpen 10, 2015 9:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:
takze jsi prestal prasit, vyradil jsi z jidelnicku ,,cokoladu a kremrole,, ale za to, ze jsi zhubnul a mas lepsi zazivani muze paleo

to je trefné, přesně to mi přišlo na mysl
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PMKB5

PříspěvekZaslal: po srpen 10, 2015 9:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Honczik: Super!
Johny.Fox

PříspěvekZaslal: po srpen 10, 2015 9:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:
takze jsi prestal prasit, vyradil jsi z jidelnicku ,,cokoladu a kremrole,, ale za to, ze jsi zhubnul a mas lepsi zazivani muze paleo

Vždyť přeci nepíše jen o těch prasárnách. Jasně, že by taky mělo výsledek, kdyby vynechal jen to. Hlavní přeci je, že mu to sedí a má novou, pozitivní zkušenost.
Honczik

PříspěvekZaslal: po srpen 10, 2015 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:

1. Manželka neprasila zdaleka tolik co já.
2. Míval jsem i období bez prasení, vydržel jsem chodit kolem zásuvky se sladkostmi třeba týden, dva abych se jich nedotkl, ale jakmile jsem něco ochutnal, nebo mě něco nahněvalo tak už jsem to vyžral všechno. A když už jsem měl ty bezsladkostní chvíle, tak se na bolstech hlavy, pálení žáhy a trávících problémech vůbec nic nezměnilo.

Ale jo, nikdy jsem nikde nepsal, že jsem žil zdravě. ,-)

Na druhou stranu někde po třech týdnech Palea jsem "povolil" a koštnul možná 50 g nějakýho koňskýho salámu nebo co to bylo za bezmasou přeEčkovanou sračku a bylo mi tak blbě, že mi to paleo teorii podpořilo.
Poslední cheat day začal čajem s pěti rohlíkama a do oběda mi bylo taky kurevsky těžko, k obědu tvarohový ovocný knedlíky - celkem ok, odpelende byl funus a tam jsem do sebe nasypal pár košíčků s krémem a maso s grilu a zdaleka mi to nevadilo tak jako pečivo.

Dřív jsem prasil, ale zkouším a zjišťuju co mi dělá blbě a co ne a paleo mně i manželce vyhovuje, můžu hlavně mluvit z vlastní zkušenosti, asi na rozdíl od tebe. Jsme v Paleo vláknu, nepotřebuju, aby mě někdo chválil, jen píšu vlastní zkušenosti. Je pravda, že bych se taky mohl podívat do jiných vláken, a špačkovat tam, i když s tím nemám zkušenosti ...

Nehledě na fakt, že Paleo nám vyhovuje i v tom, že se nemusíme krotit v množství jídla, nemusíme nic počítat, vážit ... Co se množství týká, tak mi připadá, že toho sežeru víc než dřív.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu AOL Instant Messenger
cipinek

PříspěvekZaslal: po srpen 10, 2015 2:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

modleme se zas a znova paleo, paleo...
Herr_Soldat

PříspěvekZaslal: út leden 19, 2016 7:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak, a po delší době znovu. Pár zkušeností.

Od minule jsem udělal několik změn. Vysadil jsem veškeré pečivo a mléčné výrobky. Luštěniny nechávám. Nárůst energie je hodně znát. Rychlejší regenerace. Jaké máte zkušenosti se zlepšením imunity ? Zařadil jsem i otužování a nemohu posoudit, jestli se na velkém zlepšení podílí další změna stravování, otužování nebo obojí.

Na tomto stylu stravování mě pomalu ale jistě začíná prudit pouze název a ta komerční bublina okolo založená na tom "Co ten pračlověk jedl."

tobias92

PříspěvekZaslal: út leden 19, 2016 7:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Taková maličkost - bylo by možné založit galerii, kam by přidávali své aktuální fotky lidé s podobnými způsoby stravování? (od vegánu, po paleo, RAW apod.). Podle mě by to mohlo být pro začínající mladé kluky dost výmluvné natolik, aby se na podobné experimenty úplně vyprdli. Člověk má jíst všechno v rozumném množství a poslouchat své tělo. Neřídit se žádnými trendy.
Herr_Soldat

PříspěvekZaslal: út leden 19, 2016 8:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Taková maličkost - bylo by možné založit galerii, kam by přidávali své aktuální fotky lidé s podobnými způsoby stravování? (od vegánu, po paleo, RAW apod.). Podle mě by to mohlo být pro začínající mladé kluky dost výmluvné natolik, aby se na podobné experimenty úplně vyprdli. Člověk má jíst všechno v rozumném množství a poslouchat své tělo. Neřídit se žádnými trendy.

Z fotky nepoznáš, jak se kdo cítí. To je asi hlavní problém. Další věcí je se hlídat a jednoduše na sobě pracovat. Nemá smysl zkoušet něco 14 dní a pak o tom hned napsat na fórum, jak je to skvělé. Tyhle paleoneolitorawhladověnísračkoidy mě serou už jen tím, jak je banda hipsterů propaguje jako "pravdu" po týdnu, co nežrali koblihy. Všimni si ale počtu mých příspěvků, jak dlouho jsem registrován a odstupu mých příspěvků.
RaptorMira

PříspěvekZaslal: út leden 19, 2016 9:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohle téma mě zaujalo. Od září minulého roku jsem totiž plynule přešel na nízkosacharidovou dietu. Vyřadil jsem úplně obilí, luštěniny a mléko. Důvodem byl zdravotní stav. Průměr jídelníčku mám teď B: 28% S: 20% T: 52% S paleo jsem se seznámil, ale nedržím se toho striktně, není to pro mě dogma. Semtam si dám ovesnou kaši, výjimečně mléko, protože to jsem vždycky měl rád, akorát mi nedělá dobře, když mám chuť tak rýži, většinou brambory. Tuk mám i z arašídového krému. Jídlo si píšu, abych měl zpětnou vazbu.

Zezačátku jsem klesl váhou ze 122 na 116kg a výkon šel taky dolů. Dělám trojboj. Bylo to hlavně tím, že jsem nebyl zvyklý na jiné zdroje a byl jsem v kalorickém deficitu. Po pár měsících jsem na cca 119kg. Potvrzuju docela rapidní zlepšení zdravotního stavu – alergie, astma. V rámci toho pokusu pořád trénuju a začíná to vypadat na růst. Za dalšího půlroku bych si měl potvrdit že to byla správná volba…
Herr_Soldat

PříspěvekZaslal: so únor 13, 2016 10:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže pod delší době znovu. Vysazením pečiva a mléčných produktů jsem sice dosáhl zlepšení, ale bylo pouze dočasné. Striktní paleo strava měla stejný efekt, jako běžná úprava poměru makro živin. Nic více. Po ustálení se váha nehýbala a výkon také ne. Bylo nutné zařadit více sacharidů a přejít na běžné stravování s ohledem na předtréningové a potréningové složení. Váha šla ihned dolů a výkony se začaly opět zlepšovat. Co se týče vlivu na imunitu, nic se nezměnilo. Otužování přispělo k takovému zlepšení, že vliv stravy není znát. A to je dobře.

Takže resumé je, tímto pro mě testování "paleo" stravy a jakýchkoliv jiných trendy píčovin (if, wd...) skončila. Běžná strava s ohledem na tréninkový plán, složení makro živin podle aktuálního cíle. Nic víc. Nic míň. Žádné komplikované trendy nesmysly.
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: so únor 13, 2016 10:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Herr_Soldat napsal:
Takže pod delší době znovu. Vysazením pečiva a mléčných produktů jsem sice dosáhl zlepšení, ale bylo pouze dočasné. Striktní paleo strava měla stejný efekt, jako běžná úprava poměru makro živin. Nic více. Po ustálení se váha nehýbala a výkon také ne. Bylo nutné zařadit více sacharidů a přejít na běžné stravování s ohledem na předtréningové a potréningové složení. Váha šla ihned dolů a výkony se začaly opět zlepšovat. Co se týče vlivu na imunitu, nic se nezměnilo. Otužování přispělo k takovému zlepšení, že vliv stravy není znát. A to je dobře.

Takže resumé je, tímto pro mě testování "paleo" stravy a jakýchkoliv jiných trendy píčovin (if, wd...) skončila. Běžná strava s ohledem na tréninkový plán, složení makro živin podle aktuálního cíle. Nic víc. Nic míň. Žádné komplikované trendy nesmysly.

Hulkie

PříspěvekZaslal: pá duben 08, 2016 8:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Barbar Conan

PříspěvekZaslal: pá duben 08, 2016 8:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/398200-paleo-dieta-vyvolava-rychly-pribytek-na-vaze.html

Však já nechápu, jak někoho vubec mohlo napadnout, že je dobrý nápad stravovat se "jako nenadrtálec". Ti lidi jsou fakt vygumovaní...
Z mýho okolí vidím, že paleo dodržujou jenom tlustý holky, co necvičí a každej den si fotí jídlo na instagram.
Já jedu high protein, high fat, high carb, high lepek dietu a funguje to krásně
Ikee

PříspěvekZaslal: pá duben 08, 2016 9:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Barbar Conan napsal:
Hulkie napsal:
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/398200-paleo-dieta-vyvolava-rychly-pribytek-na-vaze.html

Však já nechápu, jak někoho vubec mohlo napadnout, že je dobrý nápad stravovat se "jako nenadrtálec". Ti lidi jsou fakt vygumovaní...
Z mýho okolí vidím, že paleo dodržujou jenom tlustý holky, co necvičí a každej den si fotí jídlo na instagram.

A co kulich? Alespoň mně se zdá, že jí paleo hodně sedí.
Mablung

PříspěvekZaslal: pá duben 08, 2016 9:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ikee napsal:
Barbar Conan napsal:
Hulkie napsal:

A co kulich? Alespoň mně se zdá, že jí paleo hodně sedí.

Každý jsme individualita a každému sedne něco jiného. Je možné, že paleo sedne aktivním lidem a tudíž si to lidé na zdejších forech pochvalují, zatímco pro ostatní je to průser.
Co jsem tak četl, stovky tisíc jako lidé, možná desítky či stovky milionů let coby předci člověka se stravujeme zhruba 80 % rostlinné stravy, 20 % živočišné. Nemohu si pomoci, že ona paleo dieta s vysokým podílem tuků nemá se skutečným paleo stravováním nic společného.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Paleo strava Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 25, 26, 27, 28  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: