Krmné maso

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Krmné maso  Úvodní stránka -> Ostatní -> Krmné maso
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Chadzi

PříspěvekZaslal: pá leden 08, 2016 3:58 pm    Předmět: Krmné maso Odpovědět s citátem

Zdravím,
lidi..jaký je rozdíl mezi krmným masem pro zvířata a masem od řezníka pro lidi? Opravdu mě zajímá rozdíl. Každý měsíc kupuju pro psa plný mražák masa (granulema nekrmím)...kupuju převážně hovězí a to vypadá naprosto stejně, jako to co koupím u řezníka pro sebe. Tak samo kuřecí prsa, atd... Dočetl jsem se, že dnes probíhá kontrola krmného masa stejně jako u masa pro člověka. Tak proč je to pro člověka několikrát dražší než to pro zvířata? Jako ne že bych neuvažoval o tom, že to co mám pro psa vyzkouším...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spazik

PříspěvekZaslal: pá leden 08, 2016 4:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi bych se zeptal toho kdo to prodává/produkuje :-)
Ale tipnul bych, že tam dávají nějaké odřezky s horších částí zvířete/ze starších kusů apod. Nemyslím, že by tam mohli dávat vyloženě třeba zkažené maso. Ale tipnul bych, že na to maso pro zvířata nejsou tak přísné technologicko-hygienické předpisy/legislativa.

Když jsem viděl jak se třeba produkuje maso v USA ("Food INC." dokument), tak myslím že to naše krmné maso bude mít lepší kvalitu než to zaoceánské pro lidi
Chadzi

PříspěvekZaslal: pá leden 08, 2016 4:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hygienické předpisy jsou stejné jak u masa pro lidi právě... včera jsem měl před sebou kus hovězího (1kg) a to byla krásná čistá svalovina. Říkal jsem si, že ten pes má hezčí maso jak já. Když bys třeba vedle sebe položil kuřecí prso co je pro lidi a kuřecí prso co je pro psy, někdo ti je prohodil, tak napohled nepoznáš rozdíl... Právě proto bych chtěl vědět, jestli někdo znalý tématu o tom něco ví...
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá leden 08, 2016 4:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to kafilérka ne? Tzn. z nemocných kusů...
btw. před časem jsi se tu rozčiloval, jestli někdo nemá na kino, já šetřím na kině, abych nemusel jíst maso z pošlejch kusů
Chadzi

PříspěvekZaslal: pá leden 08, 2016 5:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Žádná kafilérka...krmné maso pro zvířata, procházející stejnou hygienickou kontrolou jako maso pro lidi. Snad víš co je kafilérka, když to píšeš... Kafilérka: https://cs.wikipedia.org/wiki/Kafil%C3%A9rie#Pr.C5.AFb.C4.9Bh_zpracov.C3.A1n.C3.AD Vyjadřete se prosím někdo, kdo o tom něco ví... Chci jen vědět, jaký je mezi tím opravdu rozdíl, nechci to žrát. I když napadnout mě to při porcování napadlo...

Rychle na stránku:

Přejdi na: