Velmi pěkná technika! Málo koho vidím ve fitkách, že by dbal na pravidlo neutrální zakřivení páteře během celé dráhy pohybu, kvalitní set-up apod. Fakt hezký.
Díky moc, cením si toho :-)
Já hodně čtu, sleduju videa a pak se to snažím různě aplikovat v posilovně. Můj cíl je se hlavně nezranit a cvičit pokud možno klidně až do 80 :-D, takže technika vždy na prvním místě.
citace:
Tyvole, takovy dive in pro cinku jsem jeste nevidel :D Ja se u ni vzdycky srovnam, pripravim a ty se proste ohnes a hned narovnas, akorat v rukach uz drzis 140kg Kazdopadne sila tam je. Proc to nepolozis po kazdem opak. do mrtva?
Btw podle tve ikony jsem cekal alespon nekoho trochu vic opaleneho a ne takoveho camemberta
No mě se takhle mrtvý tah provádí líp. Vždy se nadechnu a jakmile se dotknu činky, tak zvedám. Jak to myslíš po každém opakování do mrtva?
Njn jsem bílý jak stěna haha.. rád bych se i opálil, ale tady v Irsku máme až dneska pěkně. Jinak léto bylo pěkný hnus a pořád pršelo :-/ Fakt mě sralo vidět fotky kamarádů na FB jak se válí u vody se studeným pivem a hrají beach volejbal.
Velmi pěkná technika! Málo koho vidím ve fitkách, že by dbal na pravidlo neutrální zakřivení páteře během celé dráhy pohybu, kvalitní set-up apod. Fakt hezký.
Díky moc, cením si toho :-)
Já hodně čtu, sleduju videa a pak se to snažím různě aplikovat v posilovně. Můj cíl je se hlavně nezranit a cvičit pokud možno klidně až do 80 :-D, takže technika vždy na prvním místě.
Trochu tam vidím Kellyho Starretta, nemám pravdu? :)
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Ten odraz ti trochu prida a to, ze se naucis kazde opakovani zacinat z mrtvrho bodu ti do budoucna bude prinostem. Ja jsme taky drive tukal cinkou o zem a jsem rad, ze jsem se to odnaucil,
Jen mi tedy prislo trochu nebezpecne to prvni opakovani, do ktereho jsi sel nazpevneny, respektive ses zpevnil jeste nez ses ohnul k cince a pak si ji hned capl. Mozna to tak je v pohode, ale ja bych si asi netroufnul a teprve az se sehnu k cince, nastavim uchop atd, tak pak teprve poradne zpevnim stred tela.
_________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/ Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
Každé opakování položit a začít od znova, jak kdyby to bylo první opakování Ale technika pěkná!
Jo tak. No vyzkouším příště a jinak dík za pochvalu :)
citace:
Trochu tam vidím Kellyho Starretta, nemám pravdu? :)
Sakra jak jsi to poznal
citace:
Jen mi tedy prislo trochu nebezpecne to prvni opakovani, do ktereho jsi sel nazpevneny, respektive ses zpevnil jeste nez ses ohnul k cince a pak si ji hned capl. Mozna to tak je v pohode, ale ja bych si asi netroufnul a teprve az se sehnu k cince, nastavim uchop atd, tak pak teprve poradne zpevnim stred tela.
No já se zpevňuji už když stojím a to tím stylem, že se nadechnu jakoby do břicha a vytvořím si takový svůj pás (normální nepoužívám nikdy), takže potom není moc času se upravovat atd. Mě to takhle vyhovuje a přijde mi, že tímto způsobem mám víc síly než kdybych se měl sehnout a pak se teprve nastavovat.
a co když mi při větší váže trošku vystřelí prdel a ramena jdou před činku a pak z tech tahů cítím kvadricepsy místo zadku stehen?
Podle mě, jako velkýho laika na mrtvolu se to buď snažíš moc dřepovat, nebo máš slabý hamstringy a zadek (nejspíš). Zkus zatlačit nohama do země a dělat plynulý pohyb v kyčlích a ne jen zvednou zadek a zvednout to zádama. On to určitě někdo vysvětlí líp
Nevím, možná tomu tak nerozumím, protože netahám už půl roku ale myslím že to neutrální zakřivení páteře je ve spodních zádech až příliš neutrální , navíc máš takový zvláštní pohyb ze stehen, jak to popsat.. :D to ale proto že děláš touch and go reps
To jak jsi se u prvního opakování sehnul, chytil činku a zatáhl nemělo chybu :D jak píše draper.
Já bych šel k čince, sehnul se, chytil si ji a teprve si rovnal nohy, hodil prdel k zemi, srovnal vrch a teprve prdel zvednul tam, odkud chceš tahat, ale přepokládám že ti jde o klasickou mrtvolu, tak prdel dole nevadí.
Ale pokud člověk sleduje lidi ve fitku, tak máš tu z velmi kvalitních technik. Je to až k podivu co lidi dokážou bez zranění dělat..
Nevím, možná tomu tak nerozumím, protože netahám už půl roku ale myslím že to neutrální zakřivení páteře je ve spodních zádech až příliš neutrální , navíc máš takový zvláštní pohyb ze stehen, jak to popsat.. :D to ale proto že děláš touch and go reps
To jak jsi se u prvního opakování sehnul, chytil činku a zatáhl nemělo chybu :D jak píše draper.
Já bych šel k čince, sehnul se, chytil si ji a teprve si rovnal nohy, hodil prdel k zemi, srovnal vrch a teprve prdel zvednul tam, odkud chceš tahat, ale přepokládám že ti jde o klasickou mrtvolu, tak prdel dole nevadí.
Ale pokud člověk sleduje lidi ve fitku, tak máš tu z velmi kvalitních technik. Je to až k podivu co lidi dokážou bez zranění dělat..
Tak je pravda, že nad pohybem stehen atd. jsem tak moc nepřemýšlel, ale vím, že při opakováních kde už ubývá síla jdu spíš do takového dřepu a zapojuji více nohy než bych chtěl.
Když jsem trénoval techniku na mrtvolu, jsem se vždy soustředil tlačit ramena dozadu a udržet rovná záda. To bylo nejdůležitější. Co mi dělalo problém ze začátku byly zkrácené hamstringy, kdy mě prostě nepustily a já musel jít víc do dřepu a zapojovat více nohy. Tak jsem přidal nějaký ten strečink a zlepšilo se to.
S tou technikou, že se sehnu a hned zvedám přišel trenér v crossfitu a učí tak tady všechny. 9 měsíců zpět jsem o nějaké technice mrtvého tahu neměl ani páru, tak jsem poslouchal zkušenějšího. Dělají to tak tady všichni a zatím se ještě nikdo nezranil. Může mi někdo zkušenější vysvětlit v čem je riziko takového provedení? Díky
Jde o to, že kvalitní set-up už ve vzpřímené poloze Ti dovolí velmi dobře zpevnit střed těla a při shýbání se pro činku nemáš omezenou hybnost v hamstrinzích. Jakmile se sehneš k čince "volnej" a až pak tam se rovnáš, tak záda už nemusí být paradoxně v neutrální křivce, i když to tak na první pohled vypadá a paradoxně můžeš přejít do hyperextenze (ze vzpřimovačů se stanou dvě totáhlně tuhý štangle salámu, ačkoliv na první pohled se zdá, že bedra jsou v dobrém postavení). To, proč se zpevnit už nahoře, je také kvůli lepší flexibilitě.
(co za diametrální rozdíl udělá nezpevněný "core" v rozsahu v kyčelním kloubu, resp. hamstrinzích)
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
zajimavý videa, co jsi postnul
ty vzpřimovače mají tendenci se zkracovat hodně, je to tak?
Já když celou dobu myslel, že když si budu dávat ruce až na zem, že protáhnu vzpřimovače..., ale protahoval jsem vždy tim jen zadek, hamstringy a pak mi jeden kluk řikal, že lépe je protáhnu když budu zakulacený jako tu: http://www.fsps.muni.cz/~sebera/e-zdravka/protahovani/prot_vzpr_5.jpg
a nebo protažení na hyperX ...uplne... to taky protáhne...
jak třeba je v druhým videu, tak když nedokážu udělat takový ten postoj jako kdybych chtěl dělat rumunske tahy a zakulatím se na spodku zad, tak je to vlastne zkracenými vzpřimovači? nebo prdel, hamstringy komplet?...
neni takove protahovani vzprimovacu az kontraproduktivni ? minimalne teda u lidi, kteri vetsinu dne nekde posedavaji, at uz je to ve skole, v praci v kanclu nebo za volantem auta
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru