|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Grimley

|
Zaslal: po listopad 02, 2015 12:39 pm Předmět: Vyhořelá zásuvka |
|
|
Zdarec,
já vím, trochu netradiční téma  Včera mě vyhořela zásuvka v koupelně - přívodní černej kabel asi začal jiskřit - myslím, že byl povolenej vzhledem k tomu, že je to hliník ještě. Spálil ten šroub a celkově se utavil tak nějak. Vypnul jsem pojistky, vydělal vnitřek a teď mi koukaj ze zdi dva kabely - pojistky na tenhle okruh samozřejmě shozený :D .....
Jde mi o to, jestli bude stačit koupit nějaký WAGO svorky, nebo třeba "čokoládu" a jen ty kabely pořešit tak, aby se nedotýkaly ničeho a nahodit pojistky, nebo jestli bude nutný volat elektrikáře, aby někde v tý rozvodový krabičce vypojil tuhle zásuvku úplně.
Díky za rady.... nebo nejjednodušší bude asi zapojit novou zásuvku s tím, že si vzpomenu dřív a budu ji dotahovat. (v lednu budu dělat rekonstrukci bytu a tahle zásuvka bude vybouraná spolu s hnusným umakartovým jádrem, tak do toho nechci teď dávat nějaký větší investice) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Judson

|
Zaslal: po listopad 02, 2015 12:43 pm Předmět: |
|
|
Uplne v poho to omotej elek. izolepu, kazdej konec zvlast, a necim tu diru zaplacni ) Jsou na to takovy vycka s zavitem.
Idelne new zasuvku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: po listopad 02, 2015 12:45 pm Předmět: |
|
|
Ona ta zásuvka je v koupelně stejně na parádu, protože jak je tam velká vlhkost, ten hliníkovej kabel není ideální a zásuvka už dělá dva roky problémy, takže tam ani nic nezapojujem, včera za mnou přiběhla mladá, že v tý zásuvce chvíli chrastilo a pak to smrdělo, tak jsem jí vykuchal (tu zásuvku  ) a nejradši bych to jen zaslepil, jen nevím, jestli to jde takhle na hulváta, aby tam byly kabely pod proudem pod tím :D _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po listopad 02, 2015 1:17 pm Předmět: |
|
|
koupelna by mela mit vlastni proudovy a napetovy chranic, vyhodil bych ho v pojistkach, a pak udelal jak radil judson _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: po listopad 02, 2015 2:08 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | koupelna by mela mit vlastni proudovy a napetovy chranic, vyhodil bych ho v pojistkach, a pak udelal jak radil judson |
Eh, no jasne, napred jistit dolu, a pak na to sahat a omotavat izolackou )
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: po listopad 02, 2015 2:20 pm Předmět: |
|
|
Okej, díky chlapi, shodím jistiš - nejsem takovej rebel, že bych to dělal pod napětím (:D), omotám elektroizolačkou a nahodím a budu fungovat dál _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po listopad 02, 2015 2:43 pm Předmět: |
|
|
ja mel na mysli, ze koupelna by mela mit samostatny (proudovy + napetovy dohromady, jinak staci jeden, uz nevim ktery)
takze ho klidne nech dole
c s dratama provedes dal uz je jenom na tobe _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|