Protein tyčinky z DM

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Protein tyčinky z DM  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Protein tyčinky z DM
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Chadzi

PříspěvekZaslal: st únor 10, 2016 10:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak ono kdyby to mainstreamové média pravidelně odvysílávala, tak by se pak určitě znatelně snížila po palmovém oleji poptávka...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
zzdenika

PříspěvekZaslal: st únor 10, 2016 2:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevadilo by mi, kdyby existovala proteinová nebo i "proteinová" tyčinka, u které nemusím mít husí kůži z důsledků toho, že se chci rychle najíst nebo že mám na něco chuť.
Co mi ale vadí je vidina vymírajících živočišných a rostlinných druhů, nemluvě o kouřem udušených dětech do 3 let, jejichž čísla se šplhají k 15.000 dětí. Každý rok, kdy se požáry rozšíří i tam "kam to nikdo nechtěl"
Nejsem blázen a jídlem neplýtvám, když mi někdo tyčinku, bonboniéru, atd. s palmovým olejem dá, tak ji nevyhodím.
Ale jsou jiné a lepší zdroje tuku.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt únor 11, 2016 8:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Přihřeju si trochu polívčičku, protože si myslím, že vzhledem k tomu, co vyjde od Survivalu za protein. tyčinky, to stojí za to. Sice nečekejte cenu jak v DM, ale to je logické, protože v tyčince budou mj. pouze kvalitní proteinové zdroje. Už jsem měl možnost ochutnat vzorky a nemůžu se dočkat mého prvního kartonu. Ale asi padne velice rychle.

Tyčinky mají většinou max. 8 ingrediencí (možná i méně, v práci mrknu).
Mablung

PříspěvekZaslal: čt únor 11, 2016 8:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Chadzi napsal:
Tak ono kdyby to mainstreamové média pravidelně odvysílávala, tak by se pak určitě znatelně snížila po palmovém oleji poptávka...

Ani omylem. Indonésie prakticky nikoho nezajímá. Požáry v Indonésii nás sice zajímají o trochu více než milion mrtvých ve Rwandě, ale skutečně jen o trochu. Mnohem více nás zajímají dvě unesené Češky v Pákistánu či těch pět v Lybii.
Většina lidí je pohodlná a nebudou se zajímat, odkud co je.
Chadzi

PříspěvekZaslal: čt únor 11, 2016 8:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No já si teda myslím, že kdyby začali v tv ukazovat živé/mrtvé ohořelé opice s mláďaty, tak to dopad mít bude....nemyslím jen u nás, ale globálně.
CIZO

PříspěvekZaslal: čt únor 11, 2016 9:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Chadzi napsal:

Ani omylem. Indonésie prakticky nikoho nezajímá. Požáry v Indonésii nás sice zajímají o trochu více než milion mrtvých ve Rwandě, ale skutečně jen o trochu. Mnohem více nás zajímají dvě unesené Češky v Pákistánu či těch pět v Lybii.

Těch lidí, které to zajímá, je sice málo, ale věřím (nebo možná doufám), že pomalu přibývají. Osobně k tomu přistupuju tak, že samozřejmě ne vždy, ale pokud možno co nejčastěji nakupuju jídlo nejen s ohledem na kvalitu, ale i s přihlédnutím na to koho a co podpořím. Takže nemám rád řepku, palmový olej a nebudu kupovat cokoliv od Opavie, protože mě prostě naštvali svým přístupem. Nedělám si iluze, že tím cokoliv ovlivním, je to jednoduše nějaké moje přesvědčení.

Derek Poundstone
Grimley

PříspěvekZaslal: čt únor 11, 2016 9:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já třeba nekupuju věci z Polska
CIZO

PříspěvekZaslal: čt únor 11, 2016 9:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No, těm se taky vyhýbám jak čert kříži.

Derek Poundstone
Hulkie

PříspěvekZaslal: čt únor 11, 2016 9:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Mablung napsal:
Chadzi napsal:

Těch lidí, které to zajímá, je sice málo, ale věřím (nebo možná doufám), že pomalu přibývají. Osobně k tomu přistupuju tak, že samozřejmě ne vždy, ale pokud možno co nejčastěji nakupuju jídlo nejen s ohledem na kvalitu, ale i s přihlédnutím na to koho a co podpořím. Takže nemám rád řepku, palmový olej a nebudu kupovat cokoliv od Opavie, protože mě prostě naštvali svým přístupem. Nedělám si iluze, že tím cokoliv ovlivním, je to jednoduše nějaké moje přesvědčení.

co je s řepkou? vlaďka už ho nechala
CIZO

PříspěvekZaslal: čt únor 11, 2016 9:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
co je s řepkou? vlaďka už ho nechala

Hádám, že jde o nějakou celebritu, ale tady se fakt nechytám.

Derek Poundstone
Makuška

PříspěvekZaslal: pá únor 12, 2016 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Chadzi napsal:
No já si teda myslím, že kdyby začali v tv ukazovat živé/mrtvé ohořelé opice s mláďaty, tak to dopad mít bude....nemyslím jen u nás, ale globálně.

Souhlasím. A taky si myslím, že kdyby ukazovali taky způsob velkochovu zvířat na maso nebo způsob a třídění kuřat pro produkci vajíček a další věci, tak by se taky lidem rožlo, proč jsou kuřecí řízky v Tescu v akci za 95,--/kg, proč tam vajíčko stojí 2,50 z klece, ale z volné podestýlky je o 100% lepší, ale stojí 5,50 apod.

Mám to podobně jako Cizopasnik - nakupuju s ohledem na to, co tím podporuju.

Takže se snažím všeobecně vyhýbat hypermarketům a kolosům, kde je maso X-krát zmražované a rozmražované nebo umývané octovou vodou apod., aby se pak prodávalo v akci jako čerstvé chlazené, nekupuju vajíčka z klecového chovu, nekupuju výrobky s palmovým olejem, nechci podporovat šílenou nadprodukci všeho do skladu jen na úkor ceny... mám ráda obchody Sklizeno - Foodie Market, mám ráda www.bedynky.cz pro nákupy zeleniny a tak...dá se toho najít hodně.

Bohužel lidí, co se o to zajímají, přibývá velmi pomalu. Lidi jsou pohodlní - hypermarkety kam se člověk podívá, všechno na jednom místě a za levno.... co na tom, že zvířata ve velkochovech neskutečně trpí, co na tom že hoří Indonesie, co na tom, že zelenina i ovoce je chemicky a jinak upravované??? Hlavně, že máme řízky za 100,--/kg, rajčata hezky červený, jahody i v prosinci a do obchodu si můžem zajet i o půlnoci... prostě pohodlí nade vše - zbytek lidi vidět nechtějí.

Kdo chce, může mrknout - akorát musíte přežít ten pohádkově dojemný 2min úvod.
Chadzi

PříspěvekZaslal: pá únor 12, 2016 11:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

K té zelenině a ovoci...před pár lety jsem začal pociťovat alergii na jablka, hrušky, meruňky...škrábání v krku, horší dýcháni, atd. Ale zajímavé je, že když si tohle ovoce utrhnu např. u tchýně ze zahrádky, tak žádnou alergii nepociťuju.
Makuška

PříspěvekZaslal: pá únor 12, 2016 11:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám podobnou zkušenost u dcery. U zeleniny to řešíme bedýnkama, u ovoce hlavně v létě samosběrem u menších farmářů a je od alergií pokoj. V prosinci si radši vytáhnu zamražené ovoce, co jsem si v létě sama natrhala než kupovat to jakýsi cosi v marketu....teď jsem dostala 125g krabičku borůvek.... velikost to mělo menší třešně a stálo to snad 30,-- .... nechápu kde to narostlo, ale dítěti bych to nedala ani omylem.
Mablung

PříspěvekZaslal: pá únor 12, 2016 2:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Chadzi napsal:

Souhlasím. A taky si myslím, že kdyby ukazovali taky způsob velkochovu zvířat na maso nebo způsob a třídění kuřat pro produkci vajíček a další věci, tak by se taky lidem rožlo, proč jsou kuřecí řízky v Tescu v akci za 95,--/kg, proč tam vajíčko stojí 2,50 z klece, ale z volné podestýlky je o 100% lepší, ale stojí 5,50 apod.

Mám to podobně jako Cizopasnik - nakupuju s ohledem na to, co tím podporuju.

Takže se snažím všeobecně vyhýbat hypermarketům a kolosům, kde je maso X-krát zmražované a rozmražované nebo umývané octovou vodou apod., aby se pak prodávalo v akci jako čerstvé chlazené, nekupuju vajíčka z klecového chovu, nekupuju výrobky s palmovým olejem, nechci podporovat šílenou nadprodukci všeho do skladu jen na úkor ceny... mám ráda obchody Sklizeno - Foodie Market, mám ráda www.bedynky.cz pro nákupy zeleniny a tak...dá se toho najít hodně.

Bohužel lidí, co se o to zajímají, přibývá velmi pomalu. Lidi jsou pohodlní - hypermarkety kam se člověk podívá, všechno na jednom místě a za levno.... co na tom, že zvířata ve velkochovech neskutečně trpí, co na tom že hoří Indonesie, co na tom, že zelenina i ovoce je chemicky a jinak upravované??? Hlavně, že máme řízky za 100,--/kg, rajčata hezky červený, jahody i v prosinci a do obchodu si můžem zajet i o půlnoci... prostě pohodlí nade vše - zbytek lidi vidět nechtějí.

Kdo chce, může mrknout - akorát musíte přežít ten pohádkově dojemný 2min úvod.

Ono je správné si věci vybírat. V tom se shodneme. Nicméně, kdykoliv čtu názory lidí, co se začali o jídlo starat, mám dojem, že šli do druhého extrému a stali se vegány či začali řešit každé prd.
Vajíčko na volné podestýlce není lepší než z klece. Maximálně tak je tam lehce zvýšená kontaminace salmonelou.
Co se kvality týče, záleží na obchodě. Když si vybereš správný super/hyper market, nemáš problémy s nekvalitou.
Proč myslíš, že zvířata trpí? To je pověra. Trpící a stresovaná zvířata mají sníženou produkci. Naopak se vše dělá, v rámci možností, aby byli v pohodě.
Co vím, to že hoří Indonésie není až tak problém potravin, jako spíše biopaliv. Ale to je můj tip. A pak je také otázka, nakolik v Indonésii hoří prales a nakolik plantáže. Před pár lety byl podobný požár a hořely hlavně plantáže. Což ti žádný meloun neřekne.
ikski

PříspěvekZaslal: pá únor 12, 2016 2:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Proboha kouknete se na nazev tematu. Tohle si probirejte jinde.......

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Protein tyčinky z DM Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: