|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Grimley

|
Zaslal: ne říjen 18, 2015 10:16 am Předmět: Povinko a havarijko |
|
|
Zdarec,
i když nový auto mi přijde až koncem prosince, sháním se po nějakým výhodným pojištění. Jelikož jsem měl hned první tejden u starýho auta ťukanec a bylo to tak kurevsky nešťastný, že to spadlo na mě (škoda velká nebyla - ženská měla na jedničkový fábce vzatej přední nárazník z boku), tak mám u většiny pojišťoven malus. Pojištění mám 27 měsíců s tím, že hned první měsíc byla jedna škodní událost.
Průser je v tom, že nejlevnější povinko s havarijkem mi momentálně vychází u allianz za lidových 18900/rok (chci roční platbu a necrcat se s tím v průběhu roku), což už člověk pomalu přemejšlí, jestli si nedat jen nějaký vytuněný povinko (střet se zvěří/živelní událost/pojištění skel). Ale zase vzhledem k tomu, že to bude úplně nový auto za půl míče, tak si říkám, jestli bych nebyl kretén si tam nedat havarijku (odcizení/naboření někde na parkovišti, kde maj lidi ve zvyku se vypařit po anglicku / auto přijde v zimě a jestli bude letos ta krutá zima, tak abych si to ještě někde nenabořil já - vzhledem k mýmu dennímu cestování do Týniště nad Orlicí, kde se kus jede po neupravený cestě). Otázka (y) tedy zní:
1. Máte novější auto a máte havarijku?
2. Jakou pojišťovnu máte, případně jaký zkušenosti s ní?
3. Nemáte možnost vyjednat lepší podmínky? (Kdyžtak PM pls) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: ne říjen 18, 2015 10:32 am Předmět: |
|
|
Hlavně nejdi na pobočku pojišťovny a nedomlouvej si to na ní (oškubou Tě - byť jim to nelze vyčítat, vydělávat nějak musí:), stejně tak není rozumné odsouhlasit úvodní návrhy, pokud Ti havarijní/povinné nabízí přímo prodejce. Možnosti úspor, když se člověk snaží, tam jsou dost obří (ostatně jako u každého pojištění). Mně pojištění auta někdy vloni nabízela jedna pojišťovna za nějakou částku XY ročně a nakonec jsme se dostali u jiné na téměř polovinu - a najednou i ta původní začala vyjíždět srovnatelné nabídky:). Pošlu Ti PM víc info.
A jinak pojištění dle mého rozhodně udělat, sice je drahé, ale zase pro klid duše se vyplatí. Případů, kdy si někdo koupil/mu bylo koupeno auto, nezbylo mu na pojistku a někdo mu ho ukradl, pár znám a nijak veselé nejsou.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: ne říjen 18, 2015 11:17 am Předmět: |
|
|
U auta do pěti let určitě havarijko. Pak dál podle toho co jezdíš. U A8 bych si havarijko pořídil i u staršího vozu. U fabie asi ne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne říjen 18, 2015 11:53 am Předmět: |
|
|
| Ronnie napsal: |
A jinak pojištění dle mého rozhodně udělat, sice je drahé, ale zase pro klid duše se vyplatí. Případů, kdy si někdo koupil/mu bylo koupeno auto, nezbylo mu na pojistku a někdo mu ho ukradl, pár znám a nijak veselé nejsou. |
Pro klid duše asi jo. Ale člověk si pořád musí uvědomovat, že pojišťovna musí platit své náklady, platit za nezodpovědné hlupáky, za auta na sídlišti (kde je ta pravděpodobnost o dost vyšší), pojistné podvody (a těch je konkrétně u tohoto pojištění docela dost), chce mít zisk, ... . Jinými slovy, skupině rozumných a poctivých lidí z té odvedené částky nevyplatí moc. Takže pro klid duše jo, ale z racionálního hlediska ani omylem. Z racionálního hlediska u pojištění platí, co tě nezkrachuje, nepojišťovat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne říjen 18, 2015 11:56 am Předmět: |
|
|
Záleží na tom jaký jsi řidič. Za mně je havarijní věc, která se mi nikdy nevrátí. Měl jsem jednu srážku se zvěří za cca 15-20 let co řídím a oprava byla za 70 tisíc. Kdybych měl placených 15 let havarijních pojistek, nepochybně by to byla částka střízlivým odhadem okolo 500 tisíc a víc.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: ne říjen 18, 2015 12:21 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | Záleží na tom jaký jsi řidič. Za mně je havarijní věc, která se mi nikdy nevrátí. Měl jsem jednu srážku se zvěří za cca 15-20 let co řídím a oprava byla za 70 tisíc. Kdybych měl placených 15 let havarijních pojistek, nepochybně by to byla částka střízlivým odhadem okolo 500 tisíc a víc. |
To co píšeš je pravda, ale jen pravdy půl. U nového auta bych se bál dvou zásadních věcí, o kterých už tu byla řeč. Odcizení .... to lze občas sjednat sólo k PR .... a že ti to někdo naboří někde na parkovišti, v ulici a podobně a prostě odjede a ty máš smůlu. U deset let Prahou obušeného auta bych to risknul, tady asi dost nerad.
To druhé bych možná risknul i tak, to první ... tj. odcizení ... ani smykem. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne říjen 18, 2015 12:39 pm Předmět: |
|
|
Jo, souhlas, ve hře je víc proměnných. Bydlet na pražském sídlišti, koupím si americké SUV s šestilitrovým benzínem, ze všech stran rámy, a předělám ho na plyn.
Stříbrná oktávka se podle mně zdrží tam, kde jsi ji zaparkoval max. pár měsíců:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: ne říjen 18, 2015 12:46 pm Předmět: |
|
|
Mimochodem, za zvážení může stát třeba také pojištění GAP, kdy při totálním zničení nebo odcizení vyplatí pojišťovna pořizovací cenu, nikoli aktuální tržní cenu. Vyjde to s tím samozřejmě dráž, ale ten výše zmiňovaný "klid duše" je pak o to větší.
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: ne říjen 18, 2015 1:07 pm Předmět: |
|
|
Ja to resim jednoduse.
Jednou rocne 2 mesice pred konce pojistneho obdoby vlezu na http://www.epojisteni.cz/.
Najdu to uplne nejlevnejsi povinne ruceni co tam je, a pokud zjistitm, ze to neni to co mam nebo se to lisi jen trosisku, tak si ho na to zmenim. Zatim jsem menil asi 3x, kooperativa, axa, slavia.
Bez nehody od 1.1.2006, na meho forda 1,6 sem platil posledne 2300kc/rok.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: ne říjen 18, 2015 1:26 pm Předmět: |
|
|
| Ronnie napsal: | | Mimochodem, za zvážení může stát třeba také pojištění GAP, kdy při totálním zničení nebo odcizení vyplatí pojišťovna pořizovací cenu, nikoli aktuální tržní cenu. Vyjde to s tím samozřejmě dráž, ale ten výše zmiňovaný "klid duše" je pak o to větší. |
Ronnie - presne to mam, a rozdiel je na rok +60 eur (allianz), to uz sa celkom oplati _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: ne říjen 18, 2015 1:30 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | Záleží na tom jaký jsi řidič. Za mně je havarijní věc, která se mi nikdy nevrátí. Měl jsem jednu srážku se zvěří za cca 15-20 let co řídím a oprava byla za 70 tisíc. Kdybych měl placených 15 let havarijních pojistek, nepochybně by to byla částka střízlivým odhadem okolo 500 tisíc a víc. |
Tak u svojí C5 taky havarijko nemám. Je to r.v. 2008 a kdyby se něco stalo, tak díky amortizaci dostanu tak třetinu ceny opravy, takže to co ročně zaplatím se tím ani nepokryje. Citroeny se nekradou - takže tak. U octavie bych ale mluvil jinak:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: ne říjen 18, 2015 2:56 pm Předmět: |
|
|
| Ronnie napsal: | | Mimochodem, za zvážení může stát třeba také pojištění GAP, kdy při totálním zničení nebo odcizení vyplatí pojišťovna pořizovací cenu, nikoli aktuální tržní cenu. Vyjde to s tím samozřejmě dráž, ale ten výše zmiňovaný "klid duše" je pak o to větší. |
zajímavé info. Platí to tak, že třeba auto s PC 1,5M - po třech letech má reálnou cenu třetinu a oni vyplatí znovu 1,5M? to trochu svádí:)
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: ne říjen 18, 2015 3:26 pm Předmět: |
|
|
Ano, mělo by to být přesně tak.
Hezky je to popsané třeba v tomto (lehce starším) článku.
Jinak ale co pamatuji, museli jsme si to vyžádat, pojišťovny, kde jsme chtěli nacenění, to samy od sebe nenabízely. A potom tuším, že tam možná byla nějaká maximální doba, po kterou to šlo sjednat... já tam měl/mám buď dva nebo tři roky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: ne říjen 18, 2015 4:40 pm Předmět: |
|
|
Pokud bych měl garáž nebo nějaké rozumné stání za plotem, havarijko bych nepořizoval. Pokud bych parkoval často někde na sídlišti/veřejných prostranstvích, asi bych to zvažoval.
Pojišťovna není charita a to co vyplatí je pořád o dost méně, než co vyberou :-) To jsou kupecké počty.
|
|
| nahoru |
|
 |
smetak

|
Zaslal: po říjen 19, 2015 4:41 pm Předmět: |
|
|
Co nakonec kupujes? _________________ [img:3613abfd0c]http://media.fukung.net/images/4301/4f10967de9cdmoustaches7xp5db1te.gif[/img:3613abfd0c]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|