Jaterní testy v závislosti na suplementaci

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jaterní testy v závislosti na suplementaci  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jaterní testy v závislosti na suplementaci
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
to je on

PříspěvekZaslal: po listopad 02, 2015 1:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zeptej se e-witch, proc pustuje kazdy tyden jeden den v tydnu... Urcite veris ze proto, aby si uskodila...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po listopad 02, 2015 2:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já Ti pouze vytknul ony 3 dny, protože to je něco, co mi zní jako vycucané z prstu nebo papouškované od nějakého šarlatána. :) Jak psal Spazik, regenerační procesy probíhají neustále, nicméně s tou negativní záležitosti už tak nesouhlasím. Abychom si rozuměli, půst neshazuji, může to být někdy vítaná věc, což dokazuje i přerušované půstování. Konec konců tělo si o půst klidně řekne samo, např. pokud bojuje s něčím, co mu dává sakra zabrat, přirozeně klesá chuť k jídlu (viz např. chřipka), aby se organismus mohl zaobírat důležitějšími procesy, než je trávení a přidružené procesy.

Pokud k regeneračním procesům potřebuješ literaturu, půjč si někde základy lékařské fyziologie. A nečerti se hned, ta arogance je zbytečná, poznámky typu "na názor jsem se tě neptal" jsou na diskuzním fóru jaksi mimo.
Cratach

PříspěvekZaslal: po listopad 02, 2015 2:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky nechci shazovat pusty, zvlast ty jednodenni v urcitym kontextu nejsou od veci, a jak pise eSko, telo si o to casto rekne samo (coz ja muzu v pripade nemoci jakozto jinak bezedna jama na jidlo potvrdit).

Na druhou stranu ti spoustu doktoru rekne, ze delsi pusty (absolutni nebo jen na nejakejch stavach) rozhodne nejsou ok pro streva a jejich mikrofloru. A ze clovek, co ma pestrou a vyvazenou stravu by se nemel vubec dostat do situace, kdyby musel nektery svoje problemy resit postem (opet: pokud to neni nemoc apod.).

Znam slecnu, co si nemuze vynachvalit dlouhy pusty na stavach - ze ji to prej pomaha od travicich potizi. Problem je v tom, ze je celiak, kterej predepsanou dietu docela casto a pravidelne porusuje.
sk

PříspěvekZaslal: po listopad 02, 2015 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak kdyz do sebe cpu tuny bilkovin, tak se nemuzu divit, ze jatra dostavaji zabrat...no ne ?
to je on

PříspěvekZaslal: po listopad 02, 2015 2:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud pijes behem dne neco jineho nez vodu, neni to pust. Pust je jen o vode.
RichardVeliky

PříspěvekZaslal: po listopad 02, 2015 2:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko doktor ví o mých aktivitách, ale nepadlo ani slovo a nějakém necvičení či vynehání suplementace, ze zkušenosti vím, že kamarádi co šli do Armady tak min měsíc nepili ani protein aby jim vše vyšlo
Balista

PříspěvekZaslal: po listopad 02, 2015 3:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

RichardVeliky napsal:
...ze zkušenosti vím, že kamarádi co šli do Armady tak min měsíc nepili ani protein aby jim vše vyšlo

Měsíc? To je zbytečně přehnané. Mě v ÚVNce teda vyšly zvýšené hodnoty, ale den předtím jsem jel dvoufázový trénink a doplňky nevynechával (na druhou stranu jediný doplněk byl v té době protein).. Necelý týden jsem si dal pauzu, vynechal i ten protein, šel znovu na testy a už byly ok a služby schopen
Pr!nc

PříspěvekZaslal: po listopad 02, 2015 3:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já teda moc nerozumím tomu, proč by měla játra skomírat vyšším příjmem bílkovin? Játra mají obrovskou funkční rezervu. Proč by měly bílkoviny způsobovat to, že se buňky začnou rozpadat a uvolňovat enzymy? Koukám, že se tady dobře daří zakořeněným mýtům o škodlivosti bílkovin pro játra.
Vsadím se, že za zvýšené jaterní enzymy je zodpovědná fyzická aktivita před odběrem.
Nevím o žádném mechanismu, jak by protein, nočko nebo kreatin měly poškozovat jaterní buňku.
to je on

PříspěvekZaslal: po listopad 02, 2015 4:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

chlapci, nechápu vaši sebedůvěru se takhle přít, při tak mrzkých znalostech. spaziku, i esko - nereaguju na vaše tupé citace o regeneračních procesech neustále probíhajících, neb se jim stále ještě divím. to je jasné asi jako tak, že člověk potřebuje dýchat nebo by umřel. osobně se od počátku diskuze bavím o regeneračních procesech během půstů. ale buďme upřímní - vy dva mně asi těžko řeknete něco nového - v čemkoli.

mám životem i literaturou ověřené, že zdravé stravování je na světelné roky vzdálené od toho, co je normou pro běžné návštěvníky fitness center. veškeré doplňky, od méně škodlivých po velmi škodlivé, ale i mnoho potravin, které jsou běžně označované jako zdravé, je tělu škodlivých a místo renegeračních procesů, probíhají spíš degenerační, a to především v dlouhodobém měřítku.

jiné názory a zkušenosti nikomu neberu, ale mé nezměním. dovi :-)))
Pr!nc

PříspěvekZaslal: po listopad 02, 2015 4:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

O tom, kdo napíše, že doplňky stravy jsou "škodlivé pro játra a další orgány", by se mělo mluvit ve spojitosti s mrzkými znalostmi.
Krokodyll

PříspěvekZaslal: po listopad 02, 2015 4:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V prvni rade je treba znat konkretni hodnoty, lekari casto prehanej a uz kdyz mas hodnotytrochu nad normu, tak radsi od toho davaj ruce pryc, co kdyby nahodou ze... A taky ty zvysena hodnota neznamena nic jineho nez, ze patris mimo 95% interval normy, konkretne mezi ty 2,5% nejvyssi hodnot. To samo o sobe neznamena nemoc.
Jaterni hotnoty zvysuje cely kulturisticky zivot, pry i jen intenzivni cviceni muze o neco zvysit tyhle hodnoty.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: po listopad 02, 2015 5:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No samozřejmě že většina těchto "falešných poplachů" u mladých sporotovců, pokud teda nejedou anabolika, je způsobena fyzickou aktivitou, která jaterní enzymy může zvýšit. Ve svalech jsou totiž stejné enzymy jako v játrech. Na fakultách se toto učí, nechápu ale, že většina lékařů v praxi toto nebere v potaz.
Jinak článek na toto téma: http://suppversity.blogspot.cz/2014/06/rhabdo-liver-failure-or-just-intense.html
Hulkie

PříspěvekZaslal: po listopad 02, 2015 5:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud někomu rozhodí jaterní testy aminokyselina arginin, měl by se ucházet o titul Pan skleněný. Pokud by suplementy zatěžovaly játra, naše ministerstvo zemědělství, potažmo EU by jejich prodej na území naší republiky rychle ukončilo. Což udělalo i v případech, kdy se nic takového nedělo:)
Osobně se mi po sedmidenním půstu vyhodil herpes, což si dávám do souvislosti se snížením imunity. Půst nezavrhuju, je to pro ně nejjednodušší cesta jak zhubnout rychle a bezbolestně.
Kup si essentiale forte, za chvilku bude všechno ok. Játra jsou orgán, který dokáže dorůst i když jich kus uřežeš a 20% jejich objemu zastane dostatečnou fukcni pro celé tělo. A prochlastat si je, to už stojí trochu úsilí a dost peněz, a navíc na to musí mít člověk čas. S prací to třeba dost dobře zkloubit nejde:)
Krokodyll

PříspěvekZaslal: po listopad 02, 2015 5:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Balista napsal:
RichardVeliky napsal:
...ze zkušenosti vím, že kamarádi co šli do Armady tak min měsíc nepili ani protein aby jim vše vyšlo

Měsíc? To je zbytečně přehnané. Mě v ÚVNce teda vyšly zvýšené hodnoty, ale den předtím jsem jel dvoufázový trénink a doplňky nevynechával (na druhou stranu jediný doplněk byl v té době protein).. Necelý týden jsem si dal pauzu, vynechal i ten protein, šel znovu na testy a už byly ok a služby schopen

Asi tak no, jestli ma zvysene hodnoty o 10%, tak to nema smysl ani resit a radsi doplnit lekarum znalosti, nebo i najit jineho.
Jinak pro cviciciho cloveka, ktery tezce zatezuje jatra je dulezita hodnota hlavne GGT nez ALP nebo AST.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po listopad 02, 2015 5:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to je on napsal:
chlapci, nechápu vaši sebedůvěru se takhle přít, při tak mrzkých znalostech. spaziku, i esko - nereaguju na vaše tupé citace o regeneračních procesech neustále probíhajících, neb se jim stále ještě divím. to je jasné asi jako tak, že člověk potřebuje dýchat nebo by umřel. osobně se od počátku diskuze bavím o regeneračních procesech během půstů. ale buďme upřímní - vy dva mně asi těžko řeknete něco nového - v čemkoli.

mám životem i literaturou ověřené, že zdravé stravování je na světelné roky vzdálené od toho, co je normou pro běžné návštěvníky fitness center. veškeré doplňky, od méně škodlivých po velmi škodlivé, ale i mnoho potravin, které jsou běžně označované jako zdravé, je tělu škodlivých a místo renegeračních procesů, probíhají spíš degenerační, a to především v dlouhodobém měřítku.

jiné názory a zkušenosti nikomu neberu, ale mé nezměním. dovi :-)))

Přesně podle Tvých slov vždy poznám, že dotyčnému chybí znalosti (paradoxně dokonce ty elementární), protože opravdu znalý člověk nikdy neshazuje ostatní, že ho ničím nemohou obohatit. Přes velké ego se ale špatně rozhlíží na všechny strany, to vím jistě, taky jsem v tom stavu kdysi byl, takže Ti tu "vševědomost" nezazlívám, to chce čas... :)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jaterní testy v závislosti na suplementaci Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: