Mana - pojďte to zhejtovat

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Mana - pojďte to zhejtovat  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Mana - pojďte to zhejtovat
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne srpen 30, 2015 9:53 pm    Předmět: Mana - pojďte to zhejtovat Odpovědět s citátem

Rád bych, pokud by se někdo, kdo opravdu rozumí výživě (ideálně Esko), mohl vyjádřit k produktu Mana, protože na FB se mezi mnou a jejich zástupcem rozhořela poměrně žhavá diskuse po tom, co jsem ji tam napsal komentář ve stylu, že jejich produkt je postavenej na jedněch z nejhorších základních surovin, co se jídla týče. Moje argumenty jsou tyhle (ale je to dost dlouhý, takže pochybuju, že se to někomu bude chtít číst )

Pokud někomu připadá v pořádku dát za den 182 kč/450 g + 60 ml za rozemletou oves, kukuřici a maltodextrin, což jsou suroviny které dohromady stojí zhruba 40 kč/450 g (uznávám, že nutričně tomu nelze moc vytknout, i když dávat kukuřici a maltodextrin jako základ hlavního jídla, to je docela odvážná volba) a sojovou bílkovinu, která je méně kvalitní, než syrovátková, vaječná nebo v mase (horší biologická hodnota, horší využitelnost, horší aminokyselinové spektrum, lepší obsah glutaminu), pak by mě zajímal podíl oleje z mořských řas k řepkovému a slunečnicovému, mimochodem dávka vitamínu C pro většinu lidí (sportovci, kuřáci, lidé ve stresu) je dost podhodnocená, pak je to asi jeho boj...ale já si teda špičkový produkt představuji podstatně jinak. Samotná myšlenka nahrazovat většinu jídla koktejlem je momentálně dost bizarní a těžko proveditelná, ale když už, tak bych si to složení představoval podstatně jinak.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
KT

PříspěvekZaslal: ne srpen 30, 2015 10:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobře se k tomu vyjádřil na FB Michal Chlapec ;)
jinak tyhle dohady nemají konce..některým lidem to zkrátka nevysvětlíš..ale tak bohužel jejich chyba, že jsou jako stádo ovcí..
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne srpen 30, 2015 11:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

KT napsal:
Dobře se k tomu vyjádřil na FB Michal Chlapec ;)
jinak tyhle dohady nemají konce..některým lidem to zkrátka nevysvětlíš..ale tak bohužel jejich chyba, že jsou jako stádo ovcí..

Mohl bys mi prosím sem nakopírovat tu reakci Michala Chlapce?
Spazik

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2015 11:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale tak možná že lepší, když si nějaký hlupák kupuje tu manu, než kdyby si kupoval nějaké jiné blbosti co takhle běžně mají v supermarketu Asi to bude lepší než se cpát běžným fast foodem, cukrovinkama apod.
CIZO

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2015 11:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud je někdo přesvědčený, že je 182 korun denně za podvýživu a žaludeční vředy skvělá investice, pak ho asi ani relevantní argumenty nepřesvědčí o opaku. Na druhou stranu, možná to bude přeci jen o trochu lepší, než fastfood, jak píše Spazik, i když ne o moc. :)

Derek Poundstone
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2015 11:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já nemám nic proti tomu, když si to někdo koupí a ví, do čeho jde. Ale sere mě ta klamavá reklama. Neříkám, že to je nejhorší produkt ze všech, to složení je ucházející, ale za tu cenu... No, čekám, co mi na to odepíšou, jsem docela zvědavý
Pokedex

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2015 11:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak za cenou je i vyvoj testy certifikáty na tohle lidi zapominaj
Petey

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2015 11:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vyvoj ovsenych vlociek a maltodextrinu?
PMKB5

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2015 12:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Absolutní srágora, nebrat.
Pokedex

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2015 12:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petey napsal:
vyvoj ovsenych vlociek a maltodextrinu?

jo je to komicky to ja vim , napsal sjem to ciste jako věc co si lidi asi nevybavi hned když kouknou na cenu
pavouk

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2015 3:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jsem kouknul na ten jejich spot a pobavila mě myšlenka, jak si pozvu slečnu na večeři a naservíruju jí tohle

jinak je to komerční produkt, který si jistě najde svého kupce
Spazik

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2015 4:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohle by byl reklamní spot Myslím že to dobře vyjadřuje filozofii toho produktu.

Barbar Conan

PříspěvekZaslal: ne září 13, 2015 5:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hlavně když MRP jsou na trhu už bůh ví kolik let a s lepším složením . Ale ty holt nemíří na mainstream no...
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne září 13, 2015 4:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo jinak samozřejmě po tom, co jsem ji tohle napsal, žádná odpověď A to mě ještě předtím vyzývali, ať to napíšu konkrétně, že mi vyvrátí úplně všechno.
mia.cw

PříspěvekZaslal: pá září 18, 2015 7:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Opravdu nechápu, jak to můžou nazývat nejvyspělejší potravinou - ona to ani potravina není, je to prášek. Neřeknu, kdyby to byl pouze doplněk běžné stravy, ale aby to byl základ jídelníčku? Nesmysl. Nemluvě o stereotypu a složení (samá sója, kukuřice), máme přece funkční zažívací trakt a tekutá výživa je pro nás zbytečná, dokonce nebezpečná (nenutíme při ní zažívací ústrojí pracovat a po delší době se stane trakt nefunkční). Mana je typickým příkladem, jak vydělat těžké peníze na lidské hlouposti a lenosti kvalitně se stravovat.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora

Rychle na stránku:

Přejdi na: