"Raw" konzerva ?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - "Raw" konzerva ?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> "Raw" konzerva ?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Som_v_nutricnej_ketoze

PříspěvekZaslal: čt říjen 22, 2015 9:24 pm    Předmět: "Raw" konzerva ? Odpovědět s citátem

Ahojte.
Existujú konzervy, ktoré neprechádzajú "termosterilizáciou" ? Proste konzerva plná enzýmov.......... Napr. sardinky vo vlastnej šťave, ale nezohriate na vysokú teplotu (termosterilizácia má teplotu nad 100 stupňov celzia)...... Alebo ešte lepšie - TREŠČIA PEČEŇ v surovom stave, ale v konzerve....
KĽUDNE V SOĽNOM NÁLEVE, tá soľ by mi tam nevadila, proste konzervácia soľou a nie vysokou teplotou.... Hmmm....
Kebyže niečo také poznáte, dajte typ, ďakujem
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Dave1913

PříspěvekZaslal: pá říjen 23, 2015 8:09 am    Předmět: Re: "Raw" konzerva ? Odpovědět s citátem

Som_v_nutricnej_ketoze napsal:
proste konzervácia soľou a nie vysokou teplotou

vysoká teplota zabije živiny že? nebo proč se tomu tak vyhýbáš?
Som_v_nutricnej_ketoze

PříspěvekZaslal: pá říjen 23, 2015 8:23 am    Předmět: Re: "Raw" konzerva ? Odpovědět s citátem

Dave1913 napsal:
proste konzervácia soľou a nie vysokou teplotou

vysoká teplota zabije živiny že? nebo proč se tomu tak vyhýbáš?

Lebo vysoká teplota zabije enzýmy, a hlavne mi ide o to, že pozmení tuky v treščej pečeni (znehodnotí ich), a to nechcem...
decarabas

PříspěvekZaslal: pá říjen 23, 2015 8:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Preco si neurobis take konzervy sam? Nakup suroviny a zakonzervuj si to podla seba, v com je problem?

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
Petey

PříspěvekZaslal: pá říjen 23, 2015 8:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

toto ma zaujima ako teplota znehodnoti tuky?
Som_v_nutricnej_ketoze

PříspěvekZaslal: pá říjen 23, 2015 8:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:
Preco si neurobis take konzervy sam? Nakup suroviny a zakonzervuj si to podla seba, v com je problem?

Si fakt "vtipný"... Nemám na to čas.... Divil by si sa, koľko času zaberajú moje mimopracovné (nezárobkové) aktivity... Aj teraz keď to píšem mám voľno, a bublá mi v kuchyni vývar, ktorý idem práve po asi 55 hodinách varenia vypnúť (u vývaru z kostí nejde o enzýmy)...

Petey : zahrievanétuky emulgujú, enzým lipáza v nich sa zničí. Potom telo musí používať vlastné enzýmy na strávenie tuku. Ja jem tukov veľa, o to viac je pre mňa dôležité prijímať ho v surovom stave (väčšinu takú prijímam, zo surového kravského masla, ktoré je nepasterizované, ktoré tvorí u mňa asi 80% tukov z denného kalorického príjmu tukov). Telesné enzýmy používané na trávenie nie sú nevyčerpateľné, ja si ich chcem šetriť.
decarabas

PříspěvekZaslal: pá říjen 23, 2015 8:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:

Si fakt "vtipný"... Nemám na to čas.... Divil by si sa, koľko času zaberajú moje mimopracovné (nezárobkové) aktivity... Aj teraz keď to píšem mám voľno, a bublá mi v kuchyni vývar, ktorý idem práve po asi 55 hodinách varenia vypnúť (u vývaru z kostí nejde o enzýmy)...

Nebud vztahovacny, pytal som sa uplne normalne. Ked vyzadujem nejaky specialny pristup pri vareni alebo konzervovani, tak si to proste urobim sam. A obhajovat sa nedostatkom casu - asi ti tu konzervu potom az tak netreba. Ked mas cas 55 hodin varit vyvar, je taky problem popri tom narobit "konzervy" ake chces?

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
Petey

PříspěvekZaslal: pá říjen 23, 2015 8:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Telesné enzýmy používané na trávenie nie sú nevyčerpateľné, ja si ich chcem šetriť.

A aky je celkovy pocet tychto enzymov?
Spazik

PříspěvekZaslal: pá říjen 23, 2015 9:14 am    Předmět: Re: "Raw" konzerva ? Odpovědět s citátem

Lebo vysoká teplota zabije enzýmy, a hlavne mi ide o to, že pozmení tuky v treščej pečeni (znehodnotí ich), a to nechcem...

Jo - určitě někdo bude vyrábět konzervy nebo cokoli jiného ze syrových ryb.. By to smrdělo dřív, než by to opustilo fabriku

http://i0.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/131/351/eb6.jpg?1307463786
Bombay

PříspěvekZaslal: pá říjen 23, 2015 10:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám pro tebe výborné řešení!!!

Surströmming

https://en.wikipedia.org/wiki/Surstr%C3%B6mming

Pro představu, co tě čeká, doporučuji tohle video s drsnýma klukama

Petey

PříspěvekZaslal: pá říjen 23, 2015 11:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

amateri svedi to zasadne otvaraju v sude s vodou, nikdy nie rovno na vzduchu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá říjen 23, 2015 1:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty smradlavé ryby?...to se otvírá pod vodou (a chutná to jako by to už někdo snědl, vyblil a ty to jedl podruhé...nejsem zase takový gurmán:)))

Jinak Marku, mě by vážně zajímalo jak se stravuješ - takový vzorový denní rozpis bys tu nedal? Rozhodně do toho nebudu nějak vrtat-jen by mě to zajímalo (včetně pití a pohybové aktivity).
Petey

PříspěvekZaslal: pá říjen 23, 2015 1:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

deadlift - uz to sem daval, myslim ze aj do svojho logu
Som_v_nutricnej_ketoze

PříspěvekZaslal: pá říjen 23, 2015 2:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift : Stravujem sa teraz nejak takto ....
1. jedlo približne o 8:00 ...... okolo 70g bielkovín, 10g sacharidov, 190-200g tukov....Potraviny : mäso hovädzie, bravčové, divina (niekedy mleté surové, ale väčšinou varené), surový tuk (nepasterizované maslo zahriate do 50 stupňov), pickles, miso pasta, himalájska soľ, koreniny, trochu húb či morská riasa. Všetko varené v silnom hovädzom či hovädzo-bravčovom (z kostí a bravčových nožiek) vývare.
2. jedlo približne o 12:00 ....... okolo 25-30 g bielkovín, sacharidov okolo 60-70g, tukov okolo 70-80g. Potraviny : varené naklíčené strukoviny (mungo, šošovica/čočka, pohánka), prípadne ich aj fermentujem po naklíčení, niekedy neklíčim (jáhly, tie si ale fermentujem niekoľko dní, pomleté), surové maslo k tomu, všetko varené (maslo pridávam keď už je jedlo "naliate" do misky na jedenie) v silnom vývare..... Niekedy pridám nejaké huby (trošku), niekedy morské riasy (mám rád Wakame), vždy pridávam aj miso pastu (je jej okolo 5 druhov dustupných, je plná enzýmov).
Pickles jem 1-2 krát denne (väčšinou 2x), spolu tak 150g, väčšinou vo forme kvasenej kapusty a mrkvy, plné enzýmov. Jem to po jedle, buď 100g raz za deň, alebo 2x za deň 50-75g približne.
Ovocie : v sezóne bobuľovité asi každý druhý deň možno 100g. Inak denne pred bielkovinným jedlom (napr. mäso, vajíčka) asi 25-30ml ananásovej šťavy doma vytlačenej, zamrazenej do kociek....
Pred druhým jedlom si každý druhý deň približne dám asi 35g namáčaných orechov v slanom náleve na prebudenie enzýmov a ich lepšiu stráviteľnosť (mandle, semená slnečníc).
A aby som nezabudol, asi 30-40 minút pred prvým jedlom si dám častejšie ako každý druhý deň (skôr ale 20 dní za sebou, a potom 10 dní pauza) 50g nepasterizovanej bryndze 100% ovčej rozriedenej v 200ml teplej (nie horúcej) vody, čiže si urobím také "bryndzové mlieko".
Vývar si teraz varím 2x do mesiaca, z každého si spravím 15 dávok (vyváram v 30 litrovom hrnci , ale nenaplním ho celý...)... Už si neviem predstaviť variť bez vývaru...

A čo sa týka tej fermentovanej ryby, ja by som ju "skúsil"..... Aj keď neručím za to, že by som sa nepovracal (IDE O NEZVYK, prírodní eskimáci bežne jedia "natrávené" ryby), bodaj by ale nie.... Preto by som to skúsil jednoznačne NALAČNO, a už by nebolo čo zvracať, lebo keď o tej 12:30 približne jem posledné jedlo dňa, tka do nasledujúceho rána či doobedia už by bol žalúdok prázdny...
Som_v_nutricnej_ketoze

PříspěvekZaslal: pá říjen 23, 2015 2:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift : Stravujem sa teraz nejak takto ....
1. jedlo približne o 8:00 ...... okolo 70g bielkovín, 10g sacharidov, 190-200g tukov....Potraviny : mäso hovädzie, bravčové, divina (niekedy mleté surové, ale väčšinou varené), surový tuk (nepasterizované maslo zahriate do 50 stupňov), pickles, miso pasta, himalájska soľ, koreniny, trochu húb či morská riasa. Všetko varené v silnom hovädzom či hovädzo-bravčovom (z kostí a bravčových nožiek) vývare.
2. jedlo približne o 12:00 ....... okolo 25-30 g bielkovín, sacharidov okolo 60-70g, tukov okolo 70-80g. Potraviny : varené naklíčené strukoviny (mungo, šošovica/čočka, pohánka), prípadne ich aj fermentujem po naklíčení, niekedy neklíčim (jáhly, tie si ale fermentujem niekoľko dní, pomleté), surové maslo k tomu, všetko varené (maslo pridávam keď už je jedlo "naliate" do misky na jedenie) v silnom vývare..... Niekedy pridám nejaké huby (trošku), niekedy morské riasy (mám rád Wakame), vždy pridávam aj miso pastu (je jej okolo 5 druhov dustupných, je plná enzýmov).
Pickles jem 1-2 krát denne (väčšinou 2x), spolu tak 150g, väčšinou vo forme kvasenej kapusty a mrkvy, plné enzýmov. Jem to po jedle, buď 100g raz za deň, alebo 2x za deň 50-75g približne.
Ovocie : v sezóne bobuľovité asi každý druhý deň možno 100g. Inak denne pred bielkovinným jedlom (napr. mäso, vajíčka) asi 25-30ml ananásovej šťavy doma vytlačenej, zamrazenej do kociek....
Pred druhým jedlom si každý druhý deň približne dám asi 35g namáčaných orechov v slanom náleve na prebudenie ich enzýmov a ich lepšiu stráviteľnosť (mandle, semená slnečníc).
A aby som nezabudol, asi 30-40 minút pred prvým jedlom si dám častejšie ako každý druhý deň (skôr ale 20 dní za sebou, a potom 10 dní pauza) 50g nepasterizovanej bryndze 100% ovčej rozriedenej v 200ml teplej (nie horúcej) vody, čiže si urobím také "bryndzové mlieko".
Vývar si teraz varím 2x do mesiaca, z každého si spravím 15 dávok (vyváram v 30 litrovom hrnci , ale nenaplním ho celý...)... Už si neviem predstaviť variť bez vývaru...

A čo sa týka tej fermentovanej ryby, ja by som ju "skúsil"..... Aj keď neručím za to, že by som sa nepovracal (IDE O NEZVYK, prírodní eskimáci bežne jedia "natrávené" ryby), bodaj by ale nie.... Preto by som to skúsil jednoznačne NALAČNO, a už by nebolo čo zvracať, lebo keď o tej 12:30 približne jem posledné jedlo dňa, tka do nasledujúceho rána či doobedia už by bol žalúdok prázdny...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - "Raw" konzerva ? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: