|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Caroline1
|
Zaslal: po leden 11, 2016 1:46 pm Předmět: Protein |
|
|
Ahoj,
potřebovala bych poradit nějaký konkrétní protein, kterým bych mohla nahradit večeři po cvičení. Cvičím až ve večerních hodinách a po návratu domů nemám čas ani chuť na přípravu večeře. Mým cílem je zhubnout tuky a nabrat nějaké svaly. Díky za rady.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Xhao
|
Zaslal: po leden 11, 2016 1:59 pm Předmět: |
|
|
Jestli jsi lina si udelat veceri, tak se na to rovnou vyser... Jsem uplnej novacek, ale zakladni pravidlo-nenahrazovat proteinem/gainerem hlavni jidla jsem pochopil i ja... Mozna by sis nejdrive mela precist par clanku... Takhle si akorat pos*res zdravi...
|
|
| nahoru |
|
 |
Caroline1
|
Zaslal: po leden 11, 2016 2:19 pm Předmět: |
|
|
Tak v tomhle případě nejde o hlavní jídlo, to je snad jasný. Jde mi o to, že přijdu z tréninku před desátou, musím ještě venčit psy a v jedenáct chodím spát. Na to abych si dělala nějaké jídlo nemám čas a hlavně je na to dost pozdě. Proto potřebuju nějaký protein
|
|
| nahoru |
|
 |
Dave1913

|
Zaslal: po leden 11, 2016 2:32 pm Předmět: |
|
|
Kup si jakýkoliv protein a na noc si dávej půl vaničky tvarohu, do toho si přimíchej jednu odměrku proteinu, vodu, rozmixuj a vypij. Tak to dělám já.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: po leden 11, 2016 2:47 pm Předmět: Re: Protein |
|
|
| Caroline1 napsal: | Ahoj,
potřebovala bych poradit nějaký konkrétní protein, kterým bych mohla nahradit večeři po cvičení. Cvičím až ve večerních hodinách a po návratu domů nemám čas ani chuť na přípravu večeře. Mým cílem je zhubnout tuky a nabrat nějaké svaly. Díky za rady. |
Tam se Ti budou "tlouct" dva požadavky - je-li to protein po tréninku, měl by být velmi rychle stravitelný - a je-li to protein před spaním, měl by se naopak uvolňovat co nejpomaleji. Osobně bych řekl, zvol dva, první dej ihned po tréninku (velmi rychlý, tzn. syrovátkový hydrolyzát) a druhý dej za hodinu a kousek před spaním (postupně se uvolňující, buď micelární kasein nebo nějakou směs proteinů, která ho obsahuje). Bude-li toto cenově i časově reálné, pak dle mého nejlepší volba. Nebude-li a je-li tam prostor jen na jeden protein, zvol asi něco, co má jak velmi rychle se uvolňující tak velmi pomalu se uvolňující bílkoviny, tzn. třeba tento multiprotein.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: po leden 11, 2016 2:53 pm Předmět: |
|
|
A jak vypadá tvoje jídlo přes den? Něco jíst musíš, ne? A to se ti taky nechce, tudíž jíš po restauracích nebo jídelnách? Nebo se odbudeš chlebem s marmeládou?
Protože jestli cvičíš a myslíš to vážně, vlastní jídlo je podmínkou a potom není problém si uvařit totéž na oběd i večeři a potom to jenom ohřát... Protein je samozřejmě fajn, ale na svačinu, ne na hlavní jídlo. A jestli po cvičení nemáš chuť na jídlo tak to není tak moc dobré znamení.
|
|
| nahoru |
|
 |
Caroline1
|
Zaslal: po leden 11, 2016 2:57 pm Předmět: |
|
|
Díky za rady.
Přes den jím normálně. Do práce si obědy vařím, ale po desáté večer - hodinu před spaním mi nepřijde OK jíst klasické jídlo, ale mám hlad, takže proto se ptám na nějaký protein.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: po leden 11, 2016 3:04 pm Předmět: |
|
|
Tekutý protein/gainer + třeba banán tam kopni hned po tréninku v posilovně. Rozhodně bych tím nenahrazoval jídlo, to dej normálně hned jak přijdeš domů.
Jídlo po tréninku je to nejdůležitější jídlo dne. Pokud ho vynecháš připravuješ se o hodně.
Nevím co řešíš - hodit na pánev filet tresky nebo pár vajec je 15 min i s nádobím a konzumací, u toho ještě stihneš očekovat facebook a email*a02* Nemusíš ladit žádnou svíčkovou 3 hodiny
(Nehledě na to, že to můžeš mít v klidu už v lednici připravené z předchozího dne/od rána a jen ohřát v mikrovlnce, např. rýži s masem/rybou takto dělám, to se mi moc často vařit nechce, tak toho dělám třeba 5 porcí najednou a pak postupně jím; dva-tři dny to v klidu vydrží. Pokud to myslíš s cvičením aspoň trochu vážně, stejně takhle skončíš, je nemyslitelné X-krát denně vařit jídlo)
|
|
| nahoru |
|
 |
Caroline1
|
Zaslal: po leden 11, 2016 3:21 pm Předmět: |
|
|
Jako mě nejde vyloženě o ten čas strávený vařením. Pokud mám trénink před osmou tak si dám normální jídlo, protože jdu spát cca za dvě až tři hodiny. Jde mi o to, když jdu cvičit až později a nechci jíst klasické jídlo před spaním. Je teda fakt, že nevím jestli se proteinový drinky tráví nějak líp než jídlo, jen vím, že když se normálně najím hodinu před spaním, tak se mi nespí zrovna nejlépe. Já nejsem fandou těhle umělých doplňků, ale snažím se najít něco abych nešla spát ani hladová ani těsně po jídle.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: po leden 11, 2016 4:29 pm Předmět: |
|
|
| Caroline1 napsal: | | Jako mě nejde vyloženě o ten čas strávený vařením. Pokud mám trénink před osmou tak si dám normální jídlo, protože jdu spát cca za dvě až tři hodiny. Jde mi o to, když jdu cvičit až později a nechci jíst klasické jídlo před spaním. Je teda fakt, že nevím jestli se proteinový drinky tráví nějak líp než jídlo, jen vím, že když se normálně najím hodinu před spaním, tak se mi nespí zrovna nejlépe. Já nejsem fandou těhle umělých doplňků, ale snažím se najít něco abych nešla spát ani hladová ani těsně po jídle. |
Tekutá strava se tráví daleko rychleji.
Taky bych si nedal hovězí steak s přílohou/zeleninou těsně před spaním, ale třeba rybu jen s rýží (nebo bez příloh) je v klidu, vejce taky v pohodě, vyhnul bych se kombinacím více druhů proteinů/sacharidů/tuků. (např. hovězí steak s vejcem, zeleninou a bramborem plněným dresingem nebude ideální jídlo před spaním pro většinu lidí)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|