| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Lakru
|
Zaslal: út červen 02, 2015 6:18 pm Předmět: Sacharidové vlny - počítání gramáže masa (syrové vs. vařené) |
|
|
Zdravím, mám problém, se kterým mi nepomohl Google, tak se obracím na Vás.
Na webu lze nalézt spoustu jídelníčků na sacharidové vlny. Významnou položkou většiny z nich je maso ("snězte tolik a tolik gramů kuřecího" ). Ať už jsem ale pátral sebevíc, není mi jasné, o jaké gramáži je řeč: je to gramáž syrového masa, nebo gramáž tepelně upraveného masa?
Když jsem si zkoušel dělat kuřecí prsa na páře, váhové ztráty jsou oproti masu v syrovém stavu klidně i 30 %, což mi připadá jako nezanedbatelný rozdíl.
Takže pokud bych se netrefil do toho, zda měl autor jídelníčku na mysli maso syrové či již upravené, jedl bych buď o dost míň, než bych měl, nebo naopak o dost víc než bych měl...
Existuje v tomto směru nějaký úzus?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
Zlata

|
Zaslal: út červen 02, 2015 6:22 pm Předmět: |
|
|
vždycky je to gramáž za syrova :) _________________ Ve skutečnosti si o sobě myslím, že jsem citlivá a inteligentní lidská bytost... Ale s duší klauna, který vždycky všechno pos**e... :D
Peter.Ustinov: na tobe by se dala udelat nejedna diplomka z oboru psychologie :D
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: út červen 02, 2015 6:33 pm Předmět: |
|
|
stačilo se zeptat mámy. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Lakru
|
Zaslal: út červen 02, 2015 6:42 pm Předmět: |
|
|
Oběma děkuji za reakce. (Jen podotknu, že mě opravdu překvapuje, že se to nikde nepíše, byť je to podle všeho common knowledge. Také mě zarazilo, že na kalorických tabulkách mají u kuřecích prsou syrových stejný obsah bílkovin jako u vařených. Tomu moc nerozumím, pokud vezmu v úvahu, že při vaření z masa vyteče převážně voda, měl by poměr bílkovin být ve vařených prsou vyšší... ale to je mimo téma.)
|
|
| nahoru |
|
 |
Sakhal
|
Zaslal: ne leden 24, 2016 8:08 pm Předmět: |
|
|
Nechci zakládat nové téma, tak využiji toto starší.
Možná to je blbej dotaz, ale přesto se zeptám
Předpokládám, že gramáže příloh se taky počítají ve stavu za syrova. Může mi to někdo potvrdit, případně vyvrátit :) děkuji
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: ne leden 24, 2016 8:13 pm Předmět: |
|
|
Ano, za syrova, viz i jedna odpověď výše:
| Zlata napsal: | | vždycky je to gramáž za syrova :) |
|
|
| nahoru |
|
 |
Michal96
|
Zaslal: po leden 25, 2016 10:29 am Předmět: |
|
|
A já celou dobu jím podle gramáže tepelně upúraveného :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Minikorbič

|
|
| nahoru |
|
 |
Dominik01
|
Zaslal: po leden 25, 2016 3:48 pm Předmět: |
|
|
| Minikorbič napsal: | | Felix Holzmann napsal: | | Já nerad vařím podle kuchařky, psali tam - krájejte tři dny starý housky a já je nekrájel ještě ani den a už jsem jich měl plnou vanu... | |
Hodně dobré :D
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |