Nevadilo by mi, kdyby existovala proteinová nebo i "proteinová" tyčinka, u které nemusím mít husí kůži z důsledků toho, že se chci rychle najíst nebo že mám na něco chuť.
Co mi ale vadí je vidina vymírajících živočišných a rostlinných druhů, nemluvě o kouřem udušených dětech do 3 let, jejichž čísla se šplhají k 15.000 dětí. Každý rok, kdy se požáry rozšíří i tam "kam to nikdo nechtěl"
Nejsem blázen a jídlem neplýtvám, když mi někdo tyčinku, bonboniéru, atd. s palmovým olejem dá, tak ji nevyhodím.
Ale jsou jiné a lepší zdroje tuku.
Přihřeju si trochu polívčičku, protože si myslím, že vzhledem k tomu, co vyjde od Survivalu za protein. tyčinky, to stojí za to. Sice nečekejte cenu jak v DM, ale to je logické, protože v tyčince budou mj. pouze kvalitní proteinové zdroje. Už jsem měl možnost ochutnat vzorky a nemůžu se dočkat mého prvního kartonu. Ale asi padne velice rychle.
Tyčinky mají většinou max. 8 ingrediencí (možná i méně, v práci mrknu).
_________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
Tak ono kdyby to mainstreamové média pravidelně odvysílávala, tak by se pak určitě znatelně snížila po palmovém oleji poptávka...
Ani omylem. Indonésie prakticky nikoho nezajímá. Požáry v Indonésii nás sice zajímají o trochu více než milion mrtvých ve Rwandě, ale skutečně jen o trochu. Mnohem více nás zajímají dvě unesené Češky v Pákistánu či těch pět v Lybii.
Většina lidí je pohodlná a nebudou se zajímat, odkud co je.
Tak ono kdyby to mainstreamové média pravidelně odvysílávala, tak by se pak určitě znatelně snížila po palmovém oleji poptávka...
Ani omylem. Indonésie prakticky nikoho nezajímá. Požáry v Indonésii nás sice zajímají o trochu více než milion mrtvých ve Rwandě, ale skutečně jen o trochu. Mnohem více nás zajímají dvě unesené Češky v Pákistánu či těch pět v Lybii.
Těch lidí, které to zajímá, je sice málo, ale věřím (nebo možná doufám), že pomalu přibývají. Osobně k tomu přistupuju tak, že samozřejmě ne vždy, ale pokud možno co nejčastěji nakupuju jídlo nejen s ohledem na kvalitu, ale i s přihlédnutím na to koho a co podpořím. Takže nemám rád řepku, palmový olej a nebudu kupovat cokoliv od Opavie, protože mě prostě naštvali svým přístupem. Nedělám si iluze, že tím cokoliv ovlivním, je to jednoduše nějaké moje přesvědčení.
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Těch lidí, které to zajímá, je sice málo, ale věřím (nebo možná doufám), že pomalu přibývají. Osobně k tomu přistupuju tak, že samozřejmě ne vždy, ale pokud možno co nejčastěji nakupuju jídlo nejen s ohledem na kvalitu, ale i s přihlédnutím na to koho a co podpořím. Takže nemám rád řepku, palmový olej a nebudu kupovat cokoliv od Opavie, protože mě prostě naštvali svým přístupem. Nedělám si iluze, že tím cokoliv ovlivním, je to jednoduše nějaké moje přesvědčení.
Hádám, že jde o nějakou celebritu, ale tady se fakt nechytám.
No já si teda myslím, že kdyby začali v tv ukazovat živé/mrtvé ohořelé opice s mláďaty, tak to dopad mít bude....nemyslím jen u nás, ale globálně.
Souhlasím. A taky si myslím, že kdyby ukazovali taky způsob velkochovu zvířat na maso nebo způsob a třídění kuřat pro produkci vajíček a další věci, tak by se taky lidem rožlo, proč jsou kuřecí řízky v Tescu v akci za 95,--/kg, proč tam vajíčko stojí 2,50 z klece, ale z volné podestýlky je o 100% lepší, ale stojí 5,50 apod.
Mám to podobně jako Cizopasnik - nakupuju s ohledem na to, co tím podporuju.
Takže se snažím všeobecně vyhýbat hypermarketům a kolosům, kde je maso X-krát zmražované a rozmražované nebo umývané octovou vodou apod., aby se pak prodávalo v akci jako čerstvé chlazené, nekupuju vajíčka z klecového chovu, nekupuju výrobky s palmovým olejem, nechci podporovat šílenou nadprodukci všeho do skladu jen na úkor ceny... mám ráda obchody Sklizeno - Foodie Market, mám ráda www.bedynky.cz pro nákupy zeleniny a tak...dá se toho najít hodně.
Bohužel lidí, co se o to zajímají, přibývá velmi pomalu. Lidi jsou pohodlní - hypermarkety kam se člověk podívá, všechno na jednom místě a za levno.... co na tom, že zvířata ve velkochovech neskutečně trpí, co na tom že hoří Indonesie, co na tom, že zelenina i ovoce je chemicky a jinak upravované??? Hlavně, že máme řízky za 100,--/kg, rajčata hezky červený, jahody i v prosinci a do obchodu si můžem zajet i o půlnoci... prostě pohodlí nade vše - zbytek lidi vidět nechtějí.
Kdo chce, může mrknout - akorát musíte přežít ten pohádkově dojemný 2min úvod.
_________________ Life begins at the end of your comfort zone.
---------------------------------------------------
https://www.facebook.com/fitdezerty/
K té zelenině a ovoci...před pár lety jsem začal pociťovat alergii na jablka, hrušky, meruňky...škrábání v krku, horší dýcháni, atd. Ale zajímavé je, že když si tohle ovoce utrhnu např. u tchýně ze zahrádky, tak žádnou alergii nepociťuju.
Mám podobnou zkušenost u dcery. U zeleniny to řešíme bedýnkama, u ovoce hlavně v létě samosběrem u menších farmářů a je od alergií pokoj. V prosinci si radši vytáhnu zamražené ovoce, co jsem si v létě sama natrhala než kupovat to jakýsi cosi v marketu....teď jsem dostala 125g krabičku borůvek.... velikost to mělo menší třešně a stálo to snad 30,-- .... nechápu kde to narostlo, ale dítěti bych to nedala ani omylem.
_________________ Life begins at the end of your comfort zone.
---------------------------------------------------
https://www.facebook.com/fitdezerty/
No já si teda myslím, že kdyby začali v tv ukazovat živé/mrtvé ohořelé opice s mláďaty, tak to dopad mít bude....nemyslím jen u nás, ale globálně.
Souhlasím. A taky si myslím, že kdyby ukazovali taky způsob velkochovu zvířat na maso nebo způsob a třídění kuřat pro produkci vajíček a další věci, tak by se taky lidem rožlo, proč jsou kuřecí řízky v Tescu v akci za 95,--/kg, proč tam vajíčko stojí 2,50 z klece, ale z volné podestýlky je o 100% lepší, ale stojí 5,50 apod.
Mám to podobně jako Cizopasnik - nakupuju s ohledem na to, co tím podporuju.
Takže se snažím všeobecně vyhýbat hypermarketům a kolosům, kde je maso X-krát zmražované a rozmražované nebo umývané octovou vodou apod., aby se pak prodávalo v akci jako čerstvé chlazené, nekupuju vajíčka z klecového chovu, nekupuju výrobky s palmovým olejem, nechci podporovat šílenou nadprodukci všeho do skladu jen na úkor ceny... mám ráda obchody Sklizeno - Foodie Market, mám ráda www.bedynky.cz pro nákupy zeleniny a tak...dá se toho najít hodně.
Bohužel lidí, co se o to zajímají, přibývá velmi pomalu. Lidi jsou pohodlní - hypermarkety kam se člověk podívá, všechno na jednom místě a za levno.... co na tom, že zvířata ve velkochovech neskutečně trpí, co na tom že hoří Indonesie, co na tom, že zelenina i ovoce je chemicky a jinak upravované??? Hlavně, že máme řízky za 100,--/kg, rajčata hezky červený, jahody i v prosinci a do obchodu si můžem zajet i o půlnoci... prostě pohodlí nade vše - zbytek lidi vidět nechtějí.
Kdo chce, může mrknout - akorát musíte přežít ten pohádkově dojemný 2min úvod.
Ono je správné si věci vybírat. V tom se shodneme. Nicméně, kdykoliv čtu názory lidí, co se začali o jídlo starat, mám dojem, že šli do druhého extrému a stali se vegány či začali řešit každé prd.
Vajíčko na volné podestýlce není lepší než z klece. Maximálně tak je tam lehce zvýšená kontaminace salmonelou.
Co se kvality týče, záleží na obchodě. Když si vybereš správný super/hyper market, nemáš problémy s nekvalitou.
Proč myslíš, že zvířata trpí? To je pověra. Trpící a stresovaná zvířata mají sníženou produkci. Naopak se vše dělá, v rámci možností, aby byli v pohodě.
Co vím, to že hoří Indonésie není až tak problém potravin, jako spíše biopaliv. Ale to je můj tip. A pak je také otázka, nakolik v Indonésii hoří prales a nakolik plantáže. Před pár lety byl podobný požár a hořely hlavně plantáže. Což ti žádný meloun neřekne.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru