Objemový jídelníček - ektomorf, rady s proteinem/gainerem

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Objemový jídelníček - ektomorf, rady s proteinem/gainerem  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Objemový jídelníček - ektomorf, rady s proteinem/gainerem
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bale55

PříspěvekZaslal: út prosinec 22, 2015 12:47 pm    Předmět: Objemový jídelníček - ektomorf, rady s proteinem/gainerem Odpovědět s citátem

Ahoj, je mi 18 let a cvičím cca. 4 měsíce. Měřím 179cm a vážím chabých 65kg a když jsem začínal cvičit tak jsem měl 63kg. Měl jsem narozeniny a dostal jsem od přítelkyně protein od MyProteinu a Gainer od MutantMass. Říkal jsem si že je to pro mě zbytečné a normálně bych si gainer ani nekoupil ale když už to mám, tak si říkám proč to nevyužít.

Rád bych nabral, klidně i nějaký tuk protože jsem kost a kůže. Jak často dávkovat protein/gainer? Nemám s tím žádné zkušenosti občas jsem si dal protein po tréninku od kamaráda nebo na baru ve fitku ale jinak žádné doplňky stravy neberu.

Můj současný jídelníček vypadá cca. takto:

Snídaně: Ovesné vločky EMCO nebo pečivo se sýrem/šunkou
Svačina: Kuřecí bageta nebo kaiserky se šunkou, občas těstovinový salát s tunákem
Oběd: Maso (Kuřecí, hovězí) s oblohou
Svačina: Jablko s jogurtem
Večeře: Většinou si dělám obloženou mísu s pečivem, klobásou, šunkou, racio chleby, nebo si občas udělám maso na pánev s pečivem

Vím že to není to pravé ořechové, ale myslím že pokud bych do tohoto jídelníčku zapojil i ten gainer s tím proteinem tak bych mohl něco navíc nabrat. Takže se ptám kolikrát denně takové věci brát jak v tréninkový tak netréninkový den?

Děkuji moc všem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mablung

PříspěvekZaslal: út prosinec 22, 2015 1:09 pm    Předmět: Re: Objemový jídelníček - ektomorf, rady s proteinem/gainere Odpovědět s citátem

Pokud jsi za 4 měsíce přibral dvě kila coby začátečník, žádný doplněk ti nepomůže, dokud si neupravíš stravu. Musíš zcela jednoduše víc jíst.
Gainer si dávej po tréninku. Protein do sebe hoď, když nemáš čas si připravit svačinu a nebo ti denní strava vyjde tak, že tam nemáš moc bílkovin.
Mimochodem, v jídelníčku tak nějak nevidím ovoce či zeleninu.
Mmariner

PříspěvekZaslal: pá prosinec 25, 2015 5:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

já si tet dávám po treninku čistě protejn ihned a gainer s odstuped cca 40min...
jde čistě oto využít vylučování rustového hormonu po treninku a nezazdít to gainerem, kterej ti potom vyžene inzulín...

jestli si dáváš obloženou mísu po treninku tak tam bych začal, potreninku jsou tve svaly jako houba tak jim dej pořádně nakrmit... maso + rejže/těstoviny
Milda18

PříspěvekZaslal: pá prosinec 25, 2015 12:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mmariner napsal:
já si tet dávám po treninku čistě protejn ihned a gainer s odstuped cca 40min...
jde čistě oto využít vylučování rustového hormonu po treninku a nezazdít to gainerem, kterej ti potom vyžene inzulín...
jestli si dáváš obloženou mísu po treninku tak tam bych začal, potreninku jsou tve svaly jako houba tak jim dej pořádně nakrmit... maso + rejže/těstoviny

Sacharidy hned po tréninku nedávej pokud ti jde o spalování tuků..pokud chceš nabrat svaly tak hned po tréninku rychlej cukr+ideálně hydro právě na co nejvyšší výstřel inzulínu, ten rusták po tréninku je u naturála tak malé hodnoty že to nepoznáš.
Tom3

PříspěvekZaslal: pá prosinec 25, 2015 5:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Prestante tady kecat neco o inzulinu, o tom jestli dat cukr po treninku.. a poradte mu neco co mu pomuze ne? Vzdyt to jidlo je jak pro modelku.
snidane - ujde, pokud muzes vajicka, narvi je k vlockam
svacina - otresny, zbytecny
obed - jestli si oblohou myslel prilohu, tak ok
svacina - viz svacina 1
obed - co to je? znovu maso ryze, nebo testoviny syr, mlecny vyrobky

Zamer se taky hodne na zdravy tuky, mas jich tam 00 prd, cpi se arasidovym maslem, pouzivej oleje (hlavne ne slunecnici), kokos (nebo olej), orechy, seminka..

Jestli nemas problem jist hodne naraz, sraz to jidlo do 3-4 chodu. Ty tvoje svaciny stejne stoji za prd.

Za me (pouze muj nazor, nekomu se to libit nemusi) -
rano vejce (cely!!), syr + treba nejaky ovoce, jestli nechces sacharidy, dopln namisto tukama
svacina - pokud das velkou snidani, tak ji klidne vynech, pokud ne, dal bych zase jen ovoce, nebo neco mlecnyho, nebo klidne oboji + tuk
obed - velka porce maso priloha zelenina + tuk
svacina - viz svacina 1
vecere - stejny co obed, velka porce, pokud to bude potr. jidlo, nedavat tolik tuku a zeleniny
jeslti ti toto nebude stacit, prihod na noc nejakej shake z bilkoviny a tuku (tvaroh ideal / mliko + oleje, burakovy maslo, co chces a da se mixnout :D )
Ideal to samozrejme neni, ale rekl bych solidni zaklad.

+ precist
http://www.freimen.cz/clanky/vyziva/testosteronova-vyziva.html
http://www.freimen.cz/clanky/vyziva/optimalni-jidelnicek-studentsky.html
http://www.freimen.cz/clanky/vyziva/objemovy-jidelnicek-idealni.html

Hlavne se zamer na bilkoviny a tuky, to je zaklad.

Tak, svoji hodnou stranku jsem si po vanocich odbyl, muzu jit zase hejtovat bambiho a diamanta
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: pá prosinec 25, 2015 5:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

#Hatefree
Mmariner

PříspěvekZaslal: pá prosinec 25, 2015 9:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já měl zato že se ptá hlavně na ten gainer a protein:)... profíci doporučujou to dělat po treninku tak jak to tet dělám já... tak ja jim věřím:) a určitě nejsou nasypaný celej rok

jako ektomorf musíš jíst každý dvě hodiny (dvě a pul max.) nad tři hodiny už dochází ke katabolickým procesům... pod dvě hodiny zase narušuješ trávení... co jíst už ti postnul tom

ještě jedna věc, ektomorf a alkohol moc nejde dohromady, i jenom víkend prochlastanej ti zastaví anabolický procesy na dva týdny.. většinou se mladý vylejou o víkendu, špatně jí a zbytečně kupujou drahý doplnky...

vydrž 4 roky a budeš vypadat takhle

jo a ještě jedna věc, nespi moc dlouho... mám po 5hodinách budíka a už tam rvu 5vajec omeletku na chut a pak si zase lehnu
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: pá prosinec 25, 2015 10:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To snad nemyslíš vážně ne?
Blackoff

PříspěvekZaslal: pá prosinec 25, 2015 10:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Občas se tu skvěle bavím
Mmariner

PříspěvekZaslal: so prosinec 26, 2015 1:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DiamonD123 napsal:
To snad nemyslíš vážně ne?

???

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Objemový jídelníček - ektomorf, rady s proteinem/gainerem
Rychle na stránku:

Přejdi na: