|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Balista

|
Zaslal: čt září 24, 2015 9:10 am Předmět: |
|
|
| Číča napsal: | | tvaroh rozmixovany s bananem |
Co tě vede k myšlence, že tvaroh s banánem je vhodné předtréninkové jídlo / svačina před tréninkem, když do tréninku zbývá 1,5 hodiny? _________________ Buď najdu cestu, nebo si udělám vlastní!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
beefcake1
|
Zaslal: čt září 24, 2015 9:22 am Předmět: |
|
|
| citace: | | Snizit bilkoviny, mas jich tam pres 200, bohate ti staci 135, zvysit sacharidy a tuky, vyhodit protein a mleko pred treninkem, zaradit lehce stravitelne sacharidove jidlo, protein si nechat cca 30 mibut po treninku, treba s glukosou nebo kouskem ovoce. |
Přes 200? Určitě né těch živočišných :))
Tuků tam mám dost, já to mám daleko více rozpracované, ale tohle je jen pro přehlednost, jinak tam toho mám strašně moc, tady to mám celé, ale negarantuju přehlednost :D.
Proč protein a mléko vyhodit před tréninkem? Co je "lehce stravitelné sacharidové jídlo"?
[/quote]
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: čt září 24, 2015 9:39 am Předmět: |
|
|
podle tveho puvodniho prehledu...
orientacne:
100g B za ,,maso,,
60g za 2x proteinak
25g za cottage
15g za mleko
.... cca 200g komplexnich bilkovin a samozrejme bilkoviny jsou i v tech ostatnich potravinach, ktere ty zrejme nepovazujes za dulezite :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: čt září 24, 2015 9:56 am Předmět: |
|
|
Bílkoviny jsou při nabírání ne tak důležitý, vážil jsem podobně jako ty a z bílkovin jsem jedl občas nějaký maso na oběd, na večeři vajíčka nebo tvaroh a přibral jsem v pohodě, důležitý je kolik tam máš jídla celkově.
|
|
| nahoru |
|
 |
beefcake1
|
Zaslal: čt září 24, 2015 10:05 am Předmět: |
|
|
| sk napsal: | podle tveho puvodniho prehledu...
orientacne:
100g B za ,,maso,,
60g za 2x proteinak
25g za cottage
15g za mleko
.... cca 200g komplexnich bilkovin a samozrejme bilkoviny jsou i v tech ostatnich potravinach, ktere ty zrejme nepovazujes za dulezite :) |
No takhle, já počítám "opravdový" živočišný bílkoviny, ne z doplňků stravy a z brambor například, to samý se sacharidama. To další už je nadstandart (suplementy...).
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: čt září 24, 2015 10:21 am Předmět: |
|
|
V těle se ti bílkovina rozloží na jednotlivý aminokyseliny a myslíš, že pak tělo pozná, jestli ten leucin je z rýže nebo z hovězího?
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: čt září 24, 2015 10:28 am Předmět: |
|
|
| beefcake1 napsal: | | sk napsal: | podle tveho puvodniho prehledu...
orientacne:
100g B za ,,maso,,
60g za 2x proteinak
25g za cottage
15g za mleko
.... cca 200g komplexnich bilkovin a samozrejme bilkoviny jsou i v tech ostatnich potravinach, ktere ty zrejme nepovazujes za dulezite :) |
No takhle, já počítám "opravdový" živočišný bílkoviny, ne z doplňků stravy a z brambor například, to samý se sacharidama. To další už je nadstandart (suplementy...). |
Pocitaji se snad vsechny bilkoviny ne? Jejich metabolismus je stejny. 22 procent svalove tkane pripada na bilkoviny, z jednoho kila to je tedy 200 gramu bilkovin. Kdyz to vydelis 7, tak je to 30 gr. bilkovin nad bezny stav, coz je 1 gr. na kilo vahy. Nefunguje pomer vic bilkovin vic svalu.
Mliko si tam klidne nech , pokud ti nedela zazivaci problemy, ale ten orotein uz neni treba, pridej radeji toust s dzemem a kouskem ovoce, nebo ryzovou kasi s rozinkani.
|
|
| nahoru |
|
 |
beefcake1
|
Zaslal: čt září 24, 2015 5:08 pm Předmět: |
|
|
Dobře, tak já to předtréninkové jídlo poupravím, díky :)
No já jen, že mě to kdysi někdo říkal, že se mají počítat živočišný, pak jsem to i někde četl, proto jsem to napsal. Prej, že se to hned spotřebuje na energii nebo co. Ale když říkáte vše, tak vše
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: čt září 24, 2015 5:10 pm Předmět: |
|
|
| Big Muscle napsal: | | V těle se ti bílkovina rozloží na jednotlivý aminokyseliny a myslíš, že pak tělo pozná, jestli ten leucin je z rýže nebo z hovězího? |
Nepozná, ale to, v jakým poměru ty aminokyseliny jsou, už tělo pozná. Prostě do bílkovin má smysl počítat si hlavně plnohodnotný zdroje, bílkoviny z rýžových chlebíčků nejsou žádný terno (ale neříkám, že to je úplně zanedbatelný)
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: čt září 24, 2015 5:52 pm Předmět: |
|
|
Jasně jde o ten poměr, ale pak ani to maso nebude ten poměr mít nikdy ideální. A taky nekonzumuje přeci jenom stále jeden a ten samý zdroj bílkovin. Stačí ty potraviny jenom správně nakombinovat a už ten poměr může být taky úplně jiný.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: čt září 24, 2015 6:27 pm Předmět: |
|
|
I z rostlinných bílkovin se dá poskládat kvalitní protein, navíc bílkovina mléka a vajec se pokládá za kvalitnější než bílkovina masa.
Já tedy bílkoviny z rostlinných zdrojů alespoň od oka počítám a společně s živočišnými mi to vychází lehce nad 2 gramy bílkovin s tím, že pokud mám tréninkové volno a to volno je po tréninku menších partií, tak to snižuju na celkových cca 1,5g.
|
|
| nahoru |
|
 |
Číča

|
Zaslal: čt září 24, 2015 11:39 pm Předmět: |
|
|
| vlkisekk napsal: | | Číča napsal: | | Hele co te napadne :) Treba vajicka,tvaroh rozmixovany s bananem (proteinem,pundinkem,oriskama,picovinama...s proteinem z toho muzes mit i lehkou bilkovinovou svacinu do skoly/po treninku,kdyz to rozdelis napul). Je mi jasny,ze casy jsou orientacni,ale tak pro poradek bych dal ten predtreninkovej napoj po treninku (hlavni je ten protein,pripadne cukry),veceri hodinu dve po treninku a tu tvoji svacinu v 9 a pred spanim treba zase tvaroh/protein |
To jsou rady, vajicka, tvaroh, banan, picoviny, pomixuj vlaste vsechno co najdes doma, co z toho , ze dostanes salmonelu a zeseres se, prece ti to poradil Cica, |
Meleš píčoviny, je tam čárka.
Naposledy upravil Číča dne čt září 24, 2015 11:42 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Číča

|
Zaslal: čt září 24, 2015 11:40 pm Předmět: |
|
|
| Balista napsal: | | Číča napsal: | | tvaroh rozmixovany s bananem |
Co tě vede k myšlence, že tvaroh s banánem je vhodné předtréninkové jídlo / svačina před tréninkem, když do tréninku zbývá 1,5 hodiny? |
Nic, je to jen nedorozumění,tohle byl tip na snídani + svačina ve škole,na který se týpek ptal..asi jsem to mel Quotnout...
|
|
| nahoru |
|
 |
KubaK
|
Zaslal: st září 30, 2015 1:38 pm Předmět: |
|
|
Čaute, abych nezakládál nové téma : všude čtu, že sacharidy ráno před a po tréninku. Zbytek B+T. Zajímalo by by jaké jsou časování sacharidů v netrenink. Den. Kdy se dávat. Po celý den s tím že nejvíc ráno, nejméně večer? Díky za odpověď
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|