|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Tom3

|
Zaslal: ne srpen 16, 2015 11:50 am Předmět: |
|
|
V cem je teda to ovoce tak suprovy? Taky ho nejim, max sem tam banan a ziju
A se zeleninou to mam podobne, ja bych ju rad jedl, jenze potom bych nesezral to co potrebuju, pro me je to jen zbytecny zaplacnuti zaludku  (timto samozrejme nikoho k nicemu nenabadam) _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Draper

|
Zaslal: ne srpen 16, 2015 11:55 am Předmět: |
|
|
Jsem jedinej, kdo tu pochopil, co se tu Barbora snazi naznacit?
Ovoce do redukcni diety opravdu nepatri, alespon ne ve velke mire a kdyz uz, tak jak pise, nejlepe po treninku nebo v dopolednich hodinach a samozrejme zapocitavat do energetickeho prijmu, Spousta lidi totiz zije v domneni, ze ovoce se muze jist neomezene v jakemkoliv mnozstvi, coz je samozreme nesmysl. On jeden banan, do kteryho 3x kousnes a je pryc, ma nejakych 30g rychlych sacharidu a to asi v diete zadna hitparada nebude.
Jeste jeden priklad z praxe. Pred 18 lety jsem byl v ozdravovne na zhubnuti. Zaroven tam s nama byli i decka, ktere naopak byli hubene a potrebovali pribrat. Tem hubenym davali ke kazdemu jidlu ovoce, zatimco ci my "nadychanejsi " :-) jsem za cely mesic nevideli ani kousek.
edit: a pokud jde o vitaminy, stejne vetsina lidi kupuje ovoce ze supermarketu a vazne si nedelam iluze o tom, ze to, co tam prodavaji, jsou nejake vitaminove bomby _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: ne srpen 16, 2015 12:23 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | Jsem jedinej, kdo tu pochopil, co se tu Barbora snazi naznacit?
Ovoce do redukcni diety opravdu nepatri , alespon ne ve velke mire a kdyz uz, tak jak pise, nejlepe po treninku |
Ne, my to chápeme všichni .... jen jsme názoru, že je to blbost.
"Forma a složení potréninkového nápoje v období redukce hmotnosti .... V tomto období jsou přísně zakázány jakékoliv sacharidové zdroje bezprostředně po tréninku. Pokud byste to porušili, zvýší se Vám hladina inzulínu a utlumíte činnost hormonsenzitivní lipázy, která zajišťuje ještě hodinu po cvičení aktivní spalování tukové tkáně."
http://kulturistika.ronnie.cz/c-7511-potreninkovy-napoj.html
Pokud tedy dieta, tak ovoce=zdroj sacharidů rozhodně NE bezprostředně po trenálu. Ostatně, kdysi to tu v diskuzi Herza velmi dobře a obšírně vysvětloval. Musel, protože to byla fuška se vypořádat s řadou mých nablblých dotazů:-). Ale dal to. Akorát mám pocit, že po těch letech je to už nedohledatelné. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bar_bo_ra

|
Zaslal: ne srpen 16, 2015 1:24 pm Předmět: |
|
|
Ty poslouchej Yggu, mě už to vážně nebaví. Chytáš se uplně všeho a obracíš jak se ti to právě hodí. Díky za ten názor, že se mnou nesouhlasíš. Dalo se to napsat jinak, ale budiž.... takové jsou tady diskuze... Pokud máš pocit, že potřebuješ se mnou ještě něco rozebrat, můžeš mi napsat soukromou zprávu!! Můžeš mi to tam všechno vysvětlit.
Možná jsem to tu už kdysi psala, nevím, to budeš vědět sto % ty, když jsi projel mou historii, ale za displejem a inkognito je každý hrdina a chytrák,co...
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: ne srpen 16, 2015 1:33 pm Předmět: |
|
|
| Bar_bo_ra napsal: | | Ty poslouchej Yggu, mě už to vážně nebaví. Chytáš se uplně všeho a obracíš jak se ti to právě hodí. Díky za ten názor, že se mnou nesouhlasíš.... |
Bavit tě to nemusí, ty si dělej co a jak chceš, já jsem poslední kdo by ti do toho kecal.
Obracet nic nemusím .... jasně jsi napsala stejnou pitomost jako Draper (a že toho mám rád!:-), že když už v dietě ovoce, tak jedině bezprostředně po tréninku. Postnul jsem sem citaci z článku, i odkaz na něj, kde se jasně píše, že tvůj názor je nesmysl.
Pokud jsi schopna tvrzení v článku nějak kvalifikovaně oponovat, fajn, sem s tím. Pokud ne, tak tu neblbni lidem hlavu psaním nesmyslů. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne srpen 16, 2015 6:13 pm Předmět: |
|
|
S tím mým tvrzením bych nyní, o 5 let zkušenější, klidně z fleku polemizoval.
Jinak dieta a objem na ovoci nestojí, to Vám může doložit každý, kdo pod mými pomyslnými křídly redukoval či nabíral. Připomíná mi to klasický tah dietářek, které po přečtení článků v magazínu vyloučí z jídelníčku veškeré pečivo, aniž by věděly proč ("asi sachry, ne?"). Tyto ženy pak nějaké to kilo zhubnou, ale můžeme pak z toho vyvozovat to, že za tloušťku může pečivo? Ne.
Zrovna nedávno jsem dělal pro jednoho speciálního hotelového hosta z východu jídelníček na 20denní redukční pobyt. Instrukce zněly jasně: každý den vyžaduje pan alespoň jednu porci ovoce a dvě deci kefíru (typické pro jeho národnost). Vzhledem k prestiži nelze odmlouvat. To by mě zajímalo, jak by z toho Barča vybruslila... všude samá fruktóza a laktóza :)) Není umění zakázat, je umění udělat stravovací plán tak, že adherence člověka k novému stravování je takřka stoprocentní, aniž by psychicky strádal. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: ne srpen 16, 2015 6:24 pm Předmět: |
|
|
"zvýší se Vám hladina inzulínu a utlumíte činnost hormonsenzitivní lipázy, která zajišťuje ještě hodinu po cvičení aktivní spalování tukové tkáně." ... tak jak to tedy je? Protože co si pamatuji, tak to vcelku sedí s tím co psal Herza, že pokud je člověk v dietě, tak by se měl bezprostředně po tréninku sachrů vyvarovat, a dát buď hydro nebo nic.
Neřeším zda ovoce do diety ano nebo ne, ale řeším situaci v dietě a bezprostředně po tréninku. Raději dát dát nebo raději nedat? A nebo je to úplně jedno?
Ať vím zda se mám omluvit nebo ne .... to mne nezabije, stejně to svedu na tebe:-). _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Irminsul
|
Zaslal: ne srpen 16, 2015 6:36 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
já osobně mám zkušenosti eSkem  (záměrně nejmenuji) a dle mého skromného názoru,jeden z nejlepších a rozumných lidí co dělají jídelníčky (nechci dělat reklamu).Osobně já i má žena jsme byly 100% spokojeni.Není to člověk ,jak se říká co mluví "do větru" a má pouze zkušenosti s tím,že si udělá nějaký kurz....
Naslouchej a "saj" zkušenosti....
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne srpen 16, 2015 8:36 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | "zvýší se Vám hladina inzulínu a utlumíte činnost hormonsenzitivní lipázy, která zajišťuje ještě hodinu po cvičení aktivní spalování tukové tkáně." ... tak jak to tedy je? Protože co si pamatuji, tak to vcelku sedí s tím co psal Herza, že pokud je člověk v dietě, tak by se měl bezprostředně po tréninku sachrů vyvarovat, a dát buď hydro nebo nic.
Neřeším zda ovoce do diety ano nebo ne, ale řeším situaci v dietě a bezprostředně po tréninku. Raději dát dát nebo raději nedat? A nebo je to úplně jedno?
Ať vím zda se mám omluvit nebo ne .... to mne nezabije, stejně to svedu na tebe:-). |
Problém je ten, že takové hydro dokáže vybudit inzulin také na velmi slušnou úroveň, díky sekreci GIP, tudíž se aktivita hormonsenzitivní lipázy rapidně sníží. To stejné platí v případě BCAA (leucin je vysoce inzulinogenní). Nicméně stále lepší než sacharidy (platí i pro fruktózu). Každopádně po zkušenostech vím, že pokud má člověk po cvičení hlad, tak ať se prostě normálně nají, i když je v redukci, protože regenerace je důležitá a během té hodiny se nespálí takové množství kalorií, že by to za to hladovění stálo (navíc v zimních obdobích stoupá riziko onemocnění - hypoglykémie je totiž rizikový faktor pro jeho vznik). Pokud hlad není, tak fajn, klidně si tu hodinku počkat, ale v první řadě bych poslouchal signály organismu.
K tomu mě napadá jedna věta, co vídám u Péti Weinlicha ve fitku: "Hodina tréninku jsou cca 4 % z celého dne". Mohli bychom ji na tenhle případ aplikovat tak, že nějaké čekání po tréninku určitě nebude tím hlavním pilířem úspěchu při redukci. Vše se odehrává ve zbývajících x desítek procent dne. Nicméně to, co je v článku, není špatně, jen se o určité části daného tvrzení dá diskutovat. Takže asi tak. Omlouvat se nemusíš. :)
Irminsul: Díky, cením si toho. Jsem rád, že jste byli spokojení. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: ne srpen 16, 2015 9:06 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: po srpen 17, 2015 12:19 am Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | eSko napsal: | Omlouvat se nemusíš. :)
|
To mi spadl kámen ze srdce! I když Draperovi bych to ještě dal ....
|
Drejpra jste o nicem nepresvedcil, je ale pravda, ze to "zlo" zvane ovoce ve svem jidelnicku ignoruji, :) takze pravdielne zacnu kazdy den zarazovat 1 porce cili 1 banan + 1 jablko a asi prave po treninku _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
Naposledy upravil Draper dne po srpen 17, 2015 6:56 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: po srpen 17, 2015 2:16 am Předmět: |
|
|
tady je koukám zase zajímavá diskuze :D
Jinak abych nebyl OT, tak já osobně ovoce jim docela dost, chápu ale i argumenty těch co to nedělaji. Je to každýho věc.
Jen mi přijde absurdní to, když někdo řekne:
"Kdyby ovoce nemělo vitamíny a minerály, tak je to jen cukr"....
Tak fajn
¨
"Kdyby hovězí nebo kuřecí nemělo bílkoviny, je to jen tuk a víceméně nic" - čili k ničemu?....
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po srpen 17, 2015 1:52 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | eSko napsal: | Omlouvat se nemusíš. :)
|
To mi spadl kámen ze srdce! I když Draperovi bych to ještě dal ....
A teď bez prdele .... co je tedy podle tebe optimální po tréninku udělat ... resp do sebe nacpat. A nemyslím běžného kondičáka, kdy je to reálně zcela šumák, ale sportovního kulturistu v předsoutěžní dietě? A když už v tom budeš, tak jak se bude lišit varianta "na čisto" a "normálně" ?
EDIT .. jinak jsem koukal, tak třeba Frei na svých stránkách píše "ihned po tréninku BCAA, 5-10g glutamin, AMINOkyseliny" ... ale je to už celkem staré, takže možná je to dnešní optimum jiné. |
Pokud se jedná o předsoutěžní dietu, tak si představuji někoho zkušeného a trénovaného alespoň pár let, takže po tréninku je vhodné šáhnout po hydru v dávce 20 - 25 g, který vykazuje ve studiích nejlepší výsledky z hlediska maximálního navýšení svalové proteosyntézy. Rozdíl mezi "načisto" a "normálně" pak bude už jen v dávce, jelikož pod vlivem AS je organismus schopen využít více AK ke stavbě než za "čistých" podmínek, kdy, dle mého názoru, dojde k oxidaci nadbytečných AK. Na to ale neexistuje studie, nebo si toho nejsem vědom. Ono to jde i vidět u kluků, co to dělají už nějaký ten pátek a stravu jim řeší zkušení kultíci, co mají na sobě již ozkoušené, co organismus vstřebá a co ne. Takových 50 g hydra pak není žádná sváteční záležitost, ale běžná potréninková dávka. Jo kdyby to bylo etické, dělat výzkumy na "nastřelených borcích", a bylo by v ČR k tomu vybavení, tak se udělá jasný výzkum a zjistí se, co je organismus schopen pod vlivem AS využít a co už ne. V takovém případě bych stál v první ve frontě do týmu výzkumníku.
Tedy pro "normální" borce si nedovolím vyslovit maximální hranici dávek běžně užívaných suplementů, můžeme vycházet jen z toho, co řeší odborné studie na "čistých jedincích". Momentálně odbornost tedy mluví o dávce 20 - 25 g kvalitní bílkoviny pro mladé a trénované ihned po tréninku, resp. cca 40 g pro staré (> 65 let).
Výzkumy zaměřené na chronický vliv potréninkové suplementace chybí, zejména v tak specifickém případě, jako je předsoutěžní dieta kulturistů. Tam je ale jedno jisté - navýšit bílkoviny a to hodně. Takže ona běžná dávka 20 - 25 g se klidně může navýšit až na úroveň doporučení pro starší jedince a sledovat, jak si s tím trávení a organismus poradí.
Glutamin může pomoci v resyntéze glykogenu, protože se z něho velmi ráda tvoří glukóza (kamarád, co zkoušel jednou soutěž, by mohl vyprávět, když baštil ve velkém glutamin a točil se furt v hypoglykémiích), resp. je to palivo pro naše střevní buňky (imunitu). Pokud si někdo myslí, že mu z glutaminu narostou svaly, tak to žije s Alenkou v říši divů. :) Ale v předsoutěžní dietě může mít místo. Pokud někdo rád suplementuje BCAA, tak zvolit takovou dávku, abych přijal 8 - 10 g esenciálních AK, resp. alespoň 3 g leucinu (platí pro "načisto"). Nicméně kompletní bílkovina dokáže zvýšenou svalovou proteosyntézu udržet podstatně déle (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3424729/) a já bych se na nějaké tabletky či BCAA osobně vykašlal, když mi stejnou, ne-li lepší službu udělá hydro či izolát. Už takhle ta příprava stojí majlant
(kdyby se ale Ronnie ptal, tak jsem tohle já nepsal, to psal můj imaginární bratr). :)) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Naposledy upravil eSko dne po srpen 17, 2015 2:31 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
mirus

|
Zaslal: po srpen 17, 2015 2:09 pm Předmět: |
|
|
Problém je ten, že takové hydro dokáže vybudit inzulin také na velmi slušnou úroveň, díky sekreci GIP, tudíž se aktivita hormonsenzitivní lipázy rapidně sníží. To stejné platí v případě BCAA (leucin je vysoce inzulinogenní). Nicméně stále lepší než sacharidy (platí i pro fruktózu). Každopádně po zkušenostech vím, že pokud má člověk po cvičení hlad, tak ať se prostě normálně nají, i když je v redukci, protože regenerace je důležitá a během té hodiny se nespálí takové množství kalorií, že by to za to hladovění stálo (navíc v zimních obdobích stoupá riziko onemocnění - hypoglykémie je totiž rizikový faktor pro jeho vznik). Pokud hlad není, tak fajn, klidně si tu hodinku počkat, ale v první řadě bych poslouchal signály organismu.
K tomu mě napadá jedna věta, co vídám u Péti Weinlicha ve fitku: "Hodina tréninku jsou cca 4 % z celého dne". Mohli bychom ji na tenhle případ aplikovat tak, že nějaké čekání po tréninku určitě nebude tím hlavním pilířem úspěchu při redukci. Vše se odehrává ve zbývajících x desítek procent dne. Nicméně to, co je v článku, není špatně, jen se o určité části daného tvrzení dá diskutovat. Takže asi tak. Omlouvat se nemusíš. :)
JJ Eskovi rady si vždycky rád přečtu. A tu větu od Petra Weinlicha v jeho fitku jsem také viděl během mé návštěvy na dovolené. Naprostý souhlas. _________________ dřep-245,- mrtvola-235,- bench-160,- nechlubím se, jen konstatuji. (a to bylo v dietě)
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: po srpen 17, 2015 4:07 pm Předmět: |
|
|
To eSko .... uctivé a upřímné díky:-).
To Draper .... u tebe by cokoli jiného bylo zklamáním.:-) _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|