|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá říjen 16, 2015 3:04 pm Předmět: Podílejte se na vývoji suplementů (I.) - Palatinose Gain 20 |
|
|
Zdravím čtenáře a aktivní uživatele diskuzního fóra. Než se pustíme, myslím si, do velmi zajímavé diskuze, rád bych přiblížil a vysvětlil název tématu.
V nedávných dobách jsem začal spolupracovat na pozici vývoje a inovace suplementů s velmi oblíbenou a také velmi dynamicky rostoucí značkou Survival (https://obchod.ronnie.cz/survival-produkty), která se snaží tvořit doplňky stravy pro všechny úrovně sportovců. Filozofie této firmy je tvořit zejména kvalitní produkty, které dokážou skloubit kvalitu, cenu, aktuální poznatky na poli suplementů a vyhoví hlavně požadavkům zákazníka (viz dále).
Já bych rád tuto pozitivní stránku zmíněné filozofie povznesl na další úroveň, jelikož doba pokročila, jsou dostupné nové a lepší suroviny, studie a výzkumy zjišťují nové a nové věci, takže je zkrátka žádoucí některé produkty s nynější dobou synchronizovat. Tím ale nenaznačuji, že stávající doplňky, které zde v průběhu času budu prezentovat, jsou špatné či nevyhovující, jen se dají zkrátka třeba o větší či menší kousek ještě vylepšit, aby uspokojil dnešního uživatele na 100 %. Abych se vrátil k tématu vývoje a inovace. Budu tedy kromě svých myšlenek, které stavím zejména na odbornosti a relevantnosti (studie, výzkumy apod.), chtít i myšlenky a podněty od Vás. Budu tedy rád, když povedeme diskuzi, co Vám přijde zajímavé např. na zahraničních produktech, se kterými máte dobrou zkušenost, nebo co Vám i vadí na prezentovaném produktu (myšleno hlavně z hlediska složení, chuti, pěnění. účinnost atd.). Nicméně nebudu zde prezentovat detailní složení, či recepturu, spíše budu chtít slyšet názory na některé složky.
Když bych to měl jednoduše shrnout: máte nyní jedinečnou možnost zasáhnout do vývoje a inovace doplňků stravy, které třeba i Vy sami momentálně, či pravidelně nebo sporadicky užíváte. Samozřejmě dovolím si mít hlavní slovo, některé podněty budu brát v potaz a některé zase nebudu, vše není jen o té myšlence, ale zároveň i možnostech výrobce, ať už z hlediska surovin, technologie výroby či požadavků celého trhu. Je totiž hezké vytvořit dokonalý produkt, ale např. platit za 2 kg gaineru 1400,- nebo za 1 kg proteinu 1500,- asi nikdo chtít nebude. :) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Naposledy upravil eSko dne pá říjen 16, 2015 4:25 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá říjen 16, 2015 3:10 pm Předmět: |
|
|
Nyní již k samotnému a prvnímu produktu z celé série našich diskuzí.
Palatinose Gain 20 Fair Power
Měli jste? Jak jej hodnotíte z hlediska složení? Ačkoliv je chuť hodně subjektivní, vyhovuje Vám u všech příchutí? Co byste změnili? Jaké nové příchutě byste uvítali? Pište co Vás napadne.
Pro mě aktuální a důležité otázky (průběžně budou doplněny v návaznosti na Vaše podněty):
1) Kdyby byla možnost mít chuťově takřka perfektní gainer za cenu mírného "ponížení" kvality jeho složení (např. přidáním špetky sušeného mléka), co by u Vás rozhodovalo o nákupu?
2) Ocenili byste ve složení např. mrazem sušené kousky ovoce pro dané příchutě (např. kousky jahod pro jahodovou příchuť)?
3) ... _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá říjen 16, 2015 6:44 pm Předmět: |
|
|
1) chtěl bych chutově výborný PROTEIN (kupovat gainer je chujovina).
2) ano - lyofilizované ovoce já rád.
3) budoucnost je v aluminiu-tedy přivítal bych porcované sáčky...klidně za vyšší cenu.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po říjen 19, 2015 8:25 am Předmět: |
|
|
ad 1) Tak obecně chujovinou bych to nenazval, protože gainer není spjat pouze se silovými sportovci, je potřeba mít trochu rozšířený úhel pohledu. Co nepotřebuješ ty, mohou využít jiní. :)
Chuťově výborný protein je stávající UltraSpeed (viz recenze https://obchod.ronnie.cz/s-5173-ultra-speed-80-fair-power.html; nyní zrovna v akci), ale chystají se v této kategorii proteinů další produkty, které by měly být chuťově zase výborné, ba dokonce ještě lepší.
ad 3) Vzorky budou ve všech příchutích. Na nich se stále pracuje. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: po říjen 19, 2015 8:57 am Předmět: |
|
|
To ja bych chtel dokonalou proteinovou tycinku, klidne s ovocem :) a ani by nemusela nejak extra chutnat.
Hlavne aby to nebyla nejakym skrobem lepena bilkovina ze soji.
edit: gainery nekupuju, takze s tim nepomuzu :)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: po říjen 19, 2015 9:25 am Předmět: |
|
|
Ja bych uvital gainer na bazi hydrolyzatu a ryzoveho skrobu, mozna s pridavkem volnych aminokyselin a nejakeho zdraveho tuku, , zda je to vubec mozne vyrobit nevim, ale bral bych ho :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po říjen 19, 2015 9:41 am Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | ad 1) Tak obecně chujovinou bych to nenazval, protože gainer není spjat pouze se silovými sportovci, je potřeba mít trochu rozšířený úhel pohledu. Co nepotřebuješ ty, mohou využít jiní. :)
Chuťově výborný protein je stávající UltraSpeed (viz recenze https://obchod.ronnie.cz/s-5173-ultra-speed-80-fair-power.html; nyní zrovna v akci), ale chystají se v této kategorii proteinů další produkty, které by měly být chuťově zase výborné, ba dokonce ještě lepší.
ad 3) Vzorky budou ve všech příchutích. Na nich se stále pracuje. |
Vzorky ne-e. Klasické balení v sáčcích jako má třeba Scitec. Sáček za 30 kč o hmotnosti 30 g v krabici např. 30 sáčků a různé příchutě. Kdysi jsem kupoval 5 kg kýble proteinů, teď ne, přepiju se, takže raději koupím např. protein delite kilovku x 4 příchutě i když kilo stojí 750 kč oproti 5 kg kýblu, kde může být i okolo 500 kč / kg a prodělám tak na knákupu třeba litr. Pořád lepší než do sebe tlačit něco na sílu. Zase-hovořím o sobě. Pryč jsou doby, kdy jsem pil sušené bílky a bylo mi to fuk:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
sovajs
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út říjen 20, 2015 11:47 am Předmět: |
|
|
| sk napsal: | To ja bych chtel dokonalou proteinovou tycinku, klidne s ovocem :) a ani by nemusela nejak extra chutnat.
Hlavne aby to nebyla nejakym skrobem lepena bilkovina ze soji.
edit: gainery nekupuju, takze s tim nepomuzu :) |
Zde můžu prozradit, že se něco chystá, jestli to bude z Tvého hlediska dokonalé, netuším. V tomto konkrétním případu jsem zrovna přišel ve chvíli, kdy už byla hotová receptura, nicméně nikdo neříká, že nemůže být více druhů. :)
| vlkisekk napsal: | | Ja bych uvital gainer na bazi hydrolyzatu a ryzoveho skrobu, mozna s pridavkem volnych aminokyselin a nejakeho zdraveho tuku, , zda je to vubec mozne vyrobit nevim, ale bral bych ho :) |
Teoreticky ano, ale cenově (dle surovin, které jsi zmínil), by to byl hodně velký luxus pro většinu z nás. Ale nápad beru na vědomí, až budeme tvořit další podobné produkty. Nicméně něco z Tvého příspěvku jsem již zakomponoval do receptury, kterou aktuálně konzultuji s výrobou.
| Deadlift napsal: | | Vzorky ne-e. Klasické balení v sáčcích jako má třeba Scitec. Sáček za 30 kč o hmotnosti 30 g v krabici např. 30 sáčků a různé příchutě. Kdysi jsem kupoval 5 kg kýble proteinů, teď ne, přepiju se, takže raději koupím např. protein delite kilovku x 4 příchutě i když kilo stojí 750 kč oproti 5 kg kýblu, kde může být i okolo 500 kč / kg a prodělám tak na knákupu třeba litr. Pořád lepší než do sebe tlačit něco na sílu. Zase-hovořím o sobě. Pryč jsou doby, kdy jsem pil sušené bílky a bylo mi to fuk:o) |
Proberu s vedením, určitě zajímavý podnět.
EDIT: Jinak samozřejmě pokud by se něco takového udělalo, tak koncepce v porovnání se vzorky bude podle mě stejná - tedy sáček s jednou dávkou. Teď je otázka, zda bude pro lid ekonomičtější udělat 30x30 ks (jak to má např. Scitec), nebo bude lepší objednat 30 kusovek od jedné příchutě, 30 ks od další (tedy jakoby "vzorky"). _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út říjen 20, 2015 12:53 pm Předmět: |
|
|
...anebo oproti konkurenci výhoda v tom si namíchat custom balení dle sebe. Při expedici ve skladu by to zkompletoval skladník nebo pracovník expedice. I kdyby to bylo třeba po pěti sáčcích jedné příchuti ,tak by to byla bomba. Protože třeba u Scitecu mi nechutná banán a vanilka a musím je kupovat v sáčku. Vždy zůstanou nakonec. Kdybych si mohl vybrat, tak bych si to mixnul jinak. Případně balíček sáčků s čoko/vanila příchutěmi a balíček s ovocnými např.
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: út říjen 20, 2015 12:59 pm Předmět: |
|
|
Ja bych uvital potreninkovy AIO ala Mutant Rehab co do slozeni, nenapada me zadny srovnatelny produkt kdyz pominut Recon od MusclePharm...
|
|
| nahoru |
|
 |
prochm
|
Zaslal: út říjen 20, 2015 2:53 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | Vzorky ne-e. Klasické balení v sáčcích jako má třeba Scitec. Sáček za 30 kč o hmotnosti 30 g v krabici např. 30 sáčků a různé příchutě. Kdysi jsem kupoval 5 kg kýble proteinů, teď ne, přepiju se, takže raději koupím např. protein delite kilovku x 4 příchutě i když kilo stojí 750 kč oproti 5 kg kýblu, kde může být i okolo 500 kč / kg a prodělám tak na knákupu třeba litr. Pořád lepší než do sebe tlačit něco na sílu. Zase-hovořím o sobě. Pryč jsou doby, kdy jsem pil sušené bílky a bylo mi to fuk:o) |
To já bych naopak uvítal nějaké větší balení proteinů a za výhodnější cenu. Třeba 20kg pytel. Jeden nejmenovaný obchod to kdysi nabízel, ale když jsem si to spočítal tak to vycházelo o něco levněji kupovat to po 1kg sáčcích.[/quote]
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út říjen 20, 2015 2:58 pm Předmět: |
|
|
No - jenže kolik procent zákazníků to uvídá?..0,01? Ono při výrobě někdy není levnější kilo při 20 kg pytli a např. 5 kg. Záleží na výrobní lince,velikosti šarže, obalovém materiálu apod.
|
|
| nahoru |
|
 |
Olegor
|
Zaslal: pá říjen 23, 2015 3:26 pm Předmět: |
|
|
Ten nápad se sušeným ovocem je naprosto výbornej! Kromě toho, že jsem se tim u žádného výrobce nesetkal (takže dost originální), bych objednal hned, co by vyšel! :-)
EDIT: Já osobně mám rád, když je v potréninkovym drinku i např. creatine, ale chápu, že to je docela zásadní změna pro výrobce.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá říjen 23, 2015 3:29 pm Předmět: |
|
|
Mno...to sušené/liofilizované ovoce má v produktech dost výrobců :o)
Je to fajn, to je fakt. Třeba borůvky bych bral.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|