|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Ladyslav
|
Zaslal: po listopad 16, 2015 5:39 pm Předmět: Játra, suplementace |
|
|
Zdravím všechny,
mám takový problém a rád bych slyšel nějaké názory na věc.
Ve zkratce, v srpnu 2014 jsem prodělal mononukleozu, 2 měsíce doma, 5 měsíců na jaterní dietě. Jaterní testy jsem měl po 5 měsících v pořádku a od doktorky jsem dostal OK. Začal jsem tedy v lednu opět chodit do fitka a držet stravu. V červenci jsem byl opět na testech a vše bylo v normě. Dnes jsem měl být na posledních testech a když jsem si volal na výsledky, tak mi bylo řečeno, že se mi jaterní testy oproti červenci zhoršily, že to není nic dramatického, ale doktorka mi zakázala suplementy a na další testy jdu až za 3-4 měsíce. Ze suplementace mám pouze protein a maltu, ty dávám spolu po tréninku a protein před tréninkem (pouze tréninkové dny), jinak nikdy nic.
Je tady někdo, kdo prodělal mononukleozu, popř. řešil játra, jaterní testy jako já a měl s tímhle problém?
Já vím, že suplementace se dá obejít, ale člověk si na to tak nějak navykne a neví, po čem jinak sáhnout. (jsem prostě zvyklej po tréninku kvedlat shakerem :D) Navíc suplementaci jsem bral už v létě a testy byly ok. Mimo jiné mi přijde, že doktorka do toho jídla až tak moc nevidí a spíš vařila z vody. Navíc se prý s tímhle setkává běžně, že chlapi co posilují mají ty testy vyšší. Pokud je to ale běžně, nevím proč by měl být pes zakopaný v suplementaci.
Za případně rady a názory budu rád :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Pr!nc
|
Zaslal: po listopad 16, 2015 6:42 pm Předmět: |
|
|
Ano, lékaři o tom nic neví a svádí to na tohle, častokrát jsem se setkal v mém okolí s tím, že lékař zakázal doplňky stravy kvůli jaterním testům. V 99% případech je zakopaný pes v tom, že jsi den před odběrem odjel těžký trénink v posilce, nebo jsi byl o víkendu někde popít trochu více alkoholu a v pondělí ráno jsi byl na odběrech.
Takže být teebou doplňky stravy klidně beru dál a 1-2 dny před odběry se vyvaruj těžší fyzické aktivitě a popíjení alkoholu.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: po listopad 16, 2015 6:48 pm Předmět: |
|
|
mozna mas moc bilkovin, je jedno jestli ze suplementu, nebo z masa,takze uber bilkoviny na nejakych 1.2-1.4 (neboj, porostes stejne jako na 2 gramech) a protein klidne nech. (Vybiral bych produkty, ktere maji co mozna nejmin aditiv a primesi)
|
|
| nahoru |
|
 |
Ladyslav
|
Zaslal: so listopad 21, 2015 11:50 am Předmět: |
|
|
Je fakt, že den před tím jsem byl na tréninku, tak jestli to sehrálo roli. Alkohol v podstatě nepiju, takže to ne.
A s bílkovinami to nijak nepřeháním, myslím, že normálně se dostanu třeba na 1,5 - 1,8..velmi vyjímečně i 2 gramy.
Každopádně zkusím dát pár dní před testy pauzu a uvidím.
Díky za názory :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Shadoww

|
Zaslal: po prosinec 07, 2015 10:09 am Předmět: |
|
|
Asi zdaleka nejlepší dobře dostupná pomoc při i výrazně zhoršených jaterních testech (ať už kvůli žloutence, mononukleóze, alkoholu...)po které můžeš sáhnout je taurodeoxycholová kyselina prodávaná pod zkráceným názvem TUDCA. Není problém koupit z UK a finančně tě snad nezruinuje. Pomoc může i N-acetylcestein (NAC) v dávkách na gram denně, ale TUDCA v tomhle směru nabídne mnohem větší efekt (i když NAC je zase silné mukolytikum a pomáhá imunitě). U nás běžně dostupný silymarin je skutečně poor man´s choice...
|
|
| nahoru |
|
 |
DeGuise

|
Zaslal: po prosinec 07, 2015 11:47 am Předmět: |
|
|
| Ladyslav napsal: | Je fakt, že den před tím jsem byl na tréninku, tak jestli to sehrálo roli. Alkohol v podstatě nepiju, takže to ne.
A s bílkovinami to nijak nepřeháním, myslím, že normálně se dostanu třeba na 1,5 - 1,8..velmi vyjímečně i 2 gramy.
Každopádně zkusím dát pár dní před testy pauzu a uvidím.
Díky za názory :-) |
Hodně lidí si myslí, že když spočítá proteiny ze suplementů a masa, má výsledek. Ve svém důsledku máš potom nadbytek proteinů, protože bílkoviny jsou takřka ve všech potravinách. Proteiny jsou ve větších a dlouhodobějších dávkách toxické, proto Ti doporučím užívat vícesložkový protein, který nezvyšuje zátěž vnitřních orgánů tím, že je jeho využitelnost malá, jako např. u WPC proteinů, kde je využitelnost cca. 60%. Objem (g bílkoviny/na kg váhy) využitelných proteinů je u každého zcela individuální. Pokuď budeš mít problémy, sniž dávkování...i 1,2g/kg může být správně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ladyslav
|
Zaslal: po únor 22, 2016 9:58 pm Předmět: |
|
|
Zdravím,
vím, že tenhle topic ležel chvíli ladem, ale byl jsem po 2 měsících opět na testech a jaterky se mi od prosince opět trochu zvýšily. Prý už to není od mononukleozy, ale prostě něco s játry. Nejde mi to do hlavy, 3 dny od testů jsem netrénoval a bílkoviny (bych řekl) nemám nijak vysoko. Zhruba 2 týdny před testy jsem pozřel nějaký alkohol, ale nebylo toho bůhví kolik a nejsem si jistý, jeslti to může mít nějaký zásadní vliv na dlouhodobý chod jater. Každopádně nevím moc jak dál, v dubnu musím na další testy a vyšetření, ale začínám mít taky pochybnosti o doktoroce, jednodušše jí moc nevěřím a její postupy (jako vynechat konzumaci suplementů a čekat) mi přijdou jako ztráta času. Byl bych rád za nějaké reakce, popř. názory jak by situaci řešil?
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: út únor 23, 2016 7:41 am Předmět: |
|
|
Před 6 lety ještě před posilovací kariérou jsem měl podobný problém s játry, ale u mě to bylo spíše kvůli fyzické zátěži, která ovlivňovala testy. Pamatuju si, že já byl na ultrazvuku jater a také mi dělali testy krve, které se běžně nedělají, např. ELFO krve (elektroforéza krevních bílkovin), aby se zjistilo zda játra správně syntetizují bílkoviny, nebo v těle nemám nějakou chorobu, když to řeknu laicky. Takže být tebou zkusim s doktorkou pohovořit o tomto.
|
|
| nahoru |
|
 |
balbi

|
Zaslal: út únor 23, 2016 8:56 pm Předmět: |
|
|
Nech si příště vytisknout výsledky a hoď to sem, ať vidíme i ty přesné hodnoty.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: pá únor 26, 2016 4:16 pm Předmět: |
|
|
A co zkusit nějaký suplementy na zlepšení činnosti jater/ledvin? V US jsou takové věci v nabídce pro uživatele AS, nevím teda jak moc je to účinné a nakolik je to jen marketing.
(liver @ kidney support supplements)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|