|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Dankaka
|
Zaslal: st listopad 04, 2015 10:44 pm Předmět: Osobní trenér |
|
|
Ahoj, hledám někoho, kdo má se cvičením zkušenosti a především výsledky.
Díky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: st listopad 04, 2015 11:24 pm Předmět: |
|
|
Musíš to trochu specifikovat, jinak těžko někoho takového, jakého hledáš, najdeš...
|
|
| nahoru |
|
 |
Dankaka
|
Zaslal: st listopad 04, 2015 11:33 pm Předmět: |
|
|
Mym snem je docilit prirozene atleticke postavy s tukem kolem 10procent. Nejakou hmotu mam tak bych potreboval probrat jidelnicek a cviky. Fotku sem bohuzel zatim nemuzu pridat..
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt listopad 05, 2015 8:56 am Předmět: |
|
|
A třeba odkud jsi? Protože např. jako brňák asi nebudeš chtít mít trenéra z Prahy, že?
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: st prosinec 30, 2015 2:56 pm Předmět: |
|
|
Menší dotaz... Známá chce cvičit a doporučil jsem jí, aby si od začátku vzala nějakýho trenéra, aby tušila co a jak cvičit. Moje dotazy:
1) Kolik tréningů s trenérem vidíte jako takový základ pro člověka, který byl všehovšudy 10x v posilovně?
2) Zaručuje kurz trenéra to, že to nebude totální "popshoit", případně na co se dívat u trenéra
3) Umějí trenéři obecně zacházet s lidmi, kteří mají nějaké pohybové omezení? (problémy s kyčlemi, koleny)
4) V jakém rozmezí se může pohybovat cena takového trenéra
5) Znáte nějakého trenéra v Praze, který má zkušenosti s tréningem žen s nějakými fyziologickými omezeními
Díky _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: čt prosinec 31, 2015 9:00 am Předmět: |
|
|
Nikdo nic? _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: čt prosinec 31, 2015 9:10 am Předmět: |
|
|
Tak já aspoň něco... i když to nevyzní úplně pozitivně, ale tak to vidím já. :)
2) Zaručuje kurz trenéra to, že to nebude totální "popshoit", případně na co se dívat u trenéra
Samozřejmě ne. Spousta školících zařízení dá "papír" prakticky za docházku, tzn. výstupní úroveň znalostí může být stejná jako vstupní, takže klidně hodně minimální. A i když je trenér absolventem lepší školy a studiu se věnoval, stejně mu škola dá jen základ - v některých případech velmi dobrý základ - který ale bez dalšího rozvíjení se a pracování na sobě nemusí stačit.
3) Umějí trenéři obecně zacházet s lidmi, kteří mají nějaké pohybové omezení? (problémy s kyčlemi, koleny)
Hodně z nich ne a to včetně těch, co mají řadu sportovních úspěchů nebo na první pohled dobré reference. Hodně z trenérů ani tohle prakticky nezajímá a neudělají si u klienta ani pořádnou vstupní diagnostiku. Ostatně to je dost dobrým vodítkem - jak vypadá první/druhé setkání s novým trenérem. Vyptává se na nemoci v rodině? Vyptává se na nemoci a omezení samotného klienta? Svlékne si ho a udělá pečlivou diagnostiku? Pak to začíná slibně. Neudělá-li uvedené věci (ale i další), odešel bych hned.
4) V jakém rozmezí se může pohybovat cena takového trenéra
Od 200-300 Kč za hodinu (bez vstupného do fitka) po třeba 800-1200 Kč (samozřejmě najdeš i dražší). Nemyslím, že vyšší cena zde garantuje lepšího trenéra. Naopak znám několik velmi (ale velmi) drahých, kteří jsou z mého pohledu naprosto k ničemu, resp. kteří mají jméno, ale nikdy bych se jim do rukou nesvěřil.
5) Znáte nějakého trenéra v Praze, který má zkušenosti s tréningem žen s nějakými fyziologickými omezeními
Když mi napíšeš PMkem víc, zkusím to poslat kamarádovi, co má v tomto větší přehled a třeba někoho doporučí.
Btw. můj příspěvek vyznívá spíš negativně, že řada lidí, kteří se nazývají trenérem, jsou k ničemu - pramení to i z několika blízkých zkušeností a nebo bezprostředně viděných. Určitě tím ale nechci říct, že se dobrý trenér najít nedá (rozhodně dá) a že mít trenéra nemá smysl (jednoznačně pro začátek má, to je bez debat). Jen dá práci dobrého, který za to bude stát a který člověku skutečně přinese to, co potřebuje, najít.
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: čt prosinec 31, 2015 9:15 am Předmět: |
|
|
| Ronnie napsal: |
Hodně z nich ne a to včetně těch, co mají řadu sportovních úspěchů nebo na první pohled dobré reference. Hodně z trenérů ani tohle prakticky nezajímá a neudělají si u klienta ani pořádnou vstupní diagnostiku. Ostatně to je dost dobrým vodítkem - jak vypadá první/druhé setkání s novým trenérem. Vyptává se na nemoci v rodině? Vyptává se na nemoci a omezení samotného klienta? Svlékne si ho a udělá pečlivou diagnostiku? Pak to začíná slibně. Neudělá-li uvedené věci (ale i další), odešel bych hned.
|
Díky Ronnie, minimálně tohle mi hodně pomohlo a samotnýho by mě to asi nenapadlo. _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: čt prosinec 31, 2015 9:26 am Předmět: |
|
|
Btw. další věc, která by měla znamenat "odchod ihned" je jakékoliv naznačování trenéra, aby klient nastoupil (a nebo už jen zvažoval) cestu se zakázanými látkami. Což se u řady "expertů", ke kterým přijde klientka s problémy s kyčlemi/koleny s klidem může stát. Stejně tak se to nezřídka stane, přijde-li klient (ka) za trenérem s otázkou přípravy na soutěž, kde pak v oblastech některých "trenérů" se zakázané látky berou jako naprostá samozřejmost a vůbec nic špatného.
Btw. k tomu předchozímu povídání Ti pošlu ještě nějaké odkazy na rozhovory z rádií, kde jsem o tom mluvil a bude to tam možná podrobněji.
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: čt prosinec 31, 2015 9:32 am Předmět: |
|
|
| citace: | | přijde-li klient (ka) za trenérem s otázkou přípravy na soutěž, kde pak v oblastech některých "trenérů" se zakázané látky berou jako naprostá samozřejmost a vůbec nic špatného. |
nie ze by som chcel teraz rozputat flame, ale v priprave na nejaku serioznu sutaz to nie je samozrejmost? _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: čt prosinec 31, 2015 9:32 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: čt prosinec 31, 2015 9:42 am Předmět: |
|
|
| Petey napsal: | | nie ze by som chcel teraz rozputat flame, ale v priprave na nejaku serioznu sutaz to nie je samozrejmost? |
S klidem a naprostou jistotou si dovedu představit třeba závodnici na mistrovství Evropy/světa IFBB v kategorii bodyfitness (a logicky i bikiny fitness), která na zakázané látky nikdy nesáhla a přesto si odveze třeba i medaili. Dám za to ruku do ohně. Úměrně tomu mne pak zlobí, když nějací idioti (promiňte slovo) jsou schopní nasypat třeba kondiční závodnici nebo závodníka v přípravě na prvních soutěž v životě a podobně...
Ale nemyslím, že to je téma patřící do tohoto topicu. Což je napůl záminka proto, že to je téma, na které vlastně nechci vůbec nic psát. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: čt prosinec 31, 2015 9:45 am Předmět: |
|
|
ano, s tym sa da suhlasit, sypat na bikini alebo kondicne zavody je megahovadina a tym to mozme uzavriet _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|